"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18676 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Tako ti je kad se u novom golfu taksira :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#18677 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

MOSALJOZE wrote:
amar1994 wrote:i kad mi kaze nisu svi papci sto ih voze , jok ja sam :lol:

Image
Valjda smo do sada ustvrdili da auto ne igra ulogu vec samo mozak...
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#18678 Re: "Majstori" parkiranja

thekupus wrote:Visnjik
Image
Image
Image

meni ovo nikako nije jasno,kako neko moze ovako parkirati,jer je zauzeo citav trotoar,a i on/ona je nekad pjesak,a i očito bez straha od kazne
amar1994

#18679 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

sta ti nije jasno :D , svi novi gradŽani kupili stanove , a svi s autima , te zgrade nemaju predvidjene parkinge za sve stanare , mozda ali mozda da ima 10tak garaza za svaku zgradu :thumbup:

ne kace kazne , jer socijanlni mir bajo moj :bih:
amar1994

#18680 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
MOSALJOZE wrote:
amar1994 wrote:i kad mi kaze nisu svi papci sto ih voze , jok ja sam :lol:

Image
Valjda smo do sada ustvrdili da auto ne igra ulogu vec samo mozak...
:thumbup:
vecina i gro papaka je i dalje ostala u narodnim avtima :lol: :lol:

das papak :mrgreen:

PS. MOSALJOZE , ne shvataj licno , ne odnosi se na tebe 8-)
MOSALJOZE

#18681 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MOSALJOZE »

Mozda zato sto imas vise vw automobila nego par tih marki zajedno...Samim tim što ih je više veća mogućnost za papcima...
Ponavljam auto ne igra ulogu nego mozak.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#18682 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Image

Tješi se mosaljoze. :mrgreen:
amar1994

#18683 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Image

Tješi se mosaljoze. :mrgreen:
:shock: dobre boje , jel Di crveno čipovan :shock: :o
Better Man

#18684 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

NediM17 wrote:
tempuser wrote:Taj je poznat sto vozi po propisima i ZOBS-u iz svoje glave.
Prolazak kroz crveno, konstantna voznja u lijevoj traci na autoputu (ja brzi, nece da se skloni), kruzni tok u smjeru kazaljke na satu. :lol:
Je li te stvari gdje tvrdio? Ja sam vidio da to primjenjuje prakticno. :-) :lol:

Sve na moje oci, sve isto jutro na turi od 35km.
Stao na minut da platim nešto u knjižari, tačnije zamjena uloška u hemijskoj olovci. Bio u žurbi i mahinalno tako stao, ali sam odmah otišao, jer se nisam zadržao duže od minute. Jesam pogriješio, ali u žurbi. Inače, nikad ne vozim auto po Visokom, nego sam krenuo na put i morao svratiti do knjižare, a taj parking je mislim bio pun, odnosno nije bilo mjesta da stanem na njega. Glede vožnje u brzoj traci autoputem. Imam naviku da vozim brzom trakom kad je magla iz sigurnosti i kad je kiša , jer mi smeta prskanje auta isprd mene. A ne sklanjam se ljudima, koji mi krenu blicat sa kilometar udaljenosti od mene i misle da samo oni imaju pravo da preticaju. I koliko znam na autoputu je ograničenje 130 km na sat, pa ne vidim zašto bi se pojedini šumaheri trebali buniti. Majstore imaš desnu čistu, pa profuraj 300 km na sat ako možeš. Sklonim se ja, nego namjerno malo volim da peglam nekulturnike koji mi blicaju. U Hrvatskoj na autoputu nikad nisam vidio da kad vršim preticanje bilo ko je auto što se pojavi iza i ide drastično brže blica da mu se sklonite, već fino uspore i sačekaju da završiš preticanje i vratiš se u desnu traku i onda te prestignu. Svakom autu koji ide lijevom trakom i brži je od mene se sklonim čim završim preticanje ili ako nisam blizu auta koje sam krenuo preticati sklonim se odmah, ali kao što rekoh blicatore volim malo peglati da shvate da nisu sami na cesti. Sigurno mi blicaš da ti se sklonim, jer kako neko drugi osim tebe smije preticati. da mi ne blicaš, budi siguran da bi ti se odmah sklonio s puta. Tako mi smetaju na ulazu u Visoko kreteni, koji kad se upali zeleno na semaforu voze kao tetkice ili koče čim prvo zeleno za trepti. Zeleno dovoljno traje da svi možemo proći, ali ne uvijek ima onih koji peglaju i oduzimaju vrijeme drugima. To za prolazak kroz crveno možeš okačiti mačku o rep, jer jedino se može desiti da mi mi zadnji kraj auta prođe kroz crveno. Ono kad je treptajuće zeleno, pa vam nos auta prođe kroz zadnji treptaj zelenog, sredina auta kroz žuto, a zadnji kraj vjerovatno kroz crveno. To se svima dešava. Ali sad da cijelim autom prođem kroz crveno, nikad. To je jedini put da sam u skoro 23 godine vozačkog staža stao na sred ceste i nikad nigdje se nisam nepropisno parkirao, niti sam koga zagradio, dok su s druge strane mene milion puta znali zagraditi kao i parkirati se tako da ne možeš ući u vlastito auto. Šta ćemo s padobrancima, koji koriste Suša pumpu da skrate put i tako izbjegnu semafor? I upravo ti stvaraju tu gužvu i zakrće put svima nama.
Last edited by Better Man on 17/02/2018 01:14, edited 1 time in total.
supercali

