"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
amar1994

#18701 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

:lol: :lol:

Btw , dobra truhlovina :mrgreen:
nepass1

#18702 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

supercali wrote:I makni se iz lijeve na ap nije ti to gradska saobracajnica nebitno je li magla kisa snijeg asteroidi vozi desnom
haj sve, ali voznja lijevom trakom na ap, ne mogu da vjerujem, jos koje objasnjenje :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18703 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

supercali wrote:Kreten ostavio sinoc na prolaz jutros prolazim neko mu izbusio dvije gume
https://i.imgur.com/1KCzVqG.jpg
dnevno sigurno 2 puta ovdje moram da parkiram, firma nam tu...

jučer je neko na izlazu iz ovog dijela parkirao auto na ćošku, mazdu na američkim tablama... pa jedno 3h je krkljanac konstantni bio
Prvo jer se na desnoj strani ostavi auto, pa ode u U2, Kanconu ili tamo u onaj orijentalni na kafu
ovamo na lijevoj strani, il u prodavnicu ili da radi veliki servis na trotoaru u ekspromu...
Ulaze dostavnjaci za Mesnicu

jednom, stojim na izlazu iz ovog parkinga što si slikao, i vidim ondje kod kontejnera okreće se nova Insignija. i hajd, stanem i čekam da se okrene. on u rikverc i bum u mene :lol:

izadjem, gledam ništa posebno, malo mi tablicu iskrivio, jebi mu mater... izadje i on, reko džabe senzori, on gleda, pa nisam vidio, pa ovo pa ono... u auto i dalje...

ugl. parkinga ovdje više nema... katastrofa, pogotovo u zadnjih pola godine...
Throttle

#18704 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Ima li iko da napravi prekršaj po drugi put, svima prvi :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18705 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _BataZiv_0809 »

Better Man wrote:
Stao na minut da platim nešto u knjižari, tačnije zamjena uloška u hemijskoj olovci. Bio u žurbi i mahinalno tako stao, ali sam odmah otišao, jer se nisam zadržao duže od minute. Jesam pogriješio, ali u žurbi. Inače, nikad ne vozim auto po Visokom, nego sam krenuo na put i morao svratiti do knjižare, a taj parking je mislim bio pun, odnosno nije bilo mjesta da stanem na njega. Glede vožnje u brzoj traci autoputem. Imam naviku da vozim brzom trakom kad je magla iz sigurnosti i kad je kiša , jer mi smeta prskanje auta isprd mene. A ne sklanjam se ljudima, koji mi krenu blicat sa kilometar udaljenosti od mene i misle da samo oni imaju pravo da preticaju. I koliko znam na autoputu je ograničenje 130 km na sat, pa ne vidim zašto bi se pojedini šumaheri trebali buniti. Majstore imaš desnu čistu, pa profuraj 300 km na sat ako možeš. Sklonim se ja, nego namjerno malo volim da peglam nekulturnike koji mi blicaju. U Hrvatskoj na autoputu nikad nisam vidio da kad vršim preticanje bilo ko je auto što se pojavi iza i ide drastično brže blica da mu se sklonite, već fino uspore i sačekaju da završiš preticanje i vratiš se u desnu traku i onda te prestignu. Svakom autu koji ide lijevom trakom i brži je od mene se sklonim čim završim preticanje ili ako nisam blizu auta koje sam krenuo preticati sklonim se odmah, ali kao što rekoh blicatore volim malo peglati da shvate da nisu sami na cesti. Sigurno mi blicaš da ti se sklonim, jer kako neko drugi osim tebe smije preticati. da mi ne blicaš, budi siguran da bi ti se odmah sklonio s puta. Tako mi smetaju na ulazu u Visoko kreteni, koji kad se upali zeleno na semaforu voze kao tetkice ili koče čim prvo zeleno za trepti. Zeleno dovoljno traje da svi možemo proći, ali ne uvijek ima onih koji peglaju i oduzimaju vrijeme drugima. To za prolazak kroz crveno možeš okačiti mačku o rep, jer jedino se može desiti da mi mi zadnji kraj auta prođe kroz crveno. Ono kad je treptajuće zeleno, pa vam nos auta prođe kroz zadnji treptaj zelenog, sredina auta kroz žuto, a zadnji kraj vjerovatno kroz crveno. To se svima dešava. Ali sad da cijelim autom prođem kroz crveno, nikad. To je jedini put da sam u skoro 23 godine vozačkog staža stao na sred ceste i nikad nigdje se nisam nepropisno parkirao, niti sam koga zagradio, dok su s druge strane mene milion puta znali zagraditi kao i parkirati se tako da ne možeš ući u vlastito auto. Šta ćemo s padobrancima, koji koriste Suša pumpu da skrate put i tako izbjegnu semafor? I upravo ti stvaraju tu gužvu i zakrće put svima nama.
Upravu si ti brate svakom se moze desiti. Tebe nesto prozivaju a svi su nekad vako stali, garantujem zivotom. Samo ih niko nije uslikao i sad mogu tebi solit pamet po forumu. Tebi svaka cast, a ljubomorne duse mogu da ga puse.
kakavdanakneiskustvu

