HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#18726 Re: HS kablovska

Post by Benq »

travar wrote: Kako i koga onda kontaktirati ako hoću da uzmem paket kod HS-a?
1360 je broj telefona za sve korisnike akviziranih kompanija , operateri uzimaju zahtjeve od korisnika koje dalje rasporedjuju po ekipama i izvrsavaju ih. Dakle totalno je svejedno hoces li se javiti putem maila ili na 1360 isti ce ti ishod biti , normalno oni ce ti prvo ponuditi neki paket iz nove ponude jer ce se ti paketi i dalje usavrsavati , a stari KID paketi nece tj ostat ce takvi kakvi jesu.

S obzirom da ti je pusten novi signal , jer koliko vidim sve faze su zavrsene , sad je totalno svejedno hoces li uzeti KID paket ili neki od Duo ili Trio paketa jer je to sad bukvalno sve jedna velika firma. Ja sam koristio KID22 dok nisu pustili novi signal i onda sam presao na Trio Grande Extra i sve je uredno, jedino ako nemas bas neki jak razlog pa neces da uzmes Duo ili Trio paket.
Benq

#18727 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote:
sarajlija1971 wrote:Ako bih sa KID8 paketa presao na Telemach-ov DuoNet, postoji li neka opcija potpisivanja na nekakav "otvoreni" ugovor (da se moze raskinuti kad god pozelim), a ne na 24 mjeseca.

Naime, mi smo u iznajmljenom stanu i moze se desiti da nam gazda da otkaz vec slijedeci mjesec, a ne zelim da placam onda penale do kraja isteka ugovora.

Sta raditi u ovom slucaju? Hvala.
Može se potpisati bez ugovornog trajanja, a onda priključenje paketa nije 1 KM, već se plaća puna cijena priključenja, a koliko je to cifra, to ne znam.

Javi se korisniku @Telemach ili @HS na PP, i oni će ti detaljno objasniti.
Mislim da je ista cijena kao kod Telemacha , tj ako neces da budes pod ugovorom , placas punu cijenu prikljucka , za stan 80KM a za kucu 180KM
travar

#18728 Re: HS kablovska

Post by travar »

Benq wrote:
travar wrote: Kako i koga onda kontaktirati ako hoću da uzmem paket kod HS-a?
1360 je broj telefona za sve korisnike akviziranih kompanija , operateri uzimaju zahtjeve od korisnika koje dalje rasporedjuju po ekipama i izvrsavaju ih. Dakle totalno je svejedno hoces li se javiti putem maila ili na 1360 isti ce ti ishod biti , normalno oni ce ti prvo ponuditi neki paket iz nove ponude jer ce se ti paketi i dalje usavrsavati , a stari KID paketi nece tj ostat ce takvi kakvi jesu.

S obzirom da ti je pusten novi signal , jer koliko vidim sve faze su zavrsene , sad je totalno svejedno hoces li uzeti KID paket ili neki od Duo ili Trio paketa jer je to sad bukvalno sve jedna velika firma. Ja sam koristio KID22 dok nisu pustili novi signal i onda sam presao na Trio Grande Extra i sve je uredno, jedino ako nemas bas neki jak razlog pa neces da uzmes Duo ili Trio paket.
Stvar je u tome što ja hoću jedan od Duo paketa, ali ako je ikako moguće kod "HS-a" (znam, jedna kompanija, ali eto opet se kao mže birati). Danas su me zvali i počeli objašnjavati kako je to sad sve isto, i da mogu kod njih uzeti paket (telemach) a da račun dobijam od HS-a. :roll:
Benq

#18729 Re: HS kablovska

Post by Benq »

travar wrote: Stvar je u tome što ja hoću jedan od Duo paketa, ali ako je ikako moguće kod "HS-a" (znam, jedna kompanija, ali eto opet se kao mže birati). Danas su me zvali i počeli objašnjavati kako je to sad sve isto, i da mogu kod njih uzeti paket (telemach) a da račun dobijam od HS-a. :roll:
Malo je to komplikovano za objasnit , uglavnom ne sekiraj , kada uvedes (ako uvedes) Duo paket , svakako ces internet imati preko HS servera , jer evo kod mene je Extra paket i IP adresa mi je od HS-a. Nema to vise nikakve veze , bitno je da si zadovoljan uslugom koju placas. Tako je kod svih akviziranih firmi.

