Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#18651 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Bloo wrote:Rudar Šefik Šišić uzalud je od maja 2018. godine čekao svoju rudarsku penziju. On i još 44 rudara uzalud su i molili i protestvovali.

Posljednju nadu rudar Šefik Šišić imao je nakon protesta ispred zgrade federalne vlade u Sarajevu. Obećali su uplatu doprinosa i prvu penziju u novoj godini.

Rudaru Šefiku Šišiću rečeno je potom da njegovog imena nema na spisku onih kojima će biti uvezan staž. Na spisku su oni kojima pola godine nije ništa uplaćeno. Njemu je uplaćen dio, ali nedovoljno da dobije penziju.

Za Dan rudara, 21. decembra iz zeničkog rudnika su najavili organizovanje svečanog ispraćaja ove godine penzionisanih rudara, koji su to samo na papiru, jer penzije još nisu dobili.

Na prozivci toga dana neće biti rudara Šefika Šišića. Njega su drugovi komorati ispratili danas, na vječni počinak. Supruzi i dvoje djece ostavio je oproštajno pismo.

Rudar Šefik Šišić šest je mjeseci molio da mu uplate radni staž kako bi mogao biti penzionisan.

Rudaru Šefiku Šišići nije ispunjeno obećanje da će biti na spisku.

Rudar Šefik Šišić ubio se 17 decembra 2018.

Rudar Šefik Šišić nije samoubica, on je ubijen.

(Amarildo Gutić, Žurnal)
Od kad se rudarima nije uplacivalo penziono i zdravstveno, samo se dugo zataskavalo. Pogledaj ko su najveci duznici ovim fondovima :skoljka: .
konjislav

#18652 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

The 51st State wrote:
stakasa wrote:
The 51st State wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/126 ... poput.html

samo treba pametan biti..., ostalo je neizivljeno preseravanje.
Krivo sjest pravo rec' ali gro ovih povratnika izade u novinama :D
meh, ljudi se lose profesionalno profiliraju pa onda svi krivi, a ovaj primjer nema dalje, opaljuje Vas po usima iz Sarajeva :D
Ja sam radio upravo u toj firmi jedno 8 mjeseci i onda napustio. Sagorio za 6 mjeseci, radili nenormalnim tempom upravo na jednom od pomenutih projekata u tom clanku War on Cancer. Dobio sam totalno losu sliku start-upa kod njih, koja je ovdje u Njemackoj i Berlinu popravljena. Da su dobra firma jesu, da cijede domace inzinjere u Bosni, cijede vala, mada isto kao i svaka druga IT firma u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, itd.

Po cemu su poznati start-upi jeste da radis mnogo ali bas mnogo zaradjujes. Ja sam tu bas mnogo radio, a nisam uopste bas mnogo zaradjivao. Zaradjivao sam tek nekih 300 - 400 maraka vise nego u prijasnjoj firmi gdje sam radio upola toga.

Poenta je da se svaka firma izgradjuje na tudjim ledjima, tako i Ministry of Programming, nije nista drugacija od svih drugih, mozda tek u poslovnoj kulturi (svaka im cast), ali poslovni principi su isti kao i svugdje drugdje.
The 51st State

#18653 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

svugdje je to isto, cijedi i svabo.
konjislav

#18654 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Rockefeller wrote:
konjislav wrote:
vjesticanametli wrote:Pferdislave idel se koncerAt stinga :D
Joj tesko, nisam se jos toliko ovdje smjestio. :mrgreen:

On the other hand, hvala Bogu evo jucer sam dobio ugovor za stan od Vonovie, a sutra bih trebao ici da gledam drugi stan od druge agencije za koji sam isto vec dobio ugovor samo je na pogresnoj adresi, otisao na adresu mojih rodjaka kod kojih sam bio, jer nisam bio promijenio adresu na ovu novu, ovaj stan gdje zivim zadnjih 6 mjeseci. :mrgreen:
Mada mislim da mi se vise svida ovaj od Vonovie i da cu njega prihvatiti. Ovo je na duge staze stan, sto se kaze Unbefristet. :mrgreen:
Dobra je Vonovia, imaju renovirane stanove.
Upravo, ovaj je renoviran i zato mi se jako svidja. 700 eura vruc, a tramvajska stanica minutu pjeske iz stana. 30 minuta do posla (tim istim tramvajem), autom 20. Ljepota prava. :mrgreen:
konjislav

