Izgleda da je on na patrijarha naletio..bitanga_sa_otesa wrote:alipasijaner wrote: Hajde to sto je bio najbrzi, nego to sto se ne bi sklonio ni pod razno![]()
![]()
ima uvijek pop nad popom
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
alipasijaner
#18701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
zdruzdjo
#18702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tom ulicom prolazim bas cesto. I bas cesto se naleti na slicnu situaciju. Znaci samo tada i nikada vise nisam naletio na takvu situaciju. Sklonim se ja skloni se neko, uz brdo, niz brdo kako kome lakse....mahne se u prolazu, svirne i svi sretni. I baje sa nabrijanim brzalicama, sa 'senonima, luksuzna vozila, kombi...ali jednom ti tako naleti hamsha da bi covjek bio u stanju......
-
tempuser
#18703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NekOji dan ulazim na parking pijace, po sredini je red automobila i ja po PS-u vozim desnom stranom. Dodjem do kraja reda kad sa desne strane dolazi neki strucnjak u nekakvom pezou i umjesto da svojoj stranom izadje sa parkinga on nesto stade. Ja upalim desmi zmigavac da mu dam doznanja da ja ne mogu nigdje dok se on ne pomakne. Lik se ne pomjera, ne pomjeram se ni ja. Prvo nesto gestikulira, a onda otvara prozor i pitam ga ja u cemu je problem. Kaze lik, ajd ti skreni lijevo pa se vrati u rikverc da ja mogu da izadjem tvojom stranom jer mi je tijesno da se provucem svojom trakom. Ja ne vjeruem sta cujem i ne pomjeram auto kad u to izlazi iz auta njegova zena da mi i ona objasni sta treba da uradim. Reko', nesto mi nije najjasnije, ja treba da napravim tri manevra u rikverc da bi ti iz prve izasao pogresnim smjerom, a imas jos 2 auta iza mene, umjesto da ti prodjes bukvalno 2 metra nprijed da ti se ja provucem iza ledja i ti onda radi sta hoces. Prolazi nekakav lik pored i mene pita da li je dobro razumio sta ovaj hoce od mene!zdruzdjo wrote:
Ja kad sam imao tu situaciju, kakav Goebbels I Himmler su bili humanitarci sta sam ja ispo ovdje na forumu. ja sam se trebao vratiti nekih cca 300 metara uz brdo rikvercom. a hamsa se trebala vratiti bukvalno 2 metra I to samo da je kocinicu pustila ne bi trebala u rikverc ni ubacivati.
Ali jooook.
- spreca
#18704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jesili siguran da je ovo pravilo?condy wrote:Saobracajna pravila su citirana iz Zakona i tu nema dileme. Vozac kojem je najlakse da se pomjeri to je duzan da uradi da bi se mogli mimoici. Odnosno vozac koji se krece uz nagib duzan je stati i pomjeriti se da ne bi drugi vozac morao se kretati unazad uz nagib. Za ove stvari ne treba citati Zakon, to je logika stvari.
To sto je @bitanga pogresno razumio ili nije citao, pa se sad malo izvlaci, ne treba sve druge trpati u isti kos.
U svakom slucaju treba vozit po propisu i izbjegavat konflikte ali nekad jednostavno ne mozes pobjeci od nase realnosti i krkanluku vozaca na cestama...
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#18705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jebo zakon, samo cista logika nasih strucnjakaspreca wrote:jesili siguran da je ovo pravilo?condy wrote:Saobracajna pravila su citirana iz Zakona i tu nema dileme. Vozac kojem je najlakse da se pomjeri to je duzan da uradi da bi se mogli mimoici. Odnosno vozac koji se krece uz nagib duzan je stati i pomjeriti se da ne bi drugi vozac morao se kretati unazad uz nagib. Za ove stvari ne treba citati Zakon, to je logika stvari.
To sto je @bitanga pogresno razumio ili nije citao, pa se sad malo izvlaci, ne treba sve druge trpati u isti kos.
U svakom slucaju treba vozit po propisu i izbjegavat konflikte ali nekad jednostavno ne mozes pobjeci od nase realnosti i krkanluku vozaca na cestama...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#18706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
spreca wrote:jesili siguran da je ovo pravilo?condy wrote:Saobracajna pravila su citirana iz Zakona i tu nema dileme. Vozac kojem je najlakse da se pomjeri to je duzan da uradi da bi se mogli mimoici. Odnosno vozac koji se krece uz nagib duzan je stati i pomjeriti se da ne bi drugi vozac morao se kretati unazad uz nagib. Za ove stvari ne treba citati Zakon, to je logika stvari.
Imas eto clan taj i taj, procitaj.....na prethodnoj stranici sve opisano do u detalj, i na sta se odnosi.
