Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#18626 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

BarbaDue wrote:
drogon2 wrote: :D Bit ce da je preuranjenom akcijom izazvao nezeljenu reakciju :D
...ja mislim da je pizdariju napravila samo zbog Džona :izet: njoj je svakako zvonilo u glavi :mrgreen:
Pa i zbog njega izmedju ostalog. Mislim nije zbog tog sto ju nije htio j3bat kako neki hoce rec, nego zato sto ga je molila da nista ne govori Sansi, jer zna na sta ce izac, a ovaj ode i kaze.

Na kraju cetvrte epizode i pocetkom pete je tek emocionalno nestabilna. Nista sto se ne bi moglo rijesif razgovorm, al onda sazna za Jona i Varysa, jos je Jon odbije i to i bi :D

Targerijensko ludilo je famozno zbog Mad Kinga, al ne bih ja to bas striktno pripisao incestu. Taj covjek js bio relativno normalan dok se nisu desile odredjene stvari izmedju ostalih, natjeran je u brak, smrt par djece na rodjenju ili poslije rodjenja, bio je otet i proveo u zatocenistvu nekih 6 mjeseci mjeseci a kao slag na tortu bas poslije te otmice na dvor je dosao i Varys koji mu je sijao paranoju stavljajuci mu u usi da ga rodjeni sin zeli ubit.
MarlboroGold

#18627 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Image

:lol:
tuzlak1212

#18628 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Dobri meemovi :lol: :lol: :lol:
todd_smith

#18629 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

MarlboroGold

#18630 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

tuzlak1212 wrote:Dobri meemovi :lol: :lol: :lol:
Image
NightWatchMember

#18631 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

Najjači su mi likovi što kukaju kako Deneris nije osvojila KL dok je imala tri zmaja, kao to bi bilo logično. Što je Ned upozorio Sersei? Što je Rob guzio medicinsku sestru? Što se Oberin nije odmaknuo još pola metra, pa nastavio da proziva? Hiljadu što. Jbg, poenta je da ljudi griješe.

Drugo, Deneris je oduvijek bila kučka. Pa setite se samo govora pred Dotrakijima, gdje obećava da će rušiti kuće ljudima u oklopima i silovati im žene... I onda neko kaže ishitreno poludila... Ma da.
MarlboroGold

#18632 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

todd_smith wrote:https://youtu.be/7voZB6Ki7m8

Zanimljivo
Ja sam iz te vizije zaključio upravo ono što se kasnije i dogodilo - krenula je prvo na sjever umjesto na KL. Ova scena to pokazuje... krenula dotaći tron i prije nego što ga je dotakla čula je vrisak, okrenula se i otišla van da hoda po snijegu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18633 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

i bi Jaime u pravu... Bronn im je rekao u onoj kafancugi, cim su se pojavili zmajevi kladio sam se na Dragon Queen i jos ga cersei prozva najglupljim lanisterom
pici

#18634 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

MarlboroGold wrote:

Zanimljivo
Ja sam iz te vizije zaključio upravo ono što se kasnije i dogodilo - krenula je prvo na sjever umjesto na KL. Ova scena to pokazuje... krenula dotaći tron i prije nego što ga je dotakla čula je vrisak, okrenula se i otišla van da hoda po snijegu.
da ta sad vizija ima smisao da je otisla na sjever da se bori mada se moze i protumaciti taj snijeg po tronu da ima veze sa jon snowom i njegovo pravo porijeklo pa i ostalo sto slijedi u finisu
MarlboroGold

#18635 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

pici wrote:
MarlboroGold wrote:

Zanimljivo
da ta sad vizija ima smisao da je otisla na sjever da se bori mada se moze i protumaciti taj snijeg po tronu da ima veze sa jon snowom i njegovo pravo porijeklo pa i ostalo sto slijedi u finisu
Ili je Night King uskrsnuo :lol:
pici

#18636 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

a gledajuci ove hipstere po juotjubetu vrlo je moguce :mrgreen: vaistinu vaskrese...
pici

#18637 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

:(
drogon2

#18638 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

NightWatchMember wrote:Najjači su mi likovi što kukaju kako Deneris nije osvojila KL dok je imala tri zmaja, kao to bi bilo logično. Što je Ned upozorio Sersei? Što je Rob guzio medicinsku sestru? Što se Oberin nije odmaknuo još pola metra, pa nastavio da proziva? Hiljadu što. Jbg, poenta je da ljudi griješe.

