Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
kox

#18676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Ko će replicirati i objašnjavati do beskonačnosti, ušteda živaca.
Last edited by kox on 29/11/2014 01:22, edited 1 time in total.
hzsa22

#18677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hzsa22 »

.
Last edited by hzsa22 on 29/11/2014 00:08, edited 2 times in total.
Helena2014

#18678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

hzsa22 wrote:Ovaj mali obecava. :D

Biće nešto od njega :bih:
muzicar_iz_parka

#18679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muzicar_iz_parka »

kox wrote: Bakir je jedan od vodja mafije i njenih političkih zaštitnika, i vjerovatno je najistaknutiji član i najočitiji predstavnik tog 'pokvarenog kadra' SDA. Ništa manji mafijaš nije ni Radončić, a teniseri iz SDP-a su samo koji korak iza njih. To što se sa jednim ili više njih mora saradjivati kako bi se pokušalo izbjeći još 4 godine stagnacije ili daljeg tonjenja ne znači da se to ne treba uvijek imati na umu.
A gdje su dokazi?

Fahraon izgubi na sudu za klevetanje, mogao bi i ti.
Helena2014

#18680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

muzicar_iz_parka wrote:
kox wrote: Bakir je jedan od vodja mafije i njenih političkih zaštitnika, i vjerovatno je najistaknutiji član i najočitiji predstavnik tog 'pokvarenog kadra' SDA. Ništa manji mafijaš nije ni Radončić, a teniseri iz SDP-a su samo koji korak iza njih. To što se sa jednim ili više njih mora saradjivati kako bi se pokušalo izbjeći još 4 godine stagnacije ili daljeg tonjenja ne znači da se to ne treba uvijek imati na umu.
A gdje su dokazi?

Fahraon izgubi na sudu za klevetanje, mogao bi i ti.

Pa to i jeste Fahraonova taktika, prepoznatljiva 8)
kox

#18681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

.
clanstranke

#18682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clanstranke »

Corto Maltese wrote:Nema druge nego da rukovodstvo DF odlučno naloži svim svojim zastupnicima u Narodnoj skupštini RS, da smjesta napuste koaliciju Domovina.
Corto pa ti si ziv hebote, svi poslanici DF-a iz koalicije Domovina vec su izasli iz koalicije.
Corto Maltese

#18683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Uuuu, baš svi!?
fosna2014

#18684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

clanstranke wrote:
Corto Maltese wrote:Nema druge nego da rukovodstvo DF odlučno naloži svim svojim zastupnicima u Narodnoj skupštini RS, da smjesta napuste koaliciju Domovina.
Corto pa ti si ziv hebote, svi poslanici DF-a iz koalicije Domovina vec su izasli iz koalicije.
Koliko DF ima poslanika u NSRS?
Corto Maltese

#18685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Mozgalica:
Ukoliko je broj poslanika bivše Demokratske Fronte Bosne i Hercegovine u Narodnoj skupštini Republike Srpske jednak broju opštinskih odbora navedene stranke u manjem BH entitetu, čija je onda parola: "Bosna i Hercegovina nije samo od Marin Dvora do Sebilja"?
Nass

#18686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nass »

U principu, u pravu su svi ljudi koji su uzasno skepticni i kriticni prema ulasku DF-a u vlast uopce. Sve nase stranke su organizovane kriminalne grupacije, i to nisu teske rijeci vec nazalost najdoslovnije opisivanje stanja. Kriminal je od pocetka utkan u temelje ove drzave, a do danas je metastazirao do sve i svake i najmanje stranke, biznisa, i bilo kakve javne i poslovne organizacije/funkcije. Kriminal je nacin zivota, esencija postojanja, zrak kojeg udisemo. Taj kancer je toliko obuhvatio sve sfere zivota i postojanja, da ga nista iznutra ne moze srusiti. Po meni postoje samo dva nacina da ga se ubije: krvava ulicna narodna revolucija ili jak pritisak neke vanjske velike sile. Sve druge metode su besmislene i bez efekta.

