NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
He1972

#18701 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by He1972 »

beni-bu-man wrote:bogtejebo od teme "NOVE CIJENE GORIVA" napravi pacenik "Idemo bojkotovati sve sem hife.............."

ko da mu je tata vlasnik

uletio jedan od braće da "pokrije" i forum
preludezalude

#18702 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by preludezalude »

pero76 wrote:
beni-bu-man wrote:bogtejebo od teme "NOVE CIJENE GORIVA" napravi pacenik "Idemo bojkotovati sve sem hife.............."

ko da mu je tata vlasnik
gdje sam ja naveo da treba bojkotovat druge
čak šta više vi ste digli suprotnu galamu, da treba bojkotovat Hifu
ja samo tvrdim da tvoja lafina ne stoji, da "budala" (kako nas jedan nazva) koje sipaju na Hifi itekako ima, fala bogu, više nego svih zajedno "pametnih" koji sipaju na EP, gaspromu, nestru....
jedino INA je bolja
Hifu i treba bojkotovati. S obzirom da je to BH naftna kompanija, onda bi trebali da prednjace sa niskim cijenama i patriotizmom prema svojoj zemlji i njenim gradjanima. Ja kod tih lihvara nebi nasuo nikada.
Throttle

#18703 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Throttle »

Kako imaju 0,15 niže cijene?
Mehemed
Vozim: automobil

#18704 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Mehemed »

pero76 wrote: koje to "takve" cijene imaju ?? jel ti čitaš ili šta već??
lijepo milioniti put ponavljam da imaju iste cijene kao INA, EP, Petrol, Nestro a dođe jeftinije 0,15 uz poklon pranje i bihamk karticu
jel ti dobro ili ćeš još koji put vrtiti glupu spiku o cijenama

što INA, Gasprom, Nestro... ne rade tako... bar na taj način otvaraju nove pumpe i zapošljavaju radnike
Takve cijene da su u prosjeku skuplji 0.10KM od Gazproma, Umaxa, Edeke, Merola, i ostalih. Sve dokle god ima jeftinije po istoj kvaliteti ja ću sipati gdje je jeftinije, bez obzira da li imali 5000 pumpi ili jednu.
Bihamk kartica NIJE BESPLATNA(za razliku od Gazprom-ove i Petrol-ove) , minimalno 31KM godišnje, tako da ti treba 620 litara da bi je isplatio i tek preko 620 litara u roku godine dana osjetiš taj popust od 0.05KM s kojim opet nisu jeftiniji.
To nije otvaranje nikakve pumpe, to je samo rebrand pumpe, promjena vlasnika, a ova pumpa u Visokom je uredno radila, nije bila pred zatvaranje, tako da ti i ta priča pada u vodu.
Koji si ti od peterice braće ili s kojim si u famelijarnom odnosu ?
drndalo wrote:Hifa = zaposljavanje ?

Kupili pumpu od XY vlasnika, koja je imala npr. 6 zaposlenih, i zaljepili svoj brend, i i dalje imaju 6 radnika ? Kako je to novo zaposljavanje ?
6 = 6
Jedina stvarna razlika moze biti ako je primljen Pero, pa je to Peri +, a otpustenom Sulji je - ...
Upravo sam i ja govorio o tome, ništa nije manja nezaposlenost.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18705 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by _BataZiv_0809 »

NediM17 wrote:
basicm wrote:
NediM17 wrote:Samo da pohvalim GAZPROM LPG, nikada bolje performanse i niza potrosnja!
Zar stvarno toliko varira kvalitet plina da se osjeti u voznji?
Da, ima razlika u performansama i potrosnji. Sa ovim GAZPROM gasom ide bez ikakve razlike u odnosu na benzin i trosi nikada manje. Vjerovatno najbolji gas koji sam ikada nasuo.

Cek endzini, trzavice, gasenja toga naravno nema i ne smije biti gdje god nasuli ako je sve podeseno kako treba.
Potvrdjujem
Mehemed

#18706 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Mehemed »

pero76 wrote:evo saću ti ponovit milioniti put
budi tu, nemoj da bi đe otišo
Nemoj opet da spominješ Bihamk karticu koja NIJE BESPLATNA, koja košta minimalno 31KM na godinu.
Throttle

#18707 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Throttle »

Pa napisao sam ti, skuplji su od Petrola u Zenici minimalno 5kf. Kad tome dodamo i dodatnih 9kf koje mozes dobit popusta na Petrolu samo ako naspes vecu kolicinu, to je 14kf. Bihamk kartica košta 30KM najjeftinija cini mi se, po 5kf, znaci moras nasut 600 litara samo da bi je opravdao-ukoliko je uzmes samo radi toga i za "ne daj Boze". 600 litara prosjecni bh vozac nece nasut za godinu dana koliko vazi kartica. A to ti je da dodjes na nulu. Dalje, daju kao ta gratis pranja. Ne daje ti nista dzaba nego te tjera da iskoristis taj kupon samo tu na pumpi za pranje i na njemu opet ima zaradu :mrgreen:
Znaci taj popust nije toliki koliki si naveo, maksimalno 4-5kf ukupno. Znaci Petrol u Zenici jeftiniji 10kf sa svim tim sranjima koje Hifa daje
Pricas gluposti
Mehemed

