Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
espn
#18701 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Opet nema vode, zatvorili su vodu.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#18702 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima li struje i inerneta? Pisaj vodu, bice je.espn wrote:Opet nema vode, zatvorili su vodu.
-
espn
#18703 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Zavodu Pazarić kralo se na građevinskom materijalu, mesu i penzijama štićenika
Štićenici Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić u proteklim godinama preživljavali su gladni, u vlažnim prostorijama i napušteni od svih zbog upravljačkih struktura koje su odlučili vlastite interese staviti ispred djece i odraslih kojima je ovo jedini dom.
Ekipa portala Klix.ba posjetila je ovu lokaciju. Štićenici su nas, kao što to urade svakom gostu koji dođe, dočekali sa širokim osmijehom i raširenim rukama. Nesvjesni su da se na njihovim životima štedjelo, kralo i da su bili ugroženi.
Od njihovih usta otimali su kako bi stavljali sebi u džepove. Dovoljan podatak je da su štićenici imali samo tri obroka dnevno, među njima i veliki broj djece, a posljednji obrok bio je u 18 sati. I tako godinama. Jednoličnu hranu imali su po odluci Upravnog odbora iz 2009. godine i oda tada se ništa nije promijenilo, osim u slučajevima kada bi donatori donijeli drugačiju hranu.
Kurbansko meso koje je stizalo u desetinama tona prikazivano je u manjim količinima, a i te količine bi smanjile otpisom. Evidencija je vođena u sveskama koje su potom bacane. Krubansko meso se prodavalo određenim firmama koje se bave mesnim prerađevinama po mizernim cijenama, a novac je išao opet u džepove, a ne u Zavod kako bi štićenicima bilo bolje.
Prema riječima direktora Redžepa Salića, kada je preuzeo funkciju zatekao je katastrofalno stanje. Zavod kao institucija propada materijalno i finansijski, a međuljudski odnosi su duboko narušeni. Kada je tražio informacije, ljudi iz menadžmenta mu ih nisu htjeli dati ili su davali vrlo malo.
"Obično sam optimista, ali ovdje sam se zapitao kako nismo vodili računa o ovoj ustanovi i ovoj kategoriji stanovništva. Ljudi u menadžmentu su pokušali nastupiti prema meni na isti način kao i sa prethodnicima, ali srećom bio sam generalni direktor jedne njemačke firme i naučio i o pravu i finansijama, pa sa mnom nisu mogli. Pokušali su mi podmetnuti račune i ugovore razne. Zbog svega, smijenio sam šefove računovodstva i pravne službe", rekao je Salić.
Zavod posluje negativno i u minusu 32.000 KM, a menadžment je sebi podigao plate. Prema njegovim riječima, napravili su finansijski plan koji bi potpuno uništio instituciju, a u određenoj mjeri su uspjeli.
Kada uđete u njihovo malo naselje ugledat će nadogradnju na starom objektu. Nadogradnja nije završena niti je urađena u skladu s propisima te je izazvala dodatne probleme kao što je pucanje zidova i plafona. Zbog rade bez struke krov na starom objektu prokišanjava. Nekadašnji plastenik u kojem su štićenici radili i bilo planirano proširenje, propada, isto kao i mali zoološki vrt u kojem životinje umiru zbog nebrige.
"Nadograđeni dio ničemu ne služi. Kada sam pitao zašto se stalo s gradnjom jer sada kroz taj dio prokišnjava i djeca žive u vlazi, kazali su da je to bila investicija federalnog ministarstva, ali da su stali s gradnjom jer su prestali uplaćivati. Utvrdio sam da objekat nije imao ni građevinsku ni urbanističku dozvolu. Donesena je odluka da se pokrene krivični postupak jer je vještak građevinske struke utvrdio razliku od cca 75.000 KM za građevinski materijal. Neko se ponašao nedomaćinski i to mi je bio okidač da istražim dalje. Bilo je mnogo nepravilnosti", rekao je.
