Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Helena2014

#18726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Dr. Kuca wrote:I naguzi ga zeljko.

Radon se samo bori da bude pdrešjednik i to je to.

PRVI U BOŠNJAKA, TO JE NJEGOV PRVI CILJ
lerdi

#18727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote: :lol: :lol: :lol:

Kolko vas je u tom zakrivljenom tornju? Ničete ko gljive. :D

Na upit novinarke da li je moguća saradnja sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a, kojeg posebno hvali, Komšić je kazao:

- Hvalim. Ma kako to ljudima izgledalo, rizikujem da budem pogrešno i shvaćen, ali kad pogledate sve što imate na političkoj sceni, gotovo cijela politička scena, političke stranke u BiH, one koje su relevantne i koje bi sutra mogle biti takve, sve su opredjeljene da sačuvaju neku poziciju koju trenutno imaju. Tako stvari stoje.

Jedino u Radončiću lično i njegovoj stranci možete prepoznati političku snagu koja bi da mijenja, da nešto napravi, i to ga svakako preporučuje kao pogodnog političkog partnera. To je tako, tako stvari stoje.

U ovom trenutku na političkoj sceni jedina politička snaga s kojom možete računati da ćete ići u promjene je Radončić - kazao je Komšić.

Jedino Fahrudina Radončića nema u korupciji, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte gostujući u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u.

- Razgrnite prašinu iz svega ovoga. Znate li do čega ćete doći? Doći ćete do tendera, do resursa, javnih poduzeća.... Sav je rat oko toga.. Nazvat ću ovo sada nemudrom političkom izjavom, ali jedini koji u tome trenutno ne sudjeluje na političkoj sceni jeste Radončić. Jedini on se ne bori za takve stvari, za resurse, raspisivanje tendera....

:bih:
Ja i? Samo ponašanje Arnauta u medijima nakon izbora te konstantno potenciranje "Hrvatskog pitanja" je dovoljan razlog za distanciranje od SBB-a. Dalje moj post bio je upućen @guruman-u i ovim iz zakrivljenog tornja. Jedino ako i ti nisi promjenila lokaciju, pa se pronašla u njemu.
Banksy

#18728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote:
Ja i? Samo ponašanje Arnauta u medijima nakon izbora te konstantno potenciranje "Hrvatskog pitanja" je dovoljan razlog za distanciranje od SBB-a.

Dalje moj post bio je upućen @guruman-u i ovim iz zakrivljenog tornja. Jedino ako i ti nisi promjenila lokaciju, pa se pronašla u njemu.
Arnaut je toliko potencirao hrvatsko pitanje da vi niste imali drugog izbora nego s Čovićem u koaliciju ... :lol:

Vaš šef je promijenio lokaciju ... :mrgreen:
lerdi

#18729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
Ja i? Samo ponašanje Arnauta u medijima nakon izbora te konstantno potenciranje "Hrvatskog pitanja" je dovoljan razlog za distanciranje od SBB-a.

Dalje moj post bio je upućen @guruman-u i ovim iz zakrivljenog tornja. Jedino ako i ti nisi promjenila lokaciju, pa se pronašla u njemu.
Arnaut je toliko potencirao hrvatsko pitanje da vi niste imali drugog izbora nego s Čovićem u koaliciju ... :lol:

Vaš šef je promijenio lokaciju ... :mrgreen:
Kad se sve uzme u obzir bolje DF nego SBB. To je i laiku jasno.

Morao se čovjek izmjestiti. Dosta 8 godina u Titovoj. ;)
guruman

#18730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

Zakrivljen toranj je obična Arhimedova spirala koja se pokazala u praksi korisnom,a sve upučuje da će biti i u Bosani-
Ja mislim da realno gledam na stvari,ako je nekom pogrešno njegov je problem.Ima ih i previše koji su postavili putokaze u smjeru koji im treba ma kako se zvali.
Banksy

#18731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote: Kad se sve uzme u obzir bolje DF nego SBB. To je i laiku jasno.

Kad se sve uzme u obzir bolje SDA nego SBB. E to nikome nije jasno.