#18708 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Mehemed »

pero76 wrote:a što imaš bihamk karticu i same njene prednosti, to ništa jel
Koje ba pogodnosti ? One koje mi ne trebaju ? Da plaćam nešto što mi ne treba ? ZAŠTO bi ?
preludezalude

#18709 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by preludezalude »

I Gasprom daje popust na karticu koju sam dobio besplatno. A definitivno ima bolje gorivo od Hife. Po kvalitetu goriva Hifa bi trebala biti jeftinija makar 0,30 po litri.
Throttle

#18710 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Throttle »

Mehemed wrote: Koje ba pogodnosti ? One koje mi ne trebaju ? Da plaćam nešto što mi ne treba ? ZAŠTO bi ?
Pa platis je da imas popust na Hifi, naspes godisnje 600 litara i onda si na nuli. Sve preko cisti dobitak :lol:
Throttle

#18711 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Throttle »

pero76 wrote:
Throttle wrote:....Dalje, daju kao ta gratis pranja. Ne daje ti nista dzaba nego te tjera da iskoristis taj kupon samo tu na pumpi za pranje i na njemu opet ima zaradu :mrgreen:
Pricas gluposti
prethodno nije vrijedno gubljenja vremena, po stoti put...zbilja
sve genijalci danas...šta kaeš ima opet zaradu...dati da džaba pereš i ima zaradu...nemam riječi
elem, što tako "genijalno" ne zarađuju i druge pumpe, nek da gratis pranje gasprom, iNA, EP...jebi ti to, nek i oni tako zarade :lol:
Koliko ti računa taj kupon a koliko košta pranje za pare taj iznos minuta? Ne sipam tamo pa stvarno ne znam
Mehemed

#18712 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Mehemed »

Throttle wrote:
Mehemed wrote: Koje ba pogodnosti ? One koje mi ne trebaju ? Da plaćam nešto što mi ne treba ? ZAŠTO bi ?
Pa platis je da imas popust na Hifi, naspes godisnje 600 litara i onda si na nuli. Sve preko cisti dobitak :lol:
620 litara. 31KM je start paket. Sve preko 620 litara je opet skuplje nego većina drugih pumpi.
Mehemed

#18713 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Mehemed »

pero76 wrote:naspeš za 50 KM i daš račun
čoek ti onda da dva žetona koji su inače 2 KM
sa ta dva žetona imaš 4 minuta pranja
vidi koliko su 4 minute u drugim automatskim praonama
Stani malo, šta ti tačno računaš pod "automatska praona" ?
Throttle

#18714 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Throttle »

4 minute 40 sekundi na drugim praonama je 2KM
A ti ne kontas da on na te 2KM ima neki profit, tj taj bonus ti nije 2KM nego manje :mrgreen:
Il mislis da je on na nuli kad ubacis 2KM i peres 4 minute za lovu :lol:
A i skupa je praona svakako, znaci, bole li te usi :lol:
UmaX

#18715 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by UmaX »

Ogromna razlika. :mrgreen: :mrgreen:
Mehemed

#18716 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Mehemed »

pero76 wrote:
Mehemed wrote: Stani malo, šta ti tačno računaš pod "automatska praona" ?
samouslužna, morel tako
VELIKA je razlika između samouslužne i automatske praone. Ovo što sam ja dobio od Gazproma je poklon pranje u automatskoj praoni

Image

Samouslužna je svugdje 1KM 2 minute, negdje više, negdje manje, ali većinom je tako, dok su automatske skuplje.
preludezalude

#18717 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by preludezalude »

pero76 wrote:
preludezalude wrote:I Gasprom daje popust na karticu koju sam dobio besplatno. A definitivno ima bolje gorivo od Hife. Po kvalitetu goriva Hifa bi trebala biti jeftinija makar 0,30 po litri.
gorivo iz rafinerije Pančevo kvalitetnije od slovenačkog Petrol goriva po EU standardima od kojeg Hifa kupuje
reci da se zaebaeš
To kakvo stigne do pumpe ti pokazuje kakvim se marifetlucima sluzi Hifa.
Bilo bi super kada bi sipali gorivo kakvo izadje iz rafinerije.
Mehemed