- spreca
#18707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jos jednom procitaj citav zakon a ne samo dio.konektovan wrote:spreca wrote:jesili siguran da je ovo pravilo?condy wrote:Saobracajna pravila su citirana iz Zakona i tu nema dileme. Vozac kojem je najlakse da se pomjeri to je duzan da uradi da bi se mogli mimoici. Odnosno vozac koji se krece uz nagib duzan je stati i pomjeriti se da ne bi drugi vozac morao se kretati unazad uz nagib. Za ove stvari ne treba citati Zakon, to je logika stvari.
Imas eto clan taj i taj, procitaj.....na prethodnoj stranici sve opisano do u detalj, i na sta se odnosi.
- spreca
#18708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Matijevic_Vlado wrote:Jebo zakon, samo cista logika nasih strucnjakaspreca wrote:jesili siguran da je ovo pravilo?condy wrote:Saobracajna pravila su citirana iz Zakona i tu nema dileme. Vozac kojem je najlakse da se pomjeri to je duzan da uradi da bi se mogli mimoici. Odnosno vozac koji se krece uz nagib duzan je stati i pomjeriti se da ne bi drugi vozac morao se kretati unazad uz nagib. Za ove stvari ne treba citati Zakon, to je logika stvari.
- konektovan
#18709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E cuj čitav zakon da citam zbog mimoilazenja, a postoji jedan član koji se bavi samo tom tematikom?! 
-
condy
#18710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eto ponovo ...vracat se 100 metara nazad uz nagib nije obaveza vozaca ako drugom vozacu koji ide uz nagib treba metar dva da se vrati...osim kad citaju zakon izmedju redovadrug_profi wrote:8. Mimoilaženje
Član 55
(1) Pri mimoilaženju, vozač je dužan da sa svoje lijeve strane ostavi dovoljno rastojanje između vozila kojim upravlja i vozila sa kojim se mimoilazi a, po potrebi, i da vozilo pomjeri ka desnoj ivici kolovoza.
(2) Ako zbog neke prepreke na putu ili zbog drugih učesnika u saobraćaju vozač ne može da postupi prema odredbi stava (1), dužan je da uspori kretanje svog vozila i, po potrebi, zaustavi ga da bi propustio vozilo iz suprotnog smjera.
(3) Kad na raskrsnici vozila dolaze iz suprotnih smjerova i skreću ulijevo, vozači se mimoilaze sa svoje desne strane.
(4) Ako je zbog nedovoljne širine puta ili zbog neke prepreke na putu mimoilaženje onemogućeno, vozač kojem je to lakše da izvede, s obzirom na osobine puta i okolnosti u saobraćaju, dužan je da se prvi zaustavi i, po potrebi, kretanjem unazad ili na drugi način, pomjeri svoje vozilo i zauzme na putu položaj koji omogućava mimoilaženje.
Član 56
(1) Na dijelu puta s velikim uzdužnim nagibom na kojem je mimoilaženje vozila nemoguće ili je veoma otežano, vozač vozila koje se kreće niz nagib dužan je da zaustavi svoje vozilo na pogodnom mjestu, ako primijeti da mu drugo vozilo ide u susret uz nagib.
(2) Izuzetno od odredbe stava (1) ovog člana, vozač vozila koje se kreće uz nagib dužan je da zaustavi vozilo ako ispred sebe ima pogodno mjesto za zaustavljanje koje omogućava bezbjedno mimoilaženje i ako bi, u slučaju da tako ne postupi, mimoilaženje zahtijevalo kretanje unazad jednog od vozila.
(3) Na putu iz stava (1) ovog člana, kad se jedno od vozila koja se mimoilaze mora kretati unazad, kretaće se unazad: svako vozilo koje se susrelo s vozilom koje vuče priključno vozilo; teretno motorno vozilo koje se susrelo s autobusom; lako vozilo koje se susrelo s vozilom više kategorije, a ako se mimoilaze vozila iste kategorije - vozilo koje se kreće niz nagib, osim ako je, s obzirom na uslove i položaj vozila na putu, lakše da to učini vozač vozila koje se kreće uz nagib.
- spreca
#18711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne citav zakon..nego samo clan zakona koji se odnosi na tokonektovan wrote:E cuj čitav zakon da citam zbog mimoilazenja, a postoji jedan član koji se bavi samo tom tematikom?!
Na delu puta koji je saobraćajnim znakom označen kao opasan uspon, odnosno kao opasna nizbrdica, na kome je mimoilaženje vozila nemoguće ili je veoma otežano, vozač vozila koje se kreće niz nagib dužan je da zaustavi svoje vozilo na pogodnom mestu ako primeti da mu drugo vozilo ide u susret uz nagib.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, vozač koji se kreće uz nagib dužan je da zaustavi svoje vozilo ako ispred sebe ima pogodno mesto za zaustavljanje, koje omogućava bezbedno mimoilaženje i ako bi, u slučaju da tako ne postupi, mimoilaženje zahtevalo kretanje unazad jednog od vozila.