Pozvao je SIPA-u koja je kazala kako nije nadležna, a potom FUP koji ga je nakon mjesec dana kontaktirao da pošalje dokumentaciju. Učinio je to ali nikada nije dobio informaciju šta dalje. Ističe da ne upire prstom u nikoga i da će sačekati da nadležni završe istragu i sami otkriju sve.
Zanimljivo je da se kralo i na građevinskom materijalu i to u naselju Ramići gdje su štićenici trebali živjeti samostalno u sklopu projekta inkluzije. Donatori iz Njemačke raskinuli su ugovor kada su vidjeli da se ne poštuju pravila. Kako nam je rekao jedan od dugogodišnjih radnika, sanitarni čvorovi su nakon manje od tri godine popucali, a materijali se obrušavaju. Pokrenuto je i klizište. Novac je otišao u džepove umjesto u kvalitetne materijale. Ovim su direktno ugrozili i živote štićenika.
"Niti jedan objekat izgrađen u posljednjih 10 godina nije imao građevinsku dozvolu", kazao nam je direktor.
Šokantan podatak je da su određeni uposlenici primali na svoje lično ime penziju od štićenika, a kada ih je direktor pisao kako je to moguće, kazali su da su im odobrenje potpisali staratelji. Za ovakvu stvar bilo je potrebno potpisati ugovor, a pare da liježu direktno na račun Zavoda, što ovdje nije bio slučaj.
Pravili su brojne štetne ugovore za Zavod i sada su neki od tih završili na sudu. Ipak, Salić poručuje da ne odustaje i da planira od ovog Zavoda napraviti evropsku instituciju po evropskim standardima u kojoj će štićenici živjeti životom dostojan čovjeka. Roditeljima i starateljima štićenika je poručio da budu sigurni da se poduzimaju sve mjere u jako teškim uvjetima da djeca imaju sve što im je potrebno.
"Pozivam sve donatore koji su otišli upravo radi ovakve situacije da nam se vrate i da budu sigurni da će svaka marka biti utrošena u interesu djece i razvoja ove institucije. Mi imamo štićenike koji rade fantastične stvari od umjetničkih slika, razglednica do predmeta i to po narudžbi. Pozivam društveno odgovorne kompanije da naruče od nas da to ne bude milostinja već naplaćeni rad. Štićenici će se bolje osjećati. Oni zaslužuju da imaju sve kako i ostali", rekao je.
Poručio je kako očekuje i promptnu reakciju Vlade FBiH i resornog ministarstva te je pozvao sve načelnike da u skladu sa svojim mogućnostima da ju novca koliko mogu i da budu sigurni da će biti utrošen u pravljenje novih kuća i rekonstrukciju. Plan je da poruši stara kupatila i sobe i napravi nove dvokrevetne s kupatilima.
Štićenici Zavoda Pazarić nesvjesni situacije i dalje žive dan za dan, ograđeni i odvojeni od svijeta i raduju se posjetama. Za bolje ne znaju. Zavod je njihov dom, njihovo igralište, posao i godišnji odmor. Pomozimo im da vrate sjaj i imaju život dostojan čovjeka.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zavod ... /190912103
To je Bosna i Hercegovina. Žalosno.
Štićenici Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić u proteklim godinama preživljavali su gladni, u vlažnim prostorijama i napušteni od svih zbog upravljačkih struktura koje su odlučili vlastite interese staviti ispred djece i odraslih kojima je ovo jedini dom.
Ekipa portala Klix.ba posjetila je ovu lokaciju. Štićenici su nas, kao što to urade svakom gostu koji dođe, dočekali sa širokim osmijehom i raširenim rukama. Nesvjesni su da se na njihovim životima štedjelo, kralo i da su bili ugroženi.
Od njihovih usta otimali su kako bi stavljali sebi u džepove. Dovoljan podatak je da su štićenici imali samo tri obroka dnevno, među njima i veliki broj djece, a posljednji obrok bio je u 18 sati. I tako godinama. Jednoličnu hranu imali su po odluci Upravnog odbora iz 2009. godine i oda tada se ništa nije promijenilo, osim u slučajevima kada bi donatori donijeli drugačiju hranu.
