Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#18651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
graphicdesigner
Mi smo zapravo, ja mislim, jedina stranka cije je rukovdostvo podnijelo ostavku upravo zbog tog razloga 2010.
p.k.
Mi smo zapravo, ja mislim, jedina stranka cije je rukovdostvo podnijelo ostavku upravo zbog tog razloga 2010.
p.k.
- draganbl
#18652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jasno mi je da se nije lako "proširiti" na druge gradove i to se ne može ni uraditi preko noći. Upravo sam zato i pominjao prethodne izbore, kada ste imali kakve - takve kandidate, a sjećam se da ste po gradu (Banjaluci) imali i svoje bilborde.Pedja Kojovic wrote:draganbi
Ljut sam, ne zbog odluke jer ona je logicna posljedica stanja nase organizovanosti u RS-u nego zbog nedostatka vremena, novca i energije koju smo morali uloziti a nismo bili u prilici.
Generalno, stranka se siri tako sto se u mjestu u kome ne postoji organizacija skupi nekoliko ljudi koji zele raditi i stupe u kontakt sa generalnim sekretarom radi organizovanja svojih aktivnosti na osnivanju OO i drugih odbora.
Ljudi sa kojima smo radili u RS-u su brzo i lako odustajali iako je centrala znacajno investirala u logistiku.
Posto takve inicjative sada iz RS-a nije bilo a mi nismo bili u prilici da iz Sarajeva osnivamo OO BL odlucili smo se fokusirati za rad sa odborima koji imaju ljude koji vjeruju u nase ideje i hoce da rade.
U svakom slucaju, trudicemo se da poslije izbora osnujemo odbor u BL.
p.k.
Ne bih da se pravim pametan i da Vam uzimam vrijeme koje svejedno nemate, ali bih na kraju dodao da smatram da se profil potencijalnih (ozbiljnih) aktivista u stranci kao što je Naša stranka značajno razlikuje od profila aktivista drugih stranaka. Niko (ili je mali broj takvih) u Našoj stranci ne vidi priliku za "brzim uhljebljenjem" dobijanjem neke funkcije u opštini, administraciji i sl. (što je inače slučaj sa strankama), već vidi potencijalnu mogućnost da se jačanjem ovakve stranke u državi koliko - toliko smanji uticaj nacionalista.
Stoga pretpostavljam da obrazovani i stručni ljudi teško i nerado izlaze iz anonimnosti i aktivno se uključuju, jer se groze i samog eksponiranja u politici. Čak i više od toga, radije će ostati apstinenti nego svoj glas na izborima dati "pogrešnoj" opciji.
-
zippoo87
#18653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pisalo se na temi o tvom pitanju,da citas temu i da nisi frisko registvoran,mozda bi i bolje znaoZOCH wrote:Ma nije ti Bambi postavila (pretpostavljam da je zensko) pitanje, nego ja...A previditi samo mogu kratkovidni politicari koji selektivno i u maniru starih znalaca operisu po dobro poznatim temama u kojima se dobro snalaze. Pricati o pravima logorasa je politicka zamka. Reci da ce se Dino Mustafic baviti tim pitanjem je isto ko da ja kazem da ce se za slomljeno staklo od ulaza baviti kucepazitelj taj i taj, koji nije promjenio uticnice u haustoru iako se uredno placa godinama. Znam da je kampanja i frka, i da je ovo jedno od okruzenja u kojem se sad treba posvetiti ali nemojte sami sebi zabijati minuse. Ovdje vam glasove ne donose brojevi postova i avatari i ko je prioritetniji i cija zvuci "pametnije". Ovdje je Nasa stranka izgubila oko 5 glasova ( ja i moja porodica). Ja ne mislim da je to malo. Vi ako to mislite ste se dobro zajebali
uglavnom,ti neces dati glas zato sto ti neko na forumu nije odgovorio na pitanje ...mislim...nije ni smijesno
PK pokusava odgovoriti koliko moze i ne selektuje pitanja...a nije ni sveznalica,da na svako pitanje moze odgovoriti kao ekspert za odredjenu oblast...zato i postoji struka,koja se angazuje kada se nesto rjesava
idi pitaj zlaju,sta je uradio a sta ce uraditi u narednom periodu,mozda ti on na forumu odgovori ili pitaj bakira I. koji su njegovi prvi potezi ako opet bude izabran
-
VjecitiStudent
#18654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nepravedno.zippoo87 wrote: pisalo se na temi o tvom pitanju,da citas temu i da nisi frisko registvoran,mozda bi i bolje znao
uglavnom,ti neces dati glas zato sto ti neko na forumu nije odgovorio na pitanje ...mislim...nije ni smijesno
PK pokusava odgovoriti koliko moze i ne selektuje pitanja...a nije ni sveznalica,da na svako pitanje moze odgovoriti kao ekspert za odredjenu oblast...zato i postoji struka,koja se angazuje kada se nesto rjesava
idi pitaj zlaju,sta je uradio a sta ce uraditi u narednom periodu,mozda ti on na forumu odgovori ili pitaj bakira I. koji su njegovi prvi potezi ako opet bude izabran
Piše u nazivu teme "Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali koga", a ne "Pitajte Peđu K."
