Dr. Kuca wrote:I naguzi ga zeljko.
Radon se samo bori da bude pdrešjednik i to je to.
PRVI U BOŠNJAKA, TO JE NJEGOV PRVI CILJ
Dr. Kuca wrote:I naguzi ga zeljko.
Radon se samo bori da bude pdrešjednik i to je to.
Ja i? Samo ponašanje Arnauta u medijima nakon izbora te konstantno potenciranje "Hrvatskog pitanja" je dovoljan razlog za distanciranje od SBB-a. Dalje moj post bio je upućen @guruman-u i ovim iz zakrivljenog tornja. Jedino ako i ti nisi promjenila lokaciju, pa se pronašla u njemu.Banksy wrote:lerdi wrote:![]()
![]()
![]()
Kolko vas je u tom zakrivljenom tornju? Ničete ko gljive.
Na upit novinarke da li je moguća saradnja sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a, kojeg posebno hvali, Komšić je kazao:
- Hvalim. Ma kako to ljudima izgledalo, rizikujem da budem pogrešno i shvaćen, ali kad pogledate sve što imate na političkoj sceni, gotovo cijela politička scena, političke stranke u BiH, one koje su relevantne i koje bi sutra mogle biti takve, sve su opredjeljene da sačuvaju neku poziciju koju trenutno imaju. Tako stvari stoje.
Jedino u Radončiću lično i njegovoj stranci možete prepoznati političku snagu koja bi da mijenja, da nešto napravi, i to ga svakako preporučuje kao pogodnog političkog partnera. To je tako, tako stvari stoje.
U ovom trenutku na političkoj sceni jedina politička snaga s kojom možete računati da ćete ići u promjene je Radončić - kazao je Komšić.
Jedino Fahrudina Radončića nema u korupciji, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte gostujući u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u.
- Razgrnite prašinu iz svega ovoga. Znate li do čega ćete doći? Doći ćete do tendera, do resursa, javnih poduzeća.... Sav je rat oko toga.. Nazvat ću ovo sada nemudrom političkom izjavom, ali jedini koji u tome trenutno ne sudjeluje na političkoj sceni jeste Radončić. Jedini on se ne bori za takve stvari, za resurse, raspisivanje tendera....
Arnaut je toliko potencirao hrvatsko pitanje da vi niste imali drugog izbora nego s Čovićem u koaliciju ...lerdi wrote:
Ja i? Samo ponašanje Arnauta u medijima nakon izbora te konstantno potenciranje "Hrvatskog pitanja" je dovoljan razlog za distanciranje od SBB-a.
Dalje moj post bio je upućen @guruman-u i ovim iz zakrivljenog tornja. Jedino ako i ti nisi promjenila lokaciju, pa se pronašla u njemu.
Kad se sve uzme u obzir bolje DF nego SBB. To je i laiku jasno.Banksy wrote:Arnaut je toliko potencirao hrvatsko pitanje da vi niste imali drugog izbora nego s Čovićem u koaliciju ...lerdi wrote:
Ja i? Samo ponašanje Arnauta u medijima nakon izbora te konstantno potenciranje "Hrvatskog pitanja" je dovoljan razlog za distanciranje od SBB-a.
Dalje moj post bio je upućen @guruman-u i ovim iz zakrivljenog tornja. Jedino ako i ti nisi promjenila lokaciju, pa se pronašla u njemu.
![]()
Vaš šef je promijenio lokaciju ...
Kad se sve uzme u obzir bolje SDA nego SBB. E to nikome nije jasno.lerdi wrote: Kad se sve uzme u obzir bolje DF nego SBB. To je i laiku jasno.
Morao se čovjek izmjestiti. Dosta 8 godina u Titovoj.
Banksy wrote:Kad se sve uzme u obzir bolje SDA nego SBB. E to nikome nije jasno.lerdi wrote: Kad se sve uzme u obzir bolje DF nego SBB. To je i laiku jasno.
Iz Titove preko tornja na minder ...