Kurbansko meso koje je stizalo u desetinama tona prikazivano je u manjim količinima, a i te količine bi smanjile otpisom. Evidencija je vođena u sveskama koje su potom bacane. Krubansko meso se prodavalo određenim firmama koje se bave mesnim prerađevinama po mizernim cijenama, a novac je išao opet u džepove, a ne u Zavod kako bi štićenicima bilo bolje.
Prema riječima direktora Redžepa Salića, kada je preuzeo funkciju zatekao je katastrofalno stanje. Zavod kao institucija propada materijalno i finansijski, a međuljudski odnosi su duboko narušeni. Kada je tražio informacije, ljudi iz menadžmenta mu ih nisu htjeli dati ili su davali vrlo malo.
"Obično sam optimista, ali ovdje sam se zapitao kako nismo vodili računa o ovoj ustanovi i ovoj kategoriji stanovništva. Ljudi u menadžmentu su pokušali nastupiti prema meni na isti način kao i sa prethodnicima, ali srećom bio sam generalni direktor jedne njemačke firme i naučio i o pravu i finansijama, pa sa mnom nisu mogli. Pokušali su mi podmetnuti račune i ugovore razne. Zbog svega, smijenio sam šefove računovodstva i pravne službe", rekao je Salić.
Zavod posluje negativno i u minusu 32.000 KM, a menadžment je sebi podigao plate. Prema njegovim riječima, napravili su finansijski plan koji bi potpuno uništio instituciju, a u određenoj mjeri su uspjeli.
Kada uđete u njihovo malo naselje ugledat će nadogradnju na starom objektu. Nadogradnja nije završena niti je urađena u skladu s propisima te je izazvala dodatne probleme kao što je pucanje zidova i plafona. Zbog rade bez struke krov na starom objektu prokišanjava. Nekadašnji plastenik u kojem su štićenici radili i bilo planirano proširenje, propada, isto kao i mali zoološki vrt u kojem životinje umiru zbog nebrige.
"Nadograđeni dio ničemu ne služi. Kada sam pitao zašto se stalo s gradnjom jer sada kroz taj dio prokišnjava i djeca žive u vlazi, kazali su da je to bila investicija federalnog ministarstva, ali da su stali s gradnjom jer su prestali uplaćivati. Utvrdio sam da objekat nije imao ni građevinsku ni urbanističku dozvolu. Donesena je odluka da se pokrene krivični postupak jer je vještak građevinske struke utvrdio razliku od cca 75.000 KM za građevinski materijal. Neko se ponašao nedomaćinski i to mi je bio okidač da istražim dalje. Bilo je mnogo nepravilnosti", rekao je.
Pozvao je SIPA-u koja je kazala kako nije nadležna, a potom FUP koji ga je nakon mjesec dana kontaktirao da pošalje dokumentaciju. Učinio je to ali nikada nije dobio informaciju šta dalje. Ističe da ne upire prstom u nikoga i da će sačekati da nadležni završe istragu i sami otkriju sve.
Zanimljivo je da se kralo i na građevinskom materijalu i to u naselju Ramići gdje su štićenici trebali živjeti samostalno u sklopu projekta inkluzije. Donatori iz Njemačke raskinuli su ugovor kada su vidjeli da se ne poštuju pravila. Kako nam je rekao jedan od dugogodišnjih radnika, sanitarni čvorovi su nakon manje od tri godine popucali, a materijali se obrušavaju. Pokrenuto je i klizište. Novac je otišao u džepove umjesto u kvalitetne materijale. Ovim su direktno ugrozili i živote štićenika.
"Niti jedan objekat izgrađen u posljednjih 10 godina nije imao građevinsku dozvolu", kazao nam je direktor.
Šokantan podatak je da su određeni uposlenici primali na svoje lično ime penziju od štićenika, a kada ih je direktor pisao kako je to moguće, kazali su da su im odobrenje potpisali staratelji. Za ovakvu stvar bilo je potrebno potpisati ugovor, a pare da liježu direktno na račun Zavoda, što ovdje nije bio slučaj.