U tom kontekstu, glasanje na izborima uopce nema nikakvog smisla i samo daje legitimitet kriminalcima svih vrsta i boja da nas nastave pljackati bez posljedica i srama, dok mi glumimo nekakvu „demokraciju“. Ja sam bila cvrsto odlucila da necu vise nikada izaci na izbore dok ne vidim da su neki kapitalci uhapseni, ali su me moji doslovno odvukli na biraliste „jer se mora ispuniti gradjanska duznost“, tako da sam s teskom muskom i grcom u srcu zacepila nos i zaokruzila DF.

I ja sam smatrala da bi DF trebao ostati u opoziciji ako ista misle, ali se jedino radi o tome da sada imamo onaj iznimno rijetko dobar geopoliticki trenutak za BiH koji se ne smije propustiti da se barem otkoce NATO i EU, sto ce mozda otvoriti vrata da se i s kriminalom pocnemo obracunavati, po malo i na kasicice, ali barem nesto. Zato podrzavam ovu novu koaliciju na drzavnom nivou sa SzP, iza koje smatram da stoje Amerika i Njemacka. Mozda grijesim i mozda ce sve na kraju ispasti uzasno kao i do sada. Dozvoljavam i da sam u zabludi. Ali, eto, posto vidim da Americi i Zapadu u kontekstu globalnih desavanja treba stabilna BiH bez ruskog uticaja, nekako se nadam da ce nas sada, iz njihovih razloga i potreba, poceti rjesavati.
clanstranke

#18687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clanstranke »

Corto Maltese wrote:Uuuu, baš svi!?
Bas svi...u nedoumici sam: ili si iznenada postao neinformisan ili pokusavas dezavuisati?! Kako god tvoja skepsa i sarkazam spram necega sto moze biti dobro jednaka je tvojoj potrebi da budes u pravu, a pobrojano nije uviijek u korelaciji s istinom.
Corto Maltese

#18688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

clanstranke wrote:
Corto Maltese wrote:Uuuu, baš svi!?
Bas svi...u nedoumici sam: ili si iznenada postao neinformisan ili pokusavas dezavuisati?! Kako god tvoja skepsa i sarkazam spram necega sto moze biti dobro jednaka je tvojoj potrebi da budes u pravu, a pobrojano nije uviijek u korelaciji s istinom.
Kad te popusti opsjednutost mojim psihološkim profilom, nađi vremena da se vratiš temi i nabrojiš imena članova bivše Demokratske Fronte Bosne i Hercegovine koje pominješ.
Baš svih.
Lako je.
Još je lakši odgovor na nagradno pitanje:
Corto Maltese wrote:Mozgalica:
Ukoliko je broj poslanika bivše Demokratske Fronte Bosne i Hercegovine u Narodnoj skupštini Republike Srpske jednak broju opštinskih odbora navedene stranke u manjem BH entitetu, čija je onda parola: "Bosna i Hercegovina nije samo od Marin Dvora do Sebilja"?
oakville

#18689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Nass wrote:U principu, u pravu su svi ljudi koji su uzasno skepticni i kriticni prema ulasku DF-a u vlast uopce. Sve nase stranke su organizovane kriminalne grupacije, i to nisu teske rijeci vec nazalost najdoslovnije opisivanje stanja. Kriminal je od pocetka utkan u temelje ove drzave, a do danas je metastazirao do sve i svake i najmanje stranke, biznisa, i bilo kakve javne i poslovne organizacije/funkcije. Kriminal je nacin zivota, esencija postojanja, zrak kojeg udisemo. Taj kancer je toliko obuhvatio sve sfere zivota i postojanja, da ga nista iznutra ne moze srusiti. Po meni postoje samo dva nacina da ga se ubije: krvava ulicna narodna revolucija ili jak pritisak neke vanjske velike sile. Sve druge metode su besmislene i bez efekta.

U tom kontekstu, glasanje na izborima uopce nema nikakvog smisla i samo daje legitimitet kriminalcima svih vrsta i boja da nas nastave pljackati bez posljedica i srama, dok mi glumimo nekakvu „demokraciju“. Ja sam bila cvrsto odlucila da necu vise nikada izaci na izbore dok ne vidim da su neki kapitalci uhapseni, ali su me moji doslovno odvukli na biraliste „jer se mora ispuniti gradjanska duznost“, tako da sam s teskom muskom i grcom u srcu zacepila nos i zaokruzila DF.

