HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
crnivrag

#18651 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote:Na kojim frekvencijama ili frekvenciji su ovi novi kanali...jer stvarno mi mrsko da opet skeniram cijelu mrezu i izgubim favorite
Možda ti Benq može pomoći, ja imam frekvencije samo za originalnu Telemach digitalnu shemu u Sarajevu, a HS korisnici nisu imali frekvenciju 570000 Mhz, pa pretpostavljam da nemate ni 562000 Mhz.
Benq

#18652 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote:
hrasno38 wrote:Na kojim frekvencijama ili frekvenciji su ovi novi kanali...jer stvarno mi mrsko da opet skeniram cijelu mrezu i izgubim favorite
Možda ti Benq može pomoći, ja imam frekvencije samo za originalnu Telemach digitalnu shemu u Sarajevu, a HS korisnici nisu imali frekvenciju 570000 Mhz, pa pretpostavljam da nemate ni 562000 Mhz.
Mislim da je isto kao kod Telemach sheme , dakle kod mene ide ovako:

DTX HD - frekvencija 562000 / 6956 kS/s / 256QAM
Grand 2 -frekvencija 690000 / 6956 kS/s / 64QAM
crnivrag

#18653 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote: Mislim da je isto kao kod Telemach sheme , dakle kod mene ide ovako:

Onda je i TV Lukavac na 682000 / 6956 kS/s / 64QAM.

Usput, čudno mi je da su vam omogućili frekvenciju 562000 Mhz, a i dalje nemate frekvenciju 570000 Mhz, gdje se nalaze kanali: RTS1, B92 Info, TV Jasmin, TV Visoko, TV Vinet i Saudi Qu'ran.
Benq

#18654 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote:
Benq wrote: Mislim da je isto kao kod Telemach sheme , dakle kod mene ide ovako:

Onda je i TV Lukavac na 682000 / 6956 kS/s / 64QAM.

Usput, čudno mi je da su vam omogućili frekvenciju 562000 Mhz, a i dalje nemate frekvenciju 570000 Mhz, gdje se nalaze kanali: RTS1, B92 Info, TV Jasmin, TV Visoko, TV Vinet i Saudi Qu'ran.
Eh da, skroz sam zaboravio na TV Lukavac (bitan mi je k'o lanjski snijeg :D ) , ta je frekvencija i na HS-u. Ove ostale nemamo.
crnivrag

#18655 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote: Eh da, skroz sam zaboravio na TV Lukavac (bitan mi je k'o lanjski snijeg :D ) , ta je frekvencija i na HS-u. Ove ostale nemamo.
Evo još jedno zanimljivo pitanje :)

Da li se kanal Z1 nalazi na frekvenciji 626000 Mhz, pošto se kod nas testirao na toj frekvenciji skoro godinu dana, a ukinut je zajedno sa ostalim testnim kanalima: Minimax, Da Vinci Learning, Outdoor Channel i Art Info.
Benq

#18656 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote: Evo još jedno zanimljivo pitanje :)

Da li se kanal Z1 nalazi na frekvenciji 626000 Mhz, pošto se kod nas testirao na toj frekvenciji skoro godinu dana, a ukinut je zajedno sa ostalim testnim kanalima: Minimax, Da Vinci Learning, Outdoor Channel i Art Info.
Da :) , Z1 je na 626000 / 6956 / 256QAM
supercali

#18657 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Jutros saltam kanale kad dodali onaj dtx hd i discovery World zamjenili sa tv lukavac jebo im tv lukavac sve sto imaju

Ostale promjene nisam vidio al mi ke bezveze kad tako npr mjenjaju frekvencije juce tu bio hbo danas jasmin a tamo gdje je sada hbo bio juce jim jam i sl prebacivanja
Benq

#18658 Re: HS kablovska

Post by Benq »

supercali wrote:Jutros saltam kanale kad dodali onaj dtx hd i discovery World zamjenili sa tv lukavac jebo im tv lukavac sve sto imaju

Ostale promjene nisam vidio al mi ke bezveze kad tako npr mjenjaju frekvencije juce tu bio hbo danas jasmin a tamo gdje je sada hbo bio juce jim jam i sl prebacivanja
Discovery World je zamijenjen DTX HD kanalom , a Lukavac je ubacen jos prije 7 dana na testnom kanalu (kod mene 432). Sto se tice ostalih kanala nista nije promijenjeno bar u Sarajevu , samo su dodali Lukavac , DTX HD, Grand 2.
crnivrag

#18659 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote:
supercali wrote:Jutros saltam kanale kad dodali onaj dtx hd i discovery World zamjenili sa tv lukavac jebo im tv lukavac sve sto imaju

Discovery World je zamijenjen DTX HD kanalom , a Lukavac je ubacen jos prije 7 dana na testnom kanalu (kod mene 432). Sto se tice ostalih kanala nista nije promijenjeno bar u Sarajevu , samo su dodali Lukavac , DTX HD, Grand 2.
Da nije bio korisnik M&H Company, pa je dobio originalnu Telemach shemu, jer koliko znam HS i HKB korisnici nisu nikada imali TV Jasmin.
Benq