Da je sve ostalo kao sto je bilo , da se Telemach nije umijesao , mi bi svake godine dobijali povecanje interneta po 10Mb , pa bih ja npr brzinu od 120Mb imao za nekih 7 godina , a ovako sam je bukvalno preko noci dobio :).
sarajlija1971

#18730 Re: HS kablovska

Post by sarajlija1971 »

crnivrag wrote:
sarajlija1971 wrote:Ako bih sa KID8 paketa presao na Telemach-ov DuoNet, postoji li neka opcija potpisivanja na nekakav "otvoreni" ugovor (da se moze raskinuti kad god pozelim), a ne na 24 mjeseca.

Naime, mi smo u iznajmljenom stanu i moze se desiti da nam gazda da otkaz vec slijedeci mjesec, a ne zelim da placam onda penale do kraja isteka ugovora.

Može se potpisati bez ugovornog trajanja, a onda priključenje paketa nije 1 KM, već se plaća puna cijena priključenja, a koliko je to cifra, to ne znam.

Hvala
sarajlija1971

#18731 Re: HS kablovska

Post by sarajlija1971 »

Benq wrote:
crnivrag wrote:

Mislim da je ista cijena kao kod Telemacha , tj ako neces da budes pod ugovorom , placas punu cijenu prikljucka , za stan 80KM a za kucu 180KM
Hvala
biggrin

#18732 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

Benq wrote:
biggrin wrote:Benq rece da i stari korisnici dobijaju, odatle pitanje tj.sta bih konkretno ja dobio u slucaju prelaska...
Procitaj moj prethodni post ponovo , ako prelazis na novi paket a ne uzimas nikakvu novu uslugu odnosno ono sto vec nisi sad imao , u tom slucaju te ne kaci nijedna akcija , medjutim ako do sad npr nisi imao telefoniju, prelaskom na Trio Grande pakete bi dobio neki popust. To je ukratko iz ovoga sto sam prethodno pisao.

Isto tako , ako uzmes neki paket iz nove ponude , i potpises ugovor na 12mj , nakon isteka tog perioda imas pravo na neku od akcija , to moze biti smanjen racun par mjeseci , ili neki dodatni kanali i td.
da li to znaci da ako mi je istakao nekad davno ugovor na kid paket i telefon , a i dalje ih koristimi sad se odlucim da potpisem na 12 mjeseci na trio grande family (dakle nemam novu uslugu, ali je drugi paket i obavezujem se na 12 mjeseci) moze me kaciti akcija 50% manji racun do kraja godine?
Benq

#18733 Re: HS kablovska

Post by Benq »

biggrin wrote: da li to znaci da ako mi je istakao nekad davno ugovor na kid paket i telefon , a i dalje ih koristimi sad se odlucim da potpisem na 12 mjeseci na trio grande family (dakle nemam novu uslugu, ali je drugi paket i obavezujem se na 12 mjeseci) moze me kaciti akcija 50% manji racun do kraja godine?
Nazalost ne , jer HS nikad nije imao tu loyalty opciju. Prelaskom na Trio Grande Family bi dobio dosta brzi internet , time shift , d3go , unifon .. i nakon isteka ugovora od 12 mjeseci bi stekao pravo na loyalty (po novom rezimu) i mogao bi onda traziti da ti par mjeseci bude umanjen racun , ili da ti se pusti odredjeni paket kanala ili nesto drugo po dogovoru.
biggrin

#18734 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

znaci prelaskom na telemach se tretiram kao stari korisnik, a kad su u pitanju loyalty opcije onda to nisam :?
Benq

#18735 Re: HS kablovska

Post by Benq »

biggrin wrote:znaci prelaskom na telemach se tretiram kao stari korisnik, a kad su u pitanju loyalty opcije onda to nisam :?
Npr sada imas KID8 paket bez telefona , i hoces da uzmes Duo Net paket , tretirat ce te kao starog korisnika jer ti zapravo prelazis na paket koji je karakteristikama isti kao tvoj dosadasnji paket (internet , digitalna i analogna) , a ako npr prelazis sa KID8 paketa na Trio Grande pakete koji imaju telefon , u tom slucaju ces dobiti i mjesecni popust , eh sad u kojoj mjeri i koja akcija bi te zapala , to bi ti oni tacno rekli.

