Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Mali_Vuk
#18677 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pretvoriše onako dobru seriju u sprdačinu.
Možeš misliti kakvog će tu još materijala za zajebanciju biti nakon šeste epizode
-
todd_smith
#18678 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
prije su unistili Briane nego Dany, za nju ima i smisla da bude luda, historija porodice i slicnopici wrote:sta kaju fHeministkinje... sve cemo vas silovat zbog unistenja Dany
Briane jaka snazna i nezavisna, jbte Hounda pobijedila i u jednoj sceni place cmizdri za muskarcem e jebi ga
- P308
#18679 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Prizeljkujem da Dany spali sve Starkove i da se sa Drogonom pokupi i vrati Daariu Naharisu 
- ferratilis
#18680 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dan Weiss dobar na gitari
Mozda je bolje da se bavio muzikom nego pisanjem. 
+Scott Ian, Tom Morello i Nuno Bettencourt. Za ljubitelje gitare
+Scott Ian, Tom Morello i Nuno Bettencourt. Za ljubitelje gitare
- karanana
#18681 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zasicenje mi je doslo nekako brzo. mozda anksioznost iscekivanja nove sezone, onda srednja do poprilicna razocaranost ovim sto su uradili, iako ni sam ne znam kako bi trebalo i sta bi me zadovoljilo, ali ovo mi ne lezi. tako da me ma ama bas zaboli neka stvar sta ce i ko ce u zadnjoj epizodi. nekako sam totalno emocionalno se odvojio od svih karaktera da me bas zaboli. dok recimo u sezonama ranije bi me bas ujebalo da neko bude ubijen, sad mi je totalno svejedno. nekakav prazan osjecaj.
- bunk
#18682 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pauza je bila preduga.
Ocekivanja svih nas poprilicno pretjerana a vala ako nisu mogli zadnjoj sezoni dat 10 epizoda da barem umanje osjecaj brzanja onda fuck.
Samo da se odnekle ne izvuku ono dvoje Lanistera .
Daenerys 3000,ostali dracarys
Ocekivanja svih nas poprilicno pretjerana a vala ako nisu mogli zadnjoj sezoni dat 10 epizoda da barem umanje osjecaj brzanja onda fuck.
-
Concord
#18683 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sve treba razjebat, popalit sve castlove ko KL. Jon ode na sjever kod Tormunda da rostiljaju, Dany na istok dje i bila, Arya i ostali ko hoce zivit ko coek ode u Braavos i zavrseno. Jebo i iron throne i seven kingdom i westeros, odabijte svi.
- Mali_Vuk
#18684 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kad se sjetim smrti Hodora, Neda Starka,princeze Shireen, crvenog vjenčanja. Sve potresnije od potresnijeg. I sve bez nekog mega budžeta.karanana wrote:zasicenje mi je doslo nekako brzo. mozda anksioznost iscekivanja nove sezone, onda srednja do poprilicna razocaranost ovim sto su uradili, iako ni sam ne znam kako bi trebalo i sta bi me zadovoljilo, ali ovo mi ne lezi. tako da me ma ama bas zaboli neka stvar sta ce i ko ce u zadnjoj epizodi. nekako sam totalno emocionalno se odvojio od svih karaktera da me bas zaboli. dok recimo u sezonama ranije bi me bas ujebalo da neko bude ubijen, sad mi je totalno svejedno. nekakav prazan osjecaj.
Sad lafo sve neke epske smrti a niko ni mukajet
Sve je trebalo biti odrađeno u još najmanje dvije sezone da bi se iole mogao napraviti kraj dostojan prethodnim sezonama. Al yebayi ga, štaš.
- harisoni
- karanana
#18686 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zato je trebo night king pobjedit, mislim da bi raja bila manje ljuta nego sad.Concord wrote:Sve treba razjebat, popalit sve castlove ko KL. Jon ode na sjever kod Tormunda da rostiljaju, Dany na istok dje i bila, Arya i ostali ko hoce zivit ko coek ode u Braavos i zavrseno. Jebo i iron throne i seven kingdom i westeros, odabijte svi.
- Mali_Vuk
#18687 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma nije samo zbog pauze. Ja sam gledao sve ponovo više puta, tako da nisam zaboravio nijedan detaljbunk wrote:Pauza je bila preduga.
Već u sedmoj sezoni je sve otišlo helać. Dominacija vizuelnih efekata nauštrb radnje i priče. Džaba, kad ljudi jednostavno ne umiju.
- video
- BarbaDue
#18689 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nezadovoljstvo dolazi otuda jer serija ne završava kako su pojedinci htjeli i zamišljali.Mali_Vuk wrote:![]()
Pretvoriše onako dobru seriju u sprdačinu.
Možeš misliti kakvog će tu još materijala za zajebanciju biti nakon šeste epizode
A šprdačina je čista logika jer smo mi takav narod, ništa nam nije dovoljno dobro i u svemu tražimo mahane.