#18660 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote: Da nije bio korisnik M&H Company, pa je dobio originalnu Telemach shemu, jer koliko znam HS i HKB korisnici nisu nikada imali TV Jasmin.
Moguce je i to , joj sa ovim shemama su zakomplikovali pravo.
supercali

#18661 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Jbt znao sam da necete procitati kako treba
Hbo se nije mjenjao jasmin mi ke prvi pao na pamet a jim jim isto tako nisam provjeravao nikad
Zato sam i napisao npr

Meni je dworld frekvencijski zamjenio lukavac za te testne kanale me ne zanima
Vratite nam discovery world jebo dtx kad je sve u fazonu occ wcc i ostale skracenica napucavanja
Ne znam samo sto jos ne uvrste onog lipua
supercali

#18662 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Benq wrote:

Lukavac je na kanalu gdje je bio discovery w znaci nije zamjenjen dtx-om
On je dodan kao novi kanal

Da se razumijemo pricamo o frekvencijama ne to sta je sematski zamjenjeno drugim kanalom
Benq

#18663 Re: HS kablovska

Post by Benq »

supercali wrote: Lukavac je na kanalu gdje je bio discovery w znaci nije zamjenjen dtx-om

Da se razumijemo pricamo o frekvencijama ne to sta je sematski zamjenjeno drugim kanalom
Evo njihova obavijest vezano za Discovery World i DTX :
Kanal Discovery World mijenja naziv u Discovery Turbo Xtra HD. Ovo je prije svega muški kanal posvećen programiranju oko prijevoza, automobila, bicikala, brodova i aviona. Motori, sjaj, metal… Sve emisije su dokumentarnog i obrazovnog karaktera. Discovery Turbo Xtra kanal bit će dostupan u okviru D3 Proširenog i HD digitalnog paketa na poziciji 337.
Izvor : http://www.hkb.ba/?p=5052
crnivrag

#18664 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote:
supercali wrote: Lukavac je na kanalu gdje je bio discovery w znaci nije zamjenjen dtx-om

Kanal Discovery World mijenja naziv u Discovery Turbo Xtra HD. Ovo je prije svega muški kanal posvećen programiranju oko prijevoza, automobila, bicikala, brodova i aviona. Motori, sjaj, metal… Sve emisije su dokumentarnog i obrazovnog karaktera. Discovery Turbo Xtra kanal bit će dostupan u okviru D3 Proširenog i HD digitalnog paketa na poziciji 337.
Nije promijenio naziv, vjerovatno nisu htjeli komplikovati sa objašnjenjima.

Discovery Networks je odlučio da postepeno povuče kanal Discovery World sa tržišta jugoistočne Europe, i zamijeni ga kanalom Discovery Turbo Xtra.

Kanal Discovery World je još uvijek dostupan kod nekih operatera, ali će i oni uskoro morati izvršiti ovu zamjenu.

Isti slučaj je bio sa kanalom Discovery ID, kojeg je postepno zamijenio kanal Discovery ID Xtra u ponudi svih operatera u regiji.
supercali

#18665 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Benq wrote:

Kakva ba zamjena ako je do juce bio discw a uporedo i dtx i odjednom dodase dtxhd a umjesto discw stavise lukavac
travar

#18666 Re: HS kablovska

Post by travar »

Q: Ako uzmem DNG paket, hoće li biti potreban neki novi receiver (pretpostavljam da da) ili mogu nastaviti koristiti trenutni CI modul (ne treba mi 72h unazad ili kako se već zove)?
Q: Isto pitanje i za modem (koji sam kupio).
crnivrag

#18667 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

travar wrote:Q: Ako uzmem DNG paket, hoće li biti potreban neki novi receiver (pretpostavljam da da) ili mogu nastaviti koristiti trenutni CI modul (ne treba mi 72h unazad ili kako se već zove)?
Ako ti je CI modul od HS-a, moguće da će ti zamijeniti modul sa Telemach-ovim, ali možeš koristiti i dalje uslugu putem modula, bez da uzimaš resiver i dodatne usluge.

Također vrijedi isto i za modem, ukoliko taj modem može podržati brzine koje oni nude u tom paketu, onda će ti ga ostaviti, ili ako ne bude moglo, dobićeš novi, međutim neće ti taj uzimati, ako si ga kupio.
travar

#18668 Re: HS kablovska

Post by travar »

crnivrag wrote:
travar wrote:Q: Ako uzmem DNG paket, hoće li biti potreban neki novi receiver (pretpostavljam da da) ili mogu nastaviti koristiti trenutni CI modul (ne treba mi 72h unazad ili kako se već zove)?
Ako ti je CI modul od HS-a, moguće da će ti zamijeniti modul sa Telemach-ovim, ali možeš koristiti i dalje uslugu putem modula, bez da uzimaš resiver i dodatne usluge.

