Kod mene je Sony Bravia i na automatskom skeniranju ima samo frekvencija i to ako je brzo skeniranje odabrano, ako je full onda nema nista samo scan i to je to. Uglavnom kod mene na novom signalu nema prakticno nista. I ono kanala sto se vidi sve trza.Benq wrote:Kod mene na LG-u sve je na auto osim frekvencije , za frekvenciju unosim 610000 (mada je svejedno koju god da uneses) i sljedeci korak oznacim box na "skeniraj kodirane kanale" , nakon 30ak sekundi ready to gocrnivrag wrote:Potrebno je u frekvenciju unijeti 666000, a network ID kao 387, također je potrebno u postavkama TV-a odabrati Free+scrambled channels, i onda ti mora pronaći sve kanale.HomeArt wrote:
Kada odem na automatsko skeniranje i odaberem Brzo jedina stvar koju mogu promijeniti je frekvencija i nju podesim na 610. Ispod toga jos imam Network ID na kojem pise auto i to je to, onda samo scan. Nakon skeniranja ista stvar samo sto onda cak i nađeni kanali uglavnom ne rade, od tih 46 radi ih samo nekoliko.
Tako ja radim na svoj Phillips TV-u, odaberem advanced pretraživanje, unesem symbol rate 6956, network ID 387, i frekvenciju 666000 Mhz, i u roku od jedno minutu i po, TV mi pronađe 208 TV i 72 radio kanala.
HS kablovska
Moderator: anex
-
HomeArt
#18676 Re: HS kablovska
- Benq
#18677 Re: HS kablovska
Jesi li pokusao da skeniras bez modula ? Isto tako provjeri da li je drzava setovano na Finska ili Hrvatska, ukoliko je neka druga i to moze praviti probleme.HomeArt wrote: Kod mene je Sony Bravia i na automatskom skeniranju ima samo frekvencija i to ako je brzo skeniranje odabrano, ako je full onda nema nista samo scan i to je to. Uglavnom kod mene na novom signalu nema prakticno nista. I ono kanala sto se vidi sve trza.
- crnivrag
#18678 Re: HS kablovska
Eh biće da je to problem, signal na frekvencijama je toliko slab da neke frekvencije uopšte ne očitava, a te koje očita imaju jedva nešto malo signala, što ne može podržati neometan prikaz digitalne slike, pa dolazi do "zaleđivanja" slike.HomeArt wrote:
Kod mene je Sony Bravia i na automatskom skeniranju ima samo frekvencija i to ako je brzo skeniranje odabrano, ako je full onda nema nista samo scan i to je to. Uglavnom kod mene na novom signalu nema prakticno nista. I ono kanala sto se vidi sve trza.
Prvo bi trebao provjeriti instalacije u kući, ako je sve ok, javi se korisniku @HS na PP, i oni će iz baze provjeriti jačinu signala, pa ako ne bude ok, poslaće ti tehničare na adresu, da ti poprave i uklone uzroke slabog signala.
-
operacija labrador
#18679 Re: HS kablovska
Ima li neke šanse da HS uvede "simetrične" internet pakete npr 10mbps/10 ili 20mbps/20 itd .
Sve je veća potreba za bržim uploadom npr svaki dan sinkroniziram stotine fileova (od kuće) sa cloud servisom i to može (uz upload 2mbps) trajati satima.
Hvala.
Sve je veća potreba za bržim uploadom npr svaki dan sinkroniziram stotine fileova (od kuće) sa cloud servisom i to može (uz upload 2mbps) trajati satima.
Hvala.
- Benq
#18680 Re: HS kablovska
To bi bilo lijepo , medjutim ne vjerujem da ce se bilo sta slicno desiti.operacija labrador wrote:Ima li neke šanse da HS uvede "simetrične" internet pakete npr 10mbps/10 ili 20mbps/20 itd .
Hvala.
