Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Pismonosa
#18651 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 09:21, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
-
drogon2
#18653 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
skoro 300k ljudi potpisalo od jucee. Jest da nema nista od toga al slatko je hahakakavdanakneiskustvu wrote:https://9gag.com/gag/awA90rD?ref=fbp&fb ... zg6AqL9DQM
-
Juliuscezar
#18654 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vjerovatno se i nakon Red Weddinga pisalo kako nije razvijena priča za to, kako će lik koji je izgubio oca i vodi vojsku da pogine na vjenčanju i takodrogon2 wrote:skoro 300k ljudi potpisalo od jucee. Jest da nema nista od toga al slatko je hahakakavdanakneiskustvu wrote:https://9gag.com/gag/awA90rD?ref=fbp&fb ... zg6AqL9DQM
-
drogon2
#18655 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije uopste pisano,jer si tad imao knjigu po kojoj je serija radjena i sve je to perfektno preneseno na ekran.Prve 4 sezone su direktno pratile knjige uz minimalne promjene i sta god se tu desilo,imalo je logicno postavljene temelje i razradjenu pricu.Peta sezona vec lagano pocinje da odstupa od knjiga i poneke stvari koje nisu bile u knjigama su dodali (masakr u Hardhomeu recimo je minimalno opisan u knjizi i Jon uopste nije prisustvovao istom,dok u seriji imas epizodu posvecenu tome),Dorne su totalno izmasakrirali,a neke radnje tipa onog sa Daenerys kad je Drogon spasi i Jonovo ubistvo su ostali u potpunosti iste.Pa recimo Sansina prica je isto otisla u nekom drugom smjeru od one u knjizi.Stannis je uhelacen u seriji,fake Aegon plot totalno izostavljen.Sve se to desilo u petoj sezoni kad su jos imali knjigu ,a vec je krenulo downhill.Krenulo je downhill iz prostog razloga sto su krenuli na to da pojednostavljuju price kako bi ih sto prije zavrsili.Sesta sezona je isto talasika,al dobija prolaznu ocjenu samo iz razloga sto je odradila homage nekim stvarima iz knjiga,a koje ce se vjerovatno na potpuno isti nacin odradit i u knjizi.Stvari tipa Jonovog vaskrsnuca od strane Melisandre,R+L=J itd.
I kad je serija dosla na vrhunac,kad bi trebala bit najbolja,u potpunosti je ponestalo knjiskog materijala a ova dvojica se jednostavno nisu pokazali kompetentnim da na pravi nacin nastave pricu,a kamoli da ju zavrse.Bukvalno uzmes da im je trebalo 60 epizoda da razrade radnju,a onda su iz nekog razloga uzeli samo 13 za vrhunac,rasplet i zavrsetak.A nije da im HBO to nije nudio,nego su D&D jednostavno odlucili zavrsit sa ovim i okrenut se nekim drugim projektima tipa Star Warsa.
I kad je serija dosla na vrhunac,kad bi trebala bit najbolja,u potpunosti je ponestalo knjiskog materijala a ova dvojica se jednostavno nisu pokazali kompetentnim da na pravi nacin nastave pricu,a kamoli da ju zavrse.Bukvalno uzmes da im je trebalo 60 epizoda da razrade radnju,a onda su iz nekog razloga uzeli samo 13 za vrhunac,rasplet i zavrsetak.A nije da im HBO to nije nudio,nego su D&D jednostavno odlucili zavrsit sa ovim i okrenut se nekim drugim projektima tipa Star Warsa.
-
bezVolana
#18656 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni je ta peticija tesko pretjerivanje . . . da ne kazem prese....
al haj
al haj
- scarface32
#18657 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:skoro 300k ljudi potpisalo od jucee. Jest da nema nista od toga al slatko je hahakakavdanakneiskustvu wrote:https://9gag.com/gag/awA90rD?ref=fbp&fb ... zg6AqL9DQM
Cime se ljudi zamaraju.Otisli smo svi u k krasni.