#18685 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Hoces da kazes nikad niko te nije slikao osim sad
Better Man

#18686 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

supercali wrote:Hoces da kazes nikad niko te nije slikao osim sad
Ne. Hoću da kažem da je to prvi put da sam stao na sred ceste i to u brzini. Koliko sam često u gradu dovoljno govori da nisam ni znao da su kod bivše Vampine kafane i taksi štanda napravili parking. Da je bilo mjesta na parkingu stao bih na isti na sekund. Jednostavno bio u žurbi i nisam duže se zadržao od minute i nisam nikog blokirao. Jedino se sjećam da je naišao jedan Audi koliko mi se čini. Da sam morao duže od minute da se zadržim, sigurno bi otišao dalje s autom i negdje se fino parkirao. Nisam budala da ostavim auto i da odem i da ljudi čekaju pet, deset i više minuta dok se pojavim. Jednom u životu stao tako i odmah me neko slikao, ali ja se uopće ne ljutim i priznajem da sam pogriješio. Pa neki dan vozim auto svira mi muzika, ja uživam i u svom nekom svijetu i u zadnji tren skontah da se na semaforu upalilo crveno i stanem. Ja ne volim brzu vožnju. Volim da pustim dobru muziku i da uživam i da u svakom trenutku mogu stati ako treba i da ne moram razmišlajti da li će mi sta izletit ispred auta i da li ću moći na vrijeme zakočiti. Najveća brzina kojom sam vozio je bila 150 KM na sat i to na autoputu za Zagreb i na Dalmatini i to ne konstantno, već na kratko kad sam malo testirao auto. Inače vozim 120 do 130 na ta dva autoputa, dok na našem vozim 110 do 120 km. Nekad za nijansu sporije, a nekad brže ako vršim preticanje, a iza mene se pojavi neko ko ide brže od mene, pa da mu se mogu skloniti. Nerazumijem ljude, koji voze 150 i više km. Ja ne bih mogao, jer bi non stop bio napet i kao na iglama i razmišljao šta mi može izletiti na sred ceste.
supercali

#18687 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

I makni se iz lijeve na ap nije ti to gradska saobracajnica nebitno je li magla kisa snijeg asteroidi vozi desnom
Better Man

#18688 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

supercali wrote:I makni se iz lijeve na ap nije ti to gradska saobracajnica nebitno je li magla kisa snijeg asteroidi vozi desnom
Vidi. Po magli vozim lijevom iz sigurnosni razloga, jer često zbog katastrofalne vidljivosti kasno uočim auto ispred sebe, a dodatni problem su auta bez svjetala. I to je jedini razlog što vozim lijevom trakom na autoputu po magli. Osjećam se sigurnije i manje napeto. Zima 2007. godine, januar kad se magla nije digla sedam dana, vozim kući s posla po najgoroj magli ikad i vidim auto ispred mene daje žmigavac da se isključi u Visoko i ja zanjim isto uradim, kad u zadnji tren skonatm da je čovjek pogriješio i zamalo se nije zabio u betonski zid na mostu. Od atada nikad ne vjerujem autima ispred sebe kad je magla u pitanju.
MOSALJOZE

