IRAN
- AleksoMKD
#18676 Re: IRAN
Izgleda da je jedan brod Japanski.
Jucer Abe posetio Iran.
Jucer Abe posetio Iran.
- mirsek
#18677 Re: IRAN
Jel to samo onako da nesto napises, udarila vrucina u glavu ili sta ? Na desetine izjava i clanaka je bilo gdje imenovani generali upozoravaju Trampa na posljedice ako se zarati sa Iranom, unazad mjesecima, mozda i godinama.славянин wrote:Naravno ti si upravo iz generalstaba...mirsek wrote: Samo sto sad americki generali kmece, kume, mole Trampa da ne provocira rat sa Iranom jer znaju koja je cijena, ali mi na forumu znamo bolje od americkih generala.Inace generali su poznati po tome sto ne zele da ratuju - posebno americki
-
Benjo34
#18678 Re: IRAN
Dobro znamo da amerikanci nikad nisu počinjali ratoveславянин wrote:Naravno ti si upravo iz generalstaba...mirsek wrote: Samo sto sad americki generali kmece, kume, mole Trampa da ne provocira rat sa Iranom jer znaju koja je cijena, ali mi na forumu znamo bolje od americkih generala.Inace generali su poznati po tome sto ne zele da ratuju - posebno americki
- mirsek
#18679 Re: IRAN
Pa logicno, u znak zahvale na posjeti potopi im brod. 100% Iran kriv.AleksoMKD wrote:Izgleda da je jedan brod Japanski.
Jucer Abe posetio Iran.
- AleksoMKD
#18680 Re: IRAN
mirsek wrote: Pa logicno, u znak zahvale na posjeti potopi im brod. 100% Iran kriv.
Ameri se loze da nas napadnu sta da radimo?
Napadnimo brod zemlje koja se zalaze za dijalog.
- славянин
#18681 Re: IRAN
Desetine stotine pa su te stotine presle u milionemirsek wrote:Jel to samo onako da nesto napises, udarila vrucina u glavu ili sta ? Na desetine izjava i clanaka je bilo gdje imenovani generali upozoravaju Trampa na posljedice ako se zarati sa Iranom, unazad mjesecima, mozda i godinama.славянин wrote:Naravno ti si upravo iz generalstaba...mirsek wrote: Samo sto sad americki generali kmece, kume, mole Trampa da ne provocira rat sa Iranom jer znaju koja je cijena, ali mi na forumu znamo bolje od americkih generala.Inace generali su poznati po tome sto ne zele da ratuju - posebno americki
Zato Trump upravo govori generalima da ne zeli rat .. jer oni isto ne zele
https://www.nytimes.com/2019/05/16/worl ... trump.html
- studiorum_tuzlaensis
#18682 Re: IRAN
tako se perfidno uvukla sva ova priča o ratu sa Iranom...
Čuj rat sa Iranom, eto onako, nisu nam po volji
Svjestan sam ja da se zna ko kosi ko vodu nosi, ali svjetski policajac No.1 danas misli da ima toliku moć da mu više ne trebaju ni false-flag izgovori da bi nekog napao... Već će umjesto "war justificationa" jednostavno objaviti par komentara na twiterru, napraviti par konferencija i krenuti u avanturu....
Pa jebote... Hitler je svojevremeno bio suptilniji kad je širio svoju politiku od ovih globalističkih petromagnata.
Čuj rat sa Iranom, eto onako, nisu nam po volji
Pa jebote... Hitler je svojevremeno bio suptilniji kad je širio svoju politiku od ovih globalističkih petromagnata.
- mirsek
#18683 Re: IRAN
Ovaj iz Pentagona cak nije ni bio vojno liceславянин wrote: Desetine stotine pa su te stotine presle u milione![]()
Zato Trump upravo govori generalima da ne zeli rat .. jer oni isto ne zele![]()
https://www.nytimes.com/2019/05/16/worl ... trump.html
Ovako atraktivan autogol zasluzuje naklon i od "protivnickog" tima, svaka cast..
Btw. Tramp je odgovoran i ako popusti ovim jastrebovima od ministara i sekretara oko sebe. On je taj koji konacno odlucuje.