Pravili su brojne štetne ugovore za Zavod i sada su neki od tih završili na sudu. Ipak, Salić poručuje da ne odustaje i da planira od ovog Zavoda napraviti evropsku instituciju po evropskim standardima u kojoj će štićenici živjeti životom dostojan čovjeka. Roditeljima i starateljima štićenika je poručio da budu sigurni da se poduzimaju sve mjere u jako teškim uvjetima da djeca imaju sve što im je potrebno.
"Pozivam sve donatore koji su otišli upravo radi ovakve situacije da nam se vrate i da budu sigurni da će svaka marka biti utrošena u interesu djece i razvoja ove institucije. Mi imamo štićenike koji rade fantastične stvari od umjetničkih slika, razglednica do predmeta i to po narudžbi. Pozivam društveno odgovorne kompanije da naruče od nas da to ne bude milostinja već naplaćeni rad. Štićenici će se bolje osjećati. Oni zaslužuju da imaju sve kako i ostali", rekao je.
Poručio je kako očekuje i promptnu reakciju Vlade FBiH i resornog ministarstva te je pozvao sve načelnike da u skladu sa svojim mogućnostima da ju novca koliko mogu i da budu sigurni da će biti utrošen u pravljenje novih kuća i rekonstrukciju. Plan je da poruši stara kupatila i sobe i napravi nove dvokrevetne s kupatilima.
Štićenici Zavoda Pazarić nesvjesni situacije i dalje žive dan za dan, ograđeni i odvojeni od svijeta i raduju se posjetama. Za bolje ne znaju. Zavod je njihov dom, njihovo igralište, posao i godišnji odmor. Pomozimo im da vrate sjaj i imaju život dostojan čovjeka.
To je Bosna i Hercegovina. Žalosno.
-
detroit-mercy
#18704 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hoces reci ako DoFu ili krosan fizikalijaju na ZapaduSaraFina wrote:Što? Baš naprotiv! Mi ne lažemo o enormnim satnicama na zapadu i u USA (Ja i Dofu) ne slikavamo tuđe jahte na jedrenju, tuđe žene/muževe i ne lažemo svoje identitete. I to da bi uljepšali forumski opus i lagali raju. Zar ne?512MB wrote:Tebi i Fudi dodaj samo jos Melburna i eto vas trio fantastico
Jer mi bi i u BiH isto živjeli sigurno
A ako je Habana bizmismen u Bosni, svi su bizmismeni
Nema nista izmedju
-
detroit-mercy
#18705 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da nije MelbourneHendrix wrote:Neki dan upoznam lika koji je zbriso u Australiju u ratu...tipicni dezerter paksu koji sada dolazi da kupi plac u Bosni da zivi od australske penzije. Kaze nece raja da radi u Bosni, ja odem tamo svi kafe piju, nece niko da mi kosi travu ja dajem pare bla bla...I onda mrtav hladan kaze nama je Australija sve dala i kuce i penzije, mi smo sve imali nismo morali raditi...frajer zivi 30 godina tamo i Englski jezik naglaba.
Jebo lud zbunjenog.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#18706 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da izvines takvi ne znaju ni maternji
Bio plakat kod pijace hrasno ove sedmice
KUPUJEM UĐŽBENIKE
kontam treba ti bukvar i slovarica
KUPUJEM UĐŽBENIKE
- vjesticanametli
#18707 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prije 11 god je to bilo u knjigama ima moja tema sa slikama jebo ih otac pisala ministarstvu i nista fuj
Od tada ja obilato koristim sveto DZ
Od tada ja obilato koristim sveto DZ
-
detroit-mercy
#18708 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa dobro, lik nije bio siguran kako je pravilno, pa ko veli da se osiguramk ultra wrote:Da izvines takvi ne znaju ni maternji
KUPUJEM UĐŽBENIKE
- SaraFina
#18709 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
detroit-mercy wrote:Hoces reci ako DoFu ili krosan fizikalijaju na ZapaduSaraFina wrote:Što? Baš naprotiv! Mi ne lažemo o enormnim satnicama na zapadu i u USA (Ja i Dofu) ne slikavamo tuđe jahte na jedrenju, tuđe žene/muževe i ne lažemo svoje identitete. I to da bi uljepšali forumski opus i lagali raju. Zar ne?512MB wrote:Tebi i Fudi dodaj samo jos Melburna i eto vas trio fantastico
Jer mi bi i u BiH isto živjeli sigurnosvi moraju fizikalijat
?