-
drogon2
#18658 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hajdi sve,al updateali su leakove i mogu slobodno rec da ce meltdown nakon sljedece epizode bit jos i veci 
-
90minut
#18659 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bar cemo prisustvovati gledanju bez leakova ti si svakako sebi unistio 
-
drogon2
#18660 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jarane ja sam kupio i procitao knjige cim sam odgledao prvu epizodu ove serije tako da ako cemo tako gledat,pokvario sam sebi bukvalno citavu seriju tj eto do kraja pete sezone90minut wrote:Bar cemo prisustvovati gledanju bez leakova ti si svakako sebi unistio
-
brazzo19
#18661 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Eh ovako .... polako pocinjem da se pripremam za zivot poslije serije pa sam odlucio da kupim(nabavim) sve knjige debelog prdonje
Knjiga ima 5 , zavisi kako je ko izdavao ali uglavnom ima 5 nastavaka jel tako samo sto je recimo neko izdavao knjigu "oluja maceva" u dva djela a neko objavio u jednoj knjizi ? Uglavnom odlucio sam da nabavim ovih 5 knjiga ili 8 zavisi
eh sad me zanima kada budem trazio kupovao nema veze ko je izdavac da li "laguna" "nova knjiga" u biti to je sve isto sve jel tako ?
Eh drugo pitanje
Pored ovih knjiga gore vidim jos neke knjige koje je prdonja izdao a imaju veze sa "game of thronesom" ili ti pjesmom vatre i leda ... prvenstveno mislim na knjige "Vatra i krv" , "Svijet leda i vatre" i " Vitez sedam kraljevstava" .... Mene zanima jesu i to knjige koje imaju veze sa ovim gore knjigama i serijom i da li bih trebao i nnjih nabaviti i procitati ili da se drzim samo tih gore 5 po kojima je radjena serija i ima li jos neka knjiga pored ovih nabrojanih koje bi trebao procitati a da imaju veze sa serijom ?
Knjiga ima 5 , zavisi kako je ko izdavao ali uglavnom ima 5 nastavaka jel tako samo sto je recimo neko izdavao knjigu "oluja maceva" u dva djela a neko objavio u jednoj knjizi ? Uglavnom odlucio sam da nabavim ovih 5 knjiga ili 8 zavisi
Eh drugo pitanje
-
drogon2
#18662 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Laguna je izdala i zagrebacki algoritam.Laguna je izdala prve dvije knjige,a onda je naredne 3 podijelila na 2 dijela.Zaboravio sam al mislim da ti se cijena svake knjige krece oko 20km.Neke i malo vise,a neke malo manje.Algoritam je cini mi se izdavao te knjige i u 3 dijela al su nesto jeftinije,oko 10-15km cini mi se.Svijet leda i vatre,Vatru i krv i Viteza sedam kraljevstava mozes nabavit kad procitas sve ove,cisto ukoliko hoces da okusis jos malo tog svijetabrazzo19 wrote:Eh ovako .... polako pocinjem da se pripremam za zivot poslije serije pa sam odlucio da kupim(nabavim) sve knjige debelog prdonje![]()
Knjiga ima 5 , zavisi kako je ko izdavao ali uglavnom ima 5 nastavaka jel tako samo sto je recimo neko izdavao knjigu "oluja maceva" u dva djela a neko objavio u jednoj knjizi ? Uglavnom odlucio sam da nabavim ovih 5 knjiga ili 8 zavisieh sad me zanima kada budem trazio kupovao nema veze ko je izdavac da li "laguna" "nova knjiga" u biti to je sve isto sve jel tako ?