#18706 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja prvi nikad nisam ovako parkirao auto,pa jos i izasao iz auta
nepass1

#18707 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

joj jutros zivciranja, odvukao zenu na posao. i onaj parking kod druge kuce, poluprazan. ali jok lola je stao na izlaz kod onog granapa i blokirao put. sviram, gleda me na spiglu, nije mu jasno. sviram ponovo pomace se da prodjem. covjek 50g sa fiestom jebenom.
dodjem do pennyja u nedjaricima, preuredili su parking, ogroman je. nema 10 auta, svaki parking ocrtan, ali jok lola je g3 poturio nasumice bas na onih par kvadrata koja nisu ocrtana. nit je on blizu onih materijala sa strane, nit je blizu ulazu u penny, ispred njega kod ulaza 7 8 mjesta prazno.
znaci parkiras i 2m ti trebaju da udjes u peni. on 15m od ulaza poturio auto.
ne kontam logiku.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18708 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

penny velešići ili nedžarići je magično mjesto
mad_max_ba

#18709 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mad_max_ba »

Better Man wrote:
Stao na minut da platim nešto u knjižari, tačnije zamjena uloška u hemijskoj olovci. Bio u žurbi i mahinalno tako stao, ali sam odmah otišao, jer se nisam zadržao duže od minute. Jesam pogriješio, ali u žurbi. Inače, nikad ne vozim auto po Visokom, nego sam krenuo na put i morao svratiti do knjižare, a taj parking je mislim bio pun, odnosno nije bilo mjesta da stanem na njega.
Mrsko guzici prohodati malo jer 20 metara u smjeru kuda se auto i trebalo krenuti raskrsnica i moglo se parkirati sigurno, 100 metara šadrvanska džamija sa ogromnim slobodnim parkingom, ali neee, parkiro drito kod mimija samo da ja nešto... i potencijalno saobračaj zakrčio.
FUJ
Better Man wrote: Glede vožnje u brzoj traci autoputem. Imam naviku da vozim brzom trakom kad je magla iz sigurnosti i kad je kiša , jer mi smeta prskanje auta isprd mene. A ne sklanjam se ljudima, koji mi krenu blicat sa kilometar udaljenosti od mene i misle da samo oni imaju pravo da preticaju. I koliko znam na autoputu je ograničenje 130 km na sat, pa ne vidim zašto bi se pojedini šumaheri trebali buniti. Majstore imaš desnu čistu, pa profuraj 300 km na sat ako možeš. Sklonim se ja, nego namjerno malo volim da peglam nekulturnike koji mi blicaju.
Koji si ti lik tačno za oduzimanje vozačke,
Lijeva traka služi za preticanje a ne da krstariš njome, to što neko vozi 300 na sat nije tvoja briga, ti si dužan da se ponašaš u saobraćaju na takav način da ako vidiš potencijalno nekog ko ugrožava druge učesnike djelovati na način da i ti dodatno ne radiš isto dovodeći sebe i i druge u potencijalnu dodatnu opasnost.
FUJ
Better Man wrote: Šta ćemo s padobrancima, koji koriste Suša pumpu da skrate put i tako izbjegnu semafor? I upravo ti stvaraju tu gužvu i zakrće put svima nama.
Izvini, ali možeš li mi reći krše li zakon ikakav??
Last edited by mad_max_ba on 17/02/2018 09:55, edited 1 time in total.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#18710 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

