biggrin wrote:ako sam dobro shvatio, potpisom na 2 godine dobivam skuplji paket koji ce za 6 mjeseci postati jos dodatno skuplji za 8 km?! ...pa ovo gore nego reklamne "akcije" raiffeisen banke
sto se ovog drugog tice, misterija mi je kako tretiraju korisnike koji imaju kid paket i posebno telefon od hs-a (ne kao dio nekog paketa), sto je kod mene slucaj. da li sa prelaskom na trio paket onda placam samo cijenu kid paketa...mada realno ni to nije neka pljacka...opet novi korisnici drasticno bolje prolaze.
kao sto rekoh ranije, kod nas ispade da je najbolje svakih godinu dana mijenjati kablovskog operatera i koristiti svaki put benefit novog korisnika
Nisi dobro shvatio

, ovo za HD kanale ti nisam ni navodio jer si ti pitao za popust na racun a sad cu ti i to pojasniti. Dakle ti kao postojeci korisnik , kada predjes na neki od Duo ili Trio paketa dobijes HD paket 3 odnosno 6 mjeseci besplatno u zavisnosti na koliko potpises ugovor 12 ili 24mj. Nakon isteka tog perioda od 3 ili 6mj , taj paket kanala ti se automatski kodira i nije ga moguce gledati dok ne potpises anex ugovora na minimalni period trajanja 180 dana, dakle nece ti paket biti skuplji 8KM nakon tog promo perioda.
Drugo , ja sam presao sa KID22 paketa (+ telefon) na Trio Grande Extra i placam punu cijenu paketa , ako sam dobro upucen , staru cijenu paketa mozes placati samo jedan mjesec prilikom prelaska na nove pakete. Medjutim , ako predjes na Trio Grande paket , pa nakon nekog vremena hoces Trio Grande Family paket , u tom slucaju placas cijenu starog paketa 3 odnosno 6 mjeseci (zavisno od potpisanog ugovora).
Kod tebe ako je sad KID8 paket + telefon , to je 37,4KM + 6KM (minimalna pretplata za telefon) i placas okvirno 43,4KM mjesecno , Trio Grande paket je 49,9KM , dakle skuplji je za 6,5KM , a za tu razliku dobijes duplo brzi internet , D3Go , unifon.
To sto kazes da novi korisnici prolaze puno bolje , pa i nije bas , jedini benefit koji novi korisnici ostvaruju je taj umanjeni racun prvih 3 odnosno 6 mjeseci , i nakon toga sve ce placati kao i ti koji se vodis kao stari korisnik.
Trece , ovo za mijenjanje operatera svake godine

, to je nekada moglo , vise ne moze jer cim se prijavis kao "novi" korisnik s ciljem ostvarivanja benefita , oni te nadju u sistemu i vide da si nekada koristio neku uslugu na toj adresi , pa bio to ti ili neko iz tvoje porodice nije bitno, i samim tim nisi novi.