I ja sam smatrala da bi DF trebao ostati u opoziciji ako ista misle, ali se jedino radi o tome da sada imamo onaj iznimno rijetko dobar geopoliticki trenutak za BiH koji se ne smije propustiti da se barem otkoce NATO i EU, sto ce mozda otvoriti vrata da se i s kriminalom pocnemo obracunavati, po malo i na kasicice, ali barem nesto. Zato podrzavam ovu novu koaliciju na drzavnom nivou sa SzP, iza koje smatram da stoje Amerika i Njemacka. Mozda grijesim i mozda ce sve na kraju ispasti uzasno kao i do sada. Dozvoljavam i da sam u zabludi. Ali, eto, posto vidim da Americi i Zapadu u kontekstu globalnih desavanja treba stabilna BiH bez ruskog uticaja, nekako se nadam da ce nas sada, iz njihovih razloga i potreba, poceti rjesavati.
Nass, jesi to u procesu sazrijevanja, prijašnja mišljenja su bila s mnogo više optimizma u pogledu "opozicionih snaga" i "geopolitičkog uticaja Amerike i Njemačke"? :D

Sad ozbiljno, ušla BiH u NATO (o EU i da ne pričamo, to nikad neće biti :D ), ništa se bitno neće promjeniti. Nije ruska vojska intervenirala da pravi rs nego NATO snage (bez ulaženja u pitanje zašto su to uradili, pošto razlog nije ni bitan za posljedice). A da će ljudima biti išta bolje od ulaska u NATO naravno da neće - Bugarska je u NATO-u već od samog starta, i to nije sprečavalo cc. 2,5 miliona (cc. 30 posto stanovnišva da se iseli), jer ekonomije nema a korupcija cvjeta na svakom koraku, i gle čuda ulazak u NATO i EU tu ništa nije rješio.

Nije BiH institucionalni već društveni problem - od određene fekalije se pite ne prave, to je sve :D
Last edited by oakville on 29/11/2014 23:18, edited 1 time in total.
oakville

#18690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Nass wrote:Republikanski senator Bob Corker predlozio je u Americkom Kongresu zakon na usvajanje ranije ove godine koji se zove "Russian Aggression Prevention Act of 2014" i koji je vec prosao dva citanja i bit ce skoro sigurno usvojen, a u kojem izmedju ostalog stoji: "The bill will declare Moldova, Georgia, and Ukraine “major non-NATO allies” and move NATO troops and equipment into the former Soviet republics of Poland, Lithuania, Latvia and Estonia. It will put an ABM system on the fast track in Eastern Europe and step up military and intelligence assistance to Ukrainian forces fighting against separatists in Donbass and elsewhere in Eastern Ukraine. Other suggestions arising from Congress include adding Armenia, Bosnia-Herzegovina, Finland, Kosovo, Macedonia, Montenegro, and Sweden to NATO.". Na globalnoj pozornici u toku je sukob velikih sila i (re)modeliranje svjetskog poretka, odnosno pokusaj Amerike da ocuva svoj status jedine svjetske supersile. Obzirom da se Balkan kao ranjiva tacka Zapada u odnosu prema Rusiji mora pod hitno staviti pod kontrolu i kisobran NATO-a, ja i ovu koaliciju bez Dodika na nivou BiH posmatram kao potez Amerike da se taj cilj sto prije ostvari i izbaci ruski uticaj sa ovog prostora. Tako da DF dosad nije nista pogrijesio, samo se ne smiju praviti ove greske tipa ucesca Domovine u Dodikovoj vlasti, tako snazeci Dodika i ugrozavajuci koaliciju i ciljeve na drzavnoj razini.

https://www.congress.gov/bill/113th-con ... -bill/2277
U Gruziji - ameri predali Abhaziju i Osetiju Rusima
Moldova - poklonjena rusiji, uz Transdnjestrovje kao biber po pilavu
Ukrajina - podijeljena po modelu BiH (bogami se NATO oštro suprotstavio ruskoj agresiji, što jest jest :D )
Kosovo, Crna Gora i Makedonija - kupljeno na rasprodaji, šetaju rusi direktno ili indirektno ko u svojoj kući
BiH - totalno pod kontrolom rusije preko rs-a

