crnivrag wrote:Ja imam neku čudnu teoriju.chakany wrote:
Slažem se, i ja bih volio da bude jedinstvena programska shema svim korisnicima. I mislim da konačno neko treba da odgovori na pitanje, zbog čega nemamo tih šest kanala koje svi imaju, a ostali nemaju.
Nikako da se HS korisnik oglasi po tom pitanju.
Treba dosađivati, dok neko ne odgovori
Dakle HS i HKB korisnici imaju identičan raspored kanala na DVB-C frekvencijama i na pozicijama na resiveru kao i korisnici Velnet-a.
S obzirom da se koristi identična shema, a u Mostaru korisnici nisu u stanju da prate RTS1 u digitalnoj shemi u okviru Telemach ponude (kako se nekoliko puta navodilo, zbog nezadovoljstva korisnika u Mostaru tim kanalom), onda je taj kanal kao i cjelokupna frekvencija izostavljena i iz HS i HKB ponude, jer iz nekog razloga korisnici ova dva operatera su nekom logikom ujedno korisnici i Velneta.
Ovo sam već nekoliko puta navodio, dakle možeš otići na stranicu Telemach-a i pogledati pozicije kanala i uporediti ih sa pozicijama na HS i HKB shemi, i vidjećeš da su identične.
I iz tog razloga također imate i kanal Z1 u ponudi.
Sve postoje teorija, a niko da zvanicno kaze sta je u pitanju i zasto nje jedinstvena sema u svim gradovima u kojima telemach ima korisnike.