Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
weredsf

#18676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

drugi profil wrote:
starisalko wrote:drugi profil
Koje je misljenje tvog pretsjednika Komsica i vasi poslanika u KS,Hanke,Pindze i Besima u vezi pasa lutalica
Vidi, nesto si dobro pobrkao. Vjerovatno hocu glasati za DF ali iz razloga sto se SDA i SDP moraju maknuti sa vlasti.
Trenutno nema ni jedne partije ni stranke sa kojom djelim stavove sa 50% ili vise.

Sto se obracam NS zbog kerova objasnio sam u samom pitanju u nadi da ce mozda NS uciniti pritisak da se makar provodi eutanazija tamo gdje je zakon dozvoljava.

Tebi ne branim da glasas za koga hoces. prema svojoj savjesti. Za mene su slobodni izbori glupost. U zemlji neukih i nepismenih to je samo stvar marketinga.
A razlika izmedju SDP-a i DF-a je u cemu????
Nakon 20 godina covjek napusti SDP i to je sad nesto novo, ovaj drugi nakon 10...o cemu novom vi pricate..
Komsic je jos clan predsjednistva a ti trazis da odu ovi sa vlasti :roll:
rajvosa1

#18677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

weredsf wrote:
drugi profil wrote:
starisalko wrote:drugi profil
Koje je misljenje tvog pretsjednika Komsica i vasi poslanika u KS,Hanke,Pindze i Besima u vezi pasa lutalica
Vidi, nesto si dobro pobrkao. Vjerovatno hocu glasati za DF ali iz razloga sto se SDA i SDP moraju maknuti sa vlasti.
Trenutno nema ni jedne partije ni stranke sa kojom djelim stavove sa 50% ili vise.

Sto se obracam NS zbog kerova objasnio sam u samom pitanju u nadi da ce mozda NS uciniti pritisak da se makar provodi eutanazija tamo gdje je zakon dozvoljava.

Tebi ne branim da glasas za koga hoces. prema svojoj savjesti. Za mene su slobodni izbori glupost. U zemlji neukih i nepismenih to je samo stvar marketinga.
A razlika izmedju SDP-a i DF-a je u cemu????
Nakon 20 godina covjek napusti SDP i to je sad nesto novo, ovaj drugi nakon 10...o cemu novom vi pricate..
Komsic je jos clan predsjednistva a ti trazis da odu ovi sa vlasti :roll:
Nova je i Hanka V., Sifet P. Nikad ih ranije nismo vidjeli :thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Pedja Kojovic wrote:tvsabina

Kredibilitet tih istrazivanja je, nazalost, potpuno urusen i ne moze posluziti nicemu korisnom.

p.k.
Iskrena da budem nije mi jasno.
Odgovor sam shvatila kao da pretpostavljate da znam kakva istraživanja su u pitanju.
Nemam pojma.
Zar nemate bilo kakva relevantna istraživanja čisto da mijenjate nešto u kampanji ako su rezultati loši ?
A i nas ostale rezultati zanimaju :D .

Hvala.
Ricken

#18679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Interesira me šta NS, tačnije g. Kojović misli o Hartzovom modelu regulacije tržišta rada, mogućnosti implementacije iste i rezultatima koje bi eventualna imlementacija donijela? Da li bi možda ograničena reforma rada u javnom sektoru imala efekte u rasterečnju budžeta i povećanju efikasnosti trošenja javnog novca?
draganbl

#18680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by draganbl »

Vjerovatno je većina forumaša imala priliku da pročita intervju sa predsjednikom Naše stranke, koji je objavio klix na ovom linku.

Pročitao sam da Gratz poziva narod Republike Srpske da izađe na izbore i da on misli da će građani RS-a "u oktobru glasati tako da više njihove sudbine ne zavise od političke volje Milorada Dodika i SNSD-a".

Prije par dana sam pitao Peđu da li Naša stranka ima kandidate u Banjaluci i RS-u i dobio sam negativan odgovor.

Zbog toga sada postavljam novo pitanje Peđi: Ako je Vaš predsjednik pozvao građane RS-a da glasaju i da "RS-u u oktobru treba referendum o nezavisnosti od Dodika ", za koga da glasamo?

