starii wrote:Mea_parvitas wrote:Zato sto sam vec prosao tu raskrsnicu i izlazim iz naseljenog mjesta, a ko je isao tim putem zna kako je taj pravac pregledan a i jedina je sansa da nekog preteknes nakon meljanja kroz cijelo Olovo i meljanja uz ono brdo iznad Olova. Samo sto su oni radar namjerno zastekali par metara prije znaka a njih nije ni bilo tu, barem ih ja nisam vidio.
od bakica do olovskih luka ne vozi brže od 60KM/h, osim u krivinama i ako neces da placas kazne...kameru postave pored puta, prakticno u šumi i nema sanse da je vidis...
nije policija kriva za kamere i kazne nego budale koje su mahnito vozile i napravile tolike saobracajne nesrece da se moralo reagovati...
jednostavno se treba pomiriti da je ogranicenje na pojedinim dionicama i to ukalkulisati u trajanje voznje...
Samo naivan covjek moze pomisliti da je nasoj policiji stalo do sigurnosti u saobracaju a ne do punjenja budjeta.
Da im je do sigurnosti u saobracaju i dan danas bi bile patrole gdje bi se oduzimala vozila ovima sto imaju hiljade KM-ova neplacenih kazni, ali naravno, kako to kod nas biva, to se radilo samo kad one dvije cure poginuse pa da se malo smiri javnost, kao da nesto rade.
Zivim blizu glavne ceste u Sarajevu i evo sa lijepim vremenom svaku noc po gradu cujem zvukove kao da se odrzava MOTO GP i F1 istovremeno, prosetaj kada je lijepa noc od vjecne vatre prema BBI centru pa ces vidjeti... svako malo neko sa motorom proleti tako brzo da mi djeca haman fras dozive od zvuka motora... Niko mi ne moze reci da oni to ne znaju, da ne prosetaju nekada gradom pa makar i u civilu i da ne vide sta se desava....
Ali zato redovno stavljaju radare gdje je pravac i ogranicenje 50-60, tipa na Romaniji gdje je put takav da avion moze sletjeti a ogranicenje 60 km/h... Mislim more je takvih primjera gdje sam vidio da tako hinjski postave radar da je ocigledno da im je samo cilj uzeti pare, dok se po gradu u nocnim satima redovno odrzavaju trke, kako motorima tako i autima.
Rece meni jednom jedan poznanik policajac da je danas policajac nesto kao komercijalista, nema vise ono kao prije rata da ako nisi zavezan ili ako ti je neispravna sijalica od tablice da te upozori i da ti skrene paznju jer je to radi tvoje sigurnosti, sad njemu komandir kaze da ako za smjenu nije u stanju donijeti 20 kazni da sto se njega tice on taj dan nije ni radio, zato i postavljaju hinjski radare na mjesta gdje ih niko ne bi ocekivao.