Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Albin Zuhric
#18701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
romeomoraprezivjeti,
Primanja Sabine Cudic nisu tajna, objavljena su u njenoj infografici na Radio Sarajevu.
Pozdrav.
Primanja Sabine Cudic nisu tajna, objavljena su u njenoj infografici na Radio Sarajevu.
Pozdrav.
-
noPacov
#18702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Primitivni narod koji daje 47,03% glasova jednom ''Koldži'' u odnosu na Sabinu kojoj su dali 13,56% i ne zaslužuje da živi civilizirano već - PRIMITIVNO!
http://www.radiosarajevo.ba/infografike ... cudic.html
http://www.radiosarajevo.ba/infografike ... cudic.html
- Hajvan
-
romeomoraprezivjeti
#18704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Laze,k'o da gledam,ima jos dvije milje najmanje.Hajvan wrote:© RadioSarajevo
- Hajvan
#18705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zanimljiva osoba.
infografika, © Radio Sarajevo

infografika, © Radio Sarajevo

-
VCorp
#18706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nekako mi se ova partija čini i najnormalnijom, lako bi se moglo dogoditi da prvi put glasam od nezavisnosti BiH upravo za vas. Samo mi izgleda da niste dovoljno promovisani i malo ljudi zna za vas jer se kod nas vecinom koplja lome oko istih govana u zadnjih dvadeset godina.
- madner
#18707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
NGO sektor napada. 
-
gidra
#18708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nema veze sa temom al' ovo nije istina, čuj mi plaćamo najskuplju strujuambienta wrote:Pitanja za P.K.
2. Federalni nivo:
a) Kako zaustaviti dominaciju Konzuma , jer je hrana kljucna , kako ga natjerati da ima 50% domace robe i kako ga natjerati da otkupljuje 50% domace hrane i opcenito potreba (mislim na Konzum BH)
b) Sta planirate za poljoprivredu ??? posto znamo kako su se davali prije grantovi i posticaji , mislim da je to kljucno i za povratak , u poljoprvivredi , hrani i vodi je spas.
c) Enegetski potencijal , zasto placamo najskuplju struju a toliko smo bogati energijom , zasto elektroprivreda , nebi davala struju kljucnim preduzecima besplatno (npr. vodovodu ) Ako je vec elektroprivreda drzavna tj. federalna firma , ako se ne misli prodavati , staviti je vise u zastitu gradjana
Unaprijed Hvala

- Cracked
#18709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
glasao za sabinu na opstinskim glasam vala i sad. Ovo ostalo cemo vidjeti jos. Mozda nasoj stranci podarim jos koji glas mozda nekom drugom.
....zarezi, su, se, izgubili, u, akciji,
-
zippoo87
#18710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
istina je da nasa struja i nije skupa,ako gledamo evropski prosjek ali je istina i da nas standard nije evropskigidra wrote:Nema veze sa temom al' ovo nije istina, čuj mi plaćamo najskuplju strujuambienta wrote:Pitanja za P.K.
2. Federalni nivo:
a) Kako zaustaviti dominaciju Konzuma , jer je hrana kljucna , kako ga natjerati da ima 50% domace robe i kako ga natjerati da otkupljuje 50% domace hrane i opcenito potreba (mislim na Konzum BH)
b) Sta planirate za poljoprivredu ??? posto znamo kako su se davali prije grantovi i posticaji , mislim da je to kljucno i za povratak , u poljoprvivredi , hrani i vodi je spas.
c) Enegetski potencijal , zasto placamo najskuplju struju a toliko smo bogati energijom , zasto elektroprivreda , nebi davala struju kljucnim preduzecima besplatno (npr. vodovodu ) Ako je vec elektroprivreda drzavna tj. federalna firma , ako se ne misli prodavati , staviti je vise u zastitu gradjana
Unaprijed Hvala... EPBIH prodaje svoju struju po socijalnoj cijeni i kod nas je najjeftinija struja u Evropi. Također je situacija ista i sa industrijskim kupcima.
drugo,struja je resurs kojeg imamo dovoljno i koji i izvozimo i ne vidim razlog zasto bi ona trebala biti kao u EU...ni nafta u emiratima nije iste cijene kao na drugim trzistima,jer je njihov resurs i ne ganjaju ekonomsku cijenu
ima vise modaliteta drzavne pomoci a i ovo sa strujom bi pomoglo razvoju firmi i njihovoj odrzivosti
- madner
#18711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidim nismo jos usvojili principe trzisne ekonomije u glavama.