Eh drugo pitanjePored ovih knjiga gore vidim jos neke knjige koje je prdonja izdao a imaju veze sa "game of thronesom" ili ti pjesmom vatre i leda ... prvenstveno mislim na knjige "Vatra i krv" , "Svijet leda i vatre" i " Vitez sedam kraljevstava" .... Mene zanima jesu i to knjige koje imaju veze sa ovim gore knjigama i serijom i da li bih trebao i nnjih nabaviti i procitati ili da se drzim samo tih gore 5 po kojima je radjena serija i ima li jos neka knjiga pored ovih nabrojanih koje bi trebao procitati a da imaju veze sa serijom ?
-
brazzo19
#18663 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Aha uglavnom ovih 5 ili 8
su iste sve je isto u samoj knjizi samo izdavac je drugaciji a ove 3 knjige sto sam nabrojao je kao neki prequel ovim knjigama jeli tako i ne veze se nuzno za radnju u seriji i ovim "glavnim" knjigama ? osim ove 3 pored onih "glavnih" po kojima je radjena serija ima li jos nekih njegovih knjiga koje su vezane za pjesmu vatre i leda?
-
drogon2
#18664 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa sve su ti vezane za Pjesmu leda i vatre s tim sto je glavna radnja u onih 5 knjiga,a ove ostale su ti potpora da bolje razumijes neke stvari.Svijet leda i vatre je kompletna historija tog svijeta,Fire and Blood ti je historija dinastije Targerijena,Vitez sedam kraljevstava su ti prince o Duncanu i Eggu tj o mladosti kralja Aegona V i njegovog (kasnije) desnice Duncana i prati njihova putovanja po Westerosu.A radnja te knjige je oko 80-90g prije pocetka Game of Thronesa.brazzo19 wrote:Aha uglavnom ovih 5 ili 8su iste sve je isto u samoj knjizi samo izdavac je drugaciji a ove 3 knjige sto sam nabrojao je kao neki prequel ovim knjigama jeli tako i ne veze se nuzno za radnju u seriji i ovim "glavnim" knjigama ? osim ove 3 pored onih "glavnih" po kojima je radjena serija ima li jos nekih njegovih knjiga koje su vezane za pjesmu vatre i leda?
-
brazzo19
#18665 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:Pa sve su ti vezane za Pjesmu leda i vatre s tim sto je glavna radnja u onih 5 knjiga,a ove ostale su ti potpora da bolje razumijes neke stvari.Svijet leda i vatre je kompletna historija tog svijeta,Fire and Blood ti je historija dinastije Targerijena,Vitez sedam kraljevstava su ti prince o Duncanu i Eggu tj o mladosti kralja Aegona V i njegovog (kasnije) desnice Duncana i prati njihova putovanja po Westerosu.A radnja te knjige je oko 80-90g prije pocetka Game of Thronesa.brazzo19 wrote:Aha uglavnom ovih 5 ili 8su iste sve je isto u samoj knjizi samo izdavac je drugaciji a ove 3 knjige sto sam nabrojao je kao neki prequel ovim knjigama jeli tako i ne veze se nuzno za radnju u seriji i ovim "glavnim" knjigama ? osim ove 3 pored onih "glavnih" po kojima je radjena serija ima li jos nekih njegovih knjiga koje su vezane za pjesmu vatre i leda?
Aha razumio sve
- banjaluka078
- Moderator
#18666 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Drugačiji izdavač, ali i drugačiji prevod, moraš se skontati da li ti više odgovara hrvatska ili srpska verzija (i srpska je latinična). Ako ti se čita u .pdf, javi mi se, imam obje verzije + englesku.brazzo19 wrote:Aha uglavnom ovih 5 ili 8su iste sve je isto u samoj knjizi samo izdavac je drugaciji a ove 3 knjige sto sam nabrojao je kao neki prequel ovim knjigama jeli tako i ne veze se nuzno za radnju u seriji i ovim "glavnim" knjigama ? osim ove 3 pored onih "glavnih" po kojima je radjena serija ima li jos nekih njegovih knjiga koje su vezane za pjesmu vatre i leda?
