HS kablovska
Moderator: anex
- Benq
#18701 Re: HS kablovska
I moja preporuka ti je da predjes na Duo Net paket , jer ces dobiti i brzi internet i dosta bolji resiver (d3 mini).
To sto ti je tehnicar rekao za Grundig i modul , istina je , iz nekog razloga Grundig ne moze da zapamti programsku shemu , bilo je vec govora o tome na drugim temama i niko nije uspio rijesiti problem , cak sam i ja pokusavao u komsiluku da nastimam jedan Grundig ali bezuspjesno , na kraju su stavili resiver i rijesili problem.
Inace , modul je samo dekoder , on ne spasava na sebe programsku shemu , on samo dekodira korirane kanale. Ti mozes sad izvuci modul iz tv-a i opet ces biti u mogucnosti da skeniras sve kanale ali ih vecinu neces moci gledati dok ne stavis modul da ih dekodira. Moguce da jednostavno ne moze da zapamti odredjeni spektar frekvencija i nakon gasenja tv-a izgubi se i lista kanala.
Ako je neki noviji Grundig , probaj naci opciju "Nacin programiranja" , ako je nadjes (LG je ima) , treba da bude setovano na Kabel da bi mogao gledati digitalnu , ako je setovano na Antena onda ces imati samo analognu. Ako nemas nista slicno toj opciji , onda ces morati resiver.
To sto ti je tehnicar rekao za Grundig i modul , istina je , iz nekog razloga Grundig ne moze da zapamti programsku shemu , bilo je vec govora o tome na drugim temama i niko nije uspio rijesiti problem , cak sam i ja pokusavao u komsiluku da nastimam jedan Grundig ali bezuspjesno , na kraju su stavili resiver i rijesili problem.
Inace , modul je samo dekoder , on ne spasava na sebe programsku shemu , on samo dekodira korirane kanale. Ti mozes sad izvuci modul iz tv-a i opet ces biti u mogucnosti da skeniras sve kanale ali ih vecinu neces moci gledati dok ne stavis modul da ih dekodira. Moguce da jednostavno ne moze da zapamti odredjeni spektar frekvencija i nakon gasenja tv-a izgubi se i lista kanala.
Ako je neki noviji Grundig , probaj naci opciju "Nacin programiranja" , ako je nadjes (LG je ima) , treba da bude setovano na Kabel da bi mogao gledati digitalnu , ako je setovano na Antena onda ces imati samo analognu. Ako nemas nista slicno toj opciji , onda ces morati resiver.
-
sarajlija1971
#18702 Re: HS kablovska
Hvalabatara wrote:Isti problem imao, do tv-a jesarajlija1971 wrote:Pozdrav svima,
ima li jos neko da ima Grundig TV sa digitalnim kablovskim tjunerom i da ima slican problem kao i ja.
Naime, nakon sto smo konacno (iz 77. pokusaja i mi dobili tu famoznu novu programsku semu), nakon sto preskeniram kanale svi su na listi (cini mi se 202 digitalna, 70 radio i 60 analognih). Medjutim, nakon gasenja TV, i kad ga ponovo upalim, gube se svi digitalni kanali, rade samo analogni, i ako zelim da gledam digitalne moram ponovo da preskeniram iz pocetka.
Tehnicar mi danas govori da je do Grundig TV-a, meni opet nije jasno kako je sve radilo bez problema prije prelaska na novu programsku semu, ali covjek rece da je do mreze.
Eto, ako ima neko sa slicnim problemom da cujem sta je uradio. Meni su nudili da zamijenim modul sa risiverom, i posto sam na KID8 paketu, znaci HS, mogu dobiti samo HEMA2 krs od risivera. Covjek ga danas spojio, ja mu rekoh skidaj to i ostavi mi moj lijepi modul, pa da je preskeniravam svaki put prije gledanja. Razlika u kvaliteti slike, sto bi rek'o Djuro, draaaaasticna.
Elem, sad po njima je opcija da predjem na Telemach na DuoNet, par KM skuplje i da mi onda daju taj neki D3 mini risiver koji je svemirski brod za ovaj HEMA2.