Ja bih da se sam prijavim, eto morao sam jučer stajati na cesti kod Unitica, dok sam izbacio kolegu. Hoću li biti razapet ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18711 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _BataZiv_0809 »

Evo Betr men vidis kako se sami otkrivaju...
thekupus

#18712 Re: "Majstori" parkiranja

Post by thekupus »

liaar wrote:Ja bih da se sam prijavim, eto morao sam jučer stajati na cesti kod Unitica, dok sam izbacio kolegu. Hoću li biti razapet ?
Ako si ostavio auto i otišao na "minuticu" onda si seljačina klasična
liaar

#18713 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

thekupus wrote:
liaar wrote:Ja bih da se sam prijavim, eto morao sam jučer stajati na cesti kod Unitica, dok sam izbacio kolegu. Hoću li biti razapet ?
Ma jok, privuko se uz trotoar, on izašao ja mu samo rukom gurnuo paket da lakše izvuče iz auta i razgulio
MOSALJOZE

#18714 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MOSALJOZE »

Svi mi pravimo prekršaje,ali nemoj mi popovat o tome kako treba radit a ti isti....
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#18715 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Entropio »

supercali wrote:Kreten ostavio sinoc na prolaz jutros prolazim neko mu izbusio dvije gume
Image
Oktavije su na svom mjestu. :lol: Koji kreten taj sto je blokirao prolaz... nevjerovatno.

Better Man nije ni svjestan da krsi zakon svojim ponasnjem na autoputu. Cuj na nasem vozi max 110-120, a ogranicenje 130. Pa sta ces ti onda u brzoj traci uopste? Ako neko vozi 200, to nije tvoj problem... ti predji desno i uzivaj u svom tempu, kao sto i taj sto vozi 200 uziva u svom.

Ne sjecam se kako je u nasem ZOBS-u, ali u DE krsis zakon ako na autoputu pretices desnom trakom. Trebalo bi i da je kod nas tako. Znaci uvijek ides prema desno, pa ako hoces da pretices ides lijevo, u drugu ili trecu ili cetvrtu traku. Cuj smeta mu prskanje auta ispred... pa uspori jarane i drzi distancu, ili ubrzaj, predji ga brzo i vrati se desno i nastavi svojim tempom.

Al' fakat je moguce da podsvjesno ides lijevo zbog londonskog uticaja...
amar1994

#18716 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

Pogledaj ti price , cuj da ga preticem desnom :lol: , sto vam ne bi blicali kad ste idioti , niko ne gleda u retrovizore , tebe boli briga ide li neko po ogranicenju.ili ne , sklonis se iz lijeve , ako ne sto se mene tice upalim ti duga i ne gasim , pa se jebi , mudruj i budi najpametniji :bih:

Svi normalni ljudi poslije preticanja se vrate u desnu , pa isli 130 ili 200 kontas , cuj sigurnije mu u lijevoj :lol: , ako ne vidis dobro otidji izmjeri dioptriju ili nemoj vozit nikako.
liaar

