Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Pedja Kojovic wrote:cadbury

Podrzacu, na svaki nacin, svakoga ko iznese program i okupi ljude za koje vjerujem da ce pokrenuti i dosljedno implementirati reforme i politike za koje se zalazem.

p.k.

.........sve više i više počinjete ličiti na političara..........

Pozdrav.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:Od 16h do 20h na Ferhadiji kod Trznice.
Bujrum.

p.k.
Pedja.

Kakva je situacija bila na ulici? Reakcija ljudi, prilaze li, il' ih bas morate ganjati :D ?
Postavljaju li konstruktivna pitanja, primjedbe...itd.

Sve skupa, kakve su tvoje impresije u kontaktu s ljudima?
Pedja Kojovic

#18628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Ide dobro, utisak odlican.

p.k.
Pedja Kojovic

#18629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

graphicdesigner

Ja vjerujem da sam vrlo dostupan svakome ko zeli da se vidi i razgovara sa mnom uvijek a ne samo u predizborno vrijeme.
Mozda moze i bolje. Ako imate sugestija, iznesite ih.

p.k.
weredsf

#18630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Pedja Kojovic wrote:graphicdesigner

Ja vjerujem da sam vrlo dostupan svakome ko zeli da se vidi i razgovara sa mnom uvijek a ne samo u predizborno vrijeme.
Mozda moze i bolje. Ako imate sugestija, iznesite ih.

p.k.
Pedja,

kakva su tvoja predvidjanja za izborne rezultate u KS, koja stranka ce dobiti najvise mandata?
Pedja Kojovic

#18631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

weredsf

Zaista ne znam, jer znam koliko su istrazivanja varljiva.
Uglavnom, necu se baviti progonozama/zeljama do 12.
Na ulici smo svaki dan i radimo, a gradjani neka odluce.

p.k.
weredsf

#18632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Pedja Kojovic wrote:weredsf

p.k.
Sretno sa kampanjom, mislim da cete imati dobar rezultat jer imate najkonkretniju kapmanju u KS
Ja sam blizi desnici ali jako cijenim to sto radite.
VjecitiStudent

#18633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
Pedja Kojovic wrote:weredsf

p.k.
Sretno sa kampanjom, mislim da cete imati dobar rezultat jer imate najkonkretniju kapmanju u KS
Ja sam blizi desnici ali jako cijenim to sto radite.
Drugi se ne smiju ni pojaviti na ulici bez tjelohranitelja.
Adriatic

#18635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Adriatic »

E moj Peđa, tek sad pročitah nekoliko posljednjih stranica i šta si se sve naprovaljivao vezano za ulične zvijeri u Sarajevu :-)
Samo, svoje prijedloge rješenja ovog problema objasni svim onim ljudima koji su pretrpjeli traume od napada, kao i onoj djevojčici koja je dobila šećernu bolest usljed napada tih istih zvijeri.
Objasni onom djetetu koje mora samo ići u školu, a na putu ga čekaju čopori.
Očigledno je Dogs trust i do vas pružio svoje pipke.
Para vrti svugdje.
O moralu i principima drugi put.
Naša stranka, over and out.
draganbl

#18636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by draganbl »

Pedja Kojovic wrote:draganbl

Nazalost nemamo kandidate za BL.

p.k.
Hvala na odgovoru. Na prošlim izborima (čini mi se lokalnim) ste imali neka tri ili četiri kandidata. Sjećam se da je nosilac liste bio neki privatnik koji se vratio iz Australije, a iza njega neka gospođa stilistica ili tako nešto.
Iskreno mi je žao što Naša stranka nema kadrovski potencijal i druge resurse da se ozbiljno organizuje u drugim gradovima sem Sarajeva. Nekako mi se čini da ste i Vi lično pred prošle izbore imali više entuzijazma o "širenju stranke" nego što je to slučaj sada.
Heartbeats

#18637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Heartbeats »

Tužno da problem rješavanja pasa lutalica je determinanta za koga glasati na općim izborima, ali poštujem da se svako ćeše tamo gdje ga svrbi.

Pedja,

jasno mi je da nemate kandidata za clana predsjedništva iz principijelnih razloga, (iako razumijem princip i razlog tog stajališta, moje lično mišljenje je da se ne može tako olako prepustit da drugi imaju a NS kao stranka koja pretendira da bude ozbiljna alternativa, sa visine promatra i ne zeli da preuzme odgovornost u domenu vanjske politike i odbrane. No, kao sto rekoh vaša interna odluka, i ako takvu je poštujem)
Ali sa druge strane, moram da Vas pitam, jer ste rekli da ćete svakako savjetovati Vašim članovima da svakako glasaju po vlastitom nahodjenju za koga žele, da li ćete Vi lično glasati za nekog od ponudjenih kandidata?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Večeras televizijski gosti :