#18718 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Mehemed »

pero76 wrote: naspem za 50 KM po 2,26 na Hifi i dobijem 4 minute gratis pranje
Naspem na drugoj pumpi isto litara za ~45,60KM i ostane mi više od 4KM za pranje i s te 4KM dobijem minimalno 8 minuta pranja.
beni-bu-man

#18719 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by beni-bu-man »

Ma ljudi na FOE ga i neka svira ...... :mrgreen:

S pacenicima se nemere kad je to ograniceno vise od balkona.
Throttle

#18720 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Throttle »

Uzalud je sve :lol:
Throttle

#18721 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Throttle »

pero76 wrote:
Throttle wrote:Uzalud je sve :lol:
aha
znači nema odgovora koja druga za 46
Nisam ti ja to pisao, gubis se :lol:
Petrol Zenica BMB 95 2,21, vikendom popust dodatno -9kf za preko 80KM račun, znači za 100KM dobiješ po 2,12 i dobiješ 47,16 litara
Hifa Zenica BMB 95 2,26, ako nemaš Bihamk i nije Bajram :mrgreen: za 100KM dobiješ 4KM bonusa tog na praonici iako kraće traje nego na normalnim praonicama :lol: dobiješ 44,25 litara
Razlika 3 litra, na Hifi to košta 6,80 a ti dobio 4KM koje ustvari nisu 4KM jer je kraće pa ti dodđe na 3,5KM :lol:
Eto ti na tanku 4KM jeftiniji Petrol. Da uključiš i Bihamk karticu, ako naspeš preko 620 litara pa imaš stvarni popust, opet jeftiniji Petrol :lol: :lol: :lol: :lol:
preludezalude

#18722 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by preludezalude »

pero76 wrote:
Throttle wrote:4 minute 40 sekundi na drugim praonama je 2KM
A ti ne kontas da on na te 2KM ima neki profit, tj taj bonus ti nije 2KM nego manje :mrgreen:
jesil doručkovo
naspem za 50 KM po 2,26 na Hifi i dobijem 4 minute gratis pranje
za 50 KM na INA, EP, Petrol, Gasprom isto 2,26 bez pranja
kakav on ima profit, osim što je na gubitku jer mu nisam dao 2 KM za pranje koliko inače košta ako hoćeš da opereš bez računa od 50 KM, kao što vidim da ima njih koji peru za pare
Ja i na Gaspromu kad naspem 50Km dobijem 1,50. Dobio bi bonus i kad bi nasuo 10KM. Plus kad je pranje u pitanju salno dijele nekakve popuste od 50% plus popusti na kupovine bilo cega osim stampe i cigareta. Tako kad pricas o popustima... nemoj molim te.
SHTEVELEC

#18723 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by SHTEVELEC »

pero76 wrote:ponovo pitanje, kad su zadnji put gasprom i ina otovorili NOVU pumpu, makar i ona koja je bila pred zatvaranjem
Ina Prijedor, Bosanski Brod i Doboj (u zadnjih pola godine, usput renoviraju stare), to sto ne placaju textove po portalima kad halu renoviraju ne znaci da ne rade nista
Tomahawk11
Globalni moderator

#18724 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

pero76 wrote:
Throttle wrote:4 minute 40 sekundi na drugim praonama je 2KM
jesil doručkovo
naspem za 50 KM po 2,26 na Hifi i dobijem 4 minute gratis pranje
za 50 KM na INA, EP, Petrol, Gasprom isto 2,26 bez pranja
kakav on ima profit, osim što je na gubitku jer mu nisam dao 2 KM za pranje koliko inače košta ako hoćeš da opereš bez računa od 50 KM, kao što vidim da ima njih koji peru za pare
Naspeš na Umaxu 50 KM po 2,06 i dobiješ isto to pranje :izet:
preludezalude

#18725 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by preludezalude »

pero76 wrote:
preludezalude wrote: To kakvo stigne do pumpe ti pokazuje kakvim se marifetlucima sluzi Hifa.
Bilo bi super kada bi sipali gorivo kakvo izadje iz rafinerije.
još kad inače loše gorivo iz Pančeva, slože iste take marifetluke, moš mislit na šta onda tek gaspromovo liči :D
elem, lično ja, da je od zlata i duplo jeftinije, od mene rus neće dobit ni feninga, zbog onog veta u UN za Srebrenicu...imaš li šta protiv :D
Kad Alija i SDA nije marila za Srebrenicu onda se rusu i ne treba cuditi.
Da li je rus, taliban, govnar... to meni nije bitno. Ja sam prvenstveno patriota prema svom dzepu i porodici koja je vezana za taj dzep. Za moje vlastite pare mmi nece prodavati muda pod bubrege lokalni lihvari.
Do sada si pricao o popustima na Hifi, a sad ode na veto Rusije. Jel to nestalo argumenata u korist Hife?
Post Reply