-
90minut
#18690 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije do raspleta serije, raja pljuju prvenstveno zbog grešaka raznoraznih poput toga da su svi izginuli na sjeveru i odjednom u narednoj epizodi pola zivo.Interakcija između likova kao da je jeftini sitcom, a ne ono što smo navikli gledati tolike godine.
Da ne pricam u borbama kako je malo ljudi angažirano snage Cersei bi trebale premašivati preko 50 hiljada kad ono 10 hiljada maksimum u scenama..
Da ne pricam koliko bi više Euronovih brodova trebalo biti.
300 katapultova, a ispalili 2.
Sta kazu dva debila oni su nekako zaboravili na njegovu flotu..Treba mi još malo vremena sjeticu se vjerovatno još stvari..
Hajde da su to male greške ja prvi ne bi A rekao, al' ovo što su uradili je masakriranje ljudskih emocija.
Da ne pricam u borbama kako je malo ljudi angažirano snage Cersei bi trebale premašivati preko 50 hiljada kad ono 10 hiljada maksimum u scenama..
Sta kazu dva debila oni su nekako zaboravili na njegovu flotu..Treba mi još malo vremena sjeticu se vjerovatno još stvari..
Hajde da su to male greške ja prvi ne bi A rekao, al' ovo što su uradili je masakriranje ljudskih emocija.
-
drogon2
#18691 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma de ljudi ba sprdancija.Ne znam bgm kako neko moze branit ovo sto se desava.Ja sam uvijek bio u fazonu,nebitno kakav je kraj samo da ima smisla.Al ovo sto rade ovu sezonu je katastrofa,a veca sam ja budala sto nakon svake epizode kontam bit ce bolje90minut wrote:Nije do raspleta serije, raja pljuju prvenstveno zbog grešaka raznoraznih poput toga da su svi izginuli na sjeveru i odjednom u narednoj epizodi pola zivo.Interakcija između likova kao da je jeftini sitcom, a ne ono što smo navikli gledati tolike godine.
-
90minut
#18692 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Što se tice raspleta meni licno je jedina greška to što je cigla ubila Cersei sve ostalo mi je sasvim ok tačnije jedino je moglo ovako završiti.
Prije nego je pocela sezona ja sam cak prizeljkivao da se do 2 epizode rijesi sve s NW, pa da nastavimo s serijom i to mi je ispunjeno.
To što je palila i staro i mlado mi je vrhunac mogli su borbe malo bolje odraditi mada dobro kontam u 3 epizodi je mnogo para spiskano i vremena.
Pošto vidim da ti pljuješ ovo iznad što ja pohvaljujem eto odgovori mi ti šta bi po tebi bio najbolji kraj, a da nije recimo da ih NK masakrira sve i preuzme winterfell.
Prije nego je pocela sezona ja sam cak prizeljkivao da se do 2 epizode rijesi sve s NW, pa da nastavimo s serijom i to mi je ispunjeno.
To što je palila i staro i mlado mi je vrhunac mogli su borbe malo bolje odraditi mada dobro kontam u 3 epizodi je mnogo para spiskano i vremena.
Pošto vidim da ti pljuješ ovo iznad što ja pohvaljujem eto odgovori mi ti šta bi po tebi bio najbolji kraj, a da nije recimo da ih NK masakrira sve i preuzme winterfell.
-
drogon2
#18693 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma sve bi bilo rijeseno da su sedma i ova sezona imale 10 epizoda.Iskoristit kraj sedme sezone da ubacis prve dvije epizode osme sezone tamo na kraju.Bitku sa WW rijesit u prve 2-3 epizode ove sezone i onda bi imali dovoljno vremena da odrade sve fino.4-5 epizoda da pokazu Daenerisin put u ludilo koje bi kulminiralo epizodom koja bi bila slicna onoj od neki dan.No oni umjesto da pokazu koju epizodu viska,oni su nam odlucili pokazat kako zmaj haman 40min pali grad kako bi mi skontali da je ova poludila90minut wrote:Što se tice raspleta meni licno je jedina greška to što je cigla ubila Cersei sve ostalo mi je sasvim ok tačnije jedino je moglo ovako završiti.
Last edited by drogon2 on 16/05/2019 20:42, edited 1 time in total.
- karanana
#18694 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dijalozi odron odrona. ili ih kompletno zaobilaze. sto rece drogon iznad, zasto ne prikazat razgovor izmedju jona i "brace i sestara" kod drveta kad im je rekao ko je. nego ono....imam nesto da vam kazem, obecajte da cete cuvati tajnu, i kraj scene. ali to je i mizerno prema onome sto su uradili sa britkim, pametnim i duhovitim karakterima tipa patuljka pa i cersei i drugih. dijalozi svedeni na karinu. a toliko pametnih i dobrih citata ima recimo iz prethodnih sezona.
da, ovdje kraj nije ni bitan toliko, ustvari mozda se i zavrsi kako je vecina htjela i zamisljala, ali je izvedba nula bodova.
da, ovdje kraj nije ni bitan toliko, ustvari mozda se i zavrsi kako je vecina htjela i zamisljala, ali je izvedba nula bodova.