Na putu iz stava 1. ovog člana, kada jedno od vozila koja se mimoilaze mora da se kreće unazad, kretaće se unazad:
1) svako vozilo koje se susrelo sa vozilom koje vuče priključno vozilo,
2) teretno vozilo koje se susrelo sa autobusom,
3) vozilo koje se susrelo sa vozilom više vrste,
4) ako se mimoilaze vozila iste vrste - vozilo koje se kreće niz nagib, osim ako je, s obzirom na uslove i položaj vozila na putu, lakše da to učini vozač vozila koje se kreće uz nagib.
-
condy
#18712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A to pod 4. " osim " si zaboravi boldati. Zakon se ne cita izmedju redova. Ovdje se problematizira konkretna situacija a zakon se primjenjuje na konkretne situacije.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a ko ocjenjuje taj dio osim? ja idem uzbrdo i ocijenio sam da se lakse vratit ovome sto ide nizbrdo i necu da se vratimcondy wrote:A topod 4. " osim " si zaboravi boldati. Zakon se ne cita izmedju redova. Ovdje se problematizira konkretna situacija a zakon se primjenjuje na konkretne situacije.
-
condy
#18714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ocjenjuju vozaci jer ako imaju vozacku to znaci da bi trebali biti sposobni da to ocjene. Niko nece zdravom logikom ocjeniti da je meni lakse se vratiti sto metara nazad nego njemu popustit kocnicu i vratiti se metar dva...to samo mogu raditi bahati i bezobrazni ljudi.bitanga_sa_otesa wrote:a ko ocjenjuje taj dio osim? ja idem uzbrdo i ocijenio sam da se lakse vratit ovome sto ide nizbrdo i necu da se vratimcondy wrote:A topod 4. " osim " si zaboravi boldati. Zakon se ne cita izmedju redova. Ovdje se problematizira konkretna situacija a zakon se primjenjuje na konkretne situacije.
- konektovan
#18715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
spreca wrote:ne citav zakon..nego samo clan zakona koji se odnosi na tokonektovan wrote:E cuj čitav zakon da citam zbog mimoilazenja, a postoji jedan član koji se bavi samo tom tematikom?!
Na delu puta koji je saobraćajnim znakom označen kao opasan uspon, odnosno kao opasna nizbrdica, na kome je mimoilaženje vozila nemoguće ili je veoma otežano, vozač vozila koje se kreće niz nagib dužan je da zaustavi svoje vozilo na pogodnom mestu ako primeti da mu drugo vozilo ide u susret uz nagib.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, vozač koji se kreće uz nagib dužan je da zaustavi svoje vozilo ako ispred sebe ima pogodno mesto za zaustavljanje, koje omogućava bezbedno mimoilaženje i ako bi, u slučaju da tako ne postupi, mimoilaženje zahtevalo kretanje unazad jednog od vozila.
Na putu iz stava 1. ovog člana, kada jedno od vozila koja se mimoilaze mora da se kreće unazad, kretaće se unazad:
4) ako se mimoilaze vozila iste vrste - vozilo koje se kreće niz nagib, osim ako je, s obzirom na uslove i položaj vozila na putu, lakše da to učini vozač vozila koje se kreće uz nagib.
Procitaj pod 4 detaljno, s ne samo ono boldirano.
-
condy
#18716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako je detaljno
Zakon se ne cita izmedju redova i ne primjenjuje se izmedju redova.
Zakon se ne cita izmedju redova i ne primjenjuje se izmedju redova.
- bitanga_sa_otesa
#18717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pise da ima lanac,nema velikog servisa,auto bez ulaganjakonektovan wrote: Procitaj pod 4 detaljno, s ne samo ono boldirano.
- konektovan
#18718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Maloprije citam takav oglas, i to velikim slovima pod detaljno.bitanga_sa_otesa wrote:pise da ima lanac,nema velikog servisa,auto bez ulaganjakonektovan wrote: Procitaj pod 4 detaljno, s ne samo ono boldirano.
- bitanga_sa_otesa
#18719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
citas li sta drugo osim pik-a?konektovan wrote:
Maloprije citam takav oglas, i to velikim slovima pod detaljno.
- konektovan
#18720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Forum..bitanga_sa_otesa wrote:citas li sta drugo osim pik-a?konektovan wrote:
- spreca
#18721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Citaj tikonektovan wrote:spreca wrote:ne citav zakon..nego samo clan zakona koji se odnosi na tokonektovan wrote:E cuj čitav zakon da citam zbog mimoilazenja, a postoji jedan član koji se bavi samo tom tematikom?!
Procitaj pod 4 detaljno, s ne samo ono boldirano.
- commendatore
#18722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:citas li sta drugo osim pik-a?konektovan wrote:
- bitanga_sa_otesa
#18723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je dobro,ja sam na forumima sve u zivotu nauciokonektovan wrote:
Forum..
- konektovan
#18724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Boli me neka stvar....bitanga_sa_otesa wrote:to je dobro,ja sam na forumima sve u zivotu nauciokonektovan wrote:
Forum..
- bitanga_sa_otesa
#18725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
podforum zdravlje i medicina,ili kod hećimakonektovan wrote: Boli me neka stvar....