Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#1876 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote: :mrgreen:

Kod svakog V6 osjetis moment jednostavno mora se osjetiti i tu neugladjenost kod starijih V6 masina pa i sad ali u manjim brzinama ali manje samk ako je manuelni mjenjac. Kod mene je ugladjeniji od tog ali opet mora biti drugaciji od manjih motora...zato to sve rjesava automatik :mrgreen:

Nije to do brzina nego do vozaca :mrgreen: Brze saltaj :mrgreen:
kako nije , preso 330000km , a kvacilo pri kraju pa ne odvaja kako treba :D , nisi ti probao mazdino kvacilo :mrgreen: :kiss:

ja govorim ugladjenost , nema vibracija :thumbup:

nije meni problem krenut i prebacit , nego je rucica neprecizna ;-)
Znam kakvo je kvacilo kod Mazde, klasicno dizelsko :mrgreen:

Kod tog ne valja kvacilo i sta jos, ali V6 se ne salta bas isto kao kod manjih motora. U nizim brzinama dosta brze zakuca u crveno i trazi brze saltanje. Pa treba malo vremena da se naviknes i kad je sa kvacilom sve ok a hoces da vidis do granice kako ide.
amar1994

#1877 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

condy wrote: Znam kakvo je kvacilo kod Mazde, klasicno dizelsko :mrgreen:

Kod tog ne valja kvacilo i sta jos, ali V6 se ne salta bas isto kao kod manjih motora. U nizim brzinama dosta brze zakuca u crveno i trazi brze saltanje. Pa treba malo vremena da se naviknes i kad je sa kvacilom sve ok a hoces da vidis do granice kako ide.
prva je nizasta iskreno , mescine bolje iz druge krenut :D
pa nista , inst. tabla budalese ponekad :D

pa i ovo je dizlo 150ks :-D

al bas se osjeti da motor visi nad prednjim tockovima i treba pazit , tezak nos :skoljka:
kakavdanakneiskustvu

#1878 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

condy wrote:
amar1994 wrote:
one okuke su mi najdraze kad se spustas/penjes niz/uz Komar :D
Ta cesta mi je zimi najljepsa kad snijeg napada. Predivan ambijent vani bude.

A bolji mi je uz/niz Komar kad su u pitanju okuke i malo gusta za volanom ... divota samo dobre gume i opleti po gasu a nema radara kad prodjes Novi Travnik pa dok se ne priblizis Bugojnu:-D

komar nije na tom dijelu puta,od n. travnika prema bugojnu
Mea_parvitas

#1879 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Mea_parvitas »

starii wrote:
Mea_parvitas wrote:Zato sto sam vec prosao tu raskrsnicu i izlazim iz naseljenog mjesta, a ko je isao tim putem zna kako je taj pravac pregledan a i jedina je sansa da nekog preteknes nakon meljanja kroz cijelo Olovo i meljanja uz ono brdo iznad Olova. Samo sto su oni radar namjerno zastekali par metara prije znaka a njih nije ni bilo tu, barem ih ja nisam vidio.
od bakica do olovskih luka ne vozi brže od 60KM/h, osim u krivinama i ako neces da placas kazne...kameru postave pored puta, prakticno u šumi i nema sanse da je vidis...
nije policija kriva za kamere i kazne nego budale koje su mahnito vozile i napravile tolike saobracajne nesrece da se moralo reagovati...
jednostavno se treba pomiriti da je ogranicenje na pojedinim dionicama i to ukalkulisati u trajanje voznje...
Ma druze ja vec 4,5 godina redovno svakih par dana furam tim putem i znam bukvalno sve, ali ova novija auta su takva da jel malo stisnes gas, pogotovo ako vozis 60 km/h i treba da zapocnes preticanje, pa tu samo pipni gas ides glatko na 80 a da nisi ni osjetio. Jednostavno je to papanska lopovska politika stekanja radara, jer su skontali nacin da prikupljaju pare a da nista ne rade, jbo pojas, jbo svjetla, jbo preticanje na punoj, jbo kamione sa 15 auta iza, zastekaj radar, pijes kaficu, odmaras a pare lete.. Jbo i pare hajde, vozio sam, ali uzme vozacku na mjesec dana a realno smijesan prekrsaj za toliku kaznu.
Throttle

