Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
UmaX
#18651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tacno treba rakete nazad imat, pa ispalit na takve.
Ko James Bond.
-
Throttle
#18652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Treba ubacit 55W sijalice na mjesto zadnjih maglenki pa da mu obasja zadnje tri generacije familije kad se tako nabije na branik 
- nepass1
#18653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
joj danas policije sa g6. od malte do scc, ubacivanja, zmigavac ne postoji, ljepljenje autu ispred pa na nekih 30cm, jebo rrejsere kad divljaju. ja vozio lijevom trakom, na semaforu kod muzeja bili jedno auto ispred mene. trojica ih u autu i isto ono ko momcici tek kad poloze pa se nafuraju.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mozda se snimao neki film ili instalive
- Sodom1
#18656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bila magla , ja fino upalim maglenku zadnju da me neko ne spuca , kad kamion iza mene blicno jednom , ja ugasio maglenku 
-
Throttle
#18657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Blicni i ti njemu maglenkom 
- Sodom1
#18658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa cojek kad je plesno duga , kod mene svanulo u kabini

-
Throttle
-
condy
#18660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pustiš takvog, a kad te pređe, naljepiš se i plesneš ga dugim 
Al, kako me živciraju debili na jednom mjestu. Treba da se vrati dva metra nazad, da bi se iz druge ulice moglo izaći, a nemaš se ti gdje vratiti samo možeš auto razbit odozdo još bi morao ići sto metara uz stranu nazad, i maše rukama a vozi barem 20 godina....problem mu pet sekundi odvojit biti korektan da se malo vrati...i onda se krene nevoljno vraćat i svaki mu centimetar puno znači vaga da što manje se vrati i ti se provlačiš...mamu im debilsku dođe mi da izađem i razvalim mu auto.
Al, kako me živciraju debili na jednom mjestu. Treba da se vrati dva metra nazad, da bi se iz druge ulice moglo izaći, a nemaš se ti gdje vratiti samo možeš auto razbit odozdo još bi morao ići sto metara uz stranu nazad, i maše rukama a vozi barem 20 godina....problem mu pet sekundi odvojit biti korektan da se malo vrati...i onda se krene nevoljno vraćat i svaki mu centimetar puno znači vaga da što manje se vrati i ti se provlačiš...mamu im debilsku dođe mi da izađem i razvalim mu auto.
-
zdruzdjo
#18661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
condy wrote:Pustiš takvog, a kad te pređe, naljepiš se i plesneš ga dugim
Ja kad sam imao tu situaciju, kakav Goebbels I Himmler su bili humanitarci sta sam ja ispo ovdje na forumu. ja sam se trebao vratiti nekih cca 300 metara uz brdo rikvercom. a hamsa se trebala vratiti bukvalno 2 metra I to samo da je kocinicu pustila ne bi trebala u rikverc ni ubacivati.
Ali jooook.
-
condy
#18662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma više ne možeš biti normalan, prosto ne vjerujem da se to dešava, kontam šta je sa tim ljudima, drski, bezobrazni, oholost, a nepismeni i nekulturni ma vidiš iz neba da je konj, da mi neko priča ne bi vjerovao. To mi se dešava veoma često skoro jednom sedmično jer skoro svaki dan prođem, moram proći, i jednostavno popuštaju mi živci, ne možeš više sa konjima da se natežeš. Ista je takva situacija kao kod tebe. Samo na kvačilo da stane popusti kočnicu i malo da se pomjeri da bi prošao provukao se ali jok on tebi govori provlači se kako znaš i umiješ ako možeš ili se vraćaj sto metara uz stranu a znaš kakav je uspon. I šta da radiš...onda kontam napraviću glupost sebi u životu zbog sitnice, jer ako izađem onda se ne možeš smirit bezveze udarit ga pa se kasnije živcirat što sam to uradio, ali ne možeš više trpiti debile ne možeš jbg.zdruzdjo wrote:condy wrote:Pustiš takvog, a kad te pređe, naljepiš se i plesneš ga dugim
Ja kad sam imao tu situaciju, kakav Goebbels I Himmler su bili humanitarci sta sam ja ispo ovdje na forumu. ja sam se trebao vratiti nekih cca 300 metara uz brdo rikvercom. a hamsa se trebala vratiti bukvalno 2 metra I to samo da je kocinicu pustila ne bi trebala u rikverc ni ubacivati.
Ali jooook.
- bitanga_sa_otesa
#18663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa po zakonu ,ako su vozila iste kategorije vraca se onaj sto ide nizbrdo,vozila koja se krecu uzbrdo imaju pravo prvenstva
- drug_profi
#18664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
8. Mimoilaženje
Član 55
(1) Pri mimoilaženju, vozač je dužan da sa svoje lijeve strane ostavi dovoljno rastojanje između vozila kojim upravlja i vozila sa kojim se mimoilazi a, po potrebi, i da vozilo pomjeri ka desnoj ivici kolovoza.
(2) Ako zbog neke prepreke na putu ili zbog drugih učesnika u saobraćaju vozač ne može da postupi prema odredbi stava (1), dužan je da uspori kretanje svog vozila i, po potrebi, zaustavi ga da bi propustio vozilo iz suprotnog smjera.
(3) Kad na raskrsnici vozila dolaze iz suprotnih smjerova i skreću ulijevo, vozači se mimoilaze sa svoje desne strane.
(4) Ako je zbog nedovoljne širine puta ili zbog neke prepreke na putu mimoilaženje onemogućeno, vozač kojem je to lakše da izvede, s obzirom na osobine puta i okolnosti u saobraćaju, dužan je da se prvi zaustavi i, po potrebi, kretanjem unazad ili na drugi način, pomjeri svoje vozilo i zauzme na putu položaj koji omogućava mimoilaženje.