Ili mijenjajte naziv teme ili pojačajte tim koji daje odgovore.
Inače, zbilja su komični likovi koji tako lako promijene svoje izborne naklonosti.
Last edited by VjecitiStudent on 17/09/2014 23:28, edited 1 time in total.
- ZOCH
#18655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sa 18 glasao za SDA, ne pamtim vise godine za druge glasao mislim da je bila alijanska za promjene, jednom glasao za Stranku Za BIH, prosle izbore glasao za nedzada fazliju i segmedinu srnu... U koji ces me tor ti svrstat ? Ti kao bajato registrovan? Dusa draga... Ja sam svoje politicke gluposti platio razocarenjima, zato cak I NEMAM opcije za koju cu glasati. Tu je Nasoj stranci sansa. Ti si u sustini jos ocito mlad. Sto je dobro, imas vremena da revidiras misljenje. Ja ih vise nemam.zippoo87 wrote:pisalo se na temi o tvom pitanju,da citas temu i da nisi frisko registvoran,mozda bi i bolje znaoZOCH wrote:Ma nije ti Bambi postavila (pretpostavljam da je zensko) pitanje, nego ja...A previditi samo mogu kratkovidni politicari koji selektivno i u maniru starih znalaca operisu po dobro poznatim temama u kojima se dobro snalaze. Pricati o pravima logorasa je politicka zamka. Reci da ce se Dino Mustafic baviti tim pitanjem je isto ko da ja kazem da ce se za slomljeno staklo od ulaza baviti kucepazitelj taj i taj, koji nije promjenio uticnice u haustoru iako se uredno placa godinama. Znam da je kampanja i frka, i da je ovo jedno od okruzenja u kojem se sad treba posvetiti ali nemojte sami sebi zabijati minuse. Ovdje vam glasove ne donose brojevi postova i avatari i ko je prioritetniji i cija zvuci "pametnije". Ovdje je Nasa stranka izgubila oko 5 glasova ( ja i moja porodica). Ja ne mislim da je to malo. Vi ako to mislite ste se dobro zajebali
- Bambi_na_kofeinu
#18656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako ćemo pošteno i meni bi bio dovoljan razlog to što neki političar daje prednost pitanju pasa naspram pitanja logoraša (mada evo zaista uzimam u obzir da se na forumu lako desi previd,...dva putazippoo87 wrote: pisalo se na temi o tvom pitanju,da citas temu i da nisi frisko registvoran,mozda bi i bolje znao
A i brat bratu Dino Mustafić mi ne djeluje kao prava osoba da se bavi tom problematikom. Strašno bih voljela da griješim.
- ZOCH
#18657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mozda i jesam komican lik, ali sam uvijek tragao za ljudima nekakvim koji mogu nesto ovoj zemlji donijeti dobro. To sto sam razocaran nakon tolikih promasaja, ne znaci da sam naivan zivotno, nego da je sve iz..bano do krajnjih granica, da ne postoji ljevica, desnica centralno, da ne postoje ljudi koji ce zauzeti MUDASTO stav oko bilo cega nego se prikloniti terminu niti kaki niti piski. Ko kad pomijesas votku i rakiju pa te zabetonira za wc solju. Ali kad se ispovracamo po sebi, valja se i ocistiti. Pa zato i pitam. Jel problem pitati majka mu stara ?VjecitiStudent wrote:Nepravedno.zippoo87 wrote: pisalo se na temi o tvom pitanju,da citas temu i da nisi frisko registvoran,mozda bi i bolje znao
Piše u nazivu teme "Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali koga", a ne "Pitajte Peđu K."