#18655 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

The 51st State wrote:svugdje je to isto, cijedi i svabo.
Znam zato sam i rekao:
Konjislav wrote:ali poslovni principi su isti kao i svugdje drugdje.
512MB

#18656 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

konjislav wrote: Ja sam radio upravo u toj firmi jedno 8 mjeseci i onda napustio. Sagorio za 6 mjeseci, radili nenormalnim tempom upravo na jednom od pomenutih projekata u tom clanku War on Cancer. Dobio sam totalno losu sliku start-upa kod njih, koja je ovdje u Njemackoj i Berlinu popravljena. Da su dobra firma jesu, da cijede domace inzinjere u Bosni, cijede vala, mada isto kao i svaka druga IT firma u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, itd.

Po cemu su poznati start-upi jeste da radis mnogo ali bas mnogo zaradjujes. Ja sam tu bas mnogo radio, a nisam uopste bas mnogo zaradjivao. Zaradjivao sam tek nekih 300 - 400 maraka vise nego u prijasnjoj firmi gdje sam radio upola toga.

Poenta je da se svaka firma izgradjuje na tudjim ledjima, tako i Ministry of Programming, nije nista drugacija od svih drugih, mozda tek u poslovnoj kulturi (svaka im cast), ali poslovni principi su isti kao i svugdje drugdje.
U startupima se puno radi a još manje zarađuje...

Nije to Deutsche Bank gdje imaš 100 miliona budget za utrošit, pa se rasipaš gdje stigneš :mrgreen:
Hajvan

#18657 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

vecina startupa su dimne zavjese za investiranje hedge fondova i izvlacenje love prodajom

tu su radnici samo kozmetika da se pokaze da je projekt ozbiljan..
najvise zarade visoki i srednji management, a ovi ispod dobiju nadu u bolje sutra, dionici i tako te bezvrijedne shuplje….
espn

#18658 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Slučaj iz Opće bolnice Sarajevo: Porodi bez pedijatra, a intervju s direktorom uz prisustvo policije

https://www.klix.ba/vijesti/bih/slucaj- ... /190908068

Sarajevski pješački prijelaz je noćna mora za građane

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /190911084
Bluemore

#18659 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Bloo wrote:Rudar Šefik Šišić uzalud je od maja 2018. godine čekao svoju rudarsku penziju. On i još 44 rudara uzalud su i molili i protestvovali.

Posljednju nadu rudar Šefik Šišić imao je nakon protesta ispred zgrade federalne vlade u Sarajevu. Obećali su uplatu doprinosa i prvu penziju u novoj godini.

Rudaru Šefiku Šišiću rečeno je potom da njegovog imena nema na spisku onih kojima će biti uvezan staž. Na spisku su oni kojima pola godine nije ništa uplaćeno. Njemu je uplaćen dio, ali nedovoljno da dobije penziju.

Za Dan rudara, 21. decembra iz zeničkog rudnika su najavili organizovanje svečanog ispraćaja ove godine penzionisanih rudara, koji su to samo na papiru, jer penzije još nisu dobili.

Na prozivci toga dana neće biti rudara Šefika Šišića. Njega su drugovi komorati ispratili danas, na vječni počinak. Supruzi i dvoje djece ostavio je oproštajno pismo.

Rudar Šefik Šišić šest je mjeseci molio da mu uplate radni staž kako bi mogao biti penzionisan.

Rudaru Šefiku Šišići nije ispunjeno obećanje da će biti na spisku.

Rudar Šefik Šišić ubio se 17 decembra 2018.

Rudar Šefik Šišić nije samoubica, on je ubijen.

(Amarildo Gutić, Žurnal)
E ovdje Nema sta da se iznivelise odlaskom
Ovo su ti nasi problemi u Koje tonemo dublje
insomnia78

#18660 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Cekaj. Prvo parada pa rudari
detroit-mercy

#18661 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Cekaj. Prvo parada pa rudari
Ma bitno je da se raja zaokupi necim :mrgreen:.
Hljeba i igara :mrgreen: .
Rockefeller

#18662 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rockefeller »

Ja sam isto naso stan, dobar 85 kvadrata 750 vruc hah. Spandau brate renoviran ko bajka. 35 minuta od posla sa javnim prevozom.

