HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kakaljin

#18626 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
chakany wrote:
Slažem se, i ja bih volio da bude jedinstvena programska shema svim korisnicima. I mislim da konačno neko treba da odgovori na pitanje, zbog čega nemamo tih šest kanala koje svi imaju, a ostali nemaju.
Nikako da se HS korisnik oglasi po tom pitanju.
Treba dosađivati, dok neko ne odgovori :lol:
Ja imam neku čudnu teoriju.

Dakle HS i HKB korisnici imaju identičan raspored kanala na DVB-C frekvencijama i na pozicijama na resiveru kao i korisnici Velnet-a.

S obzirom da se koristi identična shema, a u Mostaru korisnici nisu u stanju da prate RTS1 u digitalnoj shemi u okviru Telemach ponude (kako se nekoliko puta navodilo, zbog nezadovoljstva korisnika u Mostaru tim kanalom), onda je taj kanal kao i cjelokupna frekvencija izostavljena i iz HS i HKB ponude, jer iz nekog razloga korisnici ova dva operatera su nekom logikom ujedno korisnici i Velneta.

Ovo sam već nekoliko puta navodio, dakle možeš otići na stranicu Telemach-a i pogledati pozicije kanala i uporediti ih sa pozicijama na HS i HKB shemi, i vidjećeš da su identične.

I iz tog razloga također imate i kanal Z1 u ponudi.

Sve postoje teorija, a niko da zvanicno kaze sta je u pitanju i zasto nje jedinