Mislim da ova Dobricina vazi i za TurkeTito_i_Partija wrote:trt.net gori od daily sabaha.

Mislim da ova Dobricina vazi i za TurkeTito_i_Partija wrote:trt.net gori od daily sabaha.

breuer wrote:jes jes, al kurdska@mba wrote:http://www.trt.net.tr/bosanski/ekonomij ... ina-839183
http://www.trt.net.tr/bosanski/turska-1 ... sta-840570
samo napred brko, imate ono sto evropa sve manje i manje ima, a to je omladina!
Ne sekiraj se za Kirkuk, to je bio i zauvijek ce biti kurdski grad.Lopez1981 wrote:Nakon uspješno odradjenog posla u Kirkuku, Kurdi u ofanzivi na Istanbul.![]()
![]()
Nakon što osvoje Istanbul, Teheran, Bagdad i Damask u opasnosti dolazi i Atina, i mi smo najebali kad nam Kurdi krenu nadirati preko TrebinjaSmiluj nam se Mesude
Erdogan: "Get married, make children, enhance population. Members of terrorist organisations [Kurds] in Turkey have at least 15 children"
Clearly aimed at Turks as data shows Kurdish population grows fast, will catch up with Turks in a few decades.
I got only 4
so stop tweeting all day long and fulfill your bloody duty - still 11 little Kurds to be conceived
You will NEVER ever catch up with the Kurdish birthrate. My father died aged 57y-o, leaving 17 own Kids & today over 180 grandkids.
You will lose the battle against the Kurdish folks in the upcoming century. Each Kurds has at least 9kids, while you the Mongolian nomads has 1or non
Lopez1981 wrote:Nakon uspješno odradjenog posla u Kirkuku, Kurdi u ofanzivi na Istanbul.![]()
![]()
Nakon što osvoje Istanbul, Teheran, Bagdad i Damask u opasnosti dolazi i Atina, i mi smo najebali kad nam Kurdi krenu nadirati preko TrebinjaSmiluj nam se Mesude
To za grafite, koje pripisujes turskim vojnicima si izmislio. I to je gnusna laz koja se zeli pripisati drugoj vojsci NATO-a,Kikibombona wrote:Sultan muslimana i muslimanki, Redzep Tajip Erdogan:
'Apelujem na muslimanke da se udaju i radjaju, clanovi teroristicke organizacije imaju najmanje petnaest (15) djece'.
https://twitter.com/cumhuriyetgzt/statu ... 4310740992
I kaze neko da Kurdi trebaju prihvatiti tursku genocidnu politiku koja im negira nacionalno ime, jezik, kulturu, koja ih ubija i teroriste, koja njihovu djecu vidi kao prijetnju. Ova zgadija poznaje samo jezik sile. Sa njima je suzivot dugorocno neodrziv. Par godina se mogu primiriti, maksimalno - i onda opet krenu u zlocinacki pir.
Turski vojnici su po kurdskim gradovima pisali grafite poput:
'Kastrirajte kurdske zene da mi ne moramo ubijati njihovu kopilad'.
Turcima je jedino genocid preostala opcija. Od asimilacije nema nista. Kurdi poklapaju cijelu Anadoliju. Ako u narednih par decenija ne prihvate Kurdistan kao cinjenicu i realnost, glavni grad Kurdistana ce biti Istanbul.
Nije grafit na koji sam mislio, ali ima i ovaj, veoma je slican... i poruka je jasna...farisovo wrote:To za grafite, koje pripisujes turskim vojnicima si izmislio. I to je gnusna laz koja se zeli pripisati drugoj vojsci NATO-a,