- славянин
#18684 Re: IRAN
The Pentagon, in Arlington County, Virginia, across the Potomac River from Washington, D.C., is the headquarters of the United States Department of Defense. As a symbol of the U.S. military, the phrase The Pentagon is often used as a metonym for the Department of Defense and its leadership.mirsek wrote:Ovaj iz Pentagona cak nije ni bio vojno liceславянин wrote: Desetine stotine pa su te stotine presle u milione![]()
https://www.nytimes.com/2019/05/16/worl ... trump.html![]()
Ovako atraktivan autogol zasluzuje naklon i od "protivnickog" tima, svaka cast..
Btw. Tramp je odgovoran i ako popusti ovim jastrebovima od ministara i sekretara oko sebe. On je taj koji konacno odlucuje.
Pentagon je uprava svih oruzanih snaga
Kao sto rekoh pentagon ili ti vojska je uvijek raspolozena za rat.. drugo je politika.
- mirsek
#18685 Re: IRAN
Koju vodi civil, kojeg je Tramp imenovao, ne generali na nekoj skupstini generala.славянин wrote:The Pentagon, in Arlington County, Virginia, across the Potomac River from Washington, D.C., is the headquarters of the United States Department of Defense. As a symbol of the U.S. military, the phrase The Pentagon is often used as a metonym for the Department of Defense and its leadership.mirsek wrote:Ovaj iz Pentagona cak nije ni bio vojno liceславянин wrote: Desetine stotine pa su te stotine presle u milione![]()
https://www.nytimes.com/2019/05/16/worl ... trump.html![]()
Pentagon je uprava svih oruzanih snaga
- mO k3
#18686 Re: IRAN
Hahahhahaславянин wrote:Naravno ti si upravo iz generalstaba...mirsek wrote: Samo sto sad americki generali kmece, kume, mole Trampa da ne provocira rat sa Iranom jer znaju koja je cijena, ali mi na forumu znamo bolje od americkih generala.Inace generali su poznati po tome sto ne zele da ratuju - posebno americki
Ovaj ti je bio dobar
- jeza u ledja
#18687 Re: IRAN
Koliko mi je poznato, postoji tenzija u Iranu, izmedju hard linera i Rouhanijeve vlade. Hard lineri kontrolisu Revoulucionarnu gardu, vojsku, itd. Oni su bili protivnici bilo kakvih sporazuma sa Obamom, a sad im je Trump sjeo na volej da bi uprli prst u nesposobnost trenutne vlasti u Iranu. Ako je Abe bas sad bio u Iranu kao neki mirotvorac, ovo ono, uopste me ne bi cudilo da su bas hard lineri preko Garde ovime htjeli da sabotiraju bilo kakve mirovne napore.
Druga mogucnost je kakva zvrcka nedrzavnih aktera, moguce u "saradnji" sa Saudijcima koji bi na ovaj nacin da isprovociraju akciju SAD.
Obje situacije mnogo logicnije od kojekakvih false flag teorija od strane Amerike, a ako Amerika ne reaguje vojno na ovo to ce biti i dokaz da je tako.
Ali evo, cekamo sveopsti napad jos koliko danas, po predvidjanjima forumskih analiticara.
Druga mogucnost je kakva zvrcka nedrzavnih aktera, moguce u "saradnji" sa Saudijcima koji bi na ovaj nacin da isprovociraju akciju SAD.
Obje situacije mnogo logicnije od kojekakvih false flag teorija od strane Amerike, a ako Amerika ne reaguje vojno na ovo to ce biti i dokaz da je tako.
Ali evo, cekamo sveopsti napad jos koliko danas, po predvidjanjima forumskih analiticara.
- mirsek
#18689 Re: IRAN
Abe, kao posrednik, neutralac, dosao da proba dogovoriti sastanak Usa i Irana, i tvrdolinijasi pored toliko americkih, saudijskih i cionistickih meta bas izabrali japanski tanker da sabotiraju dogovor, sasvim logicnojeza u ledja wrote:Koliko mi je poznato, postoji tenzija u Iranu, izmedju hard linera i Rouhanijeve vlade. Hard lineri kontrolisu Revoulucionarnu gardu, vojsku, itd. Oni su bili protivnici bilo kakvih sporazuma sa Obamom, a sad im je Trump sjeo na volej da bi uprli prst u nesposobnost trenutne vlasti u Iranu. Ako je Abe bas sad bio u Iranu kao neki mirotvorac, ovo ono, uopste me ne bi cudilo da su bas hard lineri preko Garde ovime htjeli da sabotiraju bilo kakve mirovne napore.
-
Fudo387
#18690 Re: IRAN
Hajvani tamo, hajvani ‘vamo, katastrofa zagarantovana.