Kome se ameri fola oštro suprotstave, taj garant nešto dobija na poklon :D
Nass

#18691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nass »

Pa eh..... ne mislim da ce nas ulazak u NATO, sam po sebi, odvesti u bilo kakvo blagostanje. Cak ne mislim ni da se zaista radi o nekakvoj opasnosti od ruske agresije u svijetu kako to onaj americki zakon sugerira. Mislim da je reakcija Rusije u Ukrajini bila iznudjena nakon ociglednog americkog puca u Kijevu, i da Amerika zapravo trenutno predvodi ovu nestabilnost u svijetu pokusavajuci da ogranici i onemoguci djelovanje Rusije, Kine i opcenito zemalja BRICS-a koje su postale smetnja americkoj premoci. Osim toga, realni sektor je u cijelom svijetu u krizi kao posljedica financijskog kraha iz 2008. godine, a u medjuvremenu su napumpali svjetske berze novcem centralnih banaka do istorijski gledano rekordno najvisih razina i stvorili takav jedan novi super-balon cije bi pucanje moglo biti poput Cernobila spram onog sto smo imali 2008. g. Dakle, u cijeloj toj mracnoj perspektivi u globalnom smislu, jedino sto moze biti dobro je to sto ce ovaj balkanski region zapadne sile, zbog svojih razloga, sada morati ubrzano rijesiti kako bi sprijecili rusku reakciju i osvetu na ovom za njih ranjivom prostoru i kako bi nastavili voditi ovaj svoj "novi hladni rat".

Cini mi se da bi se koaliranjem sa SzP uspjelo ostvariti onaj minimum koji nam je sad potreban, a to je da se otkoci NATO i EU, s tim da su skinuli i Sejdic Finci sa stola, tako da se u narednom periodu svi koncentrisu samo na ekonomske reforme i oporavak, zaposljavanje i rad, a ne vise na nacionalne i ratne price. Dodik bi sigurno jos uvijek blokirao tu vojnu imovinu i opet cijelu pricu kocio i samo skretao na nadleznosti, nacionalne teme i sl., kao i do sada, dok bismo svi zajedno tonuli u sve vece blato. Zato podrzavam SzP, a kako sam vec navodila, mislim da iza takve koalicije stoje i USA i Ger. Sve navedeno su samo moja misljenja i, naravno, ne moraju biti tacna.
Nass

#18692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nass »

I samo da jos dodam, ostanak Dodika u vlasti na BiH razini bi znacilo nastavak vrtnje osovine Dodik-Covic i insistiranje na trecem entitetu, rasklimavanju vec ionako rasklimane drzave i kocenje bilo kakvog napretka ove zemlje kako bi se dokazalo da je ona "nefunkcionalna". Razbijanje te osovine je samo po sebi vrijedan cilj, jer Covic u SzP nema partnere pa bi i njegova separatisticka politika utihnula, tako da bi stvar na drzavnom nivou napokon prodisala. Ako novi koalicioni partneri uz to jos navale raditi na ekonomiji i zaposljavanju uz asistenciju EU kako obecavaju i govore, pa barem i 20% od onoga sto obecavaju, to je ono sto nam svima sada prijeko treba i svi bismo poceli barem mrvicu lakse i mirnije zivjeti.
vee-jay

#18693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Zasto filozofirati kad je sve pred ocima?

Zajednicki nazivnik za sve tri stranke SzP, SDA i DF je "uklanjanje Dodika". Nikakav Nato, EU ili sta vec nego samo uklanjanje Dodika. Jedina sansa za uspjeh SzPa na narednim izborima je uklanjanje Dodika sa politicke scene + jedina sansa za bilo kakav napredak u BiH je uklanjanje Dodika sa politicke scene.

I upravo zato je interesantno da SDA Dodika odjednom ponono stavlja u relevantnu poziciju subjekta. Zasto? Radi fotelja ili zato sto i njih jedino politika konfrontacije ostavlja dugorocno (i za naredne izbore) na vlasti?

SDA igra istu igru vec 20 godina a mi se pravimo slijepi.