- Federalna televizija , Dennis Gratz predsjednik Naše Stranke
- Bosanskohercegovačka radio-televizija , Vildana Bešlija , vijećnica u OV Novo Sarajevo
Bambi_na_kofeinu

#18639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Bambi_na_kofeinu »

ZOCH wrote:
ZOCH wrote:Kao pasionirani gledatelj i ljubitelj skupstine KS, koju nekad selektivno prenosi TVSA (u zavisnosti od toga za koji se zakon glasa ili koji se zakon treba "oboriti" ) pratio sam i istupe covjeka koji strpljivo odgovara vec skoro 4 godine na ovoj temi.
Imao bih na to reci i kritike i pohvale ali nije to sad predmet rasprave :D
Procitao sam ovdje spisak ljudi koje ste postavili za "biranje" i cak mislim da Vam je to sansa na ovim izborima. Ja vecinu ovih ljudi ne poznajem po nekim trakavicama, zaostavstinama iz proslosti, ili povlacenjem po medijima. Dakle obicnom gradjaninu su oni anonimusi. Mnogo ljudi iz mog okruzenja ce izaci na ove izbore samo da glas daju (da ne bi bili neodgovorni)
upravo tim politickim anonimusima.U ovoj zemlji je to odlicno. Tu ,moje je misljenje, imate veliku sansu.
Vjerovatno cu vasu opciju zaokruziti na izborima, ali bih ipak zelio upitati na mozda vec odgovoreno pitanje (ne zamjeri Pedja) na prioritet, odnosno sta ce biti prva stvar koju cete uraditi ako budete imali vece ovlasti u bilo kojoj strukturi ili nivou vlasti? Dakle fakat, narodskim rjecnikom receno, sta je to sto cete vi ako dobijete vece ovlasti (a mislim da hocete) uraditi u prvom naletu.
I jos jedno pitanje, kakav je Vas stav oko logorasa i cinjenice da nisu obuhvaceni nikakvim zakonom?
Unaprijed hvala na odgovoru :)
I prodje od tad 13 bajrama... i 6 stranica o psima. Kad sam procitao za prve reportaze iz logora, pomislio sam da ce mozda i ova tema biti nekako bitna. Ali sam se ocito prevario jer populisticke price oko kojeg se "narod" loži ko hepo kockice, ee to je vidis nesto sto treba potencirati. Hvala lijepo, odgovor mi i ne treba!
Iskreno...da ne bacih pogled na temu još bih i vagala da glasam za Našu stranku, ne jer imam neka pretjerana očekivanja već, nažalost, čisto jer su alternative očajne
I onda vidim da lik odgovara na pet stranica o problematici pasa (ono, zaista?) a hladno zabiđe konkretno pitanje kakav im je spisak prioriteta ako dobiju veće ovlasti.
Tako da zaključujem da im je prioritet...cuko? Što bi bilo sasvim ok da smo mi kneževina Monako.
Nejse...
VjecitiStudent

#18640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Može li ko Gratzu javiti da Agencija za akreditaciju univerziteta koju bi on ko pravio, već postoji i uveliko akredituje, uključujući i (naravno) već akreditovani Ganićev fakultet na kojem on radi.
Pedja Kojovic

#18641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

draganbi

Mislim da ste zbog sturosti mog odgovora zakljucili "pogresno".
Ljut sam i na sebe i na stranku sto nas nema u RS-u i odlucan da o tome vise necu da pricam u buducem vremenu nego cu izvjestiti kada to stanje bude promjenjeno.
(Takodje, na vase pitanje sam odgovarao u brzini - zbog obaveza).

p.k.
Pedja Kojovic

#18642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

heartbeats

Naravno da cu iskoristiti svoje glasacko pravo ali cu svoj izbor zadrzati za sebe.

p.k.
Pedja Kojovic

#18643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

bambi na kofeinu

Vase pitanje mi je zaista potpuno promaklo, a teme na ovom forumu, kao sto ste mogli i vidjeti, ne odredjujem ja nego forumasi.
Ja licno, a i stranka zvanicno, sam imao vise sastanaka sa predstavnicima logorasa upravo o prijedlogu zakona kojim bi se regulisao status i prava bivsih logorasa.(I moj otac je jedan od njih).
Mi smo podrzali predlozena prava i smatramo da je to jedno od pitanja koje mora biti regulisano na drzavnom nivou.
To je jedna od tema kojom ce se baviti Dino Mustafic.

