Zato se lijepo riješe nepotrebnih ljudi iz administracije, ima ih mašala, a ubace nove na mjesta gdje su potrebni. Sasvim jednostavno.mali_milojica wrote:Hajmo reci da GRAS u pogonu u svakom momentu ima 100 vozila koja voze.
Ubace revizora u svako vozilo,da kontrolise karte non stop i pazi da neko ne osteti vozilo
Voze dnevno oko 16h,za svako vozilo treba po 2 covjeka dnevno.
Sad da zaposle 250 ljudi koji ce to raditi,ovdje bi ispao rat,kako opet preko stele zaposljavaju,rodjaci,sandzaklije ne dam im dinara,necu ja uhljebe hraniti itd
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Logovan
#18626 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- SmokingMan
#18627 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Joj jutros onako rano (6 sati) mungosi kod remize upadoše u tramvaj i počeše tražiti karte na uvid.Krenuo na posao a karte neam.Imam sreće što me gotovo uvijek zaobilaze. 
- Roccohljup
#18628 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Aaaaaaaa gdje ce to. kako da stranačke uhljebe otpuste ili još gore prekvalifikuju u vozače ili revizore? Pa to bi bio stranački ratLogovan wrote:Zato se lijepo riješe nepotrebnih ljudi iz administracije, ima ih mašala, a ubace nove na mjesta gdje su potrebni. Sasvim jednostavno.mali_milojica wrote:Hajmo reci da GRAS u pogonu u svakom momentu ima 100 vozila koja voze.
Ubace revizora u svako vozilo,da kontrolise karte non stop i pazi da neko ne osteti vozilo
Sad da zaposle 250 ljudi koji ce to raditi,ovdje bi ispao rat,kako opet preko stele zaposljavaju,rodjaci,sandzaklije ne dam im dinara,necu ja uhljebe hraniti itd
- oldtajmer
#18629 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
evo bas mi stari kaze vozio se maloprije na relaciji skenderija-dobrinja trolom i nije bilo nijednog revizora, koji su to lezihljebovici u pm najbolje da se obavezu svi gradjani od 0 do 100 godina da moraju uzimati godisnju trebala im il ne trebala i rijesen problem
- wewa
#18630 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nikad necu zaboraviti poznanikovu pricu o kolegi koji se, frisko s faxa, zaposlio u GRASu
veli, super mi je, snasao sam se, samo jos (3 mjeseca po dobijanju ugovora o radu) cekam da mi daju radni sto. i kompjuter.
sta reci, koju posluku porati...
i onda padne snijeg, pa ga UNPROFORci struzu sa sina, jer nema ljudi u GRASu.
veli, super mi je, snasao sam se, samo jos (3 mjeseca po dobijanju ugovora o radu) cekam da mi daju radni sto. i kompjuter.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#18631 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A 100k radnih mjestaLogovan wrote:Zato se lijepo riješe nepotrebnih ljudi iz administracije, ima ih mašala, a ubace nove na mjesta gdje su potrebni. Sasvim jednostavno.mali_milojica wrote:Hajmo reci da GRAS u pogonu u svakom momentu ima 100 vozila koja voze.
- ultima_palabra
#18632 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ustavni sud bi taj dernek rasturio prije doručka. Ali boli Fišketa kurac, ode on na drugu poziciju, neće on odštetu plaćati.corei3 wrote:Može gras da poskupi kartu, može da uvede i studentsku od 100KM, ali nemože nikom ništa nametati. Pooštriti kontrole karata maksimalno, pa ko se stalno voza a hoće da se švera pa vidi da nemože će onda i kupiti kartu jal pojedinačnu jal ovu od 100KM koja je i povoljna za cijelu godinu.