Tek nakon isteka potpisanog ugovora za taj Trio Grande paket , ti bi bio loyalty korisnik.
biggrin

#18736 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

shvatam to, ali posto je kod mene kid paket + zasebno telefon to bi vjerovatno smatrali istim karakteristikama kao i trio grand paket te ne bih imao nikakve benefite cak ni u slucaju potpisa na 12 mjeseci, dakle iz tog aspekta bih bio tretiran kao stari korisnik. eh da sad trazim loyalty opciju, posto me ne tretiraju kao nekog novog, onda se za isti slucaj situacija mijenja za 180 stepeni i naglo postajem novi te samim tim nemam pravo na loyalty benefit. u ovoj kombinaciji mi to zvuci besmisleno i trebalo bi biti dosljedan u odnosu prema istom korisniku tj.ili da se odluci da se tretiraju kao stari ili kao novi, sa svim sto to nosi sa sobom
hoggarr

#18737 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

biggrin wrote:shvatam to, ali posto je kod mene kid paket + zasebno telefon to bi vjerovatno smatrali istim karakteristikama kao i trio grand paket te ne bih imao nikakve benefite cak ni u slucaju potpisa na 12 mjeseci, dakle iz tog aspekta bih bio tretiran kao stari korisnik. eh da sad trazim loyalty opciju, posto me ne tretiraju kao nekog novog, onda se za isti slucaj situacija mijenja za 180 stepeni i naglo postajem novi te samim tim nemam pravo na loyalty benefit. u ovoj kombinaciji mi to zvuci besmisleno i trebalo bi biti dosljedan u odnosu prema istom korisniku tj.ili da se odluci da se tretiraju kao stari ili kao novi, sa svim sto to nosi sa sobom
Uslovi korištenja akcijske ponude

POSEBNA POGODNOST ZA POSTOJEĆE KORISNIKE!

Postojeći korisnik Telemach grupacije
( kompanije udružene sa Telemachom)

6 mjeseci besplatno gledaj HD paket
Navedena akcija odnosi se na postojeće pretplatnike Telemach grupacije, ukoliko prelaze na iste servise koje su do sada koristili po naprednijoj ponudi u okviru TRIO I DUO paketa, prvih 6 mjeseci besplatno gledaju HD paket , uz minimalni period korištenja DUO ili TRIO paketa od 24 mjeseca.
Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca.

Postojeći korisnik Telemacha
6 mjeseci plaćaju cijenu usluge koju su prethodno koristili
Navedena akcija odnosi se na postojeće pretplatnike neke od Telemach usluge, ukoliko prelaze sa postojeće usluge na veći paket istih usluga (DUO ili TRIO pakete) prvih 6 mjeseci plaćaj cijenu postojeće usluge, uz minimalni period korištenja DUO ili TRIO paketa od 24 mjeseca. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca.
supercali

#18738 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Benq wrote:
biggrin wrote:znaci prelaskom na telemach se tretiram kao stari korisnik, a kad su u pitanju loyalty opcije onda to nisam :?
Npr sada imas KID8 paket bez telefona , i hoces da uzmes Duo Net paket , tretirat ce te kao starog korisnika jer ti zapravo prelazis na paket koji je karakteristikama isti kao tvoj dosadasnji paket (internet , digitalna i analogna) , a ako npr prelazis sa KID8 paketa na Trio Grande pakete koji imaju telefon , u tom slucaju ces dobiti i mjesecni popust , eh sad u kojoj mjeri i koja akcija bi te zapala , to bi ti oni tacno rekli.

Tek nakon isteka potpisanog ugovora za taj Trio Grande paket , ti bi bio loyalty korisnik.
znaci ja ako predjem sa kid 22 na neki duo necu imati nikakav popust nego punu cijenu od prvog mjeseca?
biggrin

#18739 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

ako sam dobro shvatio, potpisom na 2 godine dobivam skuplji paket koji ce za 6 mjeseci postati jos dodatno skuplji za 8 km?! ...pa ovo gore nego reklamne "akcije" raiffeisen banke :D
sto se ovog drugog tice, misterija mi je kako tretiraju korisnike koji imaju kid paket i posebno telefon od hs-a (ne kao dio nekog paketa), sto je kod mene slucaj. da li sa prelaskom na trio paket onda placam samo cijenu kid paketa...mada realno ni to nije neka pljacka...opet novi korisnici drasticno bolje prolaze.
kao sto rekoh ranije, kod nas ispade da je najbolje svakih godinu dana mijenjati kablovskog operatera i koristiti svaki put benefit novog korisnika
Benq