-
dadem17
#18681 Re: HS kablovska
Imate li Nature/History HD i Nat Geo HD koji bi trebali biti na 602MHz? Dobio sam novi signal ali tih kanala nema?Benq wrote:Dacrnivrag wrote: Evo još jedno zanimljivo pitanje
Da li se kanal Z1 nalazi na frekvenciji 626000 Mhz, pošto se kod nas testirao na toj frekvenciji skoro godinu dana, a ukinut je zajedno sa ostalim testnim kanalima: Minimax, Da Vinci Learning, Outdoor Channel i Art Info., Z1 je na 626000 / 6956 / 256QAM
- Benq
#18682 Re: HS kablovska
Oba kanala rade ok. Ne mozes nikako da ih pronadjes ili imas neku poruku na tim kanalima ?dadem17 wrote:
Imate li Nature/History HD i Nat Geo HD koji bi trebali biti na 602MHz? Dobio sam novi signal ali tih kanala nema?
-
dadem17
#18683 Re: HS kablovska
Nemam nista na 602MHz ,tu bi trebali biti?Benq wrote:Oba kanala rade ok. Ne mozes nikako da ih pronadjes ili imas neku poruku na tim kanalima ?dadem17 wrote:
Imate li Nature/History HD i Nat Geo HD koji bi trebali biti na 602MHz? Dobio sam novi signal ali tih kanala nema?
-
operacija labrador
#18684 Re: HS kablovska
Pošto nema odgovora na privatnu poruku, da se i ja požalim . Nema signala (već duže vrijeme) HRT3 i HRT4 na digitalnoj, tu i tamo se pojavi ali uglavnom - "Usluga nije dostupna" ili "no signal"
- Benq
#18685 Re: HS kablovska
Da , oba kanala su na 602 , evo link sa frekvencijama i kanalima : http://www.hkb.ba/?page_id=4818dadem17 wrote:
Nemam nista na 602MHz ,tu bi trebali biti?
Jesi li uspio da skeniras ostale frekvencije ? Da li je slika dobra na ostalim kanalima ? Vjerovatno ti je slab signal na ovoj frekvenciji pa je ne moze skenirat.
- chakany
#18686 Re: HS kablovska
Još uvijek su smetnje na RTL Living kanalu
Ovaj problem traje već cijelu sedmicu.
- Benq
#18687 Re: HS kablovska
Na zalost da , prijavio sam i kazu da su upoznati sa problemom i rade na rjesavanju.. Inace to je i meni jedan od najboljih kanala.chakany wrote:Još uvijek su smetnje na RTL Living kanalu![]()
-
dadem17
#18688 Re: HS kablovska
Sve ostalo je ok, BBC Earth HD na 610 odlican... samo nema tih na 602,a onaj viasat history/nature mi je jedan od boljih koji sam gledao. Mora uvijek nesto biti...nikad na zelenu granuBenq wrote:Da , oba kanala su na 602 , evo link sa frekvencijama i kanalima : http://www.hkb.ba/?page_id=4818dadem17 wrote:
Nemam nista na 602MHz ,tu bi trebali biti?
Jesi li uspio da skeniras ostale frekvencije ? Da li je slika dobra na ostalim kanalima ? Vjerovatno ti je slab signal na ovoj frekvenciji pa je ne moze skenirat.
- Benq
#18689 Re: HS kablovska
Hajde probaj rucno da skeniras :dadem17 wrote: Sve ostalo je ok, BBC Earth HD na 610 odlican... samo nema tih na 602,a onaj viasat history/nature mi je jedan od boljih koji sam gledao. Mora uvijek nesto biti...nikad na zelenu granu
Frekvencija 602000
Symbol Rate 6956 kS/s
Modulation 256QAM
- biggrin
#18690 Re: HS kablovska
evo sam cekao nekoliko dana, ne bi li se "ukazali". skenirao sam ponovo kanale...i dalje ih nemam...ima li iko ideju kako da ih vratim?Benq wrote:Kod mene je sve uredno sa tim programima.biggrin wrote:jel ovo samo kod mene nestalo nekih kanala (hayatovci, nik jr. ...) ?
- Benq
#18691 Re: HS kablovska
Jesi li pokusavao rucno skenirati samo tu frekvenciju na kojoj su hayatovci ?biggrin wrote:evo sam cekao nekoliko dana, ne bi li se "ukazali". skenirao sam ponovo kanale...i dalje ih nemam...ima li iko ideju kako da ih vratim?Benq wrote:Kod mene je sve uredno sa tim programima.biggrin wrote:jel ovo samo kod mene nestalo nekih kanala (hayatovci, nik jr. ...) ?
