Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
commendatore

#18651 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

jos samo probij rupu na podu ispod gasa da imas hill-holder i to je to
fredi flinstonovich
kojot1

#18652 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kojot1 »

Da li je audi a3 2006 jos uvek dobra kupovina ili ga je vreme pregazilo?
Maraschino

#18653 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Maraschino »

Mozda jeste mozda nije. Zavisi sta je pregazio, kako je odrzavan i za sta ces ga ti koristiti.
kloniran

#18654 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kloniran »

kojot1 wrote:Da li je audi a3 2006 jos uvek dobra kupovina ili ga je vreme pregazilo?
ako si 190+ vala nije, tjesan ko fića
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18655 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mk ultra »

Kupi vise auto bogati, koje god :mrgreen:

I kako god okrenes u minusu si, koje god da kupis
Ako je toliko hoce li nece li, drzi se tabana
kloniran

#18656 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kloniran »

mk ultra wrote:Kupi vise auto bogati, koje god :mrgreen:

joj kad se sjetim mojih muka :mrgreen:

sad rahat, i od viska para i od auta :lol:
drug_profi

#18657 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Šta god kupiš, pokajaćeš se...

:mrgreen:

Zato ne beri brigu.
mirza2811

#18658 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirza2811 »

mirza2811 wrote:BMW e46 318d 85kw 2003 god, nece da upali samo vergla temperatura u crvenom iako nije zagrijan uopste zamjenjen relej paljenja neki , tako majstor kaze. Nakon toga uredno radio 1 mjesec i opet jucer ni da cuje. Navece mi stao, zvao BiHAMK dosli i dok sam verglo samo pospricali nesto u motor dok sam verglo i upali i sinoc danas pali normalno. Do cega bi moglo bit ?

Još uvijek nisam napravio, nijedan majstor ne zna do cega je i samo nagadjaju. Evo sad se vratio od jednog ugovorio sutra da mi zamjeni senzor temperature, jer kao on daje pogresnu info ecu i zato nece upalit :roll:
Throttle

#18659 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Pa to si prvo trebao gledat, il je do senzora il do ozicenja do njega il do samog ECUa. Kakav relej paljenja a temperatura bez razloga u crvenom
UmaX

#18660 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by UmaX »

drug_profi wrote:Šta god kupiš, pokajaćeš se...

:mrgreen:

Zato ne beri brigu.
Ta ti je dobra.

U biti koliko god love da imas, smanji pretragu za hiljadu (karikiram, ovisno o vrsti auta), i gledaj tu naoko lijep primjerak (da nije unutra ofucan, da se ne raspada u voznji), a hiljadarku fino ulozi da sredis sta treba sredit, i gas.

I ne gledaj opremu i kilometre, zajebi to. :mrgreen:
mirza2811

#18661 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirza2811 »

haha , pa vjeruj nisam na to ni mislio. Gledam evo po netu, da li moze bit do toga i vecini auto upali iako je temp u crvenom, dok kod mene nece uopste, samo vergla. A i taj relej, auto stalo, majstor "napravi" zamjeni taj relej dovuce mi kuci auto, stane pred kucom i ugasi ga. Pred njim ja udjem da ga upalim nece opet, on ponovo taj relej zamjeni preda mnom auto upali odma.
Throttle

#18662 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Prvo rijesi temperaturu pa ganjaj dalje. Nesto svakako nije ok ako je zakucana na max a hladno auto, mozda time i rijesis a mozda je to samo dio problema
mirza2811

#18663 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirza2811 »

Ne znam vise ni sam, najgore od svega je sto nema pravila auto pali extra par dana i onda paf, nece, obicno kad je najpotrebnije. Sutra i kad zamjenim taj senzor nisam siguran dal sam napravio to jer auto trenutno pali normalno. Sta sam jos primjetio, dok su nize temperature, pri malim brzinama do 50km/h temperatura se uredno digne na sredinu 85-90C, al cim su vece brzine temperatura pada i onda bude na oko 60-70 otprilike.
Throttle

#18664 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

To sto ti pada temperatura kad ides brze moze bit do termostata da pusta malo. Nema ti on veze s paljenjem.
Ocitaj na dijagnostici sta pokazuje taj senzor temperature pa da vidis jel on baca lude vrijednosti pa da pokazuje na tabli max temperaturu ili da trazis problem negdje drugo
MAN-lion's coach

#18665 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by MAN-lion's coach »

Opet ja. Pisala sam o "problemu" za koji sam mislila da mu je izvor karburator. Ali po svoj prilici da nije. Dakle, sada kada je hladno, motor se starta i ide solidno, digne temperaturu oko 85-90, i tada mi se javlja problem nekog trzanja i skakutanja, stanem ubacim u ler kao da odradi, ono i dalje nemirno radi i bljeska lampica baterije? U kad mijenjam brzine 3,2,1 npr. bljesne opet lampica i ugasi se auto, gubi mi vuču, pa nekad na momenat pročepi...
Na većim vanjskim temperaturama ona radi ok, ništa se ne dešava, kad je hladno definitivno sve usere.
Ima li neki prijedlog šta da dalje probam uraditi? Da nije struja u pitanju? Da mijenjam bobinu, svjećice i sve te kablove okolo? Napominjem da je akumulator gajnc nov kupljen, nema mu ni mjesec dana.
kojot1

#18666 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kojot1 »

