Sirija vol. 2

Locked
MMM1977

#18676 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Generale, griješiš. Pa maltene od prvog dana sukoba u Siriji postoje konstrukcije da je Isil tursko čedo i opstaju do danas, kada se isilovci raznose po Stambolu.

Uvijek se vrti neka priča o geostrategijama, plinovima i inim glupostima kao da pišemo na nekom super-specijaliziranom a ne mahalskom forumu.

I svi znaju razornost svih oružja, čak i onih nikada testiranih.
General War

#18677 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

SA 071 wrote:Ono što mi je zanimljivo, Rusi nijednom nisu pogodili položaje ni SAA ni bilo koje grupe koju podržavaju zračnim udarima. Jebi ga, Amerima se znalo ranije omaći i u Siriji, a pogotovo u Iraku da "slučajno" greškom pogode svoje saveznike dok oni napadaju "bradonje"... :-)
Take su ti ruske rakete, koga god pogode ako nije terorista, postoji tendencija da bude cim su ga pogodile...tako da se i to broji pod pogodak :D
MMM1977

#18678 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

SA 071 wrote:
MMM1977 wrote:Negativna empatija :D
Znaš šta je htio reći. Ah da, on nije Bošnjo pošto nije za Turke, a pošto nije Bošnjo vi ga ne možete ni shvatiti ni razumjeti :-)
Jesi nervozan čovjek.
Kikibombona

#18679 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

SDF poklopio dvoja plinska polja. Napreduju veoma lako, rekordan broj osvojenih sela u jednom danu.

ISIL u totalnom rasulu!
General War

#18680 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

MMM1977 wrote:Generale, griješiš. Pa maltene od prvog dana sukoba u Siriji postoje konstrukcije da je Isil tursko čedo i opstaju do danas, kada se isilovci raznose po Stambolu.

Uvijek se vrti neka priča o geostrategijama, plinovima i inim glupostima kao da pišemo na nekom super-specijaliziranom a ne mahalskom forumu.

I svi znaju razornost svih oružja, čak i onih nikada testiranih.
Sto cu grijesit...postoje raznorazne konstrukcije, pa i te da je Iran slao i bezbroj blikoistocnih dobrovoljaca dolazilo u BiH iz pravca Zagreba (a ne beograda, C Gore), pa ga niko nije optuzio za to...mozda samo laksa putna komunikacija :D
sarajevoxxxx

#18681 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

MMM1977 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Borci FSA u sjevernoj okolini Haleba: Niti jedan vojnik opozicije nije ušao iz Turske u Siriju. Oni koji brane Azaz i druga naselha su građani i borci iz tih gradova.

Video:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3074333325
Raja iz Azaza?
FSA u sjevernoj okolini Haleba.
sarajevoxxxx

#18682 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

General War wrote:
SA 071 wrote:Ono što mi je zanimljivo, Rusi nijednom nisu pogodili položaje ni SAA ni bilo koje grupe koju podržavaju zračnim udarima. Jebi ga, Amerima se znalo ranije omaći i u Siriji, a pogotovo u Iraku da "slučajno" greškom pogode svoje saveznike dok oni napadaju "bradonje"... :-)
Take su ti ruske rakete, koga god pogode ako nije terorista, postoji tendencija da bude cim su ga pogodile...tako da se i to broji pod pogodak :D
Bilo je grešaka kako da nije. Pa prije dva dana poklopili su režimske vojnike u Hami i Homsu. Pa u Deir Ez-Zouru, pa onda onaj konvoj Hezbollaha u Damasku. Bilo je te ruske prijateljske vatre daleko vise nego u Iraku američke.
handžar88

#18683 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Jedna lijepa slicica :)
Rare (& old) pic of the Assads. Bashar, Maher, Bushra, Anissa (now dead), Asef Shawkat (killed) & their kids.
Image
General War

#18684 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

sarajevoxxxx wrote:
General War wrote:
Bilo je grešaka kako da nije. Pa prije dva dana poklopili su režimske vojnike u Hami i Homsu. Pa u Deir Ez-Zouru, pa onda onaj konvoj Hezbollaha u Damasku. Bilo je te ruske prijateljske vatre daleko vise nego u Iraku američke.
Rusi ne grijese! I tacka!! to su sve bili elementi reakcije infiltrani u vojsku, samo cekali da se pridruze FSA, samo sto su to rusi navrijeme prepoznali :zzzz:
Zgoljo

#18685 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Kikibombona wrote:SDF poklopio dvoja plinska polja. Napreduju veoma lako, rekordan broj osvojenih sela u jednom danu.