#18717 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

Better Man wrote:Ne. Hoću da kažem da je to prvi put da sam stao na sred ceste i to u brzini. Koliko sam često u gradu dovoljno govori da nisam ni znao da su kod bivše Vampine kafane i taksi štanda napravili parking. Da je bilo mjesta na parkingu stao bih na isti na sekund. Jednostavno bio u žurbi i nisam duže se zadržao od minute i nisam nikog blokirao. Jedino se sjećam da je naišao jedan Audi koliko mi se čini. Da sam morao duže od minute da se zadržim, sigurno bi otišao dalje s autom i negdje se fino parkirao. Nisam budala da ostavim auto i da odem i da ljudi čekaju pet, deset i više minuta dok se pojavim. Jednom u životu stao tako i odmah me neko slikao, ali ja se uopće ne ljutim i priznajem da sam pogriješio. Pa neki dan vozim auto svira mi muzika, ja uživam i u svom nekom svijetu i u zadnji tren skontah da se na semaforu upalilo crveno i stanem. Ja ne volim brzu vožnju. Volim da pustim dobru muziku i da uživam i da u svakom trenutku mogu stati ako treba i da ne moram razmišlajti da li će mi sta izletit ispred auta i da li ću moći na vrijeme zakočiti. Najveća brzina kojom sam vozio je bila 150 KM na sat i to na autoputu za Zagreb i na Dalmatini i to ne konstantno, već na kratko kad sam malo testirao auto. Inače vozim 120 do 130 na ta dva autoputa, dok na našem vozim 110 do 120 km. Nekad za nijansu sporije, a nekad brže ako vršim preticanje, a iza mene se pojavi neko ko ide brže od mene, pa da mu se mogu skloniti. Nerazumijem ljude, koji voze 150 i više km. Ja ne bih mogao, jer bi non stop bio napet i kao na iglama i razmišljao šta mi može izletiti na sred ceste.
A šta ćemo sa ovim, bitanga te proziva na drugoj temi, ti se praviš budala i negiraš, sad kad si skontao da si provaljen, dođeš i praviš se pametan.

Better Man wrote:Nerazumijem ljude, koji voze 150 i više km. Ja ne bih mogao, jer bi non stop bio napet i kao na iglama i razmišljao šta mi može izletiti na sred ceste.
Trkni nekad i do biblioteke, vidim da ti gramatika i pravopis nisu jača strana. A svjetski si čovjek, nije fazon.
nepass1

#18718 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

liaar wrote:
thekupus wrote:
Ma jok, privuko se uz trotoar, on izašao ja mu samo rukom gurnuo paket da lakše izvuče iz auta i razgulio
e jucer je crveni taxi kod edinove pekare parkirao da izadje musterija, zahvatio tramvajske sine. ne mozemo mi sa kovaca od tramvaja, ne moze tramvaj od njega. opsti haos je napravio. mislim da je do sagrdzija sve zacepio. dok je musterija izasla.
liaar

#18719 Re: "Majstori" parkiranja

Post by liaar »

nepass1 wrote: e jucer je crveni taxi kod edinove pekare parkirao da izadje musterija, zahvatio tramvajske sine. ne mozemo mi sa kovaca od tramvaja, ne moze tramvaj od njega. opsti haos je napravio. mislim da je do sagrdzija sve zacepio. dok je musterija izasla.
Stari mi je rahmetli bio taxista do 2007 dok nije umro, pa znam kako to ide manje više. Kad ti mušterija kaže ja bih ovdje, to ti je to, staješ tu gdje mušterija traži. Nemaš puno izbora u centru grada, malo je lakše po naseljima. Ne pravdam to što stanu na sred ulice, ali im je posao takav da nemaju izbora.
NediM17

#18720 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NediM17 »

