Narod i Pravda (Konakovic)
- Dr. Kuca
#18726 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino ko i svaki diktator koji gradi kult licnosti i idolpoklonistvo, brise sve negativne komentare i one koji nisu: "to predsjednice"
. Mahalski politicar.
-
homar
#18727 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino Konaković i Fahro Radončić su od danas bivši političari. Bravo Bake, jesi njih dvojicu nasankao pravo, nisu bolje ni zaslužili.
- Idemedosumom
#18728 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
SDA se davno poselamila s glasacima iz KS. Dakle, kada bi samo glasaci iz KS podrzali Dinu, on ostaje itekako relevantan u politici 
- Lakat Jebić
#18729 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mozda bi imalo smisla da ovo SDA "pakuje" Dini da on sam nije pisao sta je pisao po twitteru.
- vee-jay
#18730 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dakle za ovo je Zeljko Komsic kriv?cyprus wrote: ↑21/03/2022 06:42Kao prvo, ja ne govorim o željama HDZ-a, nego o pristupu Dine Konakovića, koji je jedini konstruktivan i iskren, među svim akterima... Jedini koji je pokazao da zna i ima muda i ići dalje od populizma... Ne smatram da treba HDZ-u dati sve što traži, niti mislim da je Dino spreman da im da sve...
Kao drugo, kakva pizdarija može izać... Pa evo, ja iskreno ne vidim kako bi se to izbori zaista mogli provesti na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, ukoliko se ipak HNS odluči definitivno za bojkot... Dodikove retorike se ne bojim, jer bez obzira na blagost međunarodne zajednice prema njemu, mislim da je jasno da bi u slučaju povlačenja konkretnijih poteza u svrhu secesije ipak bilo odlučnije reakcije... Međutim, u ovom slučaju, ne bih bih baš rekao da bi međunarodna zajednica bila tako odlučna... Pa će onda bit kuknjava - Evropa kurva i tako to...
Kao treće, još se jednom vidi koliki je zajeb bilo ovo sve sa Željkom Komšićem... Osvjedočeni grobar građanskog koncepta... Sada se već može reći - štetočina na nivou Harisa Silajdžića... A zbog čega - isključivo zbog odbrane vlastite fotelje...
Naravano da nije.
I naravno da svi znamo da je prvi primarni cilj HDZa napraviti svoju "Republiku Hrvatsku".
I naravno da znamo da Covic koordinirano radi sa Dodikom na rasturanju BiH.
Eh, sad ima osoba koje se prave budale - pa ce Covicu iz potpunosti licnih interesa - dozvoliti da on napravi jedan mali korak - praveci uspjeh od toga da oni njemu nisu dozvolili da napravi jedan veliki korak.
Dok Dodik i dan danas vrijedja i Escobara i Schmidta i Borella, dok su u EU Covica okarakterizovali kao Dodikov i proruski sidekick - i dok svi znamo da su u pitanju dva najveca mafijaska poiticara (pored Vucica) na zapadnom Balkanu --- niko od njih dvojice od strane EU NIJE sankcionisan.
Dakle: cega se strana koja samo zeli EVROPSKE VRIJEDNOSTI u BiH -- treba bojati?
- Styling
#18731 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A sta mu pakuju? I sta je to toliko Dino zgrijesio? O cemu pricate? Nista niie potpisano, a malo je falilio. Bakir je pristao bio na elektroski nacin izbora predsjednistva. Covic samo nije htio malo da popusit oko Doma naroda. Sve bi dobio sto je trazio.Lakat Jebić wrote: ↑21/03/2022 11:04 Mozda bi imalo smisla da ovo SDA "pakuje" Dini da on sam nije pisao sta je pisao po twitteru.
Sta vam je kakav Dino. Da je Covic pristao, vidjeli bi kakvu je izdaju Bakir bio pripremio. Ali su ga pristisli iz probosnskih stranaka pa nije smio pristati na elektore bez Doma naroda. Ne strunite i spinujte vise.
