Pitanja za P.K.
Za sada sam odlucio da glasam ipak za babinog sina , radi veza i mislim da je korektno obavljao poslove clana predsjenistva , ovi ostali kandidati su neiskusni ili neke nebi volio nikako da vidim nepismene i nekulturne
Za sve ostale nivoe za Nasu Stranku pogotovo radi 3 osobe zasad : Sabina, Pedja i Dennis
Hocu da ucvrstim svoj stav pa da cujem neke odgovore : (ukoliko dobijete relavantan broj glasova da se ozbiljan politicki faktor u BIH , FBiH i Kantonu Sarajevo - s obzirom gdje zivim )
1. Drzavni nivo:
Saradnja sa desno orjentiranjim strankama , ako je u pitanju stabilnost drzave (zakoni o ukidanju nekih viza za investitore, briga o muzejima, stabilne institucije kao rak , uio , cik , a na talovi , TUZILASTVO - kako da se dovedu sposobni ljudi a uklone kriminalci i nesposobni i podobni
2. Federalni nivo:
a) Kako zaustaviti dominaciju Konzuma , jer je hrana kljucna , kako ga natjerati da ima 50% domace robe i kako ga natjerati da otkupljuje 50% domace hrane i opcenito potreba (mislim na Konzum BH)
b) Sta planirate za poljoprivredu ??? posto znamo kako su se davali prije grantovi i posticaji , mislim da je to kljucno i za povratak , u poljoprvivredi , hrani i vodi je spas.
c) Enegetski potencijal , zasto placamo najskuplju struju a toliko smo bogati energijom , zasto elektroprivreda , nebi davala struju kljucnim preduzecima besplatno (npr. vodovodu ) Ako je vec elektroprivreda drzavna tj. federalna firma , ako se ne misli prodavati , staviti je vise u zastitu gradjana
3.Kantonalni nivo (Sarajevo)
a) Znam da je otrcano , mozda i i vise dosadno , ali problem sa cukama , dovoljno je vidjeti npr. kanal od D. Niksica par klipova o tome gdje se 99% slazem kao i misli gro gradjana
b) plan da se kanton (ja bih volio da nema kantona ali to je neki visi interes ne samo u moci grdjana federacije) stvarno dovede na novou lidera i grad Sarajevo kao predstolnica a ne sve vise kao palanka...
Unaprijed Hvala