Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zomri

#18701 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Imamo najviše golova postignutih u ligi. Tu sva priča oko napadača završava.
AmiĐa_Idriz

#18702 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Cuj titula.

Sent from my LG-H420 using Tapatalk
King_Kenny

#18703 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Dali 40, primili 20. I opet nam treba napadac? :) Kako, zasto, kome? Ocigledno ekipa zna postici gol (niko bolje u prvenstvu to ne radi), a ocito je da smo bodove gubili zato sto se nismo.
znali braniti (izuzetak su tekme s Unitedom i Burnlijem).
AmiĐa_Idriz

#18704 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ono sto krasi ovogodisnji Liverpool jeste sto protivnik nema pojma odakle ga ceka najveca opasnost, svi igraju i svi daju golove.

zomri

#18705 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Samo da pohvalim hobotnicu Mignoleta sinoć. Bio je nestandardno dobar :mrgreen:
Eto šta malo prave konkurencije radi u ekipi.
King_Kenny

#18706 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Dobio priliku i iskoristio je. Brani u gradskom derbiju. :)
AmiĐa_Idriz

#18707 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

50-ti clean sheet u Liverpoolu za Migsa.

AmiĐa_Idriz

#18708 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Dakle, kada bi dobio 45+ minuta, uvijek je zabio osim protiv Totaša u kupu iako je tad odlicno odigrao, i hajde mozemo i ovih pola sata protiv Celsija ubrojati mada je i tad imao odlican sut glavom koji je Kurtonja skinuo.

Image

Mustang1

#18709 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Zar je uopste potrebno govoriti da treba odbranu mijenjati? To je ocigledno, ali ja govorim o tijesnim utakmicama koje titulu donose. To su bile one prosle dvije. Jedna izgubljena zbog odbrane a druga jer je nema ko ubaciti unutra kad se protivnik brani. Jos je rano nema jos pravih bunkera ali vidjet ces u drugom dijelu sezone kad ekipe pocnu braniti bod. United se zatvrio pa su nasi padali u nesvijest od dodavanja. Nabijes je unutra dole De Gea sam u krugu od 100km2. United jucer pobijedio zato sto ima Zlatana koji ce zabiti kad je najpotrebnije, Chelsea pobijedio jer ima golmana koji ih izvadi iz nemoguceg. Mi trenutno nemamo nista od ovoga!
Mi imamo samo JURIS! Juris je lijepo gledati ali on nikada nece donijeti titulu! A ko kaze da titula nije vazna nek ne prati sport! Mislim da je i Klopp sinoc skontao i da ce doci i napadac i odbrana. Ali da ce kupiti prave dokazane igrace a ne jebene talente.
Dr Baltazar

#18710 Re: Liverpool FC

Post by Dr Baltazar »

Koja šuplja na ovoj temi. Lafo zadovoljni i sa top 4 plasmanom :lol: :lol: Svi žele titulu, ali znaju da je sa ovom ekipom pored drugih to nemoguća misija pa onda bolje napisati dosta top 4.

Sad su mi Unitedovci jasni što vas non stop hajcaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18711 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

Ako L'pool zavrsi u top 4, dogodine ce biti prica da ne mogu napasti titulu zbog natjecanja u LP.
Izgovori, izgovori....istina je da ove sezone imaju odlicnu poziciju da napadnu istu, ali....izgleda to nije onaj L'pool od nekad 8-)
zomri

#18712 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Dr Baltazar wrote:Koja šuplja na ovoj temi. Lafo zadovoljni i sa top 4 plasmanom :lol: :lol: Svi žele titulu, ali znaju da je sa ovom ekipom pored drugih to nemoguća misija pa onda bolje napisati dosta top 4.

Najbolje je da nam ti odrediš šta da želimo i čime da budemo zadovoljni.

Fakat sam kontao da si fudbalski pismeniji. Iskreno sam se razočarao.
AmiĐa_Idriz

#18713 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Svako normalan ce prizeljkivati titulu kad tad. Iskreno, za ovu sezonu top 4 je cilj sve ostalo je bonus, no realno gledajuci nema u ovoj ekipi stofa za titulu. Proslosezonska finala su lekcija, i ova sezona je lekcija. Ja iduce prizeljkujem i očekujem ozbiljnu borbu za titulu, niko ne kmeci vec gledamo sa realne strane, Liverpool je odlican projekat, i ako sve bude po planu za par godina i napad na Ligu prvaka, sto da ne. [emoji1][emoji1]

zomri

#18714 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Baš tako. Realno gledano mi smo po budžetu i plaćama igrača peti ili šesti klub lige (sa Tottenhamom) tako da je i ovo masivni overachievement.
Dr Baltazar

#18715 Re: Liverpool FC

Post by Dr Baltazar »

zomri wrote:
Dr Baltazar wrote:Koja šuplja na ovoj temi. Lafo zadovoljni i sa top 4 plasmanom :lol: :lol: Svi žele titulu, ali znaju da je sa ovom ekipom pored drugih to nemoguća misija pa onda bolje napisati dosta top 4.

Mene Liverpool ne interesuje, niti pratim njihove utakmice posebno. A i vi svakako sa foruma nikakve transfere ne pravite. Ili vas ima zaposlenih u klubu ? :lol:

Ne vidiš probleme ekipe jer ti ovo sad izgleda odlično. Međutim, za nešto više moraš i gledati više (naprijed) i doći će ključne utakmice za pozicije kada će ovo o čemu ti pričam u par postova postati itekako značajno.