:kiss:
muha_sa

#18663 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Pojedinci trebaju dic spomenik Bakiru u prirodnoj velicini :D boMMe i jedan plah za SDA-u :D

Da nije njihA klinac bi Njemacke vidjeli :D
detroit-mercy

#18664 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

muha_sa wrote:Pojedinci trebaju dic spomenik Bakiru u prirodnoj velicini :D boMMe i jedan plah za SDA-u :D

Boga mi HaMu, kad bi i ti Svece i Svedjanki vidio :izet: .
muha_sa

#18665 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

detroit-mercy wrote:
muha_sa wrote:Pojedinci trebaju dic spomenik Bakiru u prirodnoj velicini :D boMMe i jedan plah za SDA-u :D

:lol: :lol:

Ja sam sve to vidio za Titina vakta :D
detroit-mercy

#18666 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

muha_sa wrote:
detroit-mercy wrote:

Ja sam sve to vidio za Titina vakta :D
Eki :mrgreen: jesil i Cehinje ziogu :mrgreen: .
muha_sa

#18667 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

detroit-mercy wrote: Eki :mrgreen: jesil i Cehinje ziogu :mrgreen: .
to nisam :( tad sam bio plaho stidan :(
Rockefeller

#18668 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rockefeller »

Da je stara bila pametna ostala bi u Njemackoj, ne bi se vracala :mrgreen:
Hendrix

#18669 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

Neki dan upoznam lika koji je zbriso u Australiju u ratu...tipicni dezerter paksu koji sada dolazi da kupi plac u Bosni da zivi od australske penzije. Kaze nece raja da radi u Bosni, ja odem tamo svi kafe piju, nece niko da mi kosi travu ja dajem pare bla bla...I onda mrtav hladan kaze nama je Australija sve dala i kuce i penzije, mi smo sve imali nismo morali raditi...frajer zivi 30 godina tamo i Englski jezik naglaba.

Jebo lud zbunjenog.
zrakomlat

#18670 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

Piše li na forumu taj
belfy

#18672 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by belfy »

to tek kada ti i Havana dignete isti. bilo njemu ili drugoj strani...ko vas je vec natjerao u inostranstvo... mozda prije Izetbegovicima, jer su vam valjali i onda, a i sada... jednom da odete, a sada da plivate... jer, bez prvog ne bi plivali, a sa drugim ne bi otisli...
muha_sa

#18673 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

belfy wrote:

to tek kada ti i Havana dignete isti. bilo njemu ili drugoj strani...ko vas je vec natjerao u inostranstvo... mozda prije Izetbegovicima, jer su vam valjali i onda, a i sada... jednom da odete, a sada da plivate... jer, bez prvog ne bi plivali, a sa drugim ne bi otisli...

otkudA ti to da sam ja živio iliti radio u inostranstvu :? :?

Nekad je biro za zapošljavanje slao radnike u Njemacku pa i meni ponudili da idem u Oberhauzen
Jebo vas Oberhauzen i Njemacka :lol: hocu u Unioninvest OUR Klimatizacija :D
Bilo je još ponuda da se ide vanka--al ja JOK :D ne mrdam odavLe
ne racunam ono što sam par puta preko firme išAo u Libiju-al je to bilo pa dva mjeseca pa se moglo izdurat bez rajvaSa :D
HAVANA

#18674 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Hendrix wrote:Neki dan upoznam lika koji je zbriso u Australiju u ratu...tipicni dezerter paksu koji sada dolazi da kupi plac u Bosni da zivi od australske penzije. Kaze nece raja da radi u Bosni, ja odem tamo svi kafe piju, nece niko da mi kosi travu ja dajem pare bla bla...I onda mrtav hladan kaze nama je Australija sve dala i kuce i penzije, mi smo sve imali nismo morali raditi...frajer zivi 30 godina tamo i Englski jezik naglaba.

Jebo lud zbunjenog.
:lol: E cuj naglaba.Pa sta je radio 30 godina veseo bio? :-)
muha_sa

#18675 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Hendrix wrote:Neki dan upoznam lika koji je zbriso u Australiju u ratu...tipicni dezerter paksu koji sada dolazi da kupi plac u Bosni da zivi od australske penzije. Kaze nece raja da radi u Bosni, ja odem tamo svi kafe piju, nece niko da mi kosi travu ja dajem pare bla bla...I onda mrtav hladan kaze nama je Australija sve dala i kuce i penzije, mi smo sve imali nismo morali raditi...frajer zivi 30 godina tamo i Englski jezik naglaba.

Jebo lud zbunjenog.
:lol: E cuj naglaba.Pa sta je radio 30 godina veseo bio? :-)
zato govori madarinski ko da se tamo rodio :D
Post Reply