Meni jeste. Ako tebi nije jasno ne mora značiti da to važi i za ostatak svijeta. Narodnjačke stranke su pobjedile na prethodnim izborima i jedino što se može uradite je izvući najbolje iz situacije. Stajanje sa strane, upiranje prstom i kmečanje nigdje nas neće odvesti. Nastavimo li ovako za četiri godine vodit ćemo istu diskusiju. Stranke lijeve orjentacije, u BiH ovakvoj kakvoj jeste danas, moraju biti puno fleksibilnije nego narodnjačke, jer se moraju dobro oznojiti da bi zaslužiti povjerenje građana. Jedini način za takvo nešto je rad u korist tih istih građana koji će rezultate tog rada zaista osjetiti i vidjeti. Galama iz opozicije, nuđenje nekakvih planova bez moći da iste implementiraš je šupljiranje i mazanje očiju. Vidi to narod. Nije glup. Da jeste ne bi SDA dobila ovoliki broj glasova.Banksy wrote:Kad se sve uzme u obzir bolje SDA nego SBB. E to nikome nije jasno.lerdi wrote: Kad se sve uzme u obzir bolje DF nego SBB. To je i laiku jasno.
Iz Titove preko tornja na minder ...
lerdi wrote:
Suljagić:
Između SDA i SDP postoji postizborni sporazum prema kojem će novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti Zlatko Lagumdžija.
Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena,
Komšić:
Sa Demokratskom frontom u ovoj državi raste i razvija se nova ljevica, koja za razliku od sadašnje nije korumpirana, bahata i kriminalna. Nastaje jedna nova istinska i poštena ljevica,
Bajrović
Reuf Bajrović, politički analitičar: BiH zaslužuje vlast bez Lagumdžije i Izetbegovića
Glas za SDA i Izetbegovića glas za SDP – Zlatka Lagumdžiju.
Kako ćeš onu hrpu gluposti nazvati spinom?-LIBERO- wrote:Evo ga, brak DF-SDA finisiran i u KS. Zeljkan jos da disciplinuje par jogunastih lokalnih-kantonalnih odbora, i sve laganica.
Demokratska Fronta Stranke Demokratske Akcije. Prijedlog boje, narandzasto-zelena.
P.s kladioncarski - 1,05 da ce drug Lerdi, sad' krenuti s opste uhodanim spinom.![]()
Ima on puno vise za disciplinovat...rastimovani su totalno...a genijalac je kroz kampanju infrastrukturu podredio suljagicu pa je drekavac ojacao toliko da lokalna buranija ne zna koga da slusa...ako ikoga slusaju-LIBERO- wrote:Evo ga, brak DF-SDA finisiran i u KS. Zeljkan jos da disciplinuje par jogunastih lokalnih-kantonalnih odbora, i sve laganica.
Demokratska Fronta Stranke Demokratske Akcije. Prijedlog boje, narandzasto-zelena.
P.s kladioncarski - 1,05 da ce drug Lerdi, sad' krenuti s opste uhodanim spinom.![]()
-LIBERO- wrote:Evo ga, brak DF-SDA finisiran i u KS. Zeljkan jos da disciplinuje par jogunastih lokalnih-kantonalnih odbora, i sve laganica.
Oni ne rade za narod - oni su za one ostale ?lerdi wrote:-LIBERO- wrote:Evo ga, brak DF-SDA finisiran i u KS. Zeljkan jos da disciplinuje par jogunastih lokalnih-kantonalnih odbora, i sve laganica.
![]()
Nije valjda svako mišljenje koje je kontra tvog i još par pojedinaca ovda spin ili jeste? Dolaziti na mjesto predviđeno za diskusiju sa uvjerenjem da se samo tvoj stav treba pikati je besmisleno. Ja i dalje stojim pri stavu da DF tek treba da definiše svoju budučnost i to potezima koje će povlačiti u vlasti. Ako budu radili za narod isti će to znati prepoznati i nagraditi, a ako budu kao i prethodnici nek se ugase jer tako u suštini i treba da bude. Vidiš koja je razlika između mene i vas? Meni je bitno šta će narod od ovoga svega dobiti, a vama koliko bi stranke koje favorizujete mogle uzeti učešća u vlasti za 4 godine. Klasični navijački, i pomalo naivan, pristup realnosti koja nas okružuje.