-
dadem17
#18692 Re: HS kablovska
Nema nista,probao sam te postavke. nemam ni kanala na 722 MHz,nikako a oni na 706 su losi u kockicama... hura za novi signal i novu kompaniju koja ugradjuje "bolju"opremu!Benq wrote:Hajde probaj rucno da skeniras :dadem17 wrote: Sve ostalo je ok, BBC Earth HD na 610 odlican... samo nema tih na 602,a onaj viasat history/nature mi je jedan od boljih koji sam gledao. Mora uvijek nesto biti...nikad na zelenu granu
Frekvencija 602000
Symbol Rate 6956 kS/s
Modulation 256QAM
- Benq
#18693 Re: HS kablovska
U tom slucaju ili nazovi 1360 ili posalji podatke HS-u na PP sa svojim podacima i izdat ce nalog za izlazak tehnicara na adresu , ako je sve uredno sa kablovima u stanu , pojacat ce signal i otkloniti te probleme.dadem17 wrote: Nema nista,probao sam te postavke. nemam ni kanala na 722 MHz,nikako a oni na 706 su losi u kockicama... hura za novi signal i novu kompaniju koja ugradjuje "bolju"opremu!
Kod mene npr kad je dosao novi signal , sve je bilo odlicno osim jedne frekvencije , kanali na toj frekvenciji bili u kockama ali su to kroz par sati popravili i evo nemam vise nikakvih problema od tog dana, cak sam uzeo i Trio Grande Extra paket i prezadovoljan sam , tako da ce se i to tvoje rijesit bez problema.
- biggrin
#18694 Re: HS kablovska
evo sam cekao nekoliko dana, ne bi li se "ukazali". skenirao sam ponovo kanale...i dalje ih nemam...ima li iko ideju kako da ih vratim?[/quote]Benq wrote:
Kod mene je sve uredno sa tim programima.
Jesi li pokusavao rucno skenirati samo tu frekvenciju na kojoj su hayatovci ?[/quote]
nisam, ne znam na kojim su frekvencijama nik jr.i hajatovci
- Benq
#18695 Re: HS kablovska
Evo link sa frekvencijama i kanalima: http://www.hkb.ba/?page_id=4818biggrin wrote: nisam, ne znam na kojim su frekvencijama nik jr.i hajatovci
Hayatovci i Nick Jr. su na frekvenciji 642000 , symbol rate 6956kS/s , Modulation 256QAM
Imas li ove ostale kanale tipa B92 , Prva TV , Nasa TV , Igman TV , Laudato TV ? Oni su na istoj frekvenciji sa Hayatovcima.
-
azizmpj
#18696 Re: HS kablovska
Obzirom da ste me prozivali, moram da se obratim!
Tehnicari su izlazili (KONACNO) na teren. Pitaju se kako ja uopste imam interneta, ali eto nekako ga ima! Kazu kako je jacina signala smijesna! Da ce uraditi dio infrastrukture do mene ponovno i kako terba.
Pitam ja njih kako to da do 31.12.2015. nije bilo nikakvih problema ...kazu nije do tebe, nije do nas ...novi NAKARADNI siglan koji je teladmah pustio nije u velikoj mjeri u opsegu UHF ...
Gazdaricu sam raskacio, ona je uzela mojutv i presetna je, a i ja ...jer nisam do sada ni jednom silazio do nje. A prije ...bio je poziv svaki drugi dan te ovo, te ono!
Dakle krenulo je na bolje ...pa vidjet cemo!
Tehnicari su izlazili (KONACNO) na teren. Pitaju se kako ja uopste imam interneta, ali eto nekako ga ima! Kazu kako je jacina signala smijesna! Da ce uraditi dio infrastrukture do mene ponovno i kako terba.
Pitam ja njih kako to da do 31.12.2015. nije bilo nikakvih problema ...kazu nije do tebe, nije do nas ...novi NAKARADNI siglan koji je teladmah pustio nije u velikoj mjeri u opsegu UHF ...
Gazdaricu sam raskacio, ona je uzela mojutv i presetna je, a i ja ...jer nisam do sada ni jednom silazio do nje. A prije ...bio je poziv svaki drugi dan te ovo, te ono!
Dakle krenulo je na bolje ...pa vidjet cemo!