-
Pedja Kojovic
#18712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
maystor
Necu ulaziti u vase kvalifikacije...
Jesam na SKS postavio pitanje za prijem asistenta na tom fakultetu.
Stranka je, takodje, izdala i saopstenje na tu temu.
Razlog; kandidat sa ubjedljivo najvisim prosjekom ocjena nije primljen a primljen je kandidat koji je u srodstvu sa tadasnjim premijerom KS.
p.k.
Razlog; kandidat sa ubjedljivo najvisim prosjekom ocjena nije primljen a primljen je kandidat koji je u srodstvu sa tadasnjim premijerom KS.
p.k.
-
rajvosa1
#18713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Isto, jos jedan glas za Sabinu, Pedju i Fortu na listi za KS (ne glasam za NS na ostalim listama). Ne znam sta je cilj onih biografija, ali i Pedjijna i Sabinina djeluju vise nego dobro. Ali, molio bih Pedju jednu stvar, priblizno smo ista generacija, ali se ne sjecam njegovih tekstova iz predratnih Dana ili izvjestaja za Yutel i SA3, ima li slucajnom neke linkove sacuvane, pa da proslijedi u moj inbox, bio bih zahvalan. Mozda me hvata staracka amnezija pa se ne sjecamCracked wrote:glasao za sabinu na opstinskim glasam vala i sad. Ovo ostalo cemo vidjeti jos. Mozda nasoj stranci podarim jos koji glas mozda nekom drugom.
- drug_profi
#18714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da ti uprostim da ne sirimo dalje OT. Vecina struje dolazi od uglja. To je fiksni trosak i ne moze biti manji. Cak je takav MW skuplji od maloprodajne cijene. Cijenu uprosjecuje MW iz HE i dobijes maloprodajnu koja je minimum rentabilnosti sistema. Ukratko. A zbog takve politike sad moramo uzimati strance za investitore u nova postrojenja jer nam prijeti uvoz zbog otpisa starih generatora a ako krene privredni rast nekim cudom onda pogotovo.
----------------------------------
...s tipfeler masine...
----------------------------------
...s tipfeler masine...
-
Pedja Kojovic
#18715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ambienta
Zbog obaveza u izbornoj kampanji ovih dana odgovaram na brzinu a vasa pitanja i komentari traze vise pa ce morati sacekati da nadjem vise vremena. Izvinjavam se zbog toga. Istina, odgovore na vasa pitanja mozete pronaci na stranicama ovog foruma ili na nasoj web stranici ali kad stignem ja cu vam odgovoriti. Takodje, ako ste prilici svratite na stand na kojem sam (Uvijek objavim na T i FB gdje cu i kada biti) pa mozemo uzivo popricati.
p.k.
Zbog obaveza u izbornoj kampanji ovih dana odgovaram na brzinu a vasa pitanja i komentari traze vise pa ce morati sacekati da nadjem vise vremena. Izvinjavam se zbog toga. Istina, odgovore na vasa pitanja mozete pronaci na stranicama ovog foruma ili na nasoj web stranici ali kad stignem ja cu vam odgovoriti. Takodje, ako ste prilici svratite na stand na kojem sam (Uvijek objavim na T i FB gdje cu i kada biti) pa mozemo uzivo popricati.
p.k.
- Zavatoni
#18716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bez namjere da ulazim u diskusiju vezano za cijenu el.energije u BiH, u odnosu na EU i okruženje...i mene interesuje koja su stajališta Naše stranke vezano za elektroenergetski sektor u BiH...