#18740 Re: HS kablovska

Post by Benq »

biggrin wrote:ako sam dobro shvatio, potpisom na 2 godine dobivam skuplji paket koji ce za 6 mjeseci postati jos dodatno skuplji za 8 km?! ...pa ovo gore nego reklamne "akcije" raiffeisen banke :D
sto se ovog drugog tice, misterija mi je kako tretiraju korisnike koji imaju kid paket i posebno telefon od hs-a (ne kao dio nekog paketa), sto je kod mene slucaj. da li sa prelaskom na trio paket onda placam samo cijenu kid paketa...mada realno ni to nije neka pljacka...opet novi korisnici drasticno bolje prolaze.
kao sto rekoh ranije, kod nas ispade da je najbolje svakih godinu dana mijenjati kablovskog operatera i koristiti svaki put benefit novog korisnika
Nisi dobro shvatio :) , ovo za HD kanale ti nisam ni navodio jer si ti pitao za popust na racun a sad cu ti i to pojasniti. Dakle ti kao postojeci korisnik , kada predjes na neki od Duo ili Trio paketa dobijes HD paket 3 odnosno 6 mjeseci besplatno u zavisnosti na koliko potpises ugovor 12 ili 24mj. Nakon isteka tog perioda od 3 ili 6mj , taj paket kanala ti se automatski kodira i nije ga moguce gledati dok ne potpises anex ugovora na minimalni period trajanja 180 dana, dakle nece ti paket biti skuplji 8KM nakon tog promo perioda.

Drugo , ja sam presao sa KID22 paketa (+ telefon) na Trio Grande Extra i placam punu cijenu paketa , ako sam dobro upucen , staru cijenu paketa mozes placati samo jedan mjesec prilikom prelaska na nove pakete. Medjutim , ako predjes na Trio Grande paket , pa nakon nekog vremena hoces Trio Grande Family paket , u tom slucaju placas cijenu starog paketa 3 odnosno 6 mjeseci (zavisno od potpisanog ugovora).

Kod tebe ako je sad KID8 paket + telefon , to je 37,4KM + 6KM (minimalna pretplata za telefon) i placas okvirno 43,4KM mjesecno , Trio Grande paket je 49,9KM , dakle skuplji je za 6,5KM , a za tu razliku dobijes duplo brzi internet , D3Go , unifon.
To sto kazes da novi korisnici prolaze puno bolje , pa i nije bas , jedini benefit koji novi korisnici ostvaruju je taj umanjeni racun prvih 3 odnosno 6 mjeseci , i nakon toga sve ce placati kao i ti koji se vodis kao stari korisnik.

Trece , ovo za mijenjanje operatera svake godine :) , to je nekada moglo , vise ne moze jer cim se prijavis kao "novi" korisnik s ciljem ostvarivanja benefita , oni te nadju u sistemu i vide da si nekada koristio neku uslugu na toj adresi , pa bio to ti ili neko iz tvoje porodice nije bitno, i samim tim nisi novi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18741 Re: HS kablovska

Post by pici »

Ne znam jel bilo al ako jest nebilo zapovjedjeno da opet posta, imam Trio Grande Femilija paket i sad zna se destiti u toku 24h da mi se modem sam od sebe ugasi tj resetuje i poslije minutu dvije ponovo upali i radi tako nekoliko sati i onda opet... dal je do modema, signala, mreze itd tv radi normalno i on ne reaguje na ovu anomaliju dok telefon i net se iskljuce i moram cekat par minuta da ponovo se upali, zna mi se desiti i tokom razgovora telefonom i surfanjem na netu...hvaaalaa
Benq

#18742 Re: HS kablovska

Post by Benq »

pici wrote:Ne znam jel bilo al ako jest nebilo zapovjedjeno da opet posta, imam Trio Grande Femilija paket i sad zna se destiti u toku 24h da mi se modem sam od sebe ugasi tj resetuje i poslije minutu dvije ponovo upali i radi tako nekoliko sati i onda opet... dal je do modema, signala, mreze itd tv radi normalno i on ne reaguje na ovu anomaliju dok telefon i net se iskljuce i moram cekat par minuta da ponovo se upali, zna mi se desiti i tokom razgovora telefonom i surfanjem na netu...hvaaalaa
Moze biti zbog slabog signala na upstreamu , daj nam screenshot signala iz modema da vidimo o cemu se radi.
biggrin

#18743 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

a moze li se odmah potpisati na 12 mjeseci trio grande family i da se dobije 3 mjeseca hd + 3 mjeseca cijena obicnog trio grande paketa...da se preskoce tehnikalije potpisivanja u ovom slucaju skoro pa fiktivnog ugovora za obicni trio grande? jos kad bi kakav telefon legao :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18744 Re: HS kablovska

Post by pici »

