Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ironmen wrote:Svi vi koji volite Tursku i nije vam jasno zasto vecina bosnja na ovom temi gaji negativne empatije prema turcima da vas pitam sta to BiH ima od Turske i sta je to Turska uradila dobro za BiH u zadnjih 200 godina gdje su bili 1832 i gdje su vasa braca turci bili 1992 ???
Ma ima Bošnjo kratko pamćenje. Ali primjeti kako niko od njih ne komentariše Tursku ulogu u BiH eto tih zadnjih 200 godina koje si naveo, pogotovo ne u ratu u BiH.
Gdje su to Turci poturili leđa za nas? Kada? I sada više ulažu u Srbiju nego u BiH kod svoje braće Bošnjaka. Samo kao jedan od mase primjera, u Srbiji imaju 2 turske banke, a kod nas samo jedna. Nisu ni Rusi Srbe plaho pomagali, već su ih koristili za potkusurivanje s drugim silama, ali su opet bili više oni njima na dispoziciji nego Turci nama, pa eto i kroz tu rezoluciju koliko god nečasno bilo i na obraz Rusima, ali Srbi su ih molili i ovi im kao "saveznici" na kraju izašli u susret. Bolje bi nam bilo da smo Rusima poslije rata guzice davali, nego Turcima. Više bi hajra imali
Last edited by SA 071 on 19/02/2016 00:41, edited 1 time in total.
Ironmen wrote:Svi vi koji volite Tursku i nije vam jasno zasto vecina bosnja na ovom temi gaji negativne empatije prema turcima da vas pitam sta to BiH ima od Turske i sta je to Turska uradila dobro za BiH u zadnjih 200 godina gdje su bili 1832 i gdje su vasa braca turci bili 1992 ???
Dobro...A sta je BiH imala od Srbije i Croatije, et izaberi period koji ti godi
MMM1977 wrote:Ovoliko veličanje Rusije naprosto nije normalno. Kako vas samo nije stid napisati pozitivno slovo o njima nakon obaranja rezolucije i svih istupa njihovog ambasadora koji su svi na fonu komadanja ove zemlje.
Boli me ba qrac šta je bilo prije 100, 200 ili 500 godina, zanima me sadašnjost i budućnost. A danas je Rusija najveći neprijatelj ove zemlje a Turska najveći, možda i jedini, prijatelj koji nešto vrijedi u globalnim okvirima. Kakvi su, takvi su.
Ako ste vi Rusofili Bosanci onda neka nam je Bog na pomoći. Ili ste dječica zaluđena nekim uvrnutim idealima. Ali ja ipak mislim da ste se na popisu izjasnili drugačije iako su vam rečenice pune onog subhanallah, tobe jarabi itd. Kamuflaža.
Otvori temu o Bosni i odnosu Rusije prema njoj pa ćeš vidjeti šta ću napisati o "braći" Rusima.
Ali evo da okrenem priču na tvoj način. Kako te nije stid podržavati Tursku koja nam u ratu nije pomagala nego su kurve šutile i pustile Srbima (kasnije i Hrvatima) da nas ubijaju, a Demirel je jedini od svih predsjednika Tuđmanu išao na sahranu, nije mu ni njemački predsjednik došao, ali turki jeste?! Kako te nije stid da podržavaš te Turke koji se nisu ni pokušali suprotstaviti Rusima tih 90-tih godina zbog svoje "braće" u BiH iako su tada Rusi bili u rasulu i slabiji bar 50 puta nego danas, a danas im se zbog ISIL-ove nafte ko nešto kočoperi?! I na kraju, kako te nije stid danas stati na stranu te Turske, a ne stati na stranu Irana koji nam je jedini pomagao i slao oružje za odbranu (uz američko odobrenje, naravno) i koji nam je u tom momentu jedini bio pravi prijatelj i pomoć iz "bratskih" pobuda da zaštite koliko mogu muslimane u BiH?!
Je l' de da ovakva konverzacija ne ide?
Iskreno mene ako pitaš, meni je Iran draži od Turaka. Na kraju krajeva znaš kako Husein kapetan Gradašćević kaže Turčinu koji mu je rekao da nema Bosne ni Bošnjaka već samo Turska i Turci u prvoj polovini 19. vijeka kada su se Turci posrali na sve tekovine svoje istorije i krenuli silom da lokalno stanovništo "poturčavaju". Kaže Husein "...bilo je Beglerbeže Bosne i Bošnjaka i prije vas, ima ih i sada, a biće ih ako Bog da i poslije vas..."
*ebat i Tursku i Rusiju, da prostite obojica. Niti su nam Turci kad valjali nešto posebno, niti su Rusi valjali našim neprijateljima, naprotiv, ispalili su ih kad god su se oslonili na njih. Ovdje se slijepo Turci vole/mrze jer su muslimani a Rusi mrze/vole jer su pravoslavci.Svi ostali razlozi žestokih simpatizera su sporedni uglavnom.