Ili mijenjajte naziv teme ili pojačajte tim koji daje odgovore.
Inače, zbilja su komični likovi koji tako lako promijene svoje izborne naklonosti.
- Bambi_na_kofeinu
#18658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mene interesuje šta Naša stranka smatra primarnim problemom za rješavanje na polju visokog obrazovanja?
- ZOCH
#18659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ova bambi se meni slepa, a ja samo da kazem da sam ozenjen i da mi zena cita forum...
Gosn. Moderator oprosti za kung-fu offtopic
Gosn. Moderator oprosti za kung-fu offtopic
Last edited by ZOCH on 17/09/2014 23:57, edited 1 time in total.
- Bambi_na_kofeinu
#18660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Povrijeđeni su mi osjećaji. Politika boli.ZOCH wrote:Ova bambi se meni slepa, a ja samo da kazem da sam ozenjen i da mi zena cita forum...
- drug_profi
#18661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Meni je vokri sto ce oni koji su dozvolili problem sa psima na kraju iskoristiti isti i postaviti se kako treba prema tom problemu.
zao mi je sto NS kao stranka urbanih ljudi ne prepoznaje potrebu da se taj problem rjesi adekvatno u skladu sa potrebama urbanih ljudi.
Govorimo o zivotinjama, stetocinama. I golubovi i vrane i misevi su divni kad ih upoznas, ali ih svejedno tamanimo... da ne govorim kako su janjici i telad drazesni u svojoj nesvjesti...
Ima li iko da stane muski u kostac sa ovim.
zao mi je sto NS kao stranka urbanih ljudi ne prepoznaje potrebu da se taj problem rjesi adekvatno u skladu sa potrebama urbanih ljudi.
Govorimo o zivotinjama, stetocinama. I golubovi i vrane i misevi su divni kad ih upoznas, ali ih svejedno tamanimo... da ne govorim kako su janjici i telad drazesni u svojoj nesvjesti...
Ima li iko da stane muski u kostac sa ovim.
-
starisalko
#18662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drugi profil
Koje je misljenje tvog pretsjednika Komsica i vasi poslanika u KS,Hanke,Pindze i Besima u vezi pasa lutalica
Koje je misljenje tvog pretsjednika Komsica i vasi poslanika u KS,Hanke,Pindze i Besima u vezi pasa lutalica
- drug_profi
#18663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidi, nesto si dobro pobrkao. Vjerovatno hocu glasati za DF ali iz razloga sto se SDA i SDP moraju maknuti sa vlasti.starisalko wrote:drugi profil
Trenutno nema ni jedne partije ni stranke sa kojom djelim stavove sa 50% ili vise.
Sto se obracam NS zbog kerova objasnio sam u samom pitanju u nadi da ce mozda NS uciniti pritisak da se makar provodi eutanazija tamo gdje je zakon dozvoljava.
Tebi ne branim da glasas za koga hoces. prema svojoj savjesti. Za mene su slobodni izbori glupost. U zemlji neukih i nepismenih to je samo stvar marketinga.
-
starisalko
#18664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drugi profil
Ako sam te uvrijedio svrstavajuci te u clanove DF oprosti.Kakav je stav stranke za koju ces glasati u vezi pasa lutalica.
Ako sam te uvrijedio svrstavajuci te u clanove DF oprosti.Kakav je stav stranke za koju ces glasati u vezi pasa lutalica.
- drug_profi
#18665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nisi me uvrijedio. DF je svakako manje glup izbor od SD AiP ako se zeli nesto mijenjati.starisalko wrote:drugi profil
Nema stranke koja ima odgovarjuci stav prema ovom psecem problemu.
Kad bi se pojavila mogla bi racunati na brojne glasove samo po tom osnovu. Nazalost poene ce ubrati oni koji su do ovog i doveli a koji i sad imaju poluge vlasti pa nista ne cine.
----------------------------------
...s tipfeler masine...
-
zippoo87
#18666 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
oko blodiranog...prijatelju ne glasa se samo do 30. godine tj.dok si mlad,nego cijeli zivot ...ZOCH wrote:Sa 18 glasao za SDA, ne pamtim vise godine za druge glasao mislim da je bila alijanska za promjene, jednom glasao za Stranku Za BIH, prosle izbore glasao za nedzada fazliju i segmedinu srnu... U koji ces me tor ti svrstat ? Ti kao bajato registrovan? Dusa draga... Ja sam svoje politicke gluposti platio razocarenjima, zato cak I NEMAM opcije za koju cu glasati. Tu je Nasoj stranci sansa. Ti si u sustini jos ocito mlad. Sto je dobro, imas vremena da revidiras misljenje. Ja ih vise nemam.zippoo87 wrote:pisalo se na temi o tvom pitanju,da citas temu i da nisi frisko registvoran,mozda bi i bolje znaoZOCH wrote:Ma nije ti Bambi postavila (pretpostavljam da je zensko) pitanje, nego ja...A previditi samo mogu kratkovidni politicari koji selektivno i u maniru starih znalaca operisu po dobro poznatim temama u kojima se dobro snalaze. Pricati o pravima logorasa je politicka zamka. Reci da ce se Dino Mustafic baviti tim pitanjem je isto ko da ja kazem da ce se za slomljeno staklo od ulaza baviti kucepazitelj taj i taj, koji nije promjenio uticnice u haustoru iako se uredno placa godinama. Znam da je kampanja i frka, i da je ovo jedno od okruzenja u kojem se sad treba posvetiti ali nemojte sami sebi zabijati minuse. Ovdje vam glasove ne donose brojevi postova i avatari i ko je prioritetniji i cija zvuci "pametnije". Ovdje je Nasa stranka izgubila oko 5 glasova ( ja i moja porodica). Ja ne mislim da je to malo. Vi ako to mislite ste se dobro zajebali
drugo nisam toliko ni mlad i ja sam isto tako lutao sa glasovima kao i ti,isto glasam od 18. ...i svake godine sam sve vise ljut i na narod i na ovaj sljam koji izabere 10-15% ljudi i dodju na vlast
zato mi koji trazimo najbolje rjesenje,ne treba da nekoga otpisujemo na osnovu necega sto jos nije doslo...i pitanje cuka se moze rijesiti na drugi naci,ne mora na ovaj pedjin ali malo mi je neozbiljno da kazes,eto zbog cuka moja porodica nece glasati...to bas djeluje trolovski ,neozbiljno
sve se moze rijesiti,ako su ljudi normalni,moralni i nisu kriminalci...o ovim drugim znas i sam,sta oni mogu...gledati te u oci i lagati
- Hajvan
#18667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drugi profil wrote: Nisi me uvrijedio. DF je svakako manje glup izbor od SD AiP ako se zeli nesto mijenjati.
Kad bi se pojavila mogla bi racunati na brojne glasove samo po tom osnovu. Nazalost poene ce ubrati oni koji su do ovog i doveli a koji i sad imaju poluge vlasti pa nista ne cine.
...s tipfeler masine...
baš tipfeler…
sve su indicije da ce DF-Željko Komšić koalirati sa SBB-Utemljitelj Avaza nakon izbora, što dovodi do zakljucka da je glasanje za DF pravoooo pametna ideja
- drug_profi
#18668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako, ako. Mora sa nekim. Trenutno nema politicke opcije koja ce promijeniti nesto. Sve je isto sranje. Samo ce smjene na vlasti natjerati ozbiljne stranke za koje smatram da su jedino SDA i P da se prociste i rekonstruisu da bi u buducnosti odgovornije vrsile vlast.Hajvan wrote:drugi profil wrote: Nisi me uvrijedio. DF je svakako manje glup izbor od SD AiP ako se zeli nesto mijenjati.
...s tipfeler masine...
baš tipfeler…
sve su indicije da ce DF-Željko Komšić koalirati sa SBB-Utemljitelj Avaza nakon izbora, što dovodi do zakljucka da je glasanje za DF pravoooo pametna ideja
Mislim koliko pameti treba da se shvati da ako ne smjenjujes losu vlast, ne mozes se nadati boljem.