Iz Titove preko tornja na minder ... :mrgreen:
Helena2014

#18732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Banksy wrote:

Zavisi šta je kome u političkoj igri konačni i krajnji cilj

Da bi bio u opoziciji ne treba mu SBB,to može i sam
A da bi bio u vlasti opet mu ne treba SBB

Samo nemoj zaboraviti- zbog "HRVATSKOG PITANJA" Željko je napusti SDP
guruman

#18733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

Hrvatsko pitanje je izmišljotina.Sugeriše se kao problem ravnopravnosti. Ž.K. zato igra na kontru jer poene dobija kod naivnih Bošnja.Samo tako može opstati i nikako drugačije.Nema formule za "lafo" ostale.
Ako će neko istraživati ko koga i gdje majorizira sasvim je jasno da su u svakom pogledu Bošnjaci diskriminisani,ne samo na nivou države već i na nivou entiteta.Empiriski je to vrlo lako dokazati.Zato se ona dvojca (mile i čova) veselo cerekaju i umno keze.Interese Bošnja trenutno niko u Bih ne zastupa.Sda je skupina koja se bori samo za sebe lično i na tom planu su postigli izvanredne rezultate.Sva naša bogatstva su u njihovim rukaqma.Pa i te feniks stranke tipa df su mali poslušnici i sluge velikog gazde.Zar se to ne vidi u stvarnosti.Narod Bošnjački je izložen raznovrsnim mamcima na koje se uspješno fata. Nikome nije stalo do njega.Zadnji ostaje zadnji.Sda ih vodi u svijetlu prošlost.
lerdi

#18734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:

Meni jeste. Ako tebi nije jasno ne mora značiti da to važi i za ostatak svijeta. Narodnjačke stranke su pobjedile na prethodnim izborima i jedino što se može uradite je izvući najbolje iz situacije. Stajanje sa strane, upiranje prstom i kmečanje nigdje nas neće odvesti. Nastavimo li ovako za četiri godine vodit ćemo istu diskusiju. Stranke lijeve orjentacije, u BiH ovakvoj kakvoj jeste danas, moraju biti puno fleksibilnije nego narodnjačke, jer se moraju dobro oznojiti da bi zaslužiti povjerenje građana. Jedini način za takvo nešto je rad u korist tih istih građana koji će rezultate tog rada zaista osjetiti i vidjeti. Galama iz opozicije, nuđenje nekakvih planova bez moći da iste implementiraš je šupljiranje i mazanje očiju. Vidi to narod. Nije glup. Da jeste ne bi SDA dobila ovoliki broj glasova.

P.S. Dal je nabavljao kakav minder za kuće ne znam stvarno. :zjev:
Banksy

#18735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

lerdi wrote:

Suljagić:

Između SDA i SDP postoji postizborni sporazum prema kojem će novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti Zlatko Lagumdžija.

Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena,

Komšić:

Sa Demokratskom frontom u ovoj državi raste i razvija se nova ljevica, koja za razliku od sadašnje nije korumpirana, bahata i kriminalna. Nastaje jedna nova istinska i poštena ljevica,

Bajrović

Reuf Bajrović, politički analitičar: BiH zaslužuje vlast bez Lagumdžije i Izetbegovića
Glas za SDA i Izetbegovića glas za SDP – Zlatka Lagumdžiju.
:meza1:
lerdi

#18736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

:zzzz:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Evo ga, brak DF-SDA finisiran i u KS. Zeljkan jos da disciplinuje par jogunastih lokalnih-kantonalnih odbora, i sve laganica.

Demokratska Fronta Stranke Demokratske Akcije. Prijedlog boje, narandzasto-zelena. :D

P.s kladioncarski - 1,05 da ce drug Lerdi, sad' krenuti s opste uhodanim spinom. :zzzz: :D
VjecitiStudent

#18738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Evo ga, brak DF-SDA finisiran i u KS. Zeljkan jos da disciplinuje par jogunastih lokalnih-kantonalnih odbora, i sve laganica.

Demokratska Fronta Stranke Demokratske Akcije. Prijedlog boje, narandzasto-zelena. :D

P.s kladioncarski - 1,05 da ce drug Lerdi, sad' krenuti s opste uhodanim spinom. :zzzz: :D
Kako ćeš onu hrpu gluposti nazvati spinom?
Spin je nešto što te zadevera, prevesla, nasamari, ...
kamen spoticanja

#18739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

-LIBERO- wrote:Evo ga, brak DF-SDA finisiran i u KS. Zeljkan jos da disciplinuje par jogunastih lokalnih-kantonalnih odbora, i sve laganica.

