Sda do groba!belfy wrote:to tek kada ti i Havana dignete isti. bilo njemu ili drugoj strani...ko vas je vec natjerao u inostranstvo... mozda prije Izetbegovicima, jer su vam valjali i onda, a i sada... jednom da odete, a sada da plivate... jer, bez prvog ne bi plivali, a sa drugim ne bi otisli...muha_sa wrote:Pojedinci trebaju dic spomenik Bakiru u prirodnoj veliciniboMMe i jedan plah za SDA-u
![]()
Da nije njihA klinac bi Njemacke vidjeli
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#18676 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#18677 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bakirovac iz prvog safa
- HAVANA
#18678 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E cuj alija i bakir. 
-
Hendrix
#18679 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne bi vjerovao koliko tamo ima ljudi koji su dosli kao izbjeglice i dobili sve od drzave, nemaju potrebe da komuniciraju sa lokalcima niti da rade nesto konkretno u zivotu. Ako sta rade fizikanerski to je u firmama koje su vlasnistvo balkanca i rade s nasim ljudima. Totalna ludost ali tako je.HAVANA wrote:Hendrix wrote:Neki dan upoznam lika koji je zbriso u Australiju u ratu...tipicni dezerter paksu koji sada dolazi da kupi plac u Bosni da zivi od australske penzije. Kaze nece raja da radi u Bosni, ja odem tamo svi kafe piju, nece niko da mi kosi travu ja dajem pare bla bla...I onda mrtav hladan kaze nama je Australija sve dala i kuce i penzije, mi smo sve imali nismo morali raditi...frajer zivi 30 godina tamo i Englski jezik naglaba.
Jebo lud zbunjenog.E cuj naglaba.Pa sta je radio 30 godina veseo bio?
- sinuhe
#18680 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je slucaj sa vecinom onih koji su otisli ili odu nesto stariji a jezike nikad nisu ucili. Ima starijih ljudi od 80+ i u starackim domovima u npr. Wichita Kansasu.
Ali i relativno mladih ljudi kojima su mala djeca prevodioci sto je dosta neodgovorno od njih.
Ali i relativno mladih ljudi kojima su mala djeca prevodioci sto je dosta neodgovorno od njih.
- HAVANA
#18681 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hendrix wrote:Ne bi vjerovao koliko tamo ima ljudi koji su dosli kao izbjeglice i dobili sve od drzave, nemaju potrebe da komuniciraju sa lokalcima niti da rade nesto konkretno u zivotu. Ako sta rade fizikanerski to je u firmama koje su vlasnistvo balkanca i rade s nasim ljudima. Totalna ludost ali tako je.HAVANA wrote:Hendrix wrote:Neki dan upoznam lika koji je zbriso u Australiju u ratu...tipicni dezerter paksu koji sada dolazi da kupi plac u Bosni da zivi od australske penzije. Kaze nece raja da radi u Bosni, ja odem tamo svi kafe piju, nece niko da mi kosi travu ja dajem pare bla bla...I onda mrtav hladan kaze nama je Australija sve dala i kuce i penzije, mi smo sve imali nismo morali raditi...frajer zivi 30 godina tamo i Englski jezik naglaba.
Jebo lud zbunjenog.E cuj naglaba.Pa sta je radio 30 godina veseo bio?
U sta mu zivot prodje...
- 512MB
#18682 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
KlasiĆna balkanska mahalaška spika i trač, ako ljudi mogu bez engleskog jezika normalno funkcionisat onda đe problem tu? 
- SaraFina
#18683 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
muha_sa wrote:![]()
![]()
Bakirovac iz prvog safa
Ti i Havana najgori ste od sve bosanske djece. Ja i Fudo od dijasporske.
Nema Fudolinija ni da uskrsne gdje
- 512MB
#18684 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tebi i Fudi dodaj samo jos Melburna i eto vas trio fantastico 
- amidzazeher
#18685 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nevjerovatno koliki je trn u oku ova naša dijaspora! Cuj u sta mu zivot prodje. Zato sto naglaba engleski? Svako zivi zivot kako zna i umije i kako mu odgovara razumijete li to.512MB wrote:KlasiĆna balkanska mahalaška spika i trač, ako ljudi mogu bez engleskog jezika normalno funkcionisat onda đe problem tu?
Ti se Havana ubi dokazujuci da je tebi dobro u Sarajevu i pitas se u sta prodje covjeku zivot a od citavog njegovog zivota imas info da nije naucio engleski i da je,naravno, dijaspora!
Isto i na temi za zicaru. Covjek rekao da je morao platiti 20KM kartu za kcerku koja nema nasu LK i odmah ovakav onakav, dijasporska pizda itd, ali poznavajuci nas gledali bi da nekog turistu provucemo kao Bosanca ne bili mu se kako uvukli u guzicu i poslije se kurcili kako smo ucinili dobro za turizam.
Bjezi ba!
-
Seyfo
#18686 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Na forumu je taj,pored pemZije ima i naslijeđenih stanova, rijeka,mora i šuma, malo naglaba bosanski ali vidiš nismo znali da i engleski slabo divani. Hoće to kad ne moraš.