- cyprus
#18732 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da, jeste.
Dao je nevjerovatan manevarski prostor jednom ljudskom govnetu kao što je Dragan Čović, u toj mjeri da ovaj sad itekako može dovesti u pitanje održavanje izbora i ko zna šta još... Bez Željka Komšića to ni u snovima ne bi mogao...
Dragan Čović je trenutno najmoćnija politička ličnost u Bosni i Hercegovini... To mu je omogućio Željko Komšić lično i isključivo! Da je bar 'probosanska' strana nešto od toga hajrovala, pa bi se reklo, eto neka je - dobili smo to i to... Ne, dobili smo kurčinu... Poenta je bila isključivo udobna fotelja člana predsjedništva za našeg Željka... Poso dobar, a para laka...
Nema veze... Sad ćemo mi kmečit kako je Evropa kurva i mrzi muslimane...
- vee-jay
#18733 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma ja, a u Urkajini Rusi vrse specijalnu vojnu operaciju.cyprus wrote: ↑21/03/2022 11:40Da, jeste.
Dao je nevjerovatan manevarski prostor jednom ljudskom govnetu kao što je Dragan Čović, u toj mjeri da ovaj sad itekako može dovesti u pitanje održavanje izbora i ko zna šta još... Bez Željka Komšića to ni u snovima ne bi mogao...
Dragan Čović je trenutno najmoćnija politička ličnost u Bosni i Hercegovini... To mu je omogućio Željko Komšić lično i isključivo! Da je bar 'probosanska' strana nešto od toga hajrovala, pa bi se reklo, eto neka je... Ne, poenta je bila isključivo udobna fotelja člana predsjedništva za našeg Željka... Poso dobar, a para laka...
Naravno da fasisti nisu krivi sto su fasisti - nego ih je uvijek nego drugi izazvao.
- Sanjarko
#18734 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
krivi smo uvijek, i svi ugrozeni osim nasvee-jay wrote: ↑21/03/2022 11:46Ma ja, a u Urkajini Rusi vrse specijalnu vojnu operaciju.cyprus wrote: ↑21/03/2022 11:40
Da, jeste.
Dragan Čović je trenutno najmoćnija politička ličnost u Bosni i Hercegovini... To mu je omogućio Željko Komšić lično i isključivo! Da je bar 'probosanska' strana nešto od toga hajrovala, pa bi se reklo, eto neka je... Ne, poenta je bila isključivo udobna fotelja člana predsjedništva za našeg Željka... Poso dobar, a para laka...
Naravno da fasisti nisu krivi sto su fasisti - nego ih je uvijek nego drugi izazvao.
- cyprus
#18735 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bjež ba...
- drug_profi
#18736 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
2006. HDZ 68.000 glasova, 2014. 145.000 glasova
-
MUNAFIK
#18737 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja fakat ne mogu da skintam i dalje sta je to Dino uradio i sta to tako strasno tamo pise?Lakat Jebić wrote: ↑21/03/2022 11:04 Mozda bi imalo smisla da ovo SDA "pakuje" Dini da on sam nije pisao sta je pisao po twitteru.
- dulekrele
#18738 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam na kojim si ti drogama ali sasvim je jasno da je ove 4 godine Cirilo bio na mjestu Željka bilo bi jos gore. Cirilu nije bitan IZ vec samo 3. Željko uopste nije bitan.cyprus wrote: ↑21/03/2022 11:40Da, jeste.
Dragan Čović je trenutno najmoćnija politička ličnost u Bosni i Hercegovini... To mu je omogućio Željko Komšić lično i isključivo! Da je bar 'probosanska' strana nešto od toga hajrovala, pa bi se reklo, eto neka je - dobili smo to i to... Ne, dobili smo kurčinu... Poenta je bila isključivo udobna fotelja člana predsjedništva za našeg Željka... Poso dobar, a para laka...