Zao mi je, zaista, sto vase pitanje nisam vidio ranije.
Izbjegavanje odgovora, generalno, nije moj manir, i ako prelistate ovaj forum u to se mozete i uvjeriti.

p.k.
Bambi_na_kofeinu

#18644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Bambi_na_kofeinu »

Pedja Kojovic wrote:bambi na kofeinu

Vase pitanje mi je zaista potpuno promaklo, a teme na ovom forumu, kao sto ste mogli i vidjeti, ne odredjujem ja nego forumasi.
Ja licno, a i stranka zvanicno, sam imao vise sastanaka sa predstavnicima logorasa upravo o prijedlogu zakona kojim bi se regulisao status i prava bivsih logorasa.(I moj otac je jedan od njih).
Mi smo podrzali predlozena prava i smatramo da je to jedno od pitanja koje mora biti regulisano na drzavnom nivou.
To je jedna od tema kojom ce se baviti Dino Mustafic.

Zao mi je, zaista, sto vase pitanje nisam vidio ranije.
Izbjegavanje odgovora, generalno, nije moj manir, i ako prelistate ovaj forum u to se mozete i uvjeriti.

p.k.
Nije bilo moje pitanje već forumaša kojeg sam citirala, a ponovio ga je dva puta, i mislim da je bilo vrijedno osvrta.
U svakom slučaju hvala, razumijem da se stvari mogu previdjeti.
ZOCH

#18645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ZOCH »

Ma nije ti Bambi postavila (pretpostavljam da je zensko) pitanje, nego ja...A previditi samo mogu kratkovidni politicari koji selektivno i u maniru starih znalaca operisu po dobro poznatim temama u kojima se dobro snalaze. Pricati o pravima logorasa je politicka zamka. Reci da ce se Dino Mustafic baviti tim pitanjem je isto ko da ja kazem da ce se za slomljeno staklo od ulaza baviti kucepazitelj taj i taj, koji nije promjenio uticnice u haustoru iako se uredno placa godinama. Znam da je kampanja i frka, i da je ovo jedno od okruzenja u kojem se sad treba posvetiti ali nemojte sami sebi zabijati minuse. Ovdje vam glasove ne donose brojevi postova i avatari i ko je prioritetniji i cija zvuci "pametnije". Ovdje je Nasa stranka izgubila oko 5 glasova ( ja i moja porodica). Ja ne mislim da je to malo. Vi ako to mislite ste se dobro zajebali :izet:
Pedja Kojovic

#18646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

bambi na kofeinu

Izvinjavam se zbog greske.

p.k.
draganbl

#18647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by draganbl »

Pedja Kojovic wrote:draganbi

Mislim da ste zbog sturosti mog odgovora zakljucili "pogresno".
Ljut sam i na sebe i na stranku sto nas nema u RS-u i odlucan da o tome vise necu da pricam u buducem vremenu nego cu izvjestiti kada to stanje bude promjenjeno.
(Takodje, na vase pitanje sam odgovarao u brzini - zbog obaveza).

p.k.
Izvinjavam se na "pogrešnom" zaključku.
Međutim, nije mi jasna Vaša izjava da ste "ljuti i na sebe i na stranku". To nekako asocira ne samo na to da smatrate ste pogriješili, već i da ste duboko svjesni svoje greške (otuda valjda i ta ljutnja) što Vas nema u RS-u.
Meni lično teško pada što je ovdje kod nas nametnuto da ljudi biraju između dvije loše nacionalističke opcije (svaka nacionalistička opcija je loša), dok preostalim opcijama, kojima bi se moglo pripisati iole neko građansko usmjerenje, uglavnom upravljaju blesani, ispušene muštikle ili Dodikovi poltroni.

Stoga ponovo predviđam značajan broj apstinenata (među kojima sam i ja) i slažem se sa Vama što smatrate je to što Vas nema u RS-u greška.
Pedja Kojovic

#18648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

zoch

Naravno da je 5 puno glasova.
Zao mi je sto ste tako odlucili.
Sta da kazem...

p.k.
ZOCH

#18649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ZOCH »

Pedja Kojovic wrote:zoch

Naravno da je 5 puno glasova.
Zao mi je sto ste tako odlucili.
Sta da kazem...

p.k.
Sve ok :)
Pedja Kojovic

#18650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

draganbi

Ljut sam, ne zbog odluke jer ona je logicna posljedica stanja nase organizovanosti u RS-u nego zbog nedostatka vremena, novca i energije koju smo morali uloziti a nismo bili u prilici.
Generalno, stranka se siri tako sto se u mjestu u kome ne postoji organizacija skupi nekoliko ljudi koji zele raditi i stupe u kontakt sa generalnim sekretarom radi organizovanja svojih aktivnosti na osnivanju OO i drugih odbora.
Ljudi sa kojima smo radili u RS-u su brzo i lako odustajali iako je centrala znacajno investirala u logistiku.
Posto takve inicjative sada iz RS-a nije bilo a mi nismo bili u prilici da iz Sarajeva osnivamo OO BL odlucili smo se fokusirati za rad sa odborima koji imaju ljude koji vjeruju u nase ideje i hoce da rade.
U svakom slucaju, trudicemo se da poslije izbora osnujemo odbor u BL.

p.k.
Locked