jest podloska ima hrdjubitanga_sa_otesa wrote:zahrdjala podloska na excentar sarafu za stimanje nagiba,pusti konektovanog....
znaci sta je savjet, da malo WD40 spricam?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
jest podloska ima hrdjubitanga_sa_otesa wrote:zahrdjala podloska na excentar sarafu za stimanje nagiba,pusti konektovanog....
ovako sam zateko auto, polovno; trebalo bi ga zagrijavati, a nastavak je zavaren fabricki; eto nije mi se nikad dalo bahcati sa tim; mislim ono kad bi ga zagrijavo da bi nastavak promjenio boju pa mi zato nikad nije palo na umNediM17 wrote:nije nikad vidio zadnje lafete. kod njega samo sina ima.
sto ne ispravis malo ovaj ukrasni nastavak auspuha?
http://catcar.info/renault/?lang=enchannel10 wrote:Jesu li dizne kod lagune 1 benzin iste i.kod 1.6 motora i 2.0?
AhaM. Cisto sumnjam da su iste zbog jacine motora, ali sad nebitno. Hvala NediM17Optimist wrote:Dizne kod lagune benzin?

naletio si na fenomen zvani black ice,sve ti je ok s autom .Naslovnica wrote:
Da li je moguće da je u pitanju problem raštelovan trap, možda je potrebna reglaža? Evo po suhom je OK, ali sve nekako imam osjećaj da nije to-to, i da moram uvijek imati obje ruke na volanu i voziti maksimalno oprezno.
Hvala!
Ma joj drug, evo i danas sve imam osjećaj da kako uđem u neki 'osjen', tako mi se izmiče tlo pod gumama.bitanga_sa_otesa wrote:naletio si na fenomen zvani black ice,sve ti je ok s autom .Naslovnica wrote:
Da li je moguće da je u pitanju problem raštelovan trap, možda je potrebna reglaža? Evo po suhom je OK, ali sve nekako imam osjećaj da nije to-to, i da moram uvijek imati obje ruke na volanu i voziti maksimalno oprezno.
Hvala!
Taj sam dan ja prema mostaru isao, udesa milionNaslovnica wrote:Prije 2-3 dana, umalo me izginuŠmo u autu, na obilaznici i na autoputu prema Zenici.
Za 20god vozačkog iskustva, vozio sam u svakakvim uslovima i svakakvih automobila, ali ovo još nikada nisam doživio. Za izlazu iz tunela Oštrik prema Jošanici, ima ona pomalo nezgoda krivina, mislim da je kontra nagib, a možda i griješim. Elem, tu izgubim kontrolu, malo lijevo, malo desno, izvukoh se nekako i ispravih, noge mi se oduzele. Usput, udesa ko nikada. Uhvatio se nekakav super tanki sloj leda, nisu posuli, klizavo u 3 lijepe. Skontam ja, usporim, ali kako god naiđem na diletaciju na mostu ili neravninu na cesti - tako osjetim da nemam kontrolu nad prednjim trapom. Nekako 'leluja', kao da nemam dodira sa cestom, znači katastrofa. Vozio sam po ledu ali nikada nisam imao osjećaj da nemam dodira sa kolovozom i upravljačkim sistemom.
Gume Fulda Kristal Montero 3, sve 4, od prošle sezone.
Odem pravo u Union Servis u Zenici, nisu našli ništa vezano za prednji trap. Odem i do Bihamka u Zenici, ista stvar, nema lufta, ništa ne kucka.
Hvala!
Stavi od bukve bolje fatajubitanga_sa_otesa wrote:nesto mi slabo koci lijeva strana ,sta moze bit?
svu bukvu sam potrosio za letve volana za strit rejsbordo gandalf wrote: Stavi od bukve bolje fataju
Imas u Zivinicama u Konjuhu kuVanu bukovinu, Sipautec im nije ravan.bitanga_sa_otesa wrote:svu bukvu sam potrosio za letve volana za strit rejsbordo gandalf wrote: Stavi od bukve bolje fataju
znam,otamo i nabavljam kad odem na trku 24h zivinica 201 metarMaraschino wrote:
Imas u Zivinicama u Konjuhu kuVanu bukovinu, Sipautec im nije ravan.
Srijeda jutro, isao prema Donjem Vakufu. Isto je bilo i dolinom Lasve.Naslovnica wrote:Evo čitam o black ice...fakat isti simptomi koje sam ja imao
Samo lagana oprezna voznja, bez naglih radnji pa dokle se stigne. Cim volan olaksa nesto sa podlogom nije u redu. Oprez.Optimist wrote:Srijeda jutro, isao prema Donjem Vakufu. Isto je bilo i dolinom Lasve.Naslovnica wrote:Evo čitam o black ice...fakat isti simptomi koje sam ja imao
vidi se da si amater, ne veze se zicom takobitanga_sa_otesa wrote:nesto mi slabo koci lijeva strana ,sta moze bit?