Better Man wrote: Stao na minut da platim nešto u knjižari, tačnije zamjena uloška u hemijskoj olovci. Bio u žurbi i mahinalno tako stao, ali sam odmah otišao, jer se nisam zadržao duže od minute. Jesam pogriješio, ali u žurbi. Inače, nikad ne vozim auto po Visokom, nego sam krenuo na put i morao svratiti do knjižare, a taj parking je mislim bio pun, odnosno nije bilo mjesta da stanem na njega. Glede vožnje u brzoj traci autoputem. Imam naviku da vozim brzom trakom kad je magla iz sigurnosti i kad je kiša , jer mi smeta prskanje auta isprd mene. A ne sklanjam se ljudima, koji mi krenu blicat sa kilometar udaljenosti od mene i misle da samo oni imaju pravo da preticaju. I koliko znam na autoputu je ograničenje 130 km na sat, pa ne vidim zašto bi se pojedini šumaheri trebali buniti. Majstore imaš desnu čistu, pa profuraj 300 km na sat ako možeš. Sklonim se ja, nego namjerno malo volim da peglam nekulturnike koji mi blicaju. U Hrvatskoj na autoputu nikad nisam vidio da kad vršim preticanje bilo ko je auto što se pojavi iza i ide drastično brže blica da mu se sklonite, već fino uspore i sačekaju da završiš preticanje i vratiš se u desnu traku i onda te prestignu. Svakom autu koji ide lijevom trakom i brži je od mene se sklonim čim završim preticanje ili ako nisam blizu auta koje sam krenuo preticati sklonim se odmah, ali kao što rekoh blicatore volim malo peglati da shvate da nisu sami na cesti. Sigurno mi blicaš da ti se sklonim, jer kako neko drugi osim tebe smije preticati. da mi ne blicaš, budi siguran da bi ti se odmah sklonio s puta. Tako mi smetaju na ulazu u Visoko kreteni, koji kad se upali zeleno na semaforu voze kao tetkice ili koče čim prvo zeleno za trepti. Zeleno dovoljno traje da svi možemo proći, ali ne uvijek ima onih koji peglaju i oduzimaju vrijeme drugima. To za prolazak kroz crveno možeš okačiti mačku o rep, jer jedino se može desiti da mi mi zadnji kraj auta prođe kroz crveno. Ono kad je treptajuće zeleno, pa vam nos auta prođe kroz zadnji treptaj zelenog, sredina auta kroz žuto, a zadnji kraj vjerovatno kroz crveno. To se svima dešava. Ali sad da cijelim autom prođem kroz crveno, nikad. To je jedini put da sam u skoro 23 godine vozačkog staža stao na sred ceste i nikad nigdje se nisam nepropisno parkirao, niti sam koga zagradio, dok su s druge strane mene milion puta znali zagraditi kao i parkirati se tako da ne možeš ući u vlastito auto. Šta ćemo s padobrancima, koji koriste Suša pumpu da skrate put i tako izbjegnu semafor? I upravo ti stvaraju tu gužvu i zakrće put svima nama.
Na tom parkingu ima uvijek mjesta kako se krenuo naplacivati, ako nema ispred knjizare Mesijum i Cosmosa, ima odmah tu lijevo prema mesari, a na Sadrvanu najdalje.

Niti je padala kisa, niti je bila magla, niti si koga preticao, nego guslas u lijevoj traci i ugrozavas sigurnost saobracaja. Nema sta auto koji ide 110-120km/h da vozi konstantno u lijevoj traci. Naravno da sam ti blicao kada sam guslao iza tebe kilometar, sta sam trebao, da te obidjem sa desne strane?

A to hauba ti prosla kroz zeleno, a gepek kroz crveno, okaci macku o rep. Ti si obisao 2-3 auta koja su stajala na crvenom svjetlu, i prosao kroz MRTVO crveno. Bog ti bolju pamet dao.

A sta cemo sa onim kruznim tokom u Josanici, vjesto si izbjegao taj dio? Lakse zavrnuti 90 stepeni u kontra smjeru, nego 270 kako treba?
Last edited by NediM17 on 17/02/2018 10:28, edited 2 times in total.
amar1994

#18721 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol:

kakv lik i djelo :sax:
Throttle

#18722 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Joj što isplivaše potezi :lol: :lol:
liaar