Molim Vas da mi samo ne pružite odgovor tipa "potrebno je da izađete na izbore i da glasate po svojoj savjesti", jer to nijednog apstinenta do sada nije ubijedilo da glasa. Recite fino, ti i ti ljudi, ta i ta stranka.
Kemal Malovčić

#18681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Kemal Malovčić »

NEMAMO SLOGANE, IMAMO RJEŠENJA.

lol
Pedja Kojovic

#18682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tvsabina

Za razliku od prosle kampanje, kada smo imali "call center" koji je, koliko toliko mogao pratiti reakcije javnosti na izjave i kampanju generalno ovaj put se nismo odlucili za tu opciju jer je cijena (100k plus...) prevelika za nas i zeljeli smo novac usmjeriti na druge stvari.
Istrazivanja, barem u ovim dosadasnjim fazama, su bila fokusirana na izbore za clana Predsjednistva BiH dok je dio koji se odnosi na druge nivoe vlasti radjen u mjeri koji ne zadovoljava statisticke standarde.
Kada se tome doda cinjenica da je jako mali broj agencija koje imaju kapacitet da ta istrazivanja rade kvalitetno a da su one koji to imaju u ugovornom odnosu sa drugim strankama objektivnost rezultata koji se s vremena na vrijeme pojavljuju u javnosti su vrlo upitna.

Jedini pokazatelj koji ja nakon ovih nekoliko dana koje sam proveo na ulici mogu iznijeti je subjektivan - reakcija ljudi je znacajno pozitivnija na Nasu stranku nego ikada do sada.
Malo objektivniji argument je mozda sljedece...
Za ovu kampanju smo odstampali 50% vise materijala u odnosu na prethodnu.
Moramo dostampati barem onoliko koliko vec jesmo.

p.k.
Pedja Kojovic

#18683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

draganbi

SDS je za mene uvijek bio sinonim za zlocinacku organizaciju. Medjutim.
Politika Milorada Dodika je tako rusilacka, kriminalna i ukratko receno odvratna da bih pobjedu opozicije koja se ujedinila protiv njega smatrao progresom.

p.k.
Pedja Kojovic

#18684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

ricken

Sve faze Hartzovih reformi nisu podjednako primjenjive kod nas.
One su nastale kao rezultat rada jednog ozbiljnog tijela i ja apsolutno smatram da bi i BiH slicnim procesom trebala raditi na reformi socijalnog sektora, sistema zaposljavanja i svega onoga sto je obuhvaceno Hartzom 1-4.
Ako se tome pristupi strucno ne vjerujem da bi zakljucci i plan kacije bio bitno razliciti od Hartzovih ali prilagodjen nasoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji.
Nasa prednost bi mogla biti cinjenica da se rezultati prve tri faze tih reformi vec jasno vide i oni koi ih slijede imaju prednost prakticnih iskustava.

p.k.
The BEN10

#18685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

drugi profil wrote:zao mi je sto NS kao stranka urbanih ljudi ne prepoznaje potrebu da se taj problem rjesi adekvatno u skladu sa potrebama urbanih ljudi.
:-)
Ah, ta elita...
Savjetnik Premijera

#18686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Savjetnik Premijera »

Od mene u svakom slucaju imate glas. To je velika zasluga i rada P.K. Nadam se da ce u buducem sazivu imati vise poslanika i moci nesto vise uraditi.

Sretno
Ricken

#18687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Pedja Kojovic wrote:ricken

Sve faze Hartzovih reformi nisu podjednako primjenjive kod nas.
One su nastale kao rezultat rada jednog ozbiljnog tijela i ja apsolutno smatram da bi i BiH slicnim procesom trebala raditi na reformi socijalnog sektora, sistema zaposljavanja i svega onoga sto je obuhvaceno Hartzom 1-4.
Ako se tome pristupi strucno ne vjerujem da bi zakljucci i plan kacije bio bitno razliciti od Hartzovih ali prilagodjen nasoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji.
Nasa prednost bi mogla biti cinjenica da se rezultati prve tri faze tih reformi vec jasno vide i oni koi ih slijede imaju prednost prakticnih iskustava.

p.k.
Hvala, prilično se slažem.
rossoner

#18688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rossoner »

IQ 190 wrote:Pozdrav

Malo citam ovu vasu temu. Guglam vas i gledam vam rezultate sa proteklih izbora i ne shvatam kako ne mozete da privucete vise ovih neutralnih glasaca bar u KS gdje ste najjaci i gdje najvise djelujete. Gdje grijesite?
Također se slažem.
Ovo je ujedno i poruka za Peđu kojeg cijenim.

Ne mogu glasati za Našu stranku jer nema liste u izbornoj jedinici kojoj ja pripadam (HNK) nažalost, a rado bih, i razmišljam o tome sad kad završim fakultet na ljeto sljedeće da pokušamo šta konkretno organizovati na ovom području, akcenat na Konjic - Jablanica rejon.