Konkretnije, kakav je politički stav Naše stranke vezano za:
1. izgradnju novih termoelektrana, hidroelektrana,...podržavate li način na koji je trenutno vladajuća koalicija u FBiH pokrenula ove investicione projekte ili bi Naša stranka to uradila na drugi način...da li smatrate izgradnju el.energetskih kapaciteta prioritetom u razvoju BiH...ili bi to bio ekologija i turizam?
2. predstojeće otvaranje tržišta el.energije...liberalizaciju koja je definirana zakonom o el.energiji od prošle godine...kako zaštititi građane BiH od slobodnog formiranja cijene el.energije koja će se dogoditi od 2015.g?
3. sektor rudarstva u BiH...da li bi Naša stranka nešto promjenila u odnosu prema rudnicima i na koji bi način Naša stranka rješavala problematiku rudarstva u BiH...
Unaprijed hvala na odgovorima.
Konkretnije, kakav je politički stav Naše stranke vezano za:
1. izgradnju novih termoelektrana, hidroelektrana,...podržavate li način na koji je trenutno vladajuća koalicija u FBiH pokrenula ove investicione projekte ili bi Naša stranka to uradila na drugi način...da li smatrate izgradnju el.energetskih kapaciteta prioritetom u razvoju BiH...ili bi to bio ekologija i turizam?
2. predstojeće otvaranje tržišta el.energije...liberalizaciju koja je definirana zakonom o el.energiji od prošle godine...kako zaštititi građane BiH od slobodnog formiranja cijene el.energije koja će se dogoditi od 2015.g?
3. sektor rudarstva u BiH...da li bi Naša stranka nešto promjenila u odnosu prema rudnicima i na koji bi način Naša stranka rješavala problematiku rudarstva u BiH...
Unaprijed hvala na odgovorima.
-
jastuk1
#18717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDP je imao štanu da makar malo popravi stanje u EP. Nisu to uradili. Nikad za nikad neću glasati za njih. (Neću ni za NS). EP je sa sa boljim upravljanjem mogla imati najmanje 100 mil dobiti, a možda čak i više. Al yok, valja sve milione iscijediti i držat firmu na pozitivnoj nuli, kakvi god da su prihodi.zippoo87 wrote: istina je da nasa struja i nije skupa,ako gledamo evropski prosjek ali je istina i da nas standard nije evropski
drugo,struja je resurs kojeg imamo dovoljno i koji i izvozimo i ne vidim razlog zasto bi ona trebala biti kao u EU...ni nafta u emiratima nije iste cijene kao na drugim trzistima,jer je njihov resurs i ne ganjaju ekonomsku cijenu
ima vise modaliteta drzavne pomoci a i ovo sa strujom bi pomoglo razvoju firmi i njihovoj odrzivosti
EP je mogla biti pokretač razvoja kroz ulaganja iz profita, ovako je pretvorena u najveću socijalnu ustanova, zbog prejeftine struje. Ma fuj.... Ekonomska propast.
-
zippoo87
#18718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
upravo ovo je razlog zasto ja nisam za ekonomsku cijenu struje jer...jastuk1 wrote:
SDP je imao štanu da makar malo popravi stanje u EP. Nisu to uradili. Nikad za nikad neću glasati za njih. (Neću ni za NS). EP je sa sa boljim upravljanjem mogla imati najmanje 100 mil dobiti, a možda čak i više. Al yok, valja sve milione iscijediti i držat firmu na pozitivnoj nuli, kakvi god da su prihodi.
EP je mogla biti pokretač razvoja kroz ulaganja iz profita, ovako je pretvorena u najveću socijalnu ustanova, zbog prejeftine struje. Ma fuj.... Ekonomska propast.