U vojsci ima svakakve bagre i ovakvi slogani apsolutno ne cude. Svasta su pisali...A special forces officer makes a ‘wolf sign’ symbolising the Turkish ultra-nationalist grey wolves in front of graffiti that reads, ”Abortion should be free for the whore as we are having to deal her children.“
Bogumi, Turci kukaju, ne znaju sta rade, tope se. Ima da ih Kurdi poklope na prostoru cijele Anadolije jednako kao Albanci Srbe na Kosovu.zrakomlat wrote:Lopez1981 wrote:Nakon uspješno odradjenog posla u Kirkuku, Kurdi u ofanzivi na Istanbul.![]()
![]()
However, things have been changing for some time for Turkey. The rate of population growth began to decline after the 1960s in the country. And now, it is at the brink of a critical turning point. The median age in the country, which was 31 in 2015, increased to 31.4 in 2016 and has been showing a steady increase for more than a decade. The fertility rate of the country, which was 3.41 in 1970, already declined to 2.14 by 2015 and is expected to decline immensely to 1.65 by 2050. The population growth rate is also showing the same trend: It was 2.52 percent in 1970, declined to 1.34 by 2015, and this trend continues keeps on.
In fact, many Turkish politicians are aware of this threat. For some time, the government has been trying to incentivize marriage and apply pronatalist policies. President Erdoğan constantly makes statements that all families must have at least three children.
“Turkey is one of the fastest aging countries in the world,” Didem Daniş, an associate professor of the sociology department of Galatasaray University in Istanbul, said.
Danış underlined that Turkey was at risk of rapid aging with the elderly population increasing significantly.
In 2023, 10.2 percent of the Turkish population will be made up of people aged 65 years and over - a rate that was 7.7 percent in 2013.
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... es---99203According to the CIA World Factbook, in 2014 Niger ranked first in fertility rate with 6.89 while Turkey ranked 113rd with 2.08, after France, among 223 countries.
“Indeed, Dr. Ismet Koç, a demographer at Hacettepe University in Ankara, warned that Turkey's fertility rate is now below 2.1, the replacement level, which suggests the population will eventually decline. The fertility level in more prosperous western Turkey is now about 1.5 -- roughly the same as in Western Europe.”
https://www.mercatornet.com/demography/view/15817“According to Turkish government statistics, the average Kurdish woman in Turkey gives birth to about four children, more than double the rate for other Turkish mothers.
Thus, Turkey is facing a demographic time-bomb – Kurds, who tend to be concentrated in the country's impoverished southeast and are generally poorer and less educated, could conceivably outnumber Turks within about 30 years should present patterns persist.
Erdogan seems to be certain this will happen.
If we continue the existing trend, [the year] 2038 will mark disaster for us, Erdogan warned in May 2010.”

Jos max. 50 godina rata dok narod Anadolije ne dovede PKK na vlast. Svaki terorista ima 15 djece a musliman/Turcin u prosjeku 1.5.Opetja033 wrote:Likvidirana teroristkinja, jedna od celnica PKK, zajedno sa jos 30 pripadnika te teroristicke organizacije.![]()
smrdim/vijest/ubijena-celnica ... koj-272512
s.Mardini
Mardini
@MardiniAlan3
·
Nov 11
Replying to @cumhuriyetgzt
You will NEVER ever catch up with the Kurdish birthrate. My father died aged 57y-o, leaving 17 own Kids & today over 180 grandkid
You will lose the battle against the Kurdish folks in the upcoming century. Each Kurds has at least 9kids, while you the Mongolian nomads has 1or non

Cekaj bolan, ne kukam ja, kuka 'sultan muslimana' i kukaju Turci. Ne navljujem ja 2038. kao katastrofu vec Turci. Ne govorim ja da majke teroristkinje radjaju petnaestero djece terorista.The 51st State wrote:alabo se tjesis, kurdi ovih dana samo samare primaju. ta djeca su vecinom buduci asimilirani gastabajteri i radna snaga po istanbulu. iz primjera iraka nisi nista naucio.

Imaju jesti. Kurdi u seoskim/planinskim predjelima imaju zaista minimalno petero djece, cesto 10-15. I kod nas su ljudi na selima imali puno djece, bilo potrebno obradjivati zemlju, cuvati stoku. I tu care moj niko nije bio gladan, bilo mesa kao drva.Velkoski wrote:kiki, je l' stvarno misliš da će devetero djece (osam nema šta jesti) napraviti neke promjene 2102. godine?
U Iraku je propao jedan pokusaj. Ide se dalje. Izgubili su Kirkuk. Nije prvi put da gube ovaj grad. Eto u Iraku novog rata prije nego mislimo. Brzo ce se ukazati nova prilika. Barzani je rekao da su napravili fatalnu gresku sto nisu proglasili nezavisnost kada je ISIL bio na ulazu u Bagdad. Pomogli su sijama da poraze ISIL a onda ih ovi namagarcili. Sljedeca sunitska pobuna ce uzivati punu podrsku Kurda. Vratit ce se Kirkuk tamo gdje pripada i nezavisnost ce doci prije nego mislimo.The 51st State wrote:haj ako ti se da drobiti , inace sam sebe pobijas sa ovim slikama oko naravi turske drzave. i da kirda bude 90 posto, sto je svakako utopija, nikad nece bitj faktor jer ne drze nijednu polugu moci, imaju samo dva izbora da se late oruzja i da laprdaju po internetu ako misle da se zasta izbore iako i sad vecina kurda gleda svoja posla i lojalni su gradjani republike turske . kurdi zadugo nece imati priliku kakvu su imali u iraku u zadnje vrijeme.
Pa nije isto kastracija i abortus. Ovdje pise da bi abortus trebao biti besplatan...Kikibombona wrote:A special forces officer makes a ‘wolf sign’ symbolising the Turkish ultra-nationalist grey wolves in front of graffiti that reads, ”Abortion should be free for the whore as we are having to deal her children.“