Nema veze... Sad ćemo mi kmečit kako je Evropa kurva i mrzi muslimane...
"Formalno, upravo ako imamo svoj treći entitet, imamo genijalan način da zaštitimo svakog Hrvata koji živi izvan tog entiteta, to ne razumijem. Mi želimo ove privremene odluke, rješenja oko Ustava, upravo iskoristiti da u konačnici dobijemo svoj entitet, svoju federalnu jedinicu ili u konačnici kako će se već zvati, to je manje bitno. Bitno je da ona ima izvršnu, zakonodavnu i pravosudnu vlast.
- cyprus
#18739 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino Konaković je jedini političar koji je imao muda da kaže kako jeste:
@Dule, ko govori o tome? Ko da ja ne znam šta je cilj Čovića, odnosno hrvatskog nacionalizma... Govorim o tome šta je HDZ mogao (ne želio) prije Komšića, a šta može danas...
Zbog ovoga mu kapu skidam..."Kažem da nije fer da mi biramo Hrvatima člana Predsjedništva! Čović nam dušu uzima na tu kartu! Uzima deset puta više nego što mu pripada!"
@Dule, ko govori o tome? Ko da ja ne znam šta je cilj Čovića, odnosno hrvatskog nacionalizma... Govorim o tome šta je HDZ mogao (ne želio) prije Komšića, a šta može danas...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#18740 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sto se mene tice Dinoni popusio fazon a bas mi je izgledao da bi mogao nesto uraditi i na drzavnom nivou.
Bruka
Bruka
- drug_profi
#18741 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Prije ŽK, u hrvtskom korpusu je politički spektar bio najraznolikiji, Ni kod Bošnjaka ni kod Srba nije bilo toliko stranaka.
I što je najvažnije mnogo tih stranaka su imali pro BiH politiku.
I onda dođe majorizacija i propadoše sve pro BiH politike kod Hrvata.
Pošto vidim da ima puno balavurdije ovdje koji se od jučer bave političkom scenom.
Pošto vidim da ima puno balavurdije ovdje koji se od jučer bave političkom scenom.
-
palermo
#18742 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mah.....imao si Mesića za predsjednika RH, imao si čak i Josipovića, imao si nekakav drugačiji SDP Hrvatske, sada imaš jednu jasnu, univerzalnu politiku Hravstke koja se oslanja na desni populizam (bez ikakve opozicije kada je u piotanju politika prema BiH) i pliva na valovima nacionalističkih pokreta u istočnoj Evropi, imaš ruske igrače u Hravstkoj, i kao posljedicu svega toga imaš nedvosmislenu podršku rušilačkoj politici Dodika i Čovića,cyprus wrote: ↑21/03/2022 12:00 Dino Konaković je jedini političar koji je imao muda da kaže kako jeste:
Zbog ovoga mu kapu skidam..."Kažem da nije fer da mi biramo Hrvatima člana Predsjedništva! Čović nam dušu uzima na tu kartu! Uzima deset puta više nego što mu pripada!"
@Dule, ko govori o tome? Ko da ja ne znam šta je cilj Čovića, odnosno hrvatskog nacionalizma... Govorim o tome šta je HDZ mogao prije Komšića, a šta može danas...