Kao sto rekoh: ako Domovina udje u vlast RSa, DF mora napustiti sve vlasti u kojima se sa SDA nalazi. Vjerovatno se vec vrse prvi razgovori sa SDPom, tako da se to samo treba pratiti sta ce se u SDPu desiti do kraja 2015 i onda pred izbore 2016 ili u zajednicku koaliciju ili u ujedinjenje.
Helena2014

#18694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

vee-jay wrote:Zasto filozofirati kad je sve pred ocima?

Zajednicki nazivnik za sve tri stranke SzP, SDA i DF je "uklanjanje Dodika". Nikakav Nato, EU ili sta vec nego samo uklanjanje Dodika. Jedina sansa za uspjeh SzPa na narednim izborima je uklanjanje Dodika sa politicke scene + jedina sansa za bilo kakav napredak u BiH je uklanjanje Dodika sa politicke scene.

I upravo zato je interesantno da SDA Dodika odjednom ponono stavlja u relevantnu poziciju subjekta. Zasto? Radi fotelja ili zato sto i njih jedino politika konfrontacije ostavlja dugorocno (i za naredne izbore) na vlasti?

Kao sto rekoh: ako Domovina udje u vlast RSa, DF mora napustiti sve vlasti u kojima se sa SDA nalazi. Vjerovatno se vec vrse prvi razgovori sa SDPom, tako da se to samo treba pratiti sta ce se u SDPu desiti do kraja 2015 i onda pred izbore 2016 ili u zajednicku koaliciju ili u ujedinjenje.

Zašto praviš problem gdje ga nema? I dižeš tenzije bespotrebno? Ljudi su išli razgovarati, zašto ne?
Jesi li primjetio da zamjenici predsjednika iz reda H i B naroda NS RS nisu izabrani? Kako misliš da ih izaberu bez razgovora? Dodik je predsjednik RS i ima skupštinsku većinu, ako nisi primjetio. Problem ljudi nesrpske nacionalnosti u RS da li te uopće zanima?
Ti da si se pitao DF nikada ne bi ni koalirao sa SDA, ali nećeš da priznaš da je veoma dobra stvar ono što nazivaš zajednicki nazivnik za sve tri stranke SzP, SDA i DF je "uklanjanje Dodika".

poslušaj ponovo pa prokomentiraj
Last edited by Helena2014 on 30/11/2014 12:50, edited 1 time in total.
vivaldi

#18695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

vee-jay wrote:SDA igra istu igru vec 20 godina a mi se pravimo slijepi.
vrlo vazna recenica kojom se niko nikad nije bavio na forumu
vee-jay

#18696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Helena2014 wrote:

Zašto praviš problem gdje ga nema? I dižeš tenzije bespotrebno? Ljudi su išli razgovarati, zašto ne?
Jesi li primjetio da zamjenici predsjednika iz reda H i B naroda NS RS nisu izabrani? Kako misliš da ih izaberu bez razgovora?
Problem ljudi u RS da li te uopće zanima?
Ti da si se pitao DF nikada ne bi ni koalirao sa SDA, ali nećeš da priznaš da je veoma dobra stvar ono što nazivaš zajednicki nazivnik za sve tri stranke SzP, SDA i DF je "uklanjanje Dodika".

Nisu svi ljudi na forumu iz Federacije. :wink:

Politicko razmisljanje i vodjenje stranaka SNSD i SDA je uvijek bila ista -> ti meni = ja tebi. Dakle ako SDA (pisem SDA, jer je Domovina izgleda vec proslost) udje u vlast RSa, to znaci da Dodik ulazi na vlast BiH. Ili drugacije -> Ako SDA dobija 8 fotelja u vlasti RSa -> sta dobija Dodik?

Ne pravim ja nikakav problem - nego je cinjenica da gdje ima dima ima i vatre. Ovi razgovori izmedju SDA i Dodika je prvo "smirivanje tenzija", ostalo ce doci sa vremenom.

SDA uvijek svojim glasacima moze reci: "Probali smo i mi bi smo htjeli da je SzP pobijedio na izborima ali je ipak SNSD pobjednik i mi sa njima moramo da pravimo vlast ako hocemo da pokrenemo BiH naprijed" i naravno da ce SDA glasaci i ovaj put klimati glavama.
vee-jay

#18697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

vivaldi wrote:
Da, zasto se tom temom niko nikad na forumu nije bavio? I ne samo na forumu nego opcenito? Hiljade analiza o Lagumdziji, SDPu, Komsicu a ni jedne prave o SDA? "Ljevica" u BiH je vodjena kanibalima ali sta je sa "analiticarima" sa raznoraznih fakulteta koji svakodnevno analiziraju pred kamerama? Ili sa medijima opcenito.