- 512MB
#18687 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Na forumu je samo kad nije na plaži u Dohi ili na vikendici na BjelašniciSeyfo wrote:Na forumu je taj,pored pemZije ima i naslijeđenih stanova, rijeka,mora i šuma, malo naglaba bosanski ali vidiš nismo znali da i engleski slabo divani. Hoće to kad ne moraš.
-
melac
#18688 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jesi znao Miru Dimača?muha_sa wrote:belfy wrote:to tek kada ti i Havana dignete isti. bilo njemu ili drugoj strani...ko vas je vec natjerao u inostranstvo... mozda prije Izetbegovicima, jer su vam valjali i onda, a i sada... jednom da odete, a sada da plivate... jer, bez prvog ne bi plivali, a sa drugim ne bi otisli...muha_sa wrote:Pojedinci trebaju dic spomenik Bakiru u prirodnoj veliciniboMMe i jedan plah za SDA-u
![]()
Da nije njihA klinac bi Njemacke vidjeli![]()
![]()
otkudA ti to da sam ja živio iliti radio u inostranstvu![]()
![]()
Nekad je biro za zapošljavanje slao radnike u Njemacku pa i meni ponudili da idem u Oberhauzen
Jebo vas Oberhauzen i Njemackahocu u Unioninvest OUR Klimatizacija
![]()
Bilo je još ponuda da se ide vanka--al ja JOKne mrdam odavLe
ne racunam ono što sam par puta preko firme išAo u Libiju-al je to bilo pa dva mjeseca pa se moglo izdurat bez rajvaSa
- SaraFina
#18689 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Što? Baš naprotiv! Mi ne lažemo o enormnim satnicama na zapadu i u USA (Ja i Dofu) ne slikavamo tuđe jahte na jedrenju, tuđe žene/muževe i ne lažemo svoje identitete. I to da bi uljepšali forumski opus i lagali raju. Zar ne?512MB wrote:Tebi i Fudi dodaj samo jos Melburna i eto vas trio fantastico
Jer mi bi i u BiH isto živjeli sigurno
- insomnia78
#18690 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
SaraFina wrote:Što? Baš naprotiv! Mi ne lažemo o enormnim satnicama na zapadu i u USA (Ja i Dofu) ne slikavamo tuđe jahte na jedrenju, tuđe žene/muževe i ne lažemo svoje identitete. I to da bi uljepšali forumski opus i lagali raju. Zar ne?512MB wrote:Tebi i Fudi dodaj samo jos Melburna i eto vas trio fantastico
- SaraFina
#18691 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
insomnia78 wrote:SaraFina wrote:Što? Baš naprotiv! Mi ne lažemo o enormnim satnicama na zapadu i u USA (Ja i Dofu) ne slikavamo tuđe jahte na jedrenju, tuđe žene/muževe i ne lažemo svoje identitete. I to da bi uljepšali forumski opus i lagali raju. Zar ne?512MB wrote:Tebi i Fudi dodaj samo jos Melburna i eto vas trio fantastico
Je li ludjak Dofu na onom izbjegličkom forumu?
- insomnia78
#18692 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemam pojma. Nisam tamo
- SaraFina
#18693 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
insomnia78 wrote:Nemam pojma. Nisam tamo
Ni ja. Ali kontam neće dugo s onim kritikama ženama
- 512MB
#18694 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Opet si se zahajcalaSaraFina wrote:Što? Baš naprotiv! Mi ne lažemo o enormnim satnicama na zapadu i u USA (Ja i Dofu) ne slikavamo tuđe jahte na jedrenju, tuđe žene/muževe i ne lažemo svoje identitete. I to da bi uljepšali forumski opus i lagali raju. Zar ne?512MB wrote:Tebi i Fudi dodaj samo jos Melburna i eto vas trio fantastico
- SaraFina
#18695 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jok. Ne laskaj si.
.
Nego ne volim licemjerje nikako.
Nego ne volim licemjerje nikako.
- 512MB
#18696 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel ti baš tolko dosadno na karenzu 
- SaraFina
#18697 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote:Jel ti baš tolko dosadno na karenzu
Ti misliš da je zezanje kad ja kažem "Stranka te prati i ima planove s tobom"
- 512MB
#18698 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Al hajd da fulaš u jednoj stvari, nego bukvalno sve niđe veze 
- muha_sa
#18699 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
gdje je radiomelac wrote:Jesi znao Miru Dimača?muha_sa wrote:![]()
![]()
otkudA ti to da sam ja živio iliti radio u inostranstvu![]()
![]()
Nekad je biro za zapošljavanje slao radnike u Njemacku pa i meni ponudili da idem u Oberhauzen
Jebo vas Oberhauzen i Njemackahocu u Unioninvest OUR Klimatizacija
![]()
Bilo je još ponuda da se ide vanka--al ja JOKne mrdam odavLe
ne racunam ono što sam par puta preko firme išAo u Libiju-al je to bilo pa dva mjeseca pa se moglo izdurat bez rajvaSa
- 512MB
#18700 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Libiji valjda