#1880 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Throttle »

kakavdanakneiskustvu wrote:
condy wrote:
amar1994 wrote:

A bolji mi je uz/niz Komar kad su u pitanju okuke i malo gusta za volanom ... divota samo dobre gume i opleti po gasu a nema radara kad prodjes Novi Travnik pa dok se ne priblizis Bugojnu:-D

Fino je gazit i preko Rostova :mrgreen:
Par puta sam isao i skuterom, super cesta
Optimist

#1881 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Bakir1 wrote:Mjesto se zove mile pored obale jezera iz tih krivina, od hotela je 40 pa ide onda to ograničenje pa 80. Radar je bio poslije tog ograničenja a meni se natovario neki kombi hak transa.
Samo neka ne ide vozacka :mrgreen:
Sa berlingom ne volim vise krivine, odvolio sam ih
Razduzio Fobiju? Jel berlingo barem putnicki? :D
Bakir1

#1882 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

Jesam i jest. Ja se ponadao da znas koliko je ograničenje :D
Optimist

#1883 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Ne nose me obaveze na taj kraj, zadnji put prolazio prosle godine u julu. :)
kakavdanakneiskustvu

#1884 Re: mobilni radari tj kamere

Throttle wrote:
condy wrote:

Fino je gazit i preko Rostova :mrgreen:
Par puta sam isao i skuterom, super cesta[/quote]

da,nema ni prometa velikog,nema guzve
condy

#1885 Re: mobilni radari tj kamere

Post by condy »

condy wrote:
amar1994 wrote:

Rostovo lapsus
kakavdanakneiskustvu

#1886 Re: mobilni radari tj kamere

condy wrote:
condy wrote:

Rostovo lapsus[/quote]
:thumbup:
kokuz_sa

#1887 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kokuz_sa »

Kako ste samo nesvjesni Rostova..

Izgleda super za voznju a to je planinica tako nepredvidiva koja cesto odnosi zivote.
Tu bukvalno za 30min padne pola metra snijega..
Krenes za Bugojno, cesta suha sunce bude...vracas se za pola sata snijega do pola auta..
Kakve god gume da imao ne pomazu kada je cesta cisti led..

Ja dnevno minimalno 2x idem preko Rostova..nagledao sam se nesreca i nesreca..cak i imao jednu tu..

Image
Snijeg plus magla..bukvalno vozis napamet jer nemas se pomocu cega orijentisat..ispred je samo sve bijelo..a magla te ogranici na vidljivoat od mozda 2mt..
Image
Ovo je svako malo da se vidi prevrnuto auto..
Throttle

#1888 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Throttle »

Ja išao djevojci, znači ništa udes, ima da dođeš :lol:
amar1994

#1889 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

ja nisam spominjao N.Travnik - Bugojno , nisam tuda vozio , to je M16.4 :D

ovaj put Turbe - D.Vakuf je E661 i ide preko Komara
Fauja Singh

#1890 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Fauja Singh »