Član 56
(1) Na dijelu puta s velikim uzdužnim nagibom na kojem je mimoilaženje vozila nemoguće ili je veoma otežano, vozač vozila koje se kreće niz nagib dužan je da zaustavi svoje vozilo na pogodnom mjestu, ako primijeti da mu drugo vozilo ide u susret uz nagib.
(2) Izuzetno od odredbe stava (1) ovog člana, vozač vozila koje se kreće uz nagib dužan je da zaustavi vozilo ako ispred sebe ima pogodno mjesto za zaustavljanje koje omogućava bezbjedno mimoilaženje i ako bi, u slučaju da tako ne postupi, mimoilaženje zahtijevalo kretanje unazad jednog od vozila.
(3) Na putu iz stava (1) ovog člana, kad se jedno od vozila koja se mimoilaze mora kretati unazad, kretaće se unazad: svako vozilo koje se susrelo s vozilom koje vuče priključno vozilo; teretno motorno vozilo koje se susrelo s autobusom; lako vozilo koje se susrelo s vozilom više kategorije, a ako se mimoilaze vozila iste kategorije - vozilo koje se kreće niz nagib, osim ako je, s obzirom na uslove i položaj vozila na putu, lakše da to učini vozač vozila koje se kreće uz nagib.
- drug_profi
#18665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Drugim riječima, pojednostavljeno: vraća se i sklanja onaj kojem je to lakše izvesti.
- bitanga_sa_otesa
#18666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drugim rijecima forumske moralne vertikale iako nisu u pravu umalo izlaze i biju ljude 
-
zdruzdjo
#18667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam, fakat znam. medjutim barem ti od svih ovdje koji komentarismo znas I poklonik si necega necega sto se zove vozacka solidarnost.bitanga_sa_otesa wrote:pa po zakonu ,ako su vozila iste kategorije vraca se onaj sto ide nizbrdo,vozila koja se krecu uzbrdo imaju pravo prvenstva
Doslovno u mom slucaju se nije moralo ni ubaciti u rikverc.
Hoces li da otvorimo temu onoga "po zakonu" vezano za voznju od 40 km/h lijevom trakom(namjerno necu reci brzom). tu dolazi ona
"Ja to mogu po zakonu aaaaaaarrrr".
- bitanga_sa_otesa
#18668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znam ja sve ,ali ako nije solidaran i nece da se vrati ,a ti nisi u pravu vracas se jbga...nemas sta drugo...jbga ucio si to kad si polagao i to pitanje je bilo u testovima....zdruzdjo wrote:
Znam, fakat znam. medjutim barem ti od svih ovdje koji komentarismo znas I poklonik si necega necega sto se zove vozacka solidarnost.
- drug_profi
#18669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel samo ja ne kontam ono što je napisano u zakonu ili vi ne čitate?zdruzdjo wrote:Znam, fakat znam. medjutim barem ti od svih ovdje koji komentarismo znas I poklonik si necega necega sto se zove vozacka solidarnost.bitanga_sa_otesa wrote:pa po zakonu ,ako su vozila iste kategorije vraca se onaj sto ide nizbrdo,vozila koja se krecu uzbrdo imaju pravo prvenstva
Hoces li da otvorimo temu onoga "po zakonu" vezano za voznju od 40 km/h lijevom trakom(namjerno necu reci brzom). tu dolazi ona
"Ja to mogu po zakonu aaaaaaarrrr".
U tvojoj situaciji je ona trebala da se vrati.
-
zdruzdjo
#18670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote: znam ja sve ,ali ako nije solidaran i nece da se vrati ,a ti nisi u pravu vracas se jbga...nemas sta drugo...jbga ucio si to kad si polagao i to pitanje je bilo u testovima....
Ali eto vidis npr da ovaj:
clan56 stav 3
ipak ide malo u neku zdravu logiku.
Last edited by zdruzdjo on 01/12/2018 20:01, edited 2 times in total.
- bitanga_sa_otesa
#18671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug_profi wrote: vi ne čitate?
citamo(2) Izuzetno od odredbe stava (1) ovog člana, vozač vozila koje se kreće uz nagib dužan je da zaustavi vozilo ako ispred sebe ima pogodno mjesto za zaustavljanje koje omogućava bezbjedno mimoilaženje i ako bi, u slučaju da tako ne postupi, mimoilaženje zahtijevalo kretanje unazad jednog od vozila.
-
condy
#18672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Napamet pricas, uopste ne znas kako izgleda ulica...ne valjaj gluposti jer napamet pises ne mozes ulaziti u suprotnu ulicu ako vidis da drugo vozilo ide i nije izaslo iz te ulice...moralisto radi se o lokalnoj cesti a ne gradskoj saobracajnici....bitanga_sa_otesa wrote:drugim rijecima forumske moralne vertikale iako nisu u pravu umalo izlaze i biju ljude
- drug_profi
#18673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To i ovo:
a ako se mimoilaze vozila iste kategorije - vozilo koje se kreće niz nagib, osim ako je, s obzirom na uslove i položaj vozila na putu, lakše da to učini vozač vozila koje se kreće uz nagib.
- bitanga_sa_otesa
#18674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
aha na lokalnim cestama ne vazi zoobs? samo na gradskim saobracajnicama?condy wrote:moralisto radi se o lokalnoj cesti a ne gradskoj saobracajnici....
- bitanga_sa_otesa
#18675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug_profi wrote:To i ovo:
a ako se mimoilaze vozila iste kategorije - vozilo koje se kreće niz nagib, osim ako je, s obzirom na uslove i položaj vozila na putu, lakše da to učini vozač vozila koje se kreće uz nagib.