I što neko napisa, šta upis na fax ima sa javnim prevozom
- amar1994
#18633 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I opet ko i za vodovod , balije su najgore
, svugdje drugo fercera prevoz i vodovod jedino nama ne

- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#18634 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vlada na celu sa Kiflom i u dogovoru sa jaranima sa univerziteta mogu donijeti odluku i poskupiti skolarinu za tu godisnju kartu i ustavni sud ih moze povuci za donju pipu,a lovu preusmjeriti GRASuultima_palabra wrote:Ustavni sud bi taj dernek rasturio prije doručka. Ali boli Fišketa kurac, ode on na drugu poziciju, neće on odštetu plaćati.corei3 wrote:Može gras da poskupi kartu, može da uvede i studentsku od 100KM, ali nemože nikom ništa nametati. Pooštriti kontrole karata maksimalno, pa ko se stalno voza a hoće da se švera pa vidi da nemože će onda i kupiti kartu jal pojedinačnu jal ovu od 100KM koja je i povoljna za cijelu godinu.
Zivis 2km od fakulteta,donesi potvrdu,nema problema,oslobodjen si.
Onda malo inspekcija prosnjuha,da vidimo koliko je studenata podstanar,a gazde im ne placaju porez na iznajmljivanje
Zive dva studenta,a placa se voda za jednog.
Imam osjecaj da bi ja red zaveo u roku godinu dana,samo sljedece izbore ne bih prezivio
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18635 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kome je do uspostavljanja reda....bježi, bolan 
-
AmirBaa
#18636 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
slijedeci korak je da na ulazu u kanton sarajevu naplacuju godisnju 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18637 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Rampa, ko nekadAmirBaa wrote:slijedeci korak je da na ulazu u kanton sarajevu naplacuju godisnju
- Logovan
#18638 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znam da je nemoguće, ali eto govorim kako bi otprilike trebalo.Roccohljup wrote: Aaaaaaaa gdje ce to. kako da stranačke uhljebe otpuste ili još gore prekvalifikuju u vozače ili revizore? Pa to bi bio stranački rat
- triconja
#18639 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne kontam kako ima ljudi (a pogotovo zena) ogorcenih na zivot, koji ne koriste glavu za kompleksnije stvari od cuvanja ravnoteze
. Znaci da danas sutra dobiju od vlasti smjernice kako postupiti prema drugim kategorijama stanovnistva, mislim da bi se morao otvoriti novi sud da bi se moglo suditi za zlocin koji su u mogucnosti napraviti.
More bit zemskinje zaslo u godine, nema se djece, nema se ni muza, kila se nakupilo i sad onako sa secerom gledaju ogorceno na citav svijet. Muskinje plaho ne odudara
. Takvu imam viziju u glavi kad zamisljam pojedine na forumu.
Smrt slobodi, zivio fasizam.
More bit zemskinje zaslo u godine, nema se djece, nema se ni muza, kila se nakupilo i sad onako sa secerom gledaju ogorceno na citav svijet. Muskinje plaho ne odudara
Smrt slobodi, zivio fasizam.
-
MAN-lion's coach
#18640 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
UNPROFOR je raspusten 31.3.1995.godine.wewa wrote:nikad necu zaboraviti poznanikovu pricu o kolegi koji se, frisko s faxa, zaposlio u GRASu
- vješalica
#18641 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Upis a fakultet ima veze jer status koji steknes (status studenta) ti u ovom slucaju omogucuju da kupis subvencioniranu kartu i umjesto 53 marke dadnes 16oldtajmer wrote:Ima li jos negdje na svijetu da se upis na fax veze sa kartom za prevoz
-
Akibh
#18642 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
aaa, kako mu ga suknu, e svaka cast.MAN-lion's coach wrote:UNPROFOR je raspusten 31.3.1995.godine.wewa wrote:nikad necu zaboraviti poznanikovu pricu o kolegi koji se, frisko s faxa, zaposlio u GRASu
Ubio si ga argumentom
- vješalica
#18643 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Fiso je iznio zanimljive cifre o broju studenatamali_milojica wrote:Vlada na celu sa Kiflom i u dogovoru sa jaranima sa univerziteta mogu donijeti odluku i poskupiti skolarinu za tu godisnju kartu i ustavni sud ih moze povuci za donju pipu,a lovu preusmjeriti GRASuultima_palabra wrote:Ustavni sud bi taj dernek rasturio prije doručka. Ali boli Fišketa kurac, ode on na drugu poziciju, neće on odštetu plaćati.corei3 wrote:Može gras da poskupi kartu, može da uvede i studentsku od 100KM, ali nemože nikom ništa nametati. Pooštriti kontrole karata maksimalno, pa ko se stalno voza a hoće da se švera pa vidi da nemože će onda i kupiti kartu jal pojedinačnu jal ovu od 100KM koja je i povoljna za cijelu godinu.