Također vrijedi isto i za modem, ukoliko taj modem može podržati brzine koje oni nude u tom paketu, onda će ti ga ostaviti, ili ako ne bude moglo, dobićeš novi, međutim neće ti taj uzimati, ako si ga kupio.
Eh, zahvaljujem na odgovoru :thumbup:
relativno84

#18669 Re: HS kablovska

Post by relativno84 »

Pih CNN nestao :angry:
Benq

#18670 Re: HS kablovska

Post by Benq »

relativno84 wrote:Pih CNN nestao :angry:
Kod mene radi normalno.
HomeArt

#18671 Re: HS kablovska

Post by HomeArt »

Jucer na Hrasnom brdu pusten novi signal i kada sam preskenirao kanale nasao svega 46 kanala?! Korisnik sam KID8 paketa i imam modul. Vadio sam modul, skenirao kanale vise puta i opset isto, jačina signala mi je na 50% pa ne znam može li to biti razlog, jel se još nekome ovo dešava?
Benq

#18672 Re: HS kablovska

Post by Benq »

HomeArt wrote:Jucer na Hrasnom brdu pusten novi signal i kada sam preskenirao kanale nasao svega 46 kanala?! Korisnik sam KID8 paketa i imam modul. Vadio sam modul, skenirao kanale vise puta i opset isto, jačina signala mi je na 50% pa ne znam može li to biti razlog, jel se još nekome ovo dešava?
U meniju tv-a , idi na automatsko skeniranje , pa onda na Brzo ili Mreza , za frekvenciju unesi 610000 , brzina simbola 6956kS/s i modulacija 256QAM, ili ako su ti ove opcije postavljene na auto onda unesi samo frekvenciju i svejedno ce pronaci sve kanale.

Sto se tice jacine signala , to je na samoj granici i vrlo je moguce da zbog slabog signala ne mozes ni kanale naci.
HomeArt

#18673 Re: HS kablovska

Post by HomeArt »

Benq wrote:
HomeArt wrote:Jucer na Hrasnom brdu pusten novi signal i kada sam preskenirao kanale nasao svega 46 kanala?! Korisnik sam KID8 paketa i imam modul. Vadio sam modul, skenirao kanale vise puta i opset isto, jačina signala mi je na 50% pa ne znam može li to biti razlog, jel se još nekome ovo dešava?
U meniju tv-a , idi na automatsko skeniranje , pa onda na Brzo ili Mreza , za frekvenciju unesi 610000 , brzina simbola 6956kS/s i modulacija 256QAM, ili ako su ti ove opcije postavljene na auto onda unesi samo frekvenciju i svejedno ce pronaci sve kanale.

Sto se tice jacine signala , to je na samoj granici i vrlo je moguce da zbog slabog signala ne mozes ni kanale naci.
Kada odem na automatsko skeniranje i odaberem Brzo jedina stvar koju mogu promijeniti je frekvencija i nju podesim na 610. Ispod toga jos imam Network ID na kojem pise auto i to je to, onda samo scan. Nakon skeniranja ista stvar samo sto onda cak i nađeni kanali uglavnom ne rade, od tih 46 radi ih samo nekoliko.
crnivrag

#18674 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

HomeArt wrote:
Kada odem na automatsko skeniranje i odaberem Brzo jedina stvar koju mogu promijeniti je frekvencija i nju podesim na 610. Ispod toga jos imam Network ID na kojem pise auto i to je to, onda samo scan. Nakon skeniranja ista stvar samo sto onda cak i nađeni kanali uglavnom ne rade, od tih 46 radi ih samo nekoliko.
Potrebno je u frekvenciju unijeti 666000, a network ID kao 387, također je potrebno u postavkama TV-a odabrati Free+scrambled channels, i onda ti mora pronaći sve kanale.

Tako ja radim na svoj Phillips TV-u, odaberem advanced pretraživanje, unesem symbol rate 6956, network ID 387, i frekvenciju 666000 Mhz, i u roku od jedno minutu i po, TV mi pronađe 208 TV i 72 radio kanala.
Benq

#18675 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote:
HomeArt wrote:
Potrebno je u frekvenciju unijeti 666000, a network ID kao 387, također je potrebno u postavkama TV-a odabrati Free+scrambled channels, i onda ti mora pronaći sve kanale.

Tako ja radim na svoj Phillips TV-u, odaberem advanced pretraživanje, unesem symbol rate 6956, network ID 387, i frekvenciju 666000 Mhz, i u roku od jedno minutu i po, TV mi pronađe 208 TV i 72 radio kanala.
Kod mene na LG-u sve je na auto osim frekvencije , za frekvenciju unosim 610000 (mada je svejedno koju god da uneses) i sljedeci korak oznacim box na "skeniraj kodirane kanale" , nakon 30ak sekundi ready to go :)
Locked