- Better Man
#18667 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislite da sve završava Igrom prijestolja? Čeka nas još puno toga
L.K.
prije 2 sata
128
Foto: Press
DO KRAJA hit serije "Igra prijestolja" čeka nas još samo jedna jedina epizoda osme sezone, a internet je prepun rasprava o padu kvalitete, pogreškama, scenarističkim odlukama i nelogičnostima. No tako je sa svakom megapopularnom serijom pa ni ovog puta nismo očekivali ništa drukčije.
No čim završi emitiranje posljednje epizode HBO se ekspresno baca na snimanje nove serije čija će se radnja odvijati u istom svijetu, ali pratit ćemo ono što je prethodilo događajima čiji rasplet s nestrpljenjem očekujemo.
Kao što znamo, HBO je potvrdio početak snimanja nove serije, a ovo je sve što znamo o novom projektu.
O čemu se radi?
Radnja serije odvija se tisućama godina prije događaja iz "Igre prijestolja", a prema onome što je HBO otkrio, pratimo lagano poniranje svijeta iz zlatnog Doba heroja u najmračnije razdoblje. Od zastrašujuće povijesti Westerosa pa sve do nastanka Bijelih šetača, misterija istoka i legende o Starkovima.
Mnogo toga što mislimo da znamo vjerojatno će se promijeniti.
George R.R. Martin otkrio je da se u seriji neće pojavljivati likovi iz serije nego njihovi preci, a Westeros će biti puno drugačije mjesto: "Nema Kraljevog grudobrana, nema trona, nema Targaryena, Valyria nije ni počela rasti zahvaljujući zmajevima i velikom imperiju koji će izgraditi. Radi se o drugačijem i starijem svijetu i nadam se da će to biti dio zabave. Jane Goldman je nevjerojatno talentirana. Doletjela je u Santa Fe i provela tjedan dana raspravljajući o svojim idejama sa mnom. Ulazi na teritorij koji nisam istraživao u svojim knjigama, nego ih samo spomenuo. No ona je izvrsna spisateljica i volim njezine radove."
Martin je otkrio i da HBO planira raditi na još pet različitih serija nastalih na temeljima "Igre prijestolja". Jedna od njih sa snimanjem će početi kasnije ove godine, a još dvije serije u fazi su pisanja scenarija.
Kako će se zvati?
Iako još ništa nije sigurno, radni naziv nasljednika "Igre prijestolja" je "The Long Night" ili "Duga noć", a Martin tvrdi da je to naslov koji mu se sviđa jer je već spomenut u "Igri prijestolja".
Tko stoji iza serije?
Kao što smo već spomenuli, za scenarij će se pobrinuti Jane Goldman i Martin koji su ujedno i tvorci serije, a zajedno su napisali i pilot.
Hoće li Martin ostati scenaristički prisutan i u ostalim epizodama, nije poznato.
Goldman iza sebe ima rad na nizu adaptacija za TV, a radila je i na filmovima kao što su "Stardust", "The Limehouse Golem", dva nastavka "X-Mena", "Kick-Ass" i "The Woman in Black", a bila je izvršna producentica franšize "Kingsman" i filma "Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children" Tima Burtona.
Osim Goldman i Martina, seriju će producirati i James Farrell, Jim Danger Gray, Vince Gerardis i Daniel Zelman, a prvu epizodu režirat će redateljica S.J. Clarckson koja iza sebe ima rad na serijama kao što su "Collateral", "Orange Is the New Black", "Dexter" i "Bates Motel" te će se pobrinuti za nadolazeći nastavak "Zvjezdanih staza".
Kad će se pojaviti na malim ekranima?
Budući da ove godine počinje snimanje, realno je očekivati da će se prva epizoda emitirati najranije sljedeće godine.
Doduše, postoji mogućnost da će HBO napraviti pauzu kao i u slučaju posljednje sezone "Igre prijestolja" i pobrinuti se da sve bude dotjerano do najsitnijih detalja jer početak serije koja dolazi nakon najpopularnije serije u povijesti neće biti lak zadatak.
Tko glumi?
Uvjerljivo najpoznatija glumica ovog prequela je Naomi Watts, o čijoj se ulozi ne zna mnogo osim da je riječ o "karizmatičnoj pripadnici visokog društva koja krije mračnu tajnu", a fanovi već razvijaju teorije o tome kako bi se moglo raditi o liku imena Nissa Nissa, supruzi heroja Azora Ahaija koji je skovao mač koji se kasnije koristi u borbi protiv Bijelih šetača.
Uz nju će se pojaviti i Josh Whitehouse iz "Poldarka", Miranda Richardson koja je u "Harryju Potteru" glumila Ritu Skeeter, a osim njih tu su još i Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Shella Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp i Toby Regbo.
#GameOfThrones Prequel Casts 8 Rising Stars https://t.co/leXclFpBaR pic.twitter.com/u4JEeNtzse
— Hollywood Reporter (@THR) 8. siječnja 2019.
Što nas još čeka?
Kao što smo napisali, ovo je samo jedan od pet planiranih projekata, a Martin je otkrio kako bi se u njegovoj sljedećoj knjizi "Fire & Blood" mogle pojaviti informacije o tome što nas očekuje u budućnosti.
Ipak, Casey Bloys iz HBO-a rekao je da se još uvijek ne trebamo zamarati nadolazećim projektima jer se namjeravaju baviti samo jednim: "'The Long Night' je projekt za koji smo zainteresirani, a ostala četiri trenutno nisu u planu."
No Harper's Bazaar piše da bi na nadolazećim projektima mogli raditi scenaristi Max Borenstein ("Kong: Skull Island"), Brian Helgeland ("L.A. Confidential", "Legend"), Carly Wray ("The Leftovers", "Mad Men") i Bryan Cogman ("Game of Thrones") te da Martin već surađuje s Wray i Cogmanom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
L.K.
prije 2 sata
128
Foto: Press
DO KRAJA hit serije "Igra prijestolja" čeka nas još samo jedna jedina epizoda osme sezone, a internet je prepun rasprava o padu kvalitete, pogreškama, scenarističkim odlukama i nelogičnostima. No tako je sa svakom megapopularnom serijom pa ni ovog puta nismo očekivali ništa drukčije.
No čim završi emitiranje posljednje epizode HBO se ekspresno baca na snimanje nove serije čija će se radnja odvijati u istom svijetu, ali pratit ćemo ono što je prethodilo događajima čiji rasplet s nestrpljenjem očekujemo.
Kao što znamo, HBO je potvrdio početak snimanja nove serije, a ovo je sve što znamo o novom projektu.
O čemu se radi?
Radnja serije odvija se tisućama godina prije događaja iz "Igre prijestolja", a prema onome što je HBO otkrio, pratimo lagano poniranje svijeta iz zlatnog Doba heroja u najmračnije razdoblje. Od zastrašujuće povijesti Westerosa pa sve do nastanka Bijelih šetača, misterija istoka i legende o Starkovima.
Mnogo toga što mislimo da znamo vjerojatno će se promijeniti.
George R.R. Martin otkrio je da se u seriji neće pojavljivati likovi iz serije nego njihovi preci, a Westeros će biti puno drugačije mjesto: "Nema Kraljevog grudobrana, nema trona, nema Targaryena, Valyria nije ni počela rasti zahvaljujući zmajevima i velikom imperiju koji će izgraditi. Radi se o drugačijem i starijem svijetu i nadam se da će to biti dio zabave. Jane Goldman je nevjerojatno talentirana. Doletjela je u Santa Fe i provela tjedan dana raspravljajući o svojim idejama sa mnom. Ulazi na teritorij koji nisam istraživao u svojim knjigama, nego ih samo spomenuo. No ona je izvrsna spisateljica i volim njezine radove."
Martin je otkrio i da HBO planira raditi na još pet različitih serija nastalih na temeljima "Igre prijestolja". Jedna od njih sa snimanjem će početi kasnije ove godine, a još dvije serije u fazi su pisanja scenarija.
Kako će se zvati?
Iako još ništa nije sigurno, radni naziv nasljednika "Igre prijestolja" je "The Long Night" ili "Duga noć", a Martin tvrdi da je to naslov koji mu se sviđa jer je već spomenut u "Igri prijestolja".
Tko stoji iza serije?
Kao što smo već spomenuli, za scenarij će se pobrinuti Jane Goldman i Martin koji su ujedno i tvorci serije, a zajedno su napisali i pilot.
Hoće li Martin ostati scenaristički prisutan i u ostalim epizodama, nije poznato.
Goldman iza sebe ima rad na nizu adaptacija za TV, a radila je i na filmovima kao što su "Stardust", "The Limehouse Golem", dva nastavka "X-Mena", "Kick-Ass" i "The Woman in Black", a bila je izvršna producentica franšize "Kingsman" i filma "Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children" Tima Burtona.
Osim Goldman i Martina, seriju će producirati i James Farrell, Jim Danger Gray, Vince Gerardis i Daniel Zelman, a prvu epizodu režirat će redateljica S.J. Clarckson koja iza sebe ima rad na serijama kao što su "Collateral", "Orange Is the New Black", "Dexter" i "Bates Motel" te će se pobrinuti za nadolazeći nastavak "Zvjezdanih staza".
Kad će se pojaviti na malim ekranima?
Budući da ove godine počinje snimanje, realno je očekivati da će se prva epizoda emitirati najranije sljedeće godine.
Doduše, postoji mogućnost da će HBO napraviti pauzu kao i u slučaju posljednje sezone "Igre prijestolja" i pobrinuti se da sve bude dotjerano do najsitnijih detalja jer početak serije koja dolazi nakon najpopularnije serije u povijesti neće biti lak zadatak.
Tko glumi?
Uvjerljivo najpoznatija glumica ovog prequela je Naomi Watts, o čijoj se ulozi ne zna mnogo osim da je riječ o "karizmatičnoj pripadnici visokog društva koja krije mračnu tajnu", a fanovi već razvijaju teorije o tome kako bi se moglo raditi o liku imena Nissa Nissa, supruzi heroja Azora Ahaija koji je skovao mač koji se kasnije koristi u borbi protiv Bijelih šetača.
Uz nju će se pojaviti i Josh Whitehouse iz "Poldarka", Miranda Richardson koja je u "Harryju Potteru" glumila Ritu Skeeter, a osim njih tu su još i Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Shella Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp i Toby Regbo.
#GameOfThrones Prequel Casts 8 Rising Stars https://t.co/leXclFpBaR pic.twitter.com/u4JEeNtzse
— Hollywood Reporter (@THR) 8. siječnja 2019.
Što nas još čeka?
Kao što smo napisali, ovo je samo jedan od pet planiranih projekata, a Martin je otkrio kako bi se u njegovoj sljedećoj knjizi "Fire & Blood" mogle pojaviti informacije o tome što nas očekuje u budućnosti.
Ipak, Casey Bloys iz HBO-a rekao je da se još uvijek ne trebamo zamarati nadolazećim projektima jer se namjeravaju baviti samo jednim: "'The Long Night' je projekt za koji smo zainteresirani, a ostala četiri trenutno nisu u planu."