- AleksoMKD
#18691 Re: IRAN
Ovo je najverovatnije.jeza u ledja wrote: Druga mogucnost je kakva zvrcka nedrzavnih aktera, moguce u "saradnji" sa Saudijcima koji bi na ovaj nacin da isprovociraju akciju SAD.
- mirsek
#18692 Re: IRAN
Imaju veliku cast ali i odgovornost da prvi pocnu ciscenje i reset BI od sljama koji se tamo nakupio. Steta sto nemaju nuklearnu bombicu. Sretno Iran.insomnia78 wrote:Ja sta šije rade bože dragi
- jeza u ledja
#18693 Re: IRAN
Naravno da je logicno, objasnio sam i zasto. Prevelika je koincidencija da je Abe bas bio u Iranu i da su napadnuti japanski tankeri (odnosno tankeri koji su nosili japansku robu).mirsek wrote: Abe, kao posrednik, neutralac, dosao da proba dogovoriti sastanak Usa i Irana, i tvrdolinijasi pored toliko americkih, saudijskih i cionistickih meta bas izabrali japanski tanker da sabotiraju dogovor, sasvim logicno![]()
Koji dio od:mirsek wrote: . I onda se cudimo sto se kroz medija svasta moze proturiti kao istina. A sve to logicnije od false flag napada cionista, sauda a mozda i amera, koji zele da vide unisten Iran vec godinama, neki cak i decenijama a imaju neogranicen izvor novca i uticaja da lobiraju za to.
nisi razumio?Druga mogucnost je kakva zvrcka nedrzavnih aktera, moguce u "saradnji" sa Saudijcima koji bi na ovaj nacin da isprovociraju akciju SAD.
Napisao sam jasno da su obje ove situacije logicnije od false flag teorija od strane Amerike. U stvari i ti si doslovce napisao sve isto osim sto je tebi jedino nelogicno da je neko u Iranu kriv za ovo. Svi su krivi, samo ne Iran.
A da je u pitanju nesto tipa WMD prica o Iraku - Trump bi vec bio na vijestima kako salje sto miliona brodova dole. Sve bi bilo spremno za akciju, kao sto je lajkujMe vec strucno opisao.
A ovdje samo nagadjamo. Za mene je SVE moguce jer niko nije zlatan.
Ali za vas iranoljupce je sve moguce...OSIM da je neki nadobudni iranski oficir odlucio da ispali par granatica na japanske brodove dok njihov predsjednik glumi mirotvorca umjesto da pokaze zube.
- jeza u ledja
#18694 Re: IRAN
Jos jedna mogucnost je da nisu u pitanju Saudijci nego neki nedrzavni americki akteri koji na ovaj nacin pokusavaju isprovocirati Trumpa, jer je glup, povodljiv i nema kontrolu nad svojom vojskom.AleksoMKD wrote:Ovo je najverovatnije.jeza u ledja wrote: Druga mogucnost je kakva zvrcka nedrzavnih aktera, moguce u "saradnji" sa Saudijcima koji bi na ovaj nacin da isprovociraju akciju SAD.
Medjutim i dalje mislim da je mnogo vjerovatnije da su u pitanju rogue elementi iranske garde, kuraca palaca.
Ah da, jos jedna mogucnost, doduse mala, al dobro, je da se neko ipak malo zajebo na nekom obaracu.
- AleksoMKD
#18695 Re: IRAN
Pa nije valjda da bi rouge element riskirao rat sa amerima? Mada sa fanaticima se nikad ne zna.jeza u ledja wrote:
Jos jedna mogucnost je da nisu u pitanju Saudijci nego neki nedrzavni americki akteri koji na ovaj nacin pokusavaju isprovocirati Trumpa, jer je glup, povodljiv i nema kontrolu nad svojom vojskom.
Medjutim i dalje mislim da je mnogo vjerovatnije da su u pitanju rogue elementi iranske garde, kuraca palaca.
Ah da, jos jedna mogucnost, doduse mala, al dobro, je da se neko ipak malo zajebo na nekom obaracu.To bi bila neka najbenignija, ali malo moguca.
Najvise bi odgovaralo Saudima i Izraelu i svakako Rusima jer bi skocila cena nafte i plina.