I Komšić zaista zbog svega ovoga nije kriv. Nije zar da ćeš reći da je on uzrok svega ovoga
- Idemedosumom
- vee-jay
#18744 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne, on to nece reci.palermo wrote: ↑21/03/2022 12:07mah.....imao si Mesića za predsjednika RH, imao si čak i Josipovića, imao si nekakav drugačiji SDP Hrvatske, sada imaš jednu jasnu, univerzalnu politiku Hravstke koja se oslanja na desni populizam (bez ikakve opozicije kada je u piotanju politika prema BiH) i pliva na valovima nacionalističkih pokreta u istočnoj Evropi, imaš ruske igrače u Hravstkoj, i kao posljedicu svega toga imaš nedvosmislenu podršku rušilačkoj politici Dodika i Čovića,
I Komšić zaista zbog svega ovoga nije kriv. Nije zar da ćeš reći da je on uzrok svega ovoga
Nego ce postaviti:
-
noviforumas
#18745 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Siguran sam da je Komsic nekako kriv i za hrvatsku samoupravu 2001 
- Login77777
#18746 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sve je to oke. Ali kako da sprijece popunjavanje vlade fbih ako ne bude 12 delegata u DN FBiH.duh_sa_sjekirom wrote: ↑21/03/2022 09:18Radi načina popunjavanja DN i radi predsjedništva...Login77777 wrote: ↑21/03/2022 09:15
Pa ako je tako lako zasto onda trud za novi IZ? Neka im ostane ovako u tehnickom mandatu i imaju sve pozicije.
Nemoj samo reci radi pozicije clana predsjednistva.![]()
Prati malo loptu, hebo ga ti...
![]()
- duh_sa_sjekirom
#18747 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ti se nadaš padu hdz-a...ja neLogin77777 wrote: ↑21/03/2022 12:17Sve je to oke. Ali kako da sprijece popunjavanje vlade fbih ako ne bude 12 delegata u DN FBiH.duh_sa_sjekirom wrote: ↑21/03/2022 09:18
Radi načina popunjavanja DN i radi predsjedništva...
Prati malo loptu, hebo ga ti...
![]()
I da, ako sam dobro upratio, ne treba im 12 već 9...
- Styling
#18748 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Covic se drzi Doma naroda kao pijan plota. Cak nije htio pristati ni na opciju 16+1, da se jedan clan DN bira iz nekog drugog kantona, koji nema hrvatsku vecinu. A opet bi zadrzao primat i vecinski broj.duh_sa_sjekirom wrote: ↑21/03/2022 12:25Ti se nadaš padu hdz-a...ja neLogin77777 wrote: ↑21/03/2022 12:17
Sve je to oke. Ali kako da sprijece popunjavanje vlade fbih ako ne bude 12 delegata u DN FBiH.
I da, ako sam dobro upratio, ne treba im 12 već 9...
- vee-jay
#18749 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa valjada bi nam sada kada imamo rat u Evropi barem moralo biti jasno.drug_profi wrote: ↑21/03/2022 12:07 Prije ŽK, u hrvtskom korpusu je politički spektar bio najraznolikiji, Ni kod Bošnjaka ni kod Srba nije bilo toliko stranaka.
Orban, PiS, Lega Nord, AfD, Le Pen/Zemmour, Vucic/Dodik, HDZ -- sve stranke koje tijesno rade sa Rusijom po ruskom principu stvaranja svoga "nacionalnog svijeta" i svi sa svojim malim destrukivnim nacionalnim interesima, koje vode ka unistenju EUa (sto je primarni cilj Rusije).
Nema Komsic sa time nikakve veze.
Da nije Komsic - izabralo bi se nesto drugo.
Destruktivna politika nacionalizma bazira citavu svoju ideologiju na postojanju NEPRIJATELJA.
Nacionalizam ako hoce da zivi - mora imati neprijatelja.
Dodiku i RSu je to = Musliman Izetbegovic i njegova radikalna SDA
HDZu = Komsic
Naravno da Komsic koristi poziciju HDZ neprijatelja u svoju korist.
Ali nije istina da je Komsic napravio ovaj danasnji HDZ.
Komsic nema nikakve veza sa tim, on ga samo koristi sa sebe -- i dozovljava da bude iskoristen od HDZa za svoju politiku.
Ali da ponovim: da nema Komsica, HDZ bi nasao nesto drugo, trece, peto.
- drug_profi
#18750 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znači Rusi sve krivi?