A ako je Habana bizmismen u Bosni, svi su bizmismeni.
Nema nista izmedju
OkleM tebi ideja da Dofu fizikališe u USA? I gdje ja tvrdim da svi moraju fizikalisati?
Dofu je vlasnik firme, oliti voznog parka sa 12 ili 13 kamiona. Koliko je košta jedan onaj kamion bogati?
Nisam rekla ni da su svi u BiH kao Havana?
Last edited by SaraFina on 12/09/2019 17:34, edited 1 time in total.
-
melac
#18710 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Unioinvest, klimatizacija. Bio je i direktor na kraju tog our-a, ako se ja dobro sjecam. A ne znam bas dobro, pa te zato pitam.muha_sa wrote:gdje je radiomelac wrote:Jesi znao Miru Dimača?muha_sa wrote:![]()
![]()
otkudA ti to da sam ja živio iliti radio u inostranstvu![]()
![]()
Nekad je biro za zapošljavanje slao radnike u Njemacku pa i meni ponudili da idem u Oberhauzen
Jebo vas Oberhauzen i Njemackahocu u Unioninvest OUR Klimatizacija
![]()
Bilo je još ponuda da se ide vanka--al ja JOKne mrdam odavLe
ne racunam ono što sam par puta preko firme išAo u Libiju-al je to bilo pa dva mjeseca pa se moglo izdurat bez rajvaSa
- HAVANA
#18711 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
30 godina zivjeti u australiji a ne govoriti jezik je sve osim normalno funkcionisati.Mozes mislit na sta taj zivot lici.Al ok,ako je njemu dobro...512MB wrote:KlasiĆna balkanska mahalaška spika i trač, ako ljudi mogu bez engleskog jezika normalno funkcionisat onda đe problem tu?
- HAVANA
#18712 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja se ubi dokazujuci kako mi nije lose.Jer vi to tako predstavljate.Sto,trebam vam pljeskat i vikat joj jes vama divno?amidzazeher wrote:Nevjerovatno koliki je trn u oku ova naša dijaspora! Cuj u sta mu zivot prodje. Zato sto naglaba engleski? Svako zivi zivot kako zna i umije i kako mu odgovara razumijete li to.512MB wrote:KlasiĆna balkanska mahalaška spika i trač, ako ljudi mogu bez engleskog jezika normalno funkcionisat onda đe problem tu?
Ti se Havana ubi dokazujuci da je tebi dobro u Sarajevu i pitas se u sta prodje covjeku zivot a od citavog njegovog zivota imas info da nije naucio engleski i da je,naravno, dijaspora!
Isto i na temi za zicaru. Covjek rekao da je morao platiti 20KM kartu za kcerku koja nema nasu LK i odmah ovakav onakav, dijasporska pizda itd, ali poznavajuci nas gledali bi da nekog turistu provucemo kao Bosanca ne bili mu se kako uvukli u guzicu i poslije se kurcili kako smo ucinili dobro za turizam.
Bjezi ba!
- amidzazeher
#18713 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa bas se od tebe nisam ni nadao da osudjujes nekoga i njegov nacin zivota, a o njemu znas skoro pa nista (ustvari znamo da je pakas dijasporski). Jebiga ja kako vidim dosao da kupi komad zemlje sta li, nece ga za bonbone kupiti, znaci ima nesto i para, cak bi evo nekoga i platio da mu pokosi travu.