-
lajkujMe
#18696 Re: IRAN
jeza u ledja wrote:Jos jedna mogucnost je da nisu u pitanju Saudijci nego neki nedrzavni americki akteri koji na ovaj nacin pokusavaju isprovocirati Trumpa, jer je glup, povodljiv i nema kontrolu nad svojom vojskom.AleksoMKD wrote:Ovo je najverovatnije.jeza u ledja wrote: Druga mogucnost je kakva zvrcka nedrzavnih aktera, moguce u "saradnji" sa Saudijcima koji bi na ovaj nacin da isprovociraju akciju SAD.
Ah da, jos jedna mogucnost, doduse mala, al dobro, je da se neko ipak malo zajebo na nekom obaracu.To bi bila neka najbenignija, ali malo moguca.
Vidio sam napokon slike tankera.
Odmah mi je nesto sumnjivo. Zasto tankeri jos plutaju?
Je li iko od vas vidio kako udar torpeda u brod izgleda? U 90% slucajeva brod biva prepolovljen na mjestu udara. Ovi ne izgledaju kao da su torpedirani.
Nego kao da je iz unutrasnjosti doslo do ekslozije?
-
Fudo387
#18697 Re: IRAN
Ma nije torpedo, ne znaju jos sta ih je sljustrilo.
- mirsek
#18698 Re: IRAN
Ali zasto bolan Japan, on nije strana u sukobu ? Da uniste citavu japansku tankersku flotu to veze nema sa sukobom. Nije Abe bitan lik u ovoj situaciji, obicni postar, prenosnik ponuda.jeza u ledja wrote:Naravno da je logicno, objasnio sam i zasto. Prevelika je koincidencija da je Abe bas bio u Iranu i da su napadnuti japanski tankeri (odnosno tankeri koji su nosili japansku robu).mirsek wrote: Abe, kao posrednik, neutralac, dosao da proba dogovoriti sastanak Usa i Irana, i tvrdolinijasi pored toliko americkih, saudijskih i cionistickih meta bas izabrali japanski tanker da sabotiraju dogovor, sasvim logicno![]()
Koji dio od:mirsek wrote: . I onda se cudimo sto se kroz medija svasta moze proturiti kao istina. A sve to logicnije od false flag napada cionista, sauda a mozda i amera, koji zele da vide unisten Iran vec godinama, neki cak i decenijama a imaju neogranicen izvor novca i uticaja da lobiraju za to.nisi razumio?Druga mogucnost je kakva zvrcka nedrzavnih aktera, moguce u "saradnji" sa Saudijcima koji bi na ovaj nacin da isprovociraju akciju SAD.
Napisao sam jasno da su obje ove situacije logicnije od false flag teorija od strane Amerike. U stvari i ti si doslovce napisao sve isto osim sto je tebi jedino nelogicno da je neko u Iranu kriv za ovo. Svi su krivi, samo ne Iran.![]()
A da je u pitanju nesto tipa WMD prica o Iraku - Trump bi vec bio na vijestima kako salje sto miliona brodova dole. Sve bi bilo spremno za akciju, kao sto je lajkujMe vec strucno opisao.Valjda bi bilo logicno da iza namjestene situacije slijedi neka akcija, zar ne? Da vidimo tu akciju.
![]()
A ovdje samo nagadjamo. Za mene je SVE moguce jer niko nije zlatan.
Ali za vas iranoljupce je sve moguce...OSIM da je neki nadobudni iranski oficir odlucio da ispali par granatica na japanske brodove dok njihov predsjednik glumi mirotvorca umjesto da pokaze zube.
- jeza u ledja
#18699 Re: IRAN
Ako se ne varam ovi sa broda tvrde da ih je pogodila granata. Ne nesto u vodi.lajkujMe wrote:
Vidio sam napokon slike tankera.
Odmah mi je nesto sumnjivo. Zasto tankeri jos plutaju?
Je li iko od vas vidio kako udar torpeda u brod izgleda? U 90% slucajeva brod biva prepolovljen na mjestu udara. Ovi ne izgledaju kao da su torpedirani.
Nego kao da je iz unutrasnjosti doslo do ekslozije?
Ali ono, malo mi glupo da detaljisem oko toga kako treba da izgleda brod nakon XY eksplozije.
-
Fudo387
#18700 Re: IRAN
Cuj, sretno, ja cu vas gledat na televizoru.mirsek wrote:Imaju veliku cast ali i odgovornost da prvi pocnu ciscenje i reset BI od sljama koji se tamo nakupio. Steta sto nemaju nuklearnu bombicu. Sretno Iran.insomnia78 wrote:Ja sta šije rade bože dragi