-
sarajlija1971
#18703 Re: HS kablovska
Hvala.Benq wrote:I moja preporuka ti je da predjes na Duo Net paket , jer ces dobiti i brzi internet i dosta bolji resiver (d3 mini).
- biggrin
#18704 Re: HS kablovska
u vezi sa ovom akcijom 50% nizi racuni do kraja godine za trio pakete, ne skontah na koji minimalno period je potrebno potpisati ugovor, ukoliko se neko odluci za njih...pa jel zna neko?
usput jel se naplacuje uspostava poziva i ima li ikakvog razloga zasto bi se hkb preslo na telemach za ove ponude?
usput jel se naplacuje uspostava poziva i ima li ikakvog razloga zasto bi se hkb preslo na telemach za ove ponude?
- Benq
#18705 Re: HS kablovska
50% nizi racun se odnosi na potpuno nove korisnike , odnosno korisnike koji potpisuju ugovor na 24mj za paket koji sadrzi neku uslugu koju do sada nisu imali , dakle ako ti sad imas npr HS-ov KID paket (bez telefona) , i predjes na neki Trio Grande paket sa telefonom , tada ces imati i opciju potpisa ugovora na 12 odnosno 24mj s tim sto ce ti prvih 6 odnosno 12mj dolaziti racun umanjen za 10KM zbog telefona , isto se odnosi i na akciju "50% manji racun" pa koja ti akcija vise odgovara.biggrin wrote:u vezi sa ovom akcijom 50% nizi racuni do kraja godine za trio pakete, ne skontah na koji minimalno period je potrebno potpisati ugovor, ukoliko se neko odluci za njih...pa jel zna neko?
Sto se telefonije tice , ja je koristim u okviru Trio Grande Extra paketa , tu pored poziva prema fiksnoj , imam i 30 minuta besplatnih prema mobilnoj telefoniji i 100 min prema inostranstvu.
Eh sad , moje licno iskustvo - nemam ni najmanjeg problema, prije sam bio korisnik MH Company telefona pa sam prenio broj sa potpisom novog ugovora za TG Extra paket , listing na portalu je tacan , koristim ovaj paket vec drugi mjesec i dosao mi je racun za prethodni mjesec , iako pise da je uspostava poziva 0,03KM , meni se to nije obracunalo a i na listingu na portalu su sve nule. Vidjecemo kakvo ce stanje biti sa slijedecim racunom , ali kako god bilo , telefonija im je odlicna.
Ja sam , dok nisam dobio novi signal, godinama koristio HS-ov KID22 paket i presao sam na Extra paket , najvise iz razloga sto se na KID paketima vise nista nece raditi , a svi noviteti ce zahvatati samo nove Duo i Trio pakete. Tako sam npr placao 56,8KM , a sad placam oko 70KM jer sam uzeo i dodatni HBO paket , internet mi je bio na KID paketu 40/4 a sad je 120/5.
- chakany
#18706 Re: HS kablovska
Je li kome nestajalo neta, kablovske i digitalne? Nešto su čačkali od jutros, evo maloprije se sve stabilizovalo.
- Benq
#18707 Re: HS kablovska
Moguce da su radili nesto na mrezi u tvom dijelu grada, kod mene na podrucju Skenderije nije dolazilo do prekida.chakany wrote:Je li kome nestajalo neta, kablovske i digitalne? Nešto su čačkali od jutros, evo maloprije se sve stabilizovalo.
- biggrin
#18708 Re: HS kablovska
shvatam zasto idu ove stimulacije za nove korisnike, al mi nikad nece biti jasno zasto niko nista tako stimulativno ne daje i za postojece korisnike. npr.u cilju produzavanja ugovora, stimulacija za lojalnost....
- Benq
#18709 Re: HS kablovska
To svakako postoji ako predjes na novu ponudu i kad ti novi ugovor istekne , za lojalnost uvijek nesto dobijes , bio to telefonski aparat , neki dodatni kanali , manji racuni .. nebitno.biggrin wrote:shvatam zasto idu ove stimulacije za nove korisnike, al mi nikad nece biti jasno zasto niko nista tako stimulativno ne daje i za postojece korisnike. npr.u cilju produzavanja ugovora, stimulacija za lojalnost....