Drugo, Deneris je oduvijek bila kučka. Pa setite se samo govora pred Dotrakijima, gdje obećava da će rušiti kuće ljudima u oklopima i silovati im žene... I onda neko kaže ishitreno poludila... Ma da.
Sve to to gore sto si nabrojao je bilo u skladu sa licnoscu tih likova.Ned je casna budala i htio je da spasi Sersi,jer je znao sta ce joj Robert uradit ako sazna da djeca nisu njegova.Rob je guzio med. sestru jer se u seriji zaljubio,a u knjizi je ustvari razdjevicio Jeyne Westerling i osjecao je obavezu da je uzme za zenu.Dakle casna budala kako ga je otac i ucio.Oberyn je bio u full revenge modeu i zato ga je snaslo to sta ga je snaslo.

Sto se tice govora Deneris Dotrakijima isao je crtama : " Will you kill my enemies (kljucna rijec) in their iron suits and their down their houses".
tuzlak1212

#18639 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Znači Starkovi i Lanisteri su izumrla vrsta nakon ove generacije karaktera...
drogon2

#18640 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

tuzlak1212 wrote:Znači Starkovi i Lanisteri su izumrla vrsta nakon ove generacije karaktera...
Kako se ponasaju Starkovi su bukvalno Lannisteri sad :D
VenomousV

#18641 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

NightWatchMember wrote:Najjači su mi likovi što kukaju kako Deneris nije osvojila KL dok je imala tri zmaja, kao to bi bilo logično. Što je Ned upozorio Sersei? Što je Rob guzio medicinsku sestru? Što se Oberin nije odmaknuo još pola metra, pa nastavio da proziva? Hiljadu što. Jbg, poenta je da ljudi griješe.

Nikad nije rekla silovati zene. Preuzela je govor Khal Droga iz prve sezone kad je on pricao da ce za nju preci Narrow sea, ubijati ljude u metalnim odijelima, rusiti njihove kuce od kamena bla bla ali je ona izbacila taj dio sa silovanjem zena
BarbaDue

#18642 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by BarbaDue »

drogon2 wrote:
BarbaDue wrote:
drogon2 wrote: :D Bit ce da je preuranjenom akcijom izazvao nezeljenu reakciju :D
...ja mislim da je pizdariju napravila samo zbog Džona :izet: njoj je svakako zvonilo u glavi :mrgreen:
Pa i zbog njega izmedju ostalog. Mislim nije zbog tog sto ju nije htio j3bat kako neki hoce rec, nego zato sto ga je molila da nista ne govori Sansi, jer zna na sta ce izac, a ovaj ode i kaze.
ma jarane pusti šuplju, zna se na šta su muškarci spremni kada je neuzvraćena ljubav u pitanju, kod žena se to ne zna...odnosno ne može se ni zamisliti. upravo ta pojava iz psihologije je obilježilja posljednju epizodu.
MarlboroGold

#18643 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Taj šok na licima kad im je draga khaleesi počela sve paliti u KL... neprocjenjivo :D
pici

#18644 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

MarlboroGold wrote:

Taj šok na licima kad im je draga khaleesi počela sve paliti u KL... neprocjenjivo :D

hipsteri na Haparatima... valja sad dzeci mjenjat imena

tuzlak1212

#18645 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Ovaj pokolj u KL moze imati jaku kulturolosku poruku sa strane kinematografije na svijest ljudi sirom svijeta koji gledaju ovo... Malo je ovako ofirno snimljenih pokolja do kojih dodje neplanski zbog naleta ludosti kod vojskovodje pobjednicke strane.
Juliuscezar

#18646 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

tuzlak1212 wrote:Ovaj pokolj u KL moze imati jaku kulturolosku poruku sa strane kinematografije na svijest ljudi sirom svijeta koji gledaju ovo... Malo je ovako ofirno snimljenih pokolja do kojih dodje neplanski zbog naleta ludosti kod vojskovodje pobjednicke strane.
De pojasni , nisam te fkt najbolje shvatio
tuzlak1212

#18647 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

bhnapoleon1 wrote:
tuzlak1212 wrote:Ovaj pokolj u KL moze imati jaku kulturolosku poruku sa strane kinematografije na svijest ljudi sirom svijeta koji gledaju ovo... Malo je ovako ofirno snimljenih pokolja do kojih dodje neplanski zbog naleta ludosti kod vojskovodje pobjednicke strane.
De pojasni , nisam te fkt najbolje shvatio
Ma nesto u fazonu antiratne propagande :D
SanskiBiser

#18648 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Strpljiva

#18649 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Strpljiva »

SanskiBiser wrote:

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
:lol:
Pismonosa

#18650 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 09:22, edited 1 time in total.
Post Reply