ISIL u totalnom rasulu!
Pa naravno da je u rasulu,po naredbi.Kako je pao,osvojen Ramadi u Iraku?Gazde naredile,povucite se i iracka vojska ko iz pi.cke usla,prakticno bez otpora.
Isto tako je ISIL zauzeo Mosul i velike djelove Iraka i Sirije,bez ozbiljnog otpora.

Pa nemojte biti djeca,svako sa dvije ciste u glavi zna da je ISIL izraelskoamericki igrac koji ce se preko noci raspasti onako kako se preko noci i stvorio.Najsmjesnije mi je kad ovi rusini krenu o turskosaudijskom ISILU.Necu da kazem da njih Turska i Saudija ne trpe ali to je po nalogu,ni u kom slucaju nisu njihovi mentori.

ISIL je posluzio za dvije stvari,za svaciji razlog da se umijesa u sukob u Siriji kroz predhodno sataniziranje i snimke odsijecanja glava i za ostvarenje interesa.Na kraju se niko stvarno ne bori protiv ISILA.Gdje god ISIL zavrsi svoje odatle bude ekpresno,dekretom,povucen.A sve se prikaze kroz,lafo,izgubljene bitke.

Sjeca li se neko posjete izraelskog premijera Moskvi neposredno nakon ruskog ukljucivanja u sirijski sukob?I zasto je tamo isao?Da kaze Rusima koji su njihovi i da ih ne diraju.I jesu li ih dirali?Kazu da jesu nesto malo ali zdrav razum govori da nisu ni malo.
Last edited by Zgoljo on 19/02/2016 01:30, edited 1 time in total.
MMM1977

#18686 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

skyper wrote::?:
Breaking: The Turkish Air Force is bombing PKK (YPG) bases in Afrin, Syria.
Sad ce to s987864 da sredi.
MMM1977

#18687 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

General War wrote: Rusi ne grijese! I tacka!! to su sve bili elementi reakcije infiltrani u vojsku, samo cekali da se pridruze FSA, samo sto su to rusi navrijeme prepoznali :zzzz:
:D

Prvo su riješili teroriste u redovima SAA, prije nego su krenuli na teroriste po školama, bolnicama i pijacama.

Svaka ruska raketa je protuteroristička.
nixon69

#18688 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

General War wrote:
Djenerale,sta ti pusis u zadnje vrijeme?
Izgleda da si smot`o opasan shit. :D
General War

#18689 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

nixon69 wrote:
General War wrote:
Djenerale,sta ti pusis u zadnje vrijeme?
Izgleda da si smot`o opasan shit. :D
Sto? samo realno sagledavam naprednu rusku tehnologiju :D
Kikibombona

#18690 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Zgoljo wrote:
Kikibombona wrote:SDF poklopio dvoja plinska polja. Napreduju veoma lako, rekordan broj osvojenih sela u jednom danu.

ISIL u totalnom rasulu!
Pa naravno da je u rasulu,po naredbi.Kako je pao,osvojen Ramadi u Iraku?Gazde naredile,povucite se i iracka vojska ko iz pi.cke usla,prakticno bez otpora.
Isto tako je ISIL zauzeo Mosul i velike djelove Iraka i Sirije,bez ozbiljnog otpora.

Pa nemojte biti djeca,svako sa dvije ciste u glavi zna da je ISIL izraelskoamericki igrac koji ce se preko noci raspasti onako kako se preko noci i stvorio.Najsmjesnije mi je kad ovi rusini krenu o turskosaudijskom ISILU.Necu da kazem da njih Turska i Saudija ne trpe ali to je po nalogu,ni u kom slucaju nisu njihovi mentori.

ISIL je posluzio za dvije stvari,za svaciji razlog da se umijesa u sukob u Siriji kroz predhodno sataniziranje i snimke odsijecanja glava i za ostvarenje interesa.Na kraju se niko stvarno ne bori protiv ISILA.Gdje god ISIL zavrsi svoje odatle bude ekpresno,dekretom,povucen.A sve se prikaze kroz,lafo,izgubljene bitke.