- biggrin
#18710 Re: HS kablovska
evo da ja sad sa kid8 + telefon predjem na Trio Grande Family, sta bih dobio?
najbolje svake godine mijenjati operatera i koristiti onda benefite novog korisnika (:
najbolje svake godine mijenjati operatera i koristiti onda benefite novog korisnika (:
- crnivrag
#18711 Re: HS kablovska
Dobijaš Prošireni paket (preko 150 kanala) + HBO paket te usluge D3 GO, VOD (Pickbox paket) i TV Unazad.biggrin wrote:evo da ja sad sa kid8 + telefon predjem na Trio Grande Family, sta bih dobio?
A što se interneta tiče tu ti je brzina 120/5 Mbps, web hosting, email i besplatno korištenje UniFi usluge.
- biggrin
#18712 Re: HS kablovska
to je trio grande extra paket, al nije rijec o sadrzajima paketa, nego o benefitima koji se daju novim korisnicima, dok stari korisnici ostaju uskraceni za iste...crnivrag wrote:Dobijaš Prošireni paket (preko 150 kanala) + HBO paket te usluge D3 GO, VOD (Pickbox paket) i TV Unazad.biggrin wrote:evo da ja sad sa kid8 + telefon predjem na Trio Grande Family, sta bih dobio?
A što se interneta tiče tu ti je brzina 120/5 Mbps, web hosting, email i besplatno korištenje UniFi usluge.
- crnivrag
#18713 Re: HS kablovska
Izvini, slučajno sam gledao usluge paketa Duo Net Grande Family, a u Trio Net Grande Family paket idu sljedeće usluge:biggrin wrote:
to je trio grande extra paket, al nije rijec o sadrzajima paketa, nego o benefitima koji se daju novim korisnicima, dok stari korisnici ostaju uskraceni za iste...
Prošireni paket + D3 GO usluga + usluga TV Unazad; internet brzine 80/4 Mbps, web hosting, email adresa, besplatan router i Unifi usluga; pozivi prema fiksnim mrežama u BiH po cijeni od 0 KM/min + 100 besplatnih minuta prema inostranstvu + Unifon usluga.
- crnivrag
#18715 Re: HS kablovska
Ma shvatio sam šta si htio reći, i da ti nije baš drago zbog toga što stari korisnici ne mogu koristiti nove akcijske pogodnosti, ali ne znam šta da ti kažem na to, osim da mi krajnji korisnici ne možemo utjecati na kreiranje akcijskih ponuda.biggrin wrote:ti bas nepopravljiv (:
- biggrin
#18716 Re: HS kablovska
Benq rece da i stari korisnici dobijaju, odatle pitanje tj.sta bih konkretno ja dobio u slucaju prelaska...
- travar
#18717 Re: HS kablovska
Poslao mail HS-u, zovu iz telemacha...
... lud zbunjenog.
... lud zbunjenog.
-
azizmpj
#18718 Re: HS kablovska
kloniran wrote:Joj kad im se ja nakacim na kosti![]()
Otkako su preuzeli nijedan vikend nije prosao a da nemam konstantna pucanja konekcije
krene oko 22h u petak i tako do ponedjeljka svako malo, a i radnim danima bar nekoliko puta nestane od 20h pa nadalje
kod mene net nema nikakvih problema, ali vikendom obavezno ostajem bez digitalnih kanala!!!!
-
azizmpj
#18719 Re: HS kablovska
Interesuje me ....
kakva ja prava imam kao korisnik KID paketa!? Dali postoji mogucnost prelaska na taj neki DUO paket, da ostvarim pravo na taj HD reciver, gledanje HD kanala da koristim internet kao do sada 19/2 i da pri tome racun ukupno ne prelazi 36 KM?
Podrazumjeva se, bez ugovorne obaveze, jer ne zelim da se vezem ugovorom sa neozbiljnom firmom kakva je teladmah!