Ima on puno vise za disciplinovat...rastimovani su totalno...a genijalac je kroz kampanju infrastrukturu podredio suljagicu pa je drekavac ojacao toliko da lokalna buranija ne zna koga da slusa...ako ikoga slusaju
Hebi ga zeljko...pola stoljeca gledas kako zlatko odrzava disciplinu i nista naucio nisi
Helena2014

#18740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Večeras je gost na Dnevniku D FTV gosti bio Željko Komšić, koga zanima

Dnevnik D: Željko Komšić, 04.12.2014

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1144 ... c-04122014
lerdi

#18741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

:)
Nije valjda svako mišljenje koje je kontra tvog i još par pojedinaca ovda spin ili jeste? Dolaziti na mjesto predviđeno za diskusiju sa uvjerenjem da se samo tvoj stav treba pikati je besmisleno. Ja i dalje stojim pri stavu da DF tek treba da definiše svoju budučnost i to potezima koje će povlačiti u vlasti. Ako budu radili za narod isti će to znati prepoznati i nagraditi, a ako budu kao i prethodnici nek se ugase jer tako u suštini i treba da bude. Vidiš koja je razlika između mene i vas? Meni je bitno šta će narod od ovoga svega dobiti, a vama koliko bi stranke koje favorizujete mogle uzeti učešća u vlasti za 4 godine. Klasični navijački, i pomalo naivan, pristup realnosti koja nas okružuje.
HM 2011

#18742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

lerdi wrote:

Nije valjda svako mišljenje koje je kontra tvog i još par pojedinaca ovda spin ili jeste? Dolaziti na mjesto predviđeno za diskusiju sa uvjerenjem da se samo tvoj stav treba pikati je besmisleno. Ja i dalje stojim pri stavu da DF tek treba da definiše svoju budučnost i to potezima koje će povlačiti u vlasti. Ako budu radili za narod isti će to znati prepoznati i nagraditi, a ako budu kao i prethodnici nek se ugase jer tako u suštini i treba da bude. Vidiš koja je razlika između mene i vas? Meni je bitno šta će narod od ovoga svega dobiti, a vama koliko bi stranke koje favorizujete mogle uzeti učešća u vlasti za 4 godine. Klasični navijački, i pomalo naivan, pristup realnosti koja nas okružuje.
Oni ne rade za narod - oni su za one ostale ? :-)

Ili je DF stranka Bošnjačka ? :-)
lerdi

#18743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

HM 2011 wrote:
lerdi wrote:

Oni ne rade za narod - oni su za one ostale ? :-)

Ili je DF stranka Bošnjačka ? :-)
Previše su ti ograničeni pogledi da bi i pokušao odgovoriti na ovo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

lerdi wrote:Vidiš koja je razlika između mene i vas? Meni je bitno šta će narod od ovoga svega dobiti, a vama koliko bi stranke koje favorizujete mogle uzeti učešća u vlasti za 4 godine. Klasični navijački, i pomalo naivan, pristup realnosti koja nas okružuje.
Mojne Lerdi sviju ti. :-D Vidis da sam dobro predvidio, pokusaj, spina. :D
Da, meni k'o simpatizeru NS, koja je inace poznata po opstoj otimacini za fotelje, udvaranju glasacima mimo svojih stavova, izaslih kroz politike i svjetonazor...taktiziranju, zbog borbe za fotelju kroz 4 godine, je to sto spocitavas najbitnije nesto :zzzz: :lol: :skoljka: . I bas zbog toga sa prezirom gledam na ovaj cirkus u najavi i reziji SDA-DF. :-D ....nadajuci se, da ce, NS, sve razvaliti za 4godine i uzeti 12 zastupnika, minimum :lol:
lerdi