Previše su ti ograničeni pogledi da bi i pokušao odgovoriti na ovo.HM 2011 wrote:Oni ne rade za narod - oni su za one ostale ?lerdi wrote:-LIBERO- wrote:Evo ga, brak DF-SDA finisiran i u KS. Zeljkan jos da disciplinuje par jogunastih lokalnih-kantonalnih odbora, i sve laganica.
![]()
Nije valjda svako mišljenje koje je kontra tvog i još par pojedinaca ovda spin ili jeste? Dolaziti na mjesto predviđeno za diskusiju sa uvjerenjem da se samo tvoj stav treba pikati je besmisleno. Ja i dalje stojim pri stavu da DF tek treba da definiše svoju budučnost i to potezima koje će povlačiti u vlasti. Ako budu radili za narod isti će to znati prepoznati i nagraditi, a ako budu kao i prethodnici nek se ugase jer tako u suštini i treba da bude. Vidiš koja je razlika između mene i vas? Meni je bitno šta će narod od ovoga svega dobiti, a vama koliko bi stranke koje favorizujete mogle uzeti učešća u vlasti za 4 godine. Klasični navijački, i pomalo naivan, pristup realnosti koja nas okružuje.![]()
Ili je DF stranka Bošnjačka ?
Mojne Lerdi sviju ti.lerdi wrote:Vidiš koja je razlika između mene i vas? Meni je bitno šta će narod od ovoga svega dobiti, a vama koliko bi stranke koje favorizujete mogle uzeti učešća u vlasti za 4 godine. Klasični navijački, i pomalo naivan, pristup realnosti koja nas okružuje.
Izvini drug al ti onda nemaš pojma šta je spin.-LIBERO- wrote:Mojne Lerdi sviju ti.lerdi wrote:Vidiš koja je razlika između mene i vas? Meni je bitno šta će narod od ovoga svega dobiti, a vama koliko bi stranke koje favorizujete mogle uzeti učešća u vlasti za 4 godine. Klasični navijački, i pomalo naivan, pristup realnosti koja nas okružuje.Vidis da sam dobro predvidio, pokusaj, spina.
![]()
Da, meni k'o simpatizeru NS, koja je inace poznata po opstoj otimacini za fotelje, udvaranju glasacima mimo svojih stavova, izaslih kroz politike i svjetonazor...taktiziranju, zbog borbe za fotelju kroz 4 godine, je to sto spocitavas najbitnije nesto![]()
![]()
. I bas zbog toga sa prezirom gledam na ovaj cirkus u najavi i reziji SDA-DF.
....nadajuci se, da ce, NS, sve razvaliti za 4godine i uzeti 12 zastupnika, minimum
Po kojoj logici ce SDP direktori ostati na svojim funkcijama kad ne trebaju SDA/DF-u za vecinu u KS ?crno_sa_zlatnim wrote:A kad tek baza sazna koje je ustupke Željkec napravio glede javnih preduzeća, linčovati će ga. Umjesto zlatne koke on uzeo gubitaša sa silaznom putanjom dobiti. A SDA/SDP direktori ostaju i dalje da muzu zlatnu koku.
Ko li ga savjetuje da mi je samo znati.
crno_sa_zlatnim wrote:A kad tek baza sazna koje je ustupke Željkec napravio glede javnih preduzeća, linčovati će ga. Umjesto zlatne koke on uzeo gubitaša sa silaznom putanjom dobiti. A SDA/SDP direktori ostaju i dalje da muzu zlatnu koku.
Ko li ga savjetuje da mi je samo znati.