Zivis 2km od fakulteta,donesi potvrdu,nema problema,oslobodjen si.
Onda malo inspekcija prosnjuha,da vidimo koliko je studenata podstanar,a gazde im ne placaju porez na iznajmljivanje
Zive dva studenta,a placa se voda za jednog.
Imam osjecaj da bi ja red zaveo u roku godinu dana,samo sljedece izbore ne bih prezivio![]()
Sigurno imaju podatak o broju prodatih karata jer na osnovu njih daju razliku do stvarne cijene karte iz budzeta
Tako da je jasno da tom kokuzluku nema mjesta i nemogucnosti kupovine vec sada jeftine mjesecne karte koja nije uslovljena nicim osim statusom studenta i to mjesec za mjesec
I opet svercanje i guzve neplatisa
Neki dan udju revizori kod Avaza i to na stanici gdje nema putnika da udju i izadju isprazni se tramvaj
Dzabalana
A nek drugi placaju za njih
Najbolji nacin je onemoguciti pristup i zatvoriti staajista pa nek se bagra svadja sa tonom zeljeza sto ne moze uci
- triconja
#18644 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I corava koka nekad potrefi zrno, to je jedino rjesenje.vješalica wrote: Fiso je iznio zanimljive cifre o broju studenata
Sigurno imaju podatak o broju prodatih karata jer na osnovu njih daju razliku do stvarne cijene karte iz budzeta
Tako da je jasno da tom kokuzluku nema mjesta i nemogucnosti kupovine vec sada jeftine mjesecne karte koja nije uslovljena nicim osim statusom studenta i to mjesec za mjesec
I opet svercanje i guzve neplatisa
Neki dan udju revizori kod Avaza i to na stanici gdje nema putnika da udju i izadju isprazni se tramvaj
Dzabalana
A nek drugi placaju za njih
Najbolji nacin je onemoguciti pristup i zatvoriti staajista pa nek se bagra svadja sa tonom zeljeza sto ne moze uci
- vješalica
#18645 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da si bolje sa razumijevanjem (kqo sto nisi) citao rasprave puno ranije to bi davno procitao tako da tvoje slaganje' sa drugima je nevazno
- Logovan
#18646 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A prije tih zatvaranja stajališta, treba svašta nešto uraditi.
- triconja
#18647 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Moram priznati da niko nije budala da cita 700 stranica diskusije pa sam procitao samo zadnjih mozda 30ak. Moze biti da si tu davala neke izjave pa sam stekao pogresan dojam, a moze biti da nisam.vješalica wrote:Da si bolje sa razumijevanjem (kqo sto nisi) citao rasprave puno ranije to bi davno procitao tako da tvoje slaganje' sa drugima je nevazno
Ovdje nema vise slaganje neslaganje nego je sta prodje proslo je.
- triconja
#18648 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znaci treba pustati raju da se voze dzabe dok ne srede te stvari? Ko ce to placati? Studenti?Logovan wrote:A prije tih zatvaranja stajališta, treba svašta nešto uraditi.
- oldtajmer
#18649 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ima li negdje da se moze pogledati sistematizacija radnih mjesta u grasu
- man_464
#18650 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Neki dan bio na klixu dokument.
https://www.klix.ba/lifestyle/tuborg-uv ... /170804077
U suradnji sa KJKP Gras.
https://www.klix.ba/lifestyle/tuborg-uv ... /170804077
U suradnji sa KJKP Gras.