Molim vas, učinite sve da nagovorite, ubjedite, privolite (kakogod želite) ljude, raju koja ne izlazi na izbore! To je šansa Naše stranke po meni. Utjecati maksimalno, pronaći način da se animiraju oni koji ne glasaju, to je suština. Ti zatucanog SDA-ovca ili SDP-ovca ne možeš nikada i ničime promijeniti. Ponavljam, zatucanog, a ne "insana" koji je bio malo slijep određeni period pa favorizirao neke. Ali ima masa raje koja ne glasa i to je šansa. Oni su uglavnom tu negdje sa vašim stavovima, idejama nekim ali ne osjećaju želju da izađu da zaokruže niti vas niti nekoga sličnog.
Sretno vam bilo! :bih: :thumbup:
draganbl

#18689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by draganbl »

Pedja Kojovic wrote:draganbi

SDS je za mene uvijek bio sinonim za zlocinacku organizaciju. Medjutim.
Politika Milorada Dodika je tako rusilacka, kriminalna i ukratko receno odvratna da bih pobjedu opozicije koja se ujedinila protiv njega smatrao progresom.

p.k.
U imitaciji zemlje u kakvoj živimo, apsurdne i kontradiktorne stvari čak smatramo i progresom.

Ipak hvala na odgovoru, koji je indikator nečega drugog: Nadam se Peđa da ste svjesni do čega je dovela katastrofalna politika u prethodnih nekoliko godina, da se pobjeda "zločinačke organizacije" smatra progresom. Nikakav to progres ne bi bio, podsjeća na "veličanstvenu i najveću od 1945." pobjedu SDP-a na prošlim izborima, SDP-a, koja je vodila kampanju tipa: glasajte za nas da ne bi pobijedio SDA. Nakon izbora su onda ušli u koaliciju sa tom istom SDA i potvrdili kvazigrađansku politiku koju su neki od nas još ranije prepoznali. Šta mi bolje da očekujemo od SDS-a, kad su oni u startu "sinonim za zločinačku organizaciju"?
SDS? Hvala, ali ne hvala.
ambienta

#18690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ambienta »

Pitanja za P.K. ;)

Za sada sam odlucio da glasam ipak za babinog sina , radi veza i mislim da je korektno obavljao poslove clana predsjenistva , ovi ostali kandidati su neiskusni ili neke nebi volio nikako da vidim nepismene i nekulturne

Za sve ostale nivoe za Nasu Stranku pogotovo radi 3 osobe zasad : Sabina, Pedja i Dennis

Hocu da ucvrstim svoj stav pa da cujem neke odgovore : (ukoliko dobijete relavantan broj glasova da se ozbiljan politicki faktor u BIH , FBiH i Kantonu Sarajevo - s obzirom gdje zivim )

1. Drzavni nivo:
Saradnja sa desno orjentiranjim strankama , ako je u pitanju stabilnost drzave (zakoni o ukidanju nekih viza za investitore, briga o muzejima, stabilne institucije kao rak , uio , cik , a na talovi , TUZILASTVO - kako da se dovedu sposobni ljudi a uklone kriminalci i nesposobni i podobni

2. Federalni nivo:
a) Kako zaustaviti dominaciju Konzuma , jer je hrana kljucna , kako ga natjerati da ima 50% domace robe i kako ga natjerati da otkupljuje 50% domace hrane i opcenito potreba (mislim na Konzum BH)
b) Sta planirate za poljoprivredu ??? posto znamo kako su se davali prije grantovi i posticaji , mislim da je to kljucno i za povratak , u poljoprvivredi , hrani i vodi je spas.
c) Enegetski potencijal , zasto placamo najskuplju struju a toliko smo bogati energijom , zasto elektroprivreda , nebi davala struju kljucnim preduzecima besplatno (npr. vodovodu ) Ako je vec elektroprivreda drzavna tj. federalna firma , ako se ne misli prodavati , staviti je vise u zastitu gradjana

3.Kantonalni nivo (Sarajevo)

a) Znam da je otrcano , mozda i i vise dosadno , ali problem sa cukama , dovoljno je vidjeti npr. kanal od D. Niksica par klipova o tome gdje se 99% slazem kao i misli gro gradjana
b) plan da se kanton (ja bih volio da nema kantona ali to je neki visi interes ne samo u moci grdjana federacije) stvarno dovede na novou lidera i grad Sarajevo kao predstolnica a ne sve vise kao palanka...