pare ne idu tamo gdje bi trebale ici,samo bi se pojedinci jos vise bogatili izvlaceci silne milione,koje bi placao ionako siromasan narod,presiromasan
kada novac bude isao na novaulaganja,poboljsanje postojecih TE,rudnika i ostalog,onda ce da se poboljsa i ukupno stanje a sa tim neka raste i cijena struje
dosta je vise evropskih cijena a bosanske plate (ili tacnije receno socijale)
-
jastuk1
#18719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako si pažljivije čitao moj post mogao si zaključiti da mislim da je mogli biti dobro peofita sa racionalizacijom, normalnim poslovanjem. A prejeftinoj struji svakako liberalizacijom tržišta dolazi kraj. To sigurno.zippoo87 wrote:upravo ovo je razlog zasto ja nisam za ekonomsku cijenu struje jer...jastuk1 wrote:
SDP je imao štanu da makar malo popravi stanje u EP. Nisu to uradili. Nikad za nikad neću glasati za njih. (Neću ni za NS). EP je sa sa boljim upravljanjem mogla imati najmanje 100 mil dobiti, a možda čak i više. Al yok, valja sve milione iscijediti i držat firmu na pozitivnoj nuli, kakvi god da su prihodi.
pare ne idu tamo gdje bi trebale ici,samo bi se pojedinci jos vise bogatili izvlaceci silne milione,koje bi placao ionako siromasan narod,presiromasan
kada novac bude isao na novaulaganja,poboljsanje postojecih TE,rudnika i ostalog,onda ce da se poboljsa i ukupno stanje a sa tim neka raste i cijena struje
dosta je vise evropskih cijena a bosanske plate (ili tacnije receno socijale)
Govorim o propaloj milijardi maraka koliko je EP mogla dati budžetima ili posebnim fondovima u zadnjih 10 tak godina. Govorim o onome što je bilo, odnosno zbog toga što je EP socijalna ustanova - nije bilo.
Sad se uzimaju ogromni krediti za održavanje postrojenja. Sve zbog lošeg upravljanja. I ovo sa blokom 7 kako je krenulo neće nikad pravit. Onda smo ga za koju godinu pravo naje sa cijenom struje za domaćinstva!!!!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- Challenger__
#18721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa. Ne zaboravite sarajevsku dijasporu na zapadu. Oni su vaša ciljna skupina, među njima imate dosta simpatizera i mnogo potencijalnih glasača. Sa malo truda od njih možete dobiti dosta glasova i pojačati vašu poziciju.
Obratite im se pozivom na vašoj stranici.
-
rajvosa1
#18722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pametan prijedlog, posebno kada je u pitanju Peđina (i moja) generacija sarajevonostalgičaraChallenger__ wrote:Peđa. Ne zaboravite sarajevsku dijasporu na zapadu. Oni su vaša ciljna skupina, među njima imate dosta simpatizera i mnogo potencijalnih glasača. Sa malo truda od njih možete dobiti dosta glasova i pojačati vašu poziciju.
- Maystor
#18723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cijenim to što ste makar nešto odgovorili. Razumijem da ste zaokupljeni kampanjom i da se možda i ne sjećate šta ste sve delegirali kao poslaničko pitanje. To o čemu vi govorite nema veze sa mojim pitanjem, to je poznati slučaj izbora asistenta na Elektrotehničkom fakultetu (Zeljković vs. Karahodžić). Ja sam vas pitao da li je tačno ono što sam čuo od prijatelja sa Mašinskog fakulteta, da ste postavili poslaničko pitanje o angažmannu profesora matematike na tom fakultetu? Da budem posve eksplicitan (kada se već ne sjećate), radi se o izvjesnoj Aleksandri Kostić, koja je neargumentovano tužila fakultet i izgubila sudski spor. Navodno, vi ste postavili poslaničko pitanje koje je implicitno pljuvanje fakulteta bez ikakvih argumenata. Je li to tačno? Znate li ko je Aleksandra Kostić? Jeste li postavili poslaničko pitanje onako kako vam je ona izdiktirala?Pedja Kojovic wrote:maystor
p.k.
-
Pedja Kojovic
#18724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
maystor
Sasvim sam siguran da nikad nisam postavljao pitanje vezano za taj fakultet niti sam cuo za tu osobu.
p.k.
Sasvim sam siguran da nikad nisam postavljao pitanje vezano za taj fakultet niti sam cuo za tu osobu.
p.k.
- Maystor
#18725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala za odgovor!