starii wrote:
Mea_parvitas wrote:Zato sto sam vec prosao tu raskrsnicu i izlazim iz naseljenog mjesta, a ko je isao tim putem zna kako je taj pravac pregledan a i jedina je sansa da nekog preteknes nakon meljanja kroz cijelo Olovo i meljanja uz ono brdo iznad Olova. Samo sto su oni radar namjerno zastekali par metara prije znaka a njih nije ni bilo tu, barem ih ja nisam vidio.
od bakica do olovskih luka ne vozi brže od 60KM/h, osim u krivinama i ako neces da placas kazne...kameru postave pored puta, prakticno u šumi i nema sanse da je vidis...
nije policija kriva za kamere i kazne nego budale koje su mahnito vozile i napravile tolike saobracajne nesrece da se moralo reagovati...
jednostavno se treba pomiriti da je ogranicenje na pojedinim dionicama i to ukalkulisati u trajanje voznje...
Samo naivan covjek moze pomisliti da je nasoj policiji stalo do sigurnosti u saobracaju a ne do punjenja budjeta.
Da im je do sigurnosti u saobracaju i dan danas bi bile patrole gdje bi se oduzimala vozila ovima sto imaju hiljade KM-ova neplacenih kazni, ali naravno, kako to kod nas biva, to se radilo samo kad one dvije cure poginuse pa da se malo smiri javnost, kao da nesto rade.
Zivim blizu glavne ceste u Sarajevu i evo sa lijepim vremenom svaku noc po gradu cujem zvukove kao da se odrzava MOTO GP i F1 istovremeno, prosetaj kada je lijepa noc od vjecne vatre prema BBI centru pa ces vidjeti... svako malo neko sa motorom proleti tako brzo da mi djeca haman fras dozive od zvuka motora... Niko mi ne moze reci da oni to ne znaju, da ne prosetaju nekada gradom pa makar i u civilu i da ne vide sta se desava....
Ali zato redovno stavljaju radare gdje je pravac i ogranicenje 50-60, tipa na Romaniji gdje je put takav da avion moze sletjeti a ogranicenje 60 km/h... Mislim more je takvih primjera gdje sam vidio da tako hinjski postave radar da je ocigledno da im je samo cilj uzeti pare, dok se po gradu u nocnim satima redovno odrzavaju trke, kako motorima tako i autima.
Rece meni jednom jedan poznanik policajac da je danas policajac nesto kao komercijalista, nema vise ono kao prije rata da ako nisi zavezan ili ako ti je neispravna sijalica od tablice da te upozori i da ti skrene paznju jer je to radi tvoje sigurnosti, sad njemu komandir kaze da ako za smjenu nije u stanju donijeti 20 kazni da sto se njega tice on taj dan nije ni radio, zato i postavljaju hinjski radare na mjesta gdje ih niko ne bi ocekivao.
Hercegoviina

#1891 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Hercegoviina »

ljudi, usliko me stacionarni radar na relaciji bugojno- rostovo. koliko je ogranicenje tu? zna li neko?
kokuz_sa

#1892 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kokuz_sa »

Hercegoviina wrote:ljudi, usliko me stacionarni radar na relaciji bugojno- rostovo. koliko je ogranicenje tu? zna li neko?
50...pravac kod skole one
Hercegoviina

#1893 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Hercegoviina »

ima li igdje na netu da se pojedinacno mogu ogranicenja za svaki pojedinacni radar u bih vidjeti?
Dope_Man

#1894 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Ima ovdje na temi par stranica ranije ona mapa sa svim radarima. Moglo bi se na to relativno lato dodati u opis radara i koje je ogranicenje, da napravimo od toga neki grupni projekat, pa ko zna da doda, ko prodje pored nekog za kog se ne zna da upise.
Maraschino

#1895 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Maraschino »

Hercegoviina wrote:ima li igdje na netu da se pojedinacno mogu ogranicenja za svaki pojedinacni radar u bih vidjeti?
sta ce ti mapa?
gledas li ti ikako vertikalnu signalizaciju?

https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 648486&z=8
Hercegoviina

#1896 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Hercegoviina »

Maraschino wrote:
Hercegoviina wrote:ima li igdje na netu da se pojedinacno mogu ogranicenja za svaki pojedinacni radar u bih vidjeti?
sta ce ti mapa?

ovdje nisu uneseni svi radari'
zdruzdjo

#1897 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zdruzdjo »

Vidjeh danas onako u letu da je asfalt isjecen i da su montirani oni kao neki senzori na dz bijedica odprilike kod ulaza u ono naselje miljacka.
Hoce li nam to radar fiknuti ondje ili je onaj brojac prometa.
Sodom1

#1898 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Sodom1 »

Hercegoviina wrote:
Maraschino wrote:
sta ce ti mapa?

ovdje nisu uneseni svi radari'
Nema ni opcine jedne , tj naziva :) a kamo li radara
commendatore

#1899 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

naljutih se danas - dobih sa suda cestitku kontam evo nedje me radar zakacio i popizdim...

kad ono bivsa poslala zahtjev za razvod :mrgreen:
Post Reply