Ovde se neradi o susjednim zemljama nego mi nije jasno cudjenje nekih forumasa na veliku empatiju na turke, pa meni nije jasno sta mi to imamo od Turske da ih trebamo voliti ??? Nemamo nista niti smo ikad imali od njih turci gledaju samo vlastitu korist i to je to kome to nije jasno on je glup covjek.
A dobro,ovo su nase bivse komsije prekodrinci i poneki jugonostalgicar,regionalac iz,uslovno receno,nasih redova.To su oni koji su 92 trazili od Alije da ne bude rata.
Nisu problem oni sve dok smo mi,bar oni koji u onom peridu nismo bili slucajni prolaznici,zajedno.
I nek mi niko ne govori da sve to nema veze sa BiH.Ima,itekako.
zrakomlat wrote:*ebat i Tursku i Rusiju, da prostite obojica. Niti su nam Turci kad valjali nešto posebno, niti su Rusi valjali našim neprijateljima, naprotiv, ispalili su ih kad god su se oslonili na njih. Ovdje se slijepo Turci vole/mrze jer su muslimani a Rusi mrze/vole jer su pravoslavci.Svi ostali razlozi žestokih simpatizera su sporedni uglavnom.
U pravu si. Upravo sam to napisao i ja u prethodnom postu.
Ali evo ja ne volim Turke slijepo, niti mrzim Ruse po default-u kako si napisao pa me ovi skoro direktno optužiše da sam Srbin , a onako usput su mi direktno nabacili da nisam Bošnjak
Borci FSA u sjevernoj okolini Haleba: Niti jedan vojnik opozicije nije ušao iz Turske u Siriju. Oni koji brane Azaz i druga naselha su građani i borci iz tih gradova.
Ovde se neradi o susjednim zemljama nego mi nije jasno cudjenje nekih forumasa na veliku empatiju na turke, pa meni nije jasno sta mi to imamo od Turske da ih trebamo voliti ??? Nemamo nista niti smo ikad imali od njih turci gledaju samo vlastitu korist i to je to kome to nije jasno on je glup covjek.
MMM1977 wrote:
Umiješ li ti čitati? Akcenat na sadašnjost.
Btw, i meni je Iran draži od Turske.
Pa ovo što sam ti naveo je bilo u bliskoj prošlosti (rat u BiH) ne prije 100, 200, 500 godina. Ali generalno ko ne uči iz prošlosti, ponovo proživljava. Nisu Turci nikom prijatelji, upamti to.
I ako ti je Iran draži, što njih ne podržavaš, što baš Turke koji niti djeluju moralno, niti djeluju u skladu sa međunarodnim pravom, i još se ponašaju kao agresoori. A Iran je na suprotnoj strani od Turaka. I na strani Sirije i Rusije. I Hezbolaha. I Palestine. I na našoj strani iako im je Fahro protjerao diplomate. A protiv su cionista. I protiv Saudijaca. I Katara...
Da, Iran mi je najdraža zemlja na svijetu poslije BiH i biće dok sam živ. Tursku volim samo turistički ali u odnosu na Rusiju moja ljubav prema Turskoj je veća nego Romeova ljubav za Juliju.
Volim i Hezbollah, volim i SAA donekle.
Volim i svoju ženu i sve ostale žene sa velikim sisama
MMM1977 wrote:
Da, Iran mi je najdraža zemlja na svijetu poslije BiH i biće dok sam živ. Tursku volim samo turistički ali u odnosu na Rusiju moja ljubav prema Turskoj je veća nego Romeova ljubav za Juliju.
Volim i Hezbollah, volim i SAA donekle.
Volim i svoju ženu i sve ostale žene sa velikim sisama
Jebo li vas Putin.
Kako si krenuo sa izjavama ljubavi, pomislio sam da ćeš do kraja izlaganja i Putina zavoljeti
sarajevoxxxx wrote:Borci FSA u sjevernoj okolini Haleba: Niti jedan vojnik opozicije nije ušao iz Turske u Siriju. Oni koji brane Azaz i druga naselha su građani i borci iz tih gradova.
Ironmen wrote:
Izgleda da ti ne znaš šta znači riječ empatija.
Ja sam shvatio šta je čovjek htio reći... Evo ti ranijeg njegovog posta, možeš skontati šta je htio reći...
Daj molim te, ovdje se navija kroz prizmu sta je amerika naduhala srbiju...sva ljubav prema jucer rusiji u ukrajini a danas siriji, iranu... ide u tom pravcu...ko god je protiv amerike je saveznik i zrtva...ni turska nije bila u fokusu "antianglo-cionista" dok nije srusila putinov avion...isti likovi, isti stavovi a razlicite teme...nemoj da se lazemo.
Last edited by General War on 19/02/2016 01:03, edited 1 time in total.
Ono što mi je zanimljivo, Rusi nijednom nisu pogodili položaje ni SAA ni bilo koje grupe koju podržavaju zračnim udarima. Jebi ga, Amerima se znalo ranije omaći i u Siriji, a pogotovo u Iraku da "slučajno" greškom pogode svoje saveznike dok oni napadaju "bradonje"...