Pa ja ne poznajem bas materiju i moram dosta da se raspitam.
Stalno mi se neki drugi ucini kao dobar izbor i sad mi je eto ovaj audi a3 zapao za oko. Gotovo da sam se odlucio za njega, samo jos da vidim da nije neka nenormalna cena odrzavanja i to je to. Al kako sam cuo sa 1.9 tdi odrzavanje za njega je nesto malo iznad proseka klase i tog godista.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#18667 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

kojot1 wrote:

Pa ja ne poznajem bas materiju i moram dosta da se raspitam.
Stalno mi se neki drugi ucini kao dobar izbor i sad mi je eto ovaj audi a3 zapao za oko. Gotovo da sam se odlucio za njega, samo jos da vidim da nije neka nenormalna cena odrzavanja i to je to. Al kako sam cuo sa 1.9 tdi odrzavanje za njega je nesto malo iznad proseka klase i tog godista.
Nema fule sa audijem, sretno!!!!
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#18668 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bordo gandalf »

Nije mehanika ali da priupitam, ima li neka tecnost za skidanje stare boje sa aluminijuma, smirglanjem tesko ide ima previse coskova koje je tesko dohvatiti smirglom
Industrialyzer

#18669 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Industrialyzer »

Imam jedan jaaako cudan problem. Kad tek upalim auto i prvih 15-20min voznje kad pritisnem kocnicu osjetim pod nogom kao neko grebanje, isto ko da ima sljunka na diskovima :mrgreen: i onda se upali ABS failure lampica i nakon toga auto potpuno normalno koci bez bilo kakvih problema. Probao sam jako kocenje maloprije na mokrom putu i tockovi uopste ne proklizavaju. Sta bi moglo biti u pitanju :roll: Kad sam mjenjao gume, malo smo bacili oko na diskove i izgledaju da su u dobrom stanju.
Throttle

#18670 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

bordo gandalf wrote:Nije mehanika ali da priupitam, ima li neka tecnost za skidanje stare boje sa aluminijuma, smirglanjem tesko ide ima previse coskova koje je tesko dohvatiti smirglom
IMaš kupit skid boju, skidol, kako se već zove zavisno od proizvođača
Naneseš četkom, za par minuta podigne farbu i samo sastružeš špartlom
Imaš toga u bojama i lakovima, samo reci za šta ti treba i znat će ti preporučit nešto
Lakše od šmirglanja dosta, ne znam sad baš cijenu al znam da nije nešto ekstra skupo bilo
EDIT: eto ga
https://www.olx.ba/artikal/28764372/bod ... 1-i-0-5-l/
Last edited by Throttle on 10/12/2018 18:14, edited 1 time in total.
Throttle

#18671 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Industrialyzer wrote:Imam jedan jaaako cudan problem. Kad tek upalim auto i prvih 15-20min voznje kad pritisnem kocnicu osjetim pod nogom kao neko grebanje, isto ko da ima sljunka na diskovima :mrgreen: i onda se upali ABS failure lampica i nakon toga auto potpuno normalno koci bez bilo kakvih problema. Probao sam jako kocenje maloprije na mokrom putu i tockovi uopste ne proklizavaju. Sta bi moglo biti u pitanju :roll: Kad sam mjenjao gume, malo smo bacili oko na diskove i izgledaju da su u dobrom stanju.
Pa vjerovatno zeza neki abs senzor pa to grebanje je ustvari aktviranje absa mozda?
Pregledaj dijagnostikom kad ti izbaci lampu
kloniran

#18672 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kloniran »

bordo gandalf wrote:Nije mehanika ali da priupitam, ima li neka tecnost za skidanje stare boje sa aluminijuma, smirglanjem tesko ide ima previse coskova koje je tesko dohvatiti smirglom
jesi li probao zagrijati ako se smije grijati uopšte taj predmet?
bordo gandalf

#18673 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bordo gandalf »

kloniran wrote:
jesi li probao zagrijati ako se smije grijati uopšte taj predmet?
Felge su u pitanju, citam da je ulje od kocnica dobro samo ne znam kako reaguje sa aluminijumom
bordo gandalf

#18674 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bordo gandalf »

Throttle wrote:
IMaš kupit skid boju, skidol, kako se već zove zavisno od proizvođača
Naneseš četkom, za par minuta podigne farbu i samo sastružeš špartlom
Imaš toga u bojama i lakovima, samo reci za šta ti treba i znat će ti preporučit nešto
Lakše od šmirglanja dosta, ne znam sad baš cijenu al znam da nije nešto ekstra skupo bilo
EDIT: eto ga
https://www.olx.ba/artikal/28764372/bod ... 1-i-0-5-l/
Bas cu sutra potraziti ovo
Industrialyzer

#18675 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Industrialyzer »

Throttle wrote:
Industrialyzer wrote:Imam jedan jaaako cudan problem. Kad tek upalim auto i prvih 15-20min voznje kad pritisnem kocnicu osjetim pod nogom kao neko grebanje, isto ko da ima sljunka na diskovima :mrgreen: i onda se upali ABS failure lampica i nakon toga auto potpuno normalno koci bez bilo kakvih problema. Probao sam jako kocenje maloprije na mokrom putu i tockovi uopste ne proklizavaju. Sta bi moglo biti u pitanju :roll: Kad sam mjenjao gume, malo smo bacili oko na diskove i izgledaju da su u dobrom stanju.
Pa vjerovatno zeza neki abs senzor pa to grebanje je ustvari aktviranje absa mozda?
Pregledaj dijagnostikom kad ti izbaci lampu
Imao sam i prije problema sa tom lampicom, ponekad se palila i nakon par dana sama gasila, a kocenje apsolutno nije bilo naruseno. Moracu na dijegnostiku da vidimo sta je to.
Post Reply