#18745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

-LIBERO- wrote:
lerdi wrote:Vidiš koja je razlika između mene i vas? Meni je bitno šta će narod od ovoga svega dobiti, a vama koliko bi stranke koje favorizujete mogle uzeti učešća u vlasti za 4 godine. Klasični navijački, i pomalo naivan, pristup realnosti koja nas okružuje.
Mojne Lerdi sviju ti. :-D Vidis da sam dobro predvidio, pokusaj, spina. :D
Da, meni k'o simpatizeru NS, koja je inace poznata po opstoj otimacini za fotelje, udvaranju glasacima mimo svojih stavova, izaslih kroz politike i svjetonazor...taktiziranju, zbog borbe za fotelju kroz 4 godine, je to sto spocitavas najbitnije nesto :zzzz: :lol: :skoljka: . I bas zbog toga sa prezirom gledam na ovaj cirkus u najavi i reziji SDA-DF. :-D ....nadajuci se, da ce, NS, sve razvaliti za 4godine i uzeti 12 zastupnika, minimum :lol:
Izvini drug al ti onda nemaš pojma šta je spin. ;)
Opet fulaš fudbal što bi se reklo. Ovo što sam napisao je činjenica i sam pogled na nekoliko postova teme o NS-u govori u prilog ovome. Kao imate plan ali sačekajte 4 godine i imaćete bolji rezultat, pa onda kao nešto radite. Za 4 godine ko živ ko mrtav ljudi. Zbog tog čekanja i jesmo gdje jesmo danas. Iza Albanije, Ruande i ostalog probranog društva. Sve nešto čekamo a Godo nikako da dođe. Što je najluđe u svemu ovome ne postoji niti jedan parametar za koji bi se zagovoravaći ove teze uhvatili i mogli reći da će za te 4 godine biti nešto bolji rezultati. Niti jedan.

Ili hajmo sad ovako, kad već znate šta i kako treba jel, šta je to što je DF trebao uraditi nakon ovih izbora? Šta bi po vama bio najbolji potez koji su mogli povući nakon što smo se svi probudili 13. oktobra i skotali da je još jedna prilika propuštena?
Banksy

#18746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Totalno nepotrebno gostovanje.

Bio je neuvjerljiv, ponavljao, kao robot, istu naučenu priču koju govori stalno uz korištenje istih fraza i rečenica, izgledao kao da se vadi i da, umoran, sam ne vjeruje u priču koju govori, i najgore, potvrdio da je SDA privjesak koji ni na koji način ne učestvuje u aktuelnom političkom životu, već sjedi sa strane i čeka mig da uđe i digne ruke tamo gdje bude trebalo i za šta bude trebalo.

Priznao je da se ne susreće s političkim saveznicima i protivnicima, a da mu je jedini izvor informacija Bakir Izetbegović.

Na svako pitanje, a bilo ih je bar 20, odgovarao je, redom: ne znam, nisam u toku, nisam vidio, čuo sam, pričali su mi, rekli su mi, čitao sam, kažu, itd.
Očito je da SDA drži sve konce i vodi igru, a da je njegova uloga u tom procesu sasvim nevažna. Šteta.
(Ali neko dobro reče - kad se ne buni, valjda mu i ne smeta.)
crno_sa_zlatnim

#18747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crno_sa_zlatnim »

A kad tek baza sazna koje je ustupke Željkec napravio glede javnih preduzeća, linčovati će ga. Umjesto zlatne koke on uzeo gubitaša sa silaznom putanjom dobiti. A SDA/SDP direktori ostaju i dalje da muzu zlatnu koku.
Ko li ga savjetuje da mi je samo znati.
skambrljo

#18748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skambrljo »

Jao što ovdje ima nekih kojima je Željko kost u grlu. Pa kad ste tako glasni očistite SDP od šljama pa tamo budite pametni, nemojte Komšiću solit pamet. Željko na kraju prejeba i Zlaju. Tamo vam slučajni prolaznik i reketaš uništiše partiju a vi pametujete o DF-u. Baš glupo.
mirsek

#18749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirsek »

crno_sa_zlatnim wrote:A kad tek baza sazna koje je ustupke Željkec napravio glede javnih preduzeća, linčovati će ga. Umjesto zlatne koke on uzeo gubitaša sa silaznom putanjom dobiti. A SDA/SDP direktori ostaju i dalje da muzu zlatnu koku.
Po kojoj logici ce SDP direktori ostati na svojim funkcijama kad ne trebaju SDA/DF-u za vecinu u KS ?
Da DF bude u vlasti a da direktorske funkcije prepusta kadrovima drugih stranaka ???
Btw. ako imas listu, makar i preliminarnu ko je dobio koju firmu postavi na forum da vidimo to cudo od neravnomjerne podjele.
Helena2014

#18750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

crno_sa_zlatnim wrote:A kad tek baza sazna koje je ustupke Željkec napravio glede javnih preduzeća, linčovati će ga. Umjesto zlatne koke on uzeo gubitaša sa silaznom putanjom dobiti. A SDA/SDP direktori ostaju i dalje da muzu zlatnu koku.

Hajde ponovo pogledaj, kad je rekao da SDP ostaje na pozicijama. Rekao je nisam za to da moraju stranački, nego zato da stručni ljudi obavljaju takve dužnosti

Post Reply