Ali i ja moram priznati: trenutno mi je interesantnije znati, zasto je @brigadir odjednom prestao blatiti DF na ovoj temi :mrgreen:
kox

#18698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

vee-jay wrote:
vivaldi wrote:
Da, zasto se tom temom niko nikad na forumu nije bavio? I ne samo na forumu nego opcenito? Hiljade analiza o Lagumdziji, SDPu, Komsicu a ni jedne prave o SDA? "Ljevica" u BiH je vodjena kanibalima ali sta je sa "analiticarima" sa raznoraznih fakulteta koji svakodnevno analiziraju pred kamerama? Ili sa medijima opcenito.

Ali i ja moram priznati: trenutno mi je interesantnije znati, zasto je @brigadir odjednom prestao blatiti DF na ovoj temi :mrgreen:
A aktivirao se Corto :lol:
oakville

#18699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

vee-jay wrote:
Helena2014 wrote:

Jesi li primjetio da zamjenici predsjednika iz reda H i B naroda NS RS nisu izabrani? Kako misliš da ih izaberu bez razgovora?
Problem ljudi u RS da li te uopće zanima?

Nisu svi ljudi na forumu iz Federacije. :wink:

Politicko razmisljanje i vodjenje stranaka SNSD i SDA je uvijek bila ista -> ti meni = ja tebi. Dakle ako SDA (pisem SDA, jer je Domovina izgleda vec proslost) udje u vlast RSa, to znaci da Dodik ulazi na vlast BiH. Ili drugacije -> Ako SDA dobija 8 fotelja u vlasti RSa -> sta dobija Dodik?

Ne pravim ja nikakav problem - nego je cinjenica da gdje ima dima ima i vatre. Ovi razgovori izmedju SDA i Dodika je prvo "smirivanje tenzija", ostalo ce doci sa vremenom.

SDA uvijek svojim glasacima moze reci: "Probali smo i mi bi smo htjeli da je SzP pobijedio na izborima ali je ipak SNSD pobjednik i mi sa njima moramo da pravimo vlast ako hocemo da pokrenemo BiH naprijed" i naravno da ce SDA glasaci i ovaj put klimati glavama.
:thumbup: Od SDA možeš vrlo skoro očekivati priče tipa "vidite potrebna je saradnja na svakom nivou vlasti, jer briga o povratnicima i rsu koji je također dio bih...."blablabal i odjednom ono što je dojučer bilo "odbacivanje dodika uslov za NATO i EU" postaje "prisustvo dodika i sda u rs-u je uslov za NATO i stabilnost" :D

Zna se šta je bilo u rs-u u ratu, i ko je izvršio najviše zločina, međutim sve poslije cc. 2000 godine je bila organizirana razmjena stanovništva koju stranke ala SDA nisu mogle javno obznaniti, ali su bile svjesne procesa i podržavali ga, slično vrijedi za HDZ i srpske stranke. Uglavnom organizirano djelovanje bošnjačkog fataha pod međunarodnim sponzorstvom se nastavlja, na putu stabilnosti i evopskih integracija, do zvaničnog kraja privatizacije svih mogućih resursa u federaciji :D :run:
oakville

#18700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Helena2014 wrote:

Jesi li primjetio da zamjenici predsjednika iz reda H i B naroda NS RS nisu izabrani? Kako misliš da ih izaberu bez razgovora? Dodik je predsjednik RS i ima skupštinsku većinu, ako nisi primjetio. Problem ljudi nesrpske nacionalnosti u RS da li te uopće zanima?

Čuj diže tenzije bespotrebno :-) Prisustvo SDA u vlasti RS-a će pomoći povratnicima onoliko koliko je 15godišnje prisustvo HDZa u vlasti federacije pomoglo hrvatima - ali na putu stjecanja prebivališta u rasponu od austrije do australije.
Post Reply