Sjeca li se neko posjete izraelskog premijera Moskvi neposredno nakon ruskog ukljucivanja u sirijski sukob?I zasto je tamo isao?Da kaze Rusima koji su njihovi i da ih ne diraju.I jesu li ih dirali?Kazu da jesu nesto malo ali zdrav razum govori da nisu ni malo.
Objasni kako je ISIL jedino zarobljene turske drzavljane pustio na slobodu?

Objasni kako medju njima nema i nije bilo skoro nikakvih neprijateljstava iako godinama dijele granicu?

Sve zivo napadaju samo ne Tursku?

Ko je tu lud?

Image
mirsek

#18691 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

SA 071 wrote:
MMM1977 wrote:Ovoliko veličanje Rusije naprosto nije normalno. Kako vas samo nije stid napisati pozitivno slovo o njima nakon obaranja rezolucije i svih istupa njihovog ambasadora koji su svi na fonu komadanja ove zemlje.

Boli me ba qrac šta je bilo prije 100, 200 ili 500 godina, zanima me sadašnjost i budućnost. A danas je Rusija najveći neprijatelj ove zemlje a Turska najveći, možda i jedini, prijatelj koji nešto vrijedi u globalnim okvirima. Kakvi su, takvi su.

Ako ste vi Rusofili Bosanci onda neka nam je Bog na pomoći. Ili ste dječica zaluđena nekim uvrnutim idealima. Ali ja ipak mislim da ste se na popisu izjasnili drugačije iako su vam rečenice pune onog subhanallah, tobe jarabi itd. Kamuflaža.
:lol: :lol: :lol:

Otvori temu o Bosni i odnosu Rusije prema njoj pa ćeš vidjeti šta ću napisati o "braći" Rusima.

Ali evo da okrenem priču na tvoj način. Kako te nije stid podržavati Tursku koja nam u ratu nije pomagala nego su kurve šutile i pustile Srbima (kasnije i Hrvatima) da nas ubijaju, a Demirel je jedini od svih predsjednika Tuđmanu išao na sahranu, nije mu ni njemački predsjednik došao, ali turki jeste?! Kako te nije stid da podržavaš te Turke koji se nisu ni pokušali suprotstaviti Rusima tih 90-tih godina zbog svoje "braće" u BiH iako su tada Rusi bili u rasulu i slabiji bar 50 puta nego danas, a danas im se zbog ISIL-ove nafte ko nešto kočoperi?! I na kraju, kako te nije stid danas stati na stranu te Turske, a ne stati na stranu Irana koji nam je jedini pomagao i slao oružje za odbranu (uz američko odobrenje, naravno) i koji nam je u tom momentu jedini bio pravi prijatelj i pomoć iz "bratskih" pobuda da zaštite koliko mogu muslimane u BiH?!

Je l' de da ovakva konverzacija ne ide? :-)

Iskreno mene ako pitaš, meni je Iran draži od Turaka. Na kraju krajeva znaš kako Husein kapetan Gradašćević kaže Turčinu koji mu je rekao da nema Bosne ni Bošnjaka već samo Turska i Turci u prvoj polovini 19. vijeka kada su se Turci posrali na sve tekovine svoje istorije i krenuli silom da lokalno stanovništo "poturčavaju". Kaže Husein "...bilo je Beglerbeže Bosne i Bošnjaka i prije vas, ima ih i sada, a biće ih ako Bog da i poslije vas..."
Uhh, dobarrrrr :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
sarajevoxxxx

#18692 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Vitalij Čurkin: Izjave Asada kako želi povratiti kontrolu nad cijelim sirijskim teritorijem su u suprotnosti sa aktivnostima koje vodi ruska diplomatija a koje su vezane za sirijsku krizu.
von_admir

#18693 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

Hundreds march in #Cairo, protesting death of taxi driver reportedly shot by police
More from the #Cairo protests, driver reportedly killed in Darb al-Ahmar area
Image
Image
Image
DuckZz

#18694 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Pobunjenici pokrenuli ofanzivu u oblasti Qalemuna protiv ISIL-a prije 2 dana. I dalje vlada media blackout, ali znam da su do sada dogurali do ove lokacije.
Image
Image
Kaligula I

#18695 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

SA 071 wrote:
Ironmen wrote:Svi vi koji volite Tursku i nije vam jasno zasto vecina bosnja na ovom temi gaji negativne empatije prema turcima da vas pitam sta to BiH ima od Turske i sta je to Turska uradila dobro za BiH u zadnjih 200 godina gdje su bili 1832 i gdje su vasa braca turci bili 1992 ???
Ma ima Bošnjo kratko pamćenje. Ali primjeti kako niko od njih ne komentariše Tursku ulogu u BiH eto tih zadnjih 200 godina koje si naveo, pogotovo ne u ratu u BiH.