- kloniran
#18697 Re: HS kablovska
Joj kad im se ja nakacim na kosti
Otkako su preuzeli nijedan vikend nije prosao a da nemam konstantna pucanja konekcije
krene oko 22h u petak i tako do ponedjeljka svako malo, a i radnim danima bar nekoliko puta nestane od 20h pa nadalje
Otkako su preuzeli nijedan vikend nije prosao a da nemam konstantna pucanja konekcije
krene oko 22h u petak i tako do ponedjeljka svako malo, a i radnim danima bar nekoliko puta nestane od 20h pa nadalje
- biggrin
#18698 Re: HS kablovska
nije bilo ni njih, ali evo uspjesno preskenirano...ne znam gdje i sto se uopste izgubise samoinicijativnoBenq wrote:Evo link sa frekvencijama i kanalima: http://www.hkb.ba/?page_id=4818biggrin wrote: nisam, ne znam na kojim su frekvencijama nik jr.i hajatovci
Hayatovci i Nick Jr. su na frekvenciji 642000 , symbol rate 6956kS/s , Modulation 256QAM
Imas li ove ostale kanale tipa B92 , Prva TV , Nasa TV , Igman TV , Laudato TV ? Oni su na istoj frekvenciji sa Hayatovcima.
-
sarajlija1971
#18699 Re: HS kablovska
Pozdrav svima,
ima li jos neko da ima Grundig TV sa digitalnim kablovskim tjunerom i da ima slican problem kao i ja.
Naime, nakon sto smo konacno (iz 77. pokusaja i mi dobili tu famoznu novu programsku semu), nakon sto preskeniram kanale svi su na listi (cini mi se 202 digitalna, 70 radio i 60 analognih). Medjutim, nakon gasenja TV, i kad ga ponovo upalim, gube se svi digitalni kanali, rade samo analogni, i ako zelim da gledam digitalne moram ponovo da preskeniram iz pocetka.
Tehnicar mi danas govori da je do Grundig TV-a, meni opet nije jasno kako je sve radilo bez problema prije prelaska na novu programsku semu, ali covjek rece da je do mreze.
Eto, ako ima neko sa slicnim problemom da cujem sta je uradio. Meni su nudili da zamijenim modul sa risiverom, i posto sam na KID8 paketu, znaci HS, mogu dobiti samo HEMA2 krs od risivera. Covjek ga danas spojio, ja mu rekoh skidaj to i ostavi mi moj lijepi modul, pa da je preskeniravam svaki put prije gledanja. Razlika u kvaliteti slike, sto bi rek'o Djuro, draaaaasticna.
Elem, sad po njima je opcija da predjem na Telemach na DuoNet, par KM skuplje i da mi onda daju taj neki D3 mini risiver koji je svemirski brod za ovaj HEMA2.
ima li jos neko da ima Grundig TV sa digitalnim kablovskim tjunerom i da ima slican problem kao i ja.
Naime, nakon sto smo konacno (iz 77. pokusaja i mi dobili tu famoznu novu programsku semu), nakon sto preskeniram kanale svi su na listi (cini mi se 202 digitalna, 70 radio i 60 analognih). Medjutim, nakon gasenja TV, i kad ga ponovo upalim, gube se svi digitalni kanali, rade samo analogni, i ako zelim da gledam digitalne moram ponovo da preskeniram iz pocetka.
Tehnicar mi danas govori da je do Grundig TV-a, meni opet nije jasno kako je sve radilo bez problema prije prelaska na novu programsku semu, ali covjek rece da je do mreze.
Eto, ako ima neko sa slicnim problemom da cujem sta je uradio. Meni su nudili da zamijenim modul sa risiverom, i posto sam na KID8 paketu, znaci HS, mogu dobiti samo HEMA2 krs od risivera. Covjek ga danas spojio, ja mu rekoh skidaj to i ostavi mi moj lijepi modul, pa da je preskeniravam svaki put prije gledanja. Razlika u kvaliteti slike, sto bi rek'o Djuro, draaaaasticna.
Elem, sad po njima je opcija da predjem na Telemach na DuoNet, par KM skuplje i da mi onda daju taj neki D3 mini risiver koji je svemirski brod za ovaj HEMA2.
-
batara
#18700 Re: HS kablovska
Isti problem imao, do tv-a jesarajlija1971 wrote:Pozdrav svima,