Mislim lupam, sta me briga za njega, mozda je hodao po plazama kupio školjke, druzio se sa aboridzinima, pušio pio, tulumario na kraju uzeo peMziju i nazad u BiH. Valjda zna bosanski?
Mislim lupam, sta me briga za njega, mozda je hodao po plazama kupio školjke, druzio se sa aboridzinima, pušio pio, tulumario na kraju uzeo peMziju i nazad u BiH. Valjda zna bosanski?
- Ommadawn
#18714 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja znam jednog koji ga sigurno znamelac wrote:Unioinvest, klimatizacija. Bio je i direktor na kraju tog our-a, ako se ja dobro sjecam. A ne znam bas dobro, pa te zato pitam.muha_sa wrote:
gdje je radio
- Ommadawn
#18715 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svakome je onako kako se snađe i kako sebi život isplanira.
Neko je navikao da kuka taman da na milionima leži.
Neko je zadovoljan i sa onim najosnovnijim.
- amidzazeher
#18716 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ommadawn wrote:Svakome je onako kako se snađe i kako sebi život isplanira.
- Norm
#18717 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://www.zenit.ba/kantonalna-bolnica ... ayjWvs-uz8
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ogorcen ... /190912119
https://www.klix.ba/sport/nogomet/namje ... /190912112
...ostajte ovdje, sunce tudjeg neba nece vas grijat k'o sto ovo grije...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ogorcen ... /190912119
https://www.klix.ba/sport/nogomet/namje ... /190912112
...ostajte ovdje, sunce tudjeg neba nece vas grijat k'o sto ovo grije...
-
paladinka
#18718 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Za mnoge ovdje uopste zanat nije cijenjen , a to je upravo sa cime sebi mozes osigurati lijep zivot na zapadu , nisu svi it strucnjaci , ali zanat je dosta cijenjen na zapadu .
- 512MB
#18719 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Možda čovjeku nije trebalo, na poslu ne treba, družio se našom rajom, otkud znaš. Nije moranje ga naučit jebiga...HAVANA wrote:30 godina zivjeti u australiji a ne govoriti jezik je sve osim normalno funkcionisati.Mozes mislit na sta taj zivot lici.Al ok,ako je njemu dobro...512MB wrote:KlasiĆna balkanska mahalaška spika i trač, ako ljudi mogu bez engleskog jezika normalno funkcionisat onda đe problem tu?
-
paladinka
#18720 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bolje je znati jezik , ali eto covjek je sebi zaradio da moze fino zivjeti u penziji...koga briga..
- Radio Sarajevo
#18721 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Povodom crtanja Worda...

-
paladinka
#18722 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moze se uvjek neki primjer naci , naravno.
- SaraFina
#18723 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Radio Sarajevo wrote:Povodom crtanja Worda...
https://www.bildungssystem.at/schule-un ... nterstufe/
Preseravanje Buke i ove žene. U pravu Si!
U Austriji i Njemačkoj nema predmeta informatika ni u malim gimnazijama. Nego Werken. Tekstil/ drvo Po polugodištima i praviš kućanske predmete.
- Radio Sarajevo
#18724 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
SaraFina wrote:
U Austriji i Njemačkoj nema predmeta informatika ni u malim gimnazijama. Nego Werken. Tekstil/ drvo Po polugodištima i praviš kućanske predmete.
A Buka se uvijek preserava, samo pokušavaju naći negativne vijesti, a članci im u skladu s generalnom depresijom. Takav šljam od medija ćete rijetko gdje vidjeti. osim kod ovih tabloida koji se i ne pretvaraju da su bolji.
- SaraFina
#18725 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Radio Sarajevo wrote:SaraFina wrote:
A Buka se uvijek preserava, samo pokušavaju naći negativne vijesti, a članci im u skladu s generalnom depresijom. Takav šljam od medija ćete rijetko gdje vidjeti. osim kod ovih tabloida koji se i ne pretvaraju da su bolji.
Definitivno.