Zahvalan,
kakva ja prava imam kao korisnik KID paketa!? Dali postoji mogucnost prelaska na taj neki DUO paket, da ostvarim pravo na taj HD reciver, gledanje HD kanala da koristim internet kao do sada 19/2 i da pri tome racun ukupno ne prelazi 36 KM?
Podrazumjeva se, bez ugovorne obaveze, jer ne zelim da se vezem ugovorom sa neozbiljnom firmom kakva je teladmah!
Zahvalan,
- Benq
#18720 Re: HS kablovska
Procitaj moj prethodni post ponovo , ako prelazis na novi paket a ne uzimas nikakvu novu uslugu odnosno ono sto vec nisi sad imao , u tom slucaju te ne kaci nijedna akcija , medjutim ako do sad npr nisi imao telefoniju, prelaskom na Trio Grande pakete bi dobio neki popust. To je ukratko iz ovoga sto sam prethodno pisao.biggrin wrote:Benq rece da i stari korisnici dobijaju, odatle pitanje tj.sta bih konkretno ja dobio u slucaju prelaska...
Isto tako , ako uzmes neki paket iz nove ponude , i potpises ugovor na 12mj , nakon isteka tog perioda imas pravo na neku od akcija , to moze biti smanjen racun par mjeseci , ili neki dodatni kanali i td.
- Benq
#18721 Re: HS kablovska
Sasvim normalno jer su to sad akvizirane firme i bukvalno su sad svi "pod jednim krovom". Tako je i sa ostalim operaterima koji su se udruzili sa Telemachom (Velnet , BHB , HS, HKB, MH Company..)travar wrote:Poslao mail HS-u, zovu iz telemacha...![]()
... lud zbunjenog.
-
sarajlija1971
#18722 Re: HS kablovska
Ako bih sa KID8 paketa presao na Telemach-ov DuoNet, postoji li neka opcija potpisivanja na nekakav "otvoreni" ugovor (da se moze raskinuti kad god pozelim), a ne na 24 mjeseca.
Naime, mi smo u iznajmljenom stanu i moze se desiti da nam gazda da otkaz vec slijedeci mjesec, a ne zelim da placam onda penale do kraja isteka ugovora.
Sta raditi u ovom slucaju? Hvala.
Naime, mi smo u iznajmljenom stanu i moze se desiti da nam gazda da otkaz vec slijedeci mjesec, a ne zelim da placam onda penale do kraja isteka ugovora.
- crnivrag
#18723 Re: HS kablovska
Može se potpisati bez ugovornog trajanja, a onda priključenje paketa nije 1 KM, već se plaća puna cijena priključenja, a koliko je to cifra, to ne znam.sarajlija1971 wrote:Ako bih sa KID8 paketa presao na Telemach-ov DuoNet, postoji li neka opcija potpisivanja na nekakav "otvoreni" ugovor (da se moze raskinuti kad god pozelim), a ne na 24 mjeseca.
Javi se korisniku @Telemach ili @HS na PP, i oni će ti detaljno objasniti.
- travar
#18724 Re: HS kablovska
Kako i koga onda kontaktirati ako hoću da uzmem paket kod HS-a?Benq wrote:Sasvim normalno jer su to sad akvizirane firme i bukvalno su sad svi "pod jednim krovom". Tako je i sa ostalim operaterima koji su se udruzili sa Telemachom (Velnet , BHB , HS, HKB, MH Company..)travar wrote:Poslao mail HS-u, zovu iz telemacha...![]()
... lud zbunjenog.
- mixone1995
#18725 Re: HS kablovska
Kod HS-a?travar wrote:Kako i koga onda kontaktirati ako hoću da uzmem paket kod HS-a?Benq wrote:Sasvim normalno jer su to sad akvizirane firme i bukvalno su sad svi "pod jednim krovom". Tako je i sa ostalim operaterima koji su se udruzili sa Telemachom (Velnet , BHB , HS, HKB, MH Company..)travar wrote:Poslao mail HS-u, zovu iz telemacha...![]()
... lud zbunjenog.