-
zippoo87
#18669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
evo malo slika sa terena ,kampanja na ulicama...nadam se da nije problem da postavim par slika,svejedno su sa FB uzete,svima dostupne ...Denis Graz na ulici,dijeli letke
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 7945_o.jpg
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 3383_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 0872_o.jpg
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 2309_o.jpg
a evo i u gracanici
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 3205_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 8619_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 3306_o.jpg
ima li drugih predsjednika stranka Komsica,LAgumdzije,;Baketa i ekipe na ulicama medju narodom...NEMA a mislite li da smiju izaci bez silnog obezbjedjenja ?
a evo i u gracanici
ima li drugih predsjednika stranka Komsica,LAgumdzije,;Baketa i ekipe na ulicama medju narodom...NEMA a mislite li da smiju izaci bez silnog obezbjedjenja ?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#18670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Drugi predsjednici stranaka šetaju po inostranstvu. U Bosni najčešće lete.zippoo87 wrote:evo malo slika sa terena ,kampanja na ulicama...nadam se da nije problem da postavim par slika,svejedno su sa FB uzete,svima dostupne ...Denis Graz na ulici,dijeli letke
a evo i u gracanici
Pitanje za Albina Zuhrića ili Peđu Kojovića.
Da li imate bilo kakve rezultate istraživanja o trenutnoj podršci Našoj Stranci među biračima u Kantonu Sarajevo ?
Hvala.
- ZOCH
#18671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A cekaj prijatelju, ti si jedan od TRUDBENIKA stranke ? Nisi samo jedan od dusebriznika, nego polazis od pozicije i uvjerenja kako ce nam glas za NASU STRANKU, donijeti blagostanje i povecati plodnost? TI kao meni sad govoris kako sam ja fula, dok se zanemaruje jedno od osnovnih stvari koje su u drzavama i demokratijama jako lijepo i principijelno uredjene ? TI si dakle zaduzen da postavljas pamflete i fotografije? I ti meni nesto kazes ? Sto bi reko Danis... WOWzippoo87 wrote:evo malo slika sa terena ,kampanja na ulicama...nadam se da nije problem da postavim par slika,svejedno su sa FB uzete,svima dostupne ...Denis Graz na ulici,dijeli letke
a evo i u gracanici
- ZOCH
-
Pedja Kojovic
#18673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina
Kredibilitet tih istrazivanja je, nazalost, potpuno urusen i ne moze posluziti nicemu korisnom.
p.k.
Kredibilitet tih istrazivanja je, nazalost, potpuno urusen i ne moze posluziti nicemu korisnom.
p.k.
-
bob_rock
#18674 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste
Pedja, sve cestitke za promociji sinoc na Dobrinji. Za razliku od vecine ostalih stranaka, vi ste kao kandidati izasli i radili direktnu promociju sto je trebalo da bude bit otvorenih lista. Uzeo sam pamflet od Forte i malo listao, kontao se postaviti pitanja za pojedine ciljeve iz pamfleta i nacine na koje planirate ostvariti, ali skontam zasto covjek da vas maltretira ( iako je to nase pravoPedja Kojovic wrote:tvsabina
p.k.
Sretno i nadam se da cete izaci sa dosta boljim rezultatima u odnosu na 2010 godinu.
-
rajvosa1
#18675 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste
Da dopunim za Pedju pitanje od Bob Rocka: Zašto niste veći akcent stavili na činjenicu da Forto i njegova porodica nikad nisu bili budžetski paraziti, već cijeli život kao poduzetnici pune budžete? Sam sam privatni poduzetnik pa znam kakvo je to umijeće, tim prije što je čovjek u građevinskom sektoru. On i Sabina su najbolje na listi za KS, pa UPRKOS vašem stavu prema džukelama, ta lista ima 80 % šansi da je zaokružim, tačnije njih dvoje. Glasove za ostale liste za sada nemate.bob_rock wrote:Pedja, sve cestitke za promociji sinoc na Dobrinji. Za razliku od vecine ostalih stranaka, vi ste kao kandidati izasli i radili direktnu promociju sto je trebalo da bude bit otvorenih lista. Uzeo sam pamflet od Forte i malo listao, kontao se postaviti pitanja za pojedine ciljeve iz pamfleta i nacine na koje planirate ostvariti, ali skontam zasto covjek da vas maltretira ( iako je to nase pravoPedja Kojovic wrote:tvsabina
p.k.) dok kandidate iz drugih partija mozemo vidjeti samo na plakatima i po medijima.
Sretno i nadam se da cete izaci sa dosta boljim rezultatima u odnosu na 2010 godinu.