No Harper's Bazaar piše da bi na nadolazećim projektima mogli raditi scenaristi Max Borenstein ("Kong: Skull Island"), Brian Helgeland ("L.A. Confidential", "Legend"), Carly Wray ("The Leftovers", "Mad Men") i Bryan Cogman ("Game of Thrones") te da Martin već surađuje s Wray i Cogmanom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
- Better Man
#18668 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Algoritam je propao, tačnije bankrotirali su i njihova izdanja je preuzeo Lumen. U Sarajevu se može u knjižarama nači još nekih primjeraka izdanja Algoritma i sniženi su na 17 do 21 KM, sve zavisi od broja stranica, ali samo neki dijelovi, ne komplet saga. Lumen je prošle godine ponovo reizdao kompletnu Igru prijestolja i neke knjige su podijeljene na dvije. Rađeno je u tvrdom uvezu i odličan je kvalitet. Cijene se kreću od 50 i nešto KM, pa naviše za ove iz dva dijela. Algoritam je također radio u tvrdom uvezu i bili su kvalitetni, ali su kao što rekoh bankrotirali.drogon2 wrote:Laguna je izdala i zagrebacki algoritam.Laguna je izdala prve dvije knjige,a onda je naredne 3 podijelila na 2 dijela.Zaboravio sam al mislim da ti se cijena svake knjige krece oko 20km.Neke i malo vise,a neke malo manje.Algoritam je cini mi se izdavao te knjige i u 3 dijela al su nesto jeftinije,oko 10-15km cini mi se.Svijet leda i vatre,Vatru i krv i Viteza sedam kraljevstava mozes nabavit kad procitas sve ove,cisto ukoliko hoces da okusis jos malo tog svijetabrazzo19 wrote:Eh ovako .... polako pocinjem da se pripremam za zivot poslije serije pa sam odlucio da kupim(nabavim) sve knjige debelog prdonje![]()
Knjiga ima 5 , zavisi kako je ko izdavao ali uglavnom ima 5 nastavaka jel tako samo sto je recimo neko izdavao knjigu "oluja maceva" u dva djela a neko objavio u jednoj knjizi ? Uglavnom odlucio sam da nabavim ovih 5 knjiga ili 8 zavisieh sad me zanima kada budem trazio kupovao nema veze ko je izdavac da li "laguna" "nova knjiga" u biti to je sve isto sve jel tako ?
Eh drugo pitanjePored ovih knjiga gore vidim jos neke knjige koje je prdonja izdao a imaju veze sa "game of thronesom" ili ti pjesmom vatre i leda ... prvenstveno mislim na knjige "Vatra i krv" , "Svijet leda i vatre" i " Vitez sedam kraljevstava" .... Mene zanima jesu i to knjige koje imaju veze sa ovim gore knjigama i serijom i da li bih trebao i nnjih nabaviti i procitati ili da se drzim samo tih gore 5 po kojima je radjena serija i ima li jos neka knjiga pored ovih nabrojanih koje bi trebao procitati a da imaju veze sa serijom ?
-
brazzo19
#18669 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ja al u biti je sve isto ne mogu oni promjenit pricu i samu knjigu nego samo razliciti izrazi su drugacije prevedeni
svejedno znaci bitno je samo da nadjem svih 5 knjiga nema veze ko je izdao i reizdao 
- MarlboroGold
#18670 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ok, jeste dosta lošija sezona u odnosu na ostale. Konstatovali smo skoro svi... ali to je već teško preseravanje.kakavdanakneiskustvu wrote:https://9gag.com/gag/awA90rD?ref=fbp&fb ... zg6AqL9DQM
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#18671 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sta kaju fHeministkinje... sve cemo vas silovat zbog unistenja Dany 
-
kakavdanakneiskustvu
- AleksoMKD
- Mali_Vuk
#18675 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Razmišljanja o tome šta simboliše zadnja scena u kojoj Arja odlazi na bijelom konju
https://www.radiosarajevo.ba/magazin/mu ... ark/337062

Nije gavran.
I svi uporno traže neki dvosmisao i skrivene poruke, a toga nema pa nema.
Sve postalo prosto ko pasulj
https://www.radiosarajevo.ba/magazin/mu ... ark/337062

Nije gavran.
I svi uporno traže neki dvosmisao i skrivene poruke, a toga nema pa nema.
Sve postalo prosto ko pasulj