Benq wrote:
pici wrote:Ne znam jel bilo al ako jest nebilo zapovjedjeno da opet posta, imam Trio Grande Femilija paket i sad zna se destiti u toku 24h da mi se modem sam od sebe ugasi tj resetuje i poslije minutu dvije ponovo upali i radi tako nekoliko sati i onda opet... dal je do modema, signala, mreze itd tv radi normalno i on ne reaguje na ovu anomaliju dok telefon i net se iskljuce i moram cekat par minuta da ponovo se upali, zna mi se desiti i tokom razgovora telefonom i surfanjem na netu...hvaaalaa
Moze biti zbog slabog signala na upstreamu , daj nam screenshot signala iz modema da vidimo o cemu se radi.

izvolte...

Image
sabih05

#18745 Re: HS kablovska

Post by sabih05 »

Imao sam KID8 (ili kako se vec zvao, bio je to startni paket).

Da li je to sada Telemach Duo TV+NET? Ako jeste, da li imam i D3GO u okviru toga i UNIFI za stalno ili je to samo neka akcija? Hvala!

http://telemach.ba/Paketi/TV-NET
Benq

#18746 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Trenutno su svi signali odlicni , hajde ako se sjetis napravi screenshot u tom momentu kad ti se resetuje modem pa da vidimo, resetovanje se inace desava zbog slabog signala , modem izgubi registraciju na mrezi , ugase se sve lampice i onda pokusava da se ponovo registruje. Svakako ti mogu predloziti da pregledas coax kabal i njegove spojeve na modemu i spliteru, da se negdje nije nagnjecio , malo odvrnuo i slicno.
Benq

#18747 Re: HS kablovska

Post by Benq »

sabih05 wrote:Imao sam KID8 (ili kako se vec zvao, bio je to startni paket).

Da li je to sada Telemach Duo TV+NET? Ako jeste, da li imam i D3GO u okviru toga i UNIFI za stalno ili je to samo neka akcija? Hvala!

Nije to sada Duo Net paket , ti si i dalje korisnik KID8 paketa ukoliko nisi potpisao ugovor za neki od novih Duo ili Trio paketa. Nijednog korisnika HS-a nisu automatski prebacivali na nove pakete niti ce se to desiti , korisnik moze preci samovoljno i potpisati ugovor na 12 odnosno 24mj.

Dakle tek kada predjes na Duo ili Trio paket imat ces i UniFi i D3Go , te usluge su dio stalne ponude Duo i Trio paketa i ne predstavljaju nikakvu akciju.
sabih05

#18748 Re: HS kablovska

Post by sabih05 »

Benq wrote:

Nije to sada Duo Net paket , ti si i dalje korisnik KID8 paketa ukoliko nisi potpisao ugovor za neki od novih Duo ili Trio paketa. Nijednog korisnika HS-a nisu automatski prebacivali na nove pakete niti ce se to desiti , korisnik moze preci samovoljno i potpisati ugovor na 12 odnosno 24mj.

Dakle tek kada predjes na Duo ili Trio paket imat ces i UniFi i D3Go , te usluge su dio stalne ponude Duo i Trio paketa i ne predstavljaju nikakvu akciju.
Hvala!
sabih05

#18749 Re: HS kablovska

Post by sabih05 »

Benq wrote:

Molio bih jos jedan odgovor: Ukoliko se odlucim za Telemach telefoniju da li se telefon veze za postojecu telekom paricu (samo selim broj) ili je to vezano za kablovski prikljucak? Hvala!
Benq

#18750 Re: HS kablovska

Post by Benq »

sabih05 wrote: Molio bih jos jedan odgovor: Ukoliko se odlucim za Telemach telefoniju da li se telefon veze za postojecu telekom paricu (samo selim broj) ili je to vezano za kablovski prikljucak? Hvala!
Telemach telefonija ne ide preko parica , vec preko modema koji se spaja coax kablom , znaci , dodju monteri , instaliraju modem i u modem ukljuce fiksni telefon , to je telefonija koja radi preko interneta.

Ukoliko se odlucis za prelazak na Telemach telefoniju a vec imas fiksni telefon kod telecoma , bice dovoljno samo podnijeti zahtjev za prijenos broja, tj odes u telecom , izmiris prema njima sva dugovanja vezana za tvoj broj , trazis potvrdu od njih i kazes da hoces prenijeti broj u Telemach mrezu, sa tim dokumentom ides u najblizi Telemach korisnicki centar i samo predas. Nakon 10ak dana broj je prenesen.
Locked