#18689 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MOSALJOZE »

Zamjena uloška :lol:
thekupus

#18690 Re: "Majstori" parkiranja

Post by thekupus »

Koji lik :lol:

Pa svi koji su uhvaćeni da su parking papčine se izvlače da je to "prvi put, samo minut, nema nigdje drugo parkinga". To ne znači da nisi parking papak.

Pogledaj malo Stop a Douchebag, svaki drugi ima identičan izgovor.
supercali

#18691 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Better Man wrote:
supercali wrote:I makni se iz lijeve na ap nije ti to gradska saobracajnica nebitno je li magla kisa snijeg asteroidi vozi desnom
Vidi. Po magli vozim lijevom iz sigurnosni razloga, jer često zbog katastrofalne vidljivosti kasno uočim auto ispred sebe, a dodatni problem su auta bez svjetala. I to je jedini razlog što vozim lijevom trakom na autoputu po magli. Osjećam se sigurnije i manje napeto. Zima 2007. godine, januar kad se magla nije digla sedam dana, vozim kući s posla po najgoroj magli ikad i vidim auto ispred mene daje žmigavac da se isključi u Visoko i ja zanjim isto uradim, kad u zadnji tren skonatm da je čovjek pogriješio i zamalo se nije zabio u betonski zid na mostu. Od atada nikad ne vjerujem autima ispred sebe kad je magla u pitanju.
U desnu ako so corav i prilagodi voznju uslovima na cesti
supercali

#18692 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Kreten ostavio sinoc na prolaz jutros prolazim neko mu izbusio dvije gume
Image
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18693 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Matijevic_Vlado »

MOSALJOZE wrote:Zamjena uloška :lol:
:mrgreen: jbt hemijsku na servis nosi :mrgreen:
Sta kaze kako mu auto prolazi, hauba zeleno, vugla mu zuto i gepek kroz crveno :mrgreen: . moze nekoga udariti ako vozi desnom a njega ne moze niko dok vozi lijevom. Iznenadio me Londonac :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18694 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

Matijevic_Vlado wrote:
:mrgreen: jbt hemijsku na servis nosi :mrgreen:
Sta kaze kako mu auto prolazi, hauba zeleno, vugla mu zuto i gepek kroz crveno :mrgreen: . moze nekoga udariti ako vozi desnom a njega ne moze niko dok vozi lijevom. Iznenadio me Londonac :mrgreen:
tako on i dabldekera po londonu voza :lol:
Image
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18695 Re: "Majstori" parkiranja

bitanga_sa_otesa wrote:
Matijevic_Vlado wrote: :mrgreen: jbt hemijsku na servis nosi :mrgreen:
tako on i dabldekera po londonu voza :lol:
Image
Ionda se zali kako ga onaj mali iz Sutjeske maltretira :mrgreen: . 23 godine vozackog iskustva :mrgreen: .
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18696 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

Matijevic_Vlado wrote: Ionda se zali kako ga onaj mali iz Sutjeske maltretira :mrgreen: . 23 godine vozackog iskustva :mrgreen: .
jbga...decko mali i njezan...osjecajan....
kakavdanakneiskustvu

#18697 Re: "Majstori" parkiranja

:lol:
Matijevic_Vlado

#18698 Re: "Majstori" parkiranja

bitanga_sa_otesa wrote:
Matijevic_Vlado wrote: Ionda se zali kako ga onaj mali iz Sutjeske maltretira :mrgreen: . 23 godine vozackog iskustva :mrgreen: .
jbga...decko mali i njezan...osjecajan....
Mamina prijatelica mu pricala
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#18699 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Kako se better sam pokopa. :D
Al' ulozak je neprikosnoven. :lol:
Ned071

#18700 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ned071 »

Trebao bi cesce po knjige... Preticu... Ne preticaju...
Locked