Gdje su to Turci poturili leđa za nas? Kada? I sada više ulažu u Srbiju nego u BiH kod svoje braće Bošnjaka. Samo kao jedan od mase primjera, u Srbiji imaju 2 turske banke, a kod nas samo jedna. Nisu ni Rusi Srbe plaho pomagali, već su ih koristili za potkusurivanje s drugim silama, ali su opet bili više oni njima na dispoziciji nego Turci nama, pa eto i kroz tu rezoluciju koliko god nečasno bilo i na obraz Rusima, ali Srbi su ih molili i ovi im kao "saveznici" na kraju izašli u susret. Bolje bi nam bilo da smo Rusima poslije rata guzice davali, nego Turcima. Više bi hajra imali :lol:
...ovo je objektivno sagledavanje povjesti bh. naroda...davno sam ovdje, u ime toga, preporučio čitanje Andrićeve pripovjetke "Pismo iz 1920"... ali kakvi, neki bi prije sebi odsjekli ruku nego uzeli u nju knjigu Ive Andrića...a čovjek je sto posto bio u pravu kad je rekao da u BiH neće biti napretka sve dotle dok u njoj ne dođe do izmjene materijalne osnove života i podizanja nivoa svijesti...evo sto godina kasnije mi ni milimetar nismo naprijed...šta reći?... :oops:
Kaligula I

#18696 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

MMM1977 wrote:
SA 071 wrote:
MMM1977 wrote: Umiješ li ti čitati? Akcenat na sadašnjost.

Btw, i meni je Iran draži od Turske.
Pa ovo što sam ti naveo je bilo u bliskoj prošlosti (rat u BiH) ne prije 100, 200, 500 godina. Ali generalno ko ne uči iz prošlosti, ponovo proživljava. Nisu Turci nikom prijatelji, upamti to.

I ako ti je Iran draži, što njih ne podržavaš, što baš Turke koji niti djeluju moralno, niti djeluju u skladu sa međunarodnim pravom, i još se ponašaju kao agresoori. A Iran je na suprotnoj strani od Turaka. I na strani Sirije i Rusije. I Hezbolaha. I Palestine. I na našoj strani iako im je Fahro protjerao diplomate. A protiv su cionista. I protiv Saudijaca. I Katara...
:-)
Da, Iran mi je najdraža zemlja na svijetu poslije BiH i biće dok sam živ. Tursku volim samo turistički ali u odnosu na Rusiju moja ljubav prema Turskoj je veća nego Romeova ljubav za Juliju.

Volim i Hezbollah, volim i SAA donekle.

Volim i svoju ženu i sve ostale žene sa velikim sisama :D

Jebo li vas Putin.
...tražili ste gledajte...lekcija je vrhunska, ali učenik izgleda slab, tako da će sve ostati tamo gdje je i bilo...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#18697 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

samo vidjeti na kojoj su strani rusija i srbija i stati kontra - nema šanse teoretske da pogriješiš
tesanj

#18698 Re: Sirija vol. 2

Post by tesanj »

japin_mutapi wrote:samo vidjeti na kojoj su strani rusija i srbija i stati kontra - nema šanse teoretske da pogriješiš
Samo vidjeti na kojoj je strani izrael i stati kontra...
glockov kolac

#18699 Re: Sirija vol. 2

Post by glockov kolac »

http://www.middleeasteye.net/news/34-sy ... 1891150940

Samo neka "braća Rusi" i režimska govna oslobađaju zemlju... Majku li vam fašističku!
Em2r

#18700 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

tesanj wrote:
japin_mutapi wrote:samo vidjeti na kojoj su strani rusija i srbija i stati kontra - nema šanse teoretske da pogriješiš
Samo vidjeti na kojoj je strani izrael i stati kontra...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nemoj im bracu cionisticku, oni su jedna dusha.
Locked