Unaprijed Hvala
klmnopq

#18691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by klmnopq »

Predrag Kojović: Podignuti krst na Zlatištu je početak kampanje fašističkih partija

"Nakon neuspjelog, diletantskog pokušaja da, koristeći zategnutu međunarodnu situaciju, nađe sponzore za svoju maštariju zvanu 'odcjepljenje Republike Srpske', Milorad Dodik je prisiljen zaigrati na očajničku kartu predizbornim postavljanjem krsta na Zlatištu. Bilo je za očekivati da će u pokušaju da sebe i svoju imovinu spasi od pravde i zakona, činiti sve da skrene pažnju javnosti s katastrofalnog bilansa svoje vladavine, homogenizirajući i svoje biračko tijelo i biračka tijela drugih nacionalističkih partija oko tema oko kojih uvijek uzavriju strasti - i u danima koji dolaze možemo očekivati još sličnih provokacija, na koje, sada je sasvim izvjesno, nasjeda sve manje i manje glasača.

Uvijek sam govorio da će dokaz napuštanja retorike koja je gurnula u rat komšiju protiv komšije biti shvatanje da su sve žrtve rata u BiH naše, bosanskohercegovačke. Provokativno lociran i predimenzioniran krst na Zlatištu, kao i na bilo kojem drugom brdu gdje su se nalazile cijevi okrenute prema gradu, može biti samo podsjećanje na zločin koji su Karadžićevi i Mladićevi četnički odredi počinili nad Sarajevom.

Ovo nije samo tvrdnja nekoga na koga su s tog i drugih okolnih brda padale granate. Međunarodno pravosuđe je o tome davno dalo svoju riječ i to je pravna činjenica. Ljudi koji su podigli ovaj i ovakav krst nas očajnički pokušavaju vratiti u to vrijeme zla. Nikada im to ne smijemo i nećemo dozvoliti", riječi su Predraga Kojovića.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/predrag- ... /140921097

:thumbup:
__Phoenix__

#18692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by __Phoenix__ »

Sad su svi pametni.
Paranoid

#18693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

Fašističkih partija? :-)

Kojoviću znaš li za onaj vic kad učiteljica objašnjava djeci da je čovjek postao od majmuna, a na to će mali Mujica: "Učiteljice, možda si ti i tvoj babo postali od majmuna, ali ja i moj babo nismo"..

Ima tu logike, ali svakako čestitam ti na hrabrosti da iz grotla fašističkog vulkana imaš hrabrost da odapneš strijelu.

:bih:
drug_profi

#18694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Bravo Pedja. Objektivno i iskreno.
romeomoraprezivjeti

#18695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by romeomoraprezivjeti »

Kakva su vam primanja,konkretno me zanima koliko mjesecno prima Sabina Cudic?Hvala
Ricken

#18696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

romeomoraprezivjeti wrote:Kakva su vam primanja,konkretno me zanima koliko mjesecno prima Sabina Cudic?Hvala
Zar ona na budžetu? Ako nije ko si ti da to pitaš?
romeomoraprezivjeti

#18697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by romeomoraprezivjeti »

Ricken wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:Kakva su vam primanja,konkretno me zanima koliko mjesecno prima Sabina Cudic?Hvala
Zar ona na budžetu? Ako nije ko si ti da to pitaš?
Ja sam obicni gradjanin,valjda se smije pitati.:-D
Pedja Kojovic

#18698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

romeomoraprezivjeti

Zaista ne znam, niti mislim da bih trebao da znam, njena primanja.

p.k.
don vito

#18699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by don vito »

Pedja
od mene (i clanova moje porodice) imate glas na svim izbornim listama na kojima se nalazi kandidati NS. Glasao bih svakako za Nasu stranku, a pogotovo cu zbog vaseg stava o psima lutalicama. A oni kojima se ne svidja stav NS o "dzukelama" imaju sirok izbor.
Samo naprijed, ne dozvolite da vas ponesu populizam i "psihologija krda", ne samo kad je rijec o psima lutalicama. Vasa javna osuda napada na ucesnike queer-festa je najveci akt gradjanske hrabrosti u postdajtonskoj BiH. Svjestan sam koliko je tesko braniti ideje liberalizma u ovako primitivnoj sredini ali bolje je gubiti glasove nego obraz.
Maystor

#18700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

Sretnem jutros u gradu prijatelja, inače profesora na Mašinskom fakultetu, i onako u priči, dotaknemo se izbora i javnih nastupa političara. Ja mu pohvalim Peđu i NS, a čovjek se uhvati za glavu. U ono mi što mi je rekao još uvijek ne mogu da povjerujem :?:

Peđa, konretno ću vas pitati i zamolio bih za konkretan odgovor.

Da li je tačno da ste kao poslanik prije izvjesnog vremena (ne znam tačno kada, možda prošle godine?) zloupotrijebili mehanizam poslaničkog pitanja i "popljuvali" Mašinski fakultet u Sarajevu; pitanje se odnosilo na izbor profesora matematike (iako, kao vješt političar, imena niste spominjali, sasvim je jasno po čijem ste to nalogu radili - ako je priča istinita)?
Locked