-
drogon2
#18695 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
E pa upravo to.Meni je najjaci dio serije ubjedljivo druga sezona kad Tywin posalje Tyriona u KL da bude desna ruka Joffreyu.Znaci nema kolosalnih bitki,nema zmajeva,nema WW al ti je opet bilo haos zabaavno gledat obzirom da su dijalozi bili fenomenalni,dok ovdje sad preskacu sve i jedan bitan dijalog a i kad puste malo duzi "razgovor" izmedju dvije osobe uglavnom to bude retardirano kao ovo izmedju Jona i Daenerys u posljednjoj ep.karanana wrote:dijalozi odron odrona. ili ih kompletno zaobilaze. sto rece drogon iznad, zasto ne prikazat razgovor izmedju jona i "brace i sestara" kod drveta kad im je rekao ko je. nego ono....imam nesto da vam kazem, obecajte da cete cuvati tajnu, i kraj scene. ali to je i mizerno prema onome sto su uradili sa britkim, pametnim i duhovitim karakterima tipa patuljka pa i cersei i drugih. dijalozi svedeni na karinu. a toliko pametnih i dobrih citata ima recimo iz prethodnih sezona.
-
90minut
#18696 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al' tad je ba drugacija atmosfera bila tad je bilo price sad je nema zašto gledati interakciju između likova gdje znaš šta ce odgovarati kontaš?
To sto ti pricas su neka druga vremena kad se razvijala prica.
I ne mogu da vjerujem da je tebi koji gledaš seriju onaj potez Deneris neki bauk nije ba ono nikakvo ludilo ono je normalna reakcija prema onim koji je ne žele tu i koji su stali na stranu Cersei.
I ne mogu da vjerujem da je tebi koji gledaš seriju onaj potez Deneris neki bauk nije ba ono nikakvo ludilo ono je normalna reakcija prema onim koji je ne žele tu i koji su stali na stranu Cersei.
-
drogon2
#18697 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije meni potez Deneris bauk nego kazem da im je trebalo jos par epizoda da bi isti bio uvjerljiviji.Ovdje imas situaciju da cuje par ljudi kako hvale Jona i ona je u fazonu da ju niko tu ne voli iako je recimo Dorne izrazio podrsku, a i Gendry bi bio tu sa Stormlandsom.Riverlands su u fazonu ne smeta im ko god da je na tronu,a Sam bio prihvatio Daenerys zbog Jona ako nista.Tyrion bi drzao Casterly Rock tako da bi i tu imala podrska90minut wrote:Al' tad je ba drugacija atmosfera bila tad je bilo price sad je nema zašto gledati interakciju između likova gdje znaš šta ce odgovarati kontaš?
-
90minut
#18698 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stani ba ti si pogrijesio cijelu poentu, ne mogu da vjerujem koliko.
Nije ba bitno to što prisutne boli kurac ko je na tronu vec do normalnog naroda je jer cijelo vrijeme je mislila da je pravi istinski vladar, a sad zna ko ima vece pravo na njega i ne samo da ima vece pravo vec ga više vole.Da ne pricam da je izgubila 2 zmaja najbolju drugaricu i da joj on ne želi dati spolovilo.
I ti sad meni dođeš i kazes da je trebalo još epizoda da bolje to prikažu.

Nije ba bitno to što prisutne boli kurac ko je na tronu vec do normalnog naroda je jer cijelo vrijeme je mislila da je pravi istinski vladar, a sad zna ko ima vece pravo na njega i ne samo da ima vece pravo vec ga više vole.Da ne pricam da je izgubila 2 zmaja najbolju drugaricu i da joj on ne želi dati spolovilo.
I ti sad meni dođeš i kazes da je trebalo još epizoda da bolje to prikažu.
- Optimus09
#18699 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo ljudi napravili novi Dubrovnik u Belfastu pa ga spalili
Kraljevi
Kraljevi
-
drogon2
#18700 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa naravno da je trebalo jos par epizoda,sa tim se slaze velika vecina ljudi.Pomalo je i smijesno to sto kazes "vise ga vole" kad su onoj sobi bili samo ljudi sa sjevera i divljaci koji su bili jedini koji su ga hvalili,dok su ga sjevernjaci bukvalno citavo vrijeme kritizirali na celu sa malom Lyannom Mormont.Da ne pricam o tome kako u toj sceni bude neki close up Emilie i Conletha i kao u tom momentu je Varys skonto da je Daenerys poludila90minut wrote:Stani ba ti si pogrijesio cijelu poentu, ne mogu da vjerujem koliko.![]()
I ti sad meni dođeš i kazes da je trebalo još epizoda da bolje to prikažu.![]()
![]()
Poslije u toj epizodi zenskoj ubiju zmaja i prijateljicu sto kazes i on joj u tom momentu odluci radit iza ledja iako ona dotad nije uradila nista krivo.Dakle sve to se trebalo desit kroz par epizoda.Da se recimo po Westerosu procuje da je Jon sam spasio kraljevstva,da se sazna njegovo pravo porijeklo,pa neki varisovski potezi iza ledja,rastuca paranoja itd al koji imaju smisla a ne ove otvorene izdaje