Eto vidiš sad i ovi što su pričali kako niko ne treba, preko noći se dohavizali. Odjednom "nema štofa" za titulu. A taj štof za titulu sigurno nije ovo što sad imate (i da prođe 5 godina, ovi igrači trenutni nisu materijal za velike stvari) već će se morati dovesti par pravih pojačanja.

Liverpool, kakvog ja znam, je svake godine napadao titulu u Engleskoj i smatrao se kandidatom za istu. Čini mi se da je Tomahawk pogodio sve :thumbup:
Last edited by Dr Baltazar on 15/12/2016 13:18, edited 2 times in total.
Towelie

#18716 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Ako ih je krenulo sa igrom, moze i titula ove sezone. Leicester je u drugom delu prosle sezone shvatio da moze ici do kraja i vise nije ni top 4 bilo dovoljno.

Da mi je neko pre pocetka sezone kao navijacu ponudio top 4 plasman za Liverpul, prihvatio bih. Sada ne bih, jer su shodno igri i rezultatima porasle i ambicije.
zomri

#18717 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Dr Baltazar wrote:
zomri wrote:

Mene Liverpool ne interesuje, niti pratim njihove utakmice posebno. A i vi svakako sa foruma nikakve transfere ne pravite. Ili vas ima zaposlenih u klubu ? :lol:

Ne vidiš probleme ekipe jer ti ovo sad izgleda odlično. Međutim, za nešto više moraš i gledati više (naprijed) i doći će ključne utakmice za pozicije kada će ovo o čemu ti pričam u par postova postati itekako značajno.

Eto vidiš sad i ovi što su pričali kako niko ne treba, preko noći se dohavizali. Odjednom "nema štofa" za titulu. A taj štof za titulu sigurno nije ovo što sad imate (i da prođe 5 godina, ovi igrači trenutni nisu materijal za velike stvari) već će se morati dovesti par pravih pojačanja.

Liverpool, kakvog ja znam, je svake godine napadao titulu u Engleskoj i smatrao se kandidatom za istu. Čini mi se da je Tomahawk pogodio sve :thumbup:
Sve se ne prati, sve se ne zna, a visi kako na ovoj tako i na temi EPL. :lol:

Probleme vidimo i mi samo se ne slažemo da je problem u napadačima niti da je pod muss dovesti etablirano ime. Kako ti je već rečeno cilj je top 4, sve preko toga je bonus.
AmiĐa_Idriz

#18718 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Jeste sa Downingom i Carrollom smo napadali titule. Liverpool je vec 5 godina u jebenoj situaciji i ocito nismo svake godine napadali titulu.

AmiĐa_Idriz

#18719 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Suarez is gonne, but there is no drama 'couse we got Adam Lallana.

Dr Baltazar

#18720 Re: Liverpool FC

Post by Dr Baltazar »

Vjerovao ili ne, zadnju cijelu utakmicu Liverpoola sam pogledao protiv Chelsea. Ovo ostalo po 15-20 minuta ili poluvrijeme :zzzz:

Pogledam City i Arsenal od EPL timova jer su najzanimljiviji. Inače je liga najujednačenija, ne i najkvalitetnija pa je zato zanimljivo za pratiti svima.
zomri

#18721 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Ne znam kako vi, ali meni su najdraži ovi što gledaju 15-20 minuta, rijetko i poluvrijeme, još rjeđe cijelu utakmicu a sve odmah znaju, sve im je jasno, šta treba, šta ne treba, kako igrati, koga kupiti, koga prodati itd :skoljka:
AmiĐa_Idriz

#18722 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

:D

King_Kenny

#18723 Re: RE: Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

zomri wrote:Ne znam kako vi, ali meni su najdraži ovi što gledaju 15-20 minuta, rijetko i poluvrijeme, još rjeđe cijelu utakmicu a sve odmah znaju, sve im je jasno, šta treba, šta ne treba, kako igrati, koga kupiti, koga prodati itd :skoljka:
I kljucni argument: nema plana B. Klopp nema plan B, Guardiola nema plan B, Wenger nema plan B... A svi ovi kao drugi treneri imaju, iako tavore u sredini ili na dnu tabele.
Dr Baltazar

#18724 Re: Liverpool FC

Post by Dr Baltazar »

zomri wrote:Ne znam kako vi, ali meni su najdraži ovi što gledaju 15-20 minuta, rijetko i poluvrijeme, još rjeđe cijelu utakmicu a sve odmah znaju, sve im je jasno, šta treba, šta ne treba, kako igrati, koga kupiti, koga prodati itd :skoljka:
To valjda više govori o zanimljivosti koju Liverpool prikazuje gledaocu ;-)

Kao što rekoh, nova sezona bez trofeja prvaka Engleske je na pomolu i to sigurno nije Kloppov cilj.
Tito_i_Partija

#18725 Re: RE: Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

King_Eric wrote:I kljucni argument: nema plana B. Klopp nema plan B, Guardiola nema plan B, Wenger nema plan B... A svi ovi kao drugi treneri imaju, iako tavore u sredini ili na dnu tabele.
Pominju se pojedini treneri jer rade u velikim klubovima od kojih se ocekuju titule (ili barem sigurno mjesto za evropu), i potroseno je mnogo para da se ti ciljevi ostvare. Logicno je da ocekivanja od Joze i Pep-a nisu ista ko od Pulisa, Howe-a, i Dyche-a.
Post Reply