Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 14:44
">
jos jedan, osjetim da sila ne stoji vise uz ukrajinu, bar sa bih strane
Ja sam sam bio u fazonu nek se kolju bmk al nek izgine vise Rusa radi Sirije, isti je to narod al eto.. A sad radi Ukrainske podrske Izraelu zelim im Rusku cizmu. Pošteno od mene
Koja bolan podrska, dali im podrsku u subotu poslije teroristickog napada, kao i sve drzave ( ne mislim na ove koje ne mogu smisliti Izrael )?
Jesi ti vidio podrsku u zadnjih par dana?
Gusar-from-Riga wrote: ↑18/10/2023 20:24
Ja sam sam bio u fazonu nek se kolju bmk al nek izgine vise Rusa radi Sirije, isti je to narod al eto.. A sad radi Ukrainske podrske Izraelu zelim im Rusku cizmu. Pošteno od mene
Koja bolan podrska, dali im podrsku u subotu poslije teroristickog napada, kao i sve drzave ( ne mislim na ove koje ne mogu smisliti Izrael )?
Jesi ti vidio podrsku u zadnjih par dana?
Onaj poletio odmah u Izrael da se ulizuje, a nema gdje ga nema da prica o pravdi bla bla... neka neka bice heljp usa heljp nato, lakapo
Mrvice_ba wrote: ↑18/10/2023 22:04
Kako pratim telegram oko jevreja i palestinaca, vecinu prenose proork kanali.
Kako ima nagrđenih Ukrajinaca auuu.
Do sad sam izbjegavao gledati, sad sam ravnodušan.
Prenijet cu neke nekad.
Pa dobro ako vec uzimas taj narativ valjda trebas zamijeniti Ukrajinaca za nacista.
Mislim sta ti je Ukrajina kriva, ili sta je Ukrajina kriva Palestincima?
Ja ne znam sta je vama tu nejasno.
Iran je prijatelj Rusima, ergo neprijatelj Ukrajine.
Hamas je proizvod Irana.
Znači Izrael je brat po oružju.
I sasvim je logično da Ukrajinci gledaju svoj interes jer je njima vatra pod guzicom.
Kao što bi i mi trebali gledati jer nam je haman isto samo bez pucanja.
Ne mogu da vjerujem da je francuzima kapacitet ovako nizak.
Vjerovanto snabdjevaju i druge klijente.
Povećanje proizvodnje streljiva omogućit će Ukrajini slanje do 3000 granata od 155 mm mjesečno, počevši od 2024. godine , - francusko Ministarstvo obrane
"Od 1000 granata u siječnju 2023. do 3000 mjesečno u siječnju 2024.", rekao je francuski ministar obrane Sebastien Lecornu.
drug_profi wrote: ↑18/10/2023 23:28
Ja ne znam sta je vama tu nejasno.
Iran je prijatelj Rusima, ergo neprijatelj Ukrajine.
Hamas je proizvod Irana.
Znači Izrael je brat po oružju.
I sasvim je logično da Ukrajinci gledaju svoj interes jer je njima vatra pod guzicom.
Kao što bi i mi trebali gledati jer nam je haman isto samo bez pucanja.
Ma pusti Abdicevce, bas njih boli briga sto su Rusi negatori Genocida u BiH...
sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 14:44
">
jos jedan, osjetim da sila ne stoji vise uz ukrajinu, bar sa bih strane
Onog dana kad ruska cizma uzme ukrajinu tog istog dana Dodik dobija signal za otcjepljenje. Zbog Palestine si prodao Bosnu.
Inače,
video sa lansiranjem plotuna pd 6 ATACMS raketa je navodno taj koji je poslan na Berdjansk.
Imamo inf. da su tri stigle, sto znaci da su tri skinute sa PVO.
Ako je sve tacno od informacija.
Također, stiglo je navodno "oko dva tuceta" raketa. Hajmo radi orijentacije reci da ih je bilo 25.
Dakle nije to sada kolicina koja ce nesto bitno promijeniti, ali vjerujem da ce stizati redovno...
Jer je jeftinije tako nego ih reciklirati, obzirom da se moraju i gorivo i bojeva glava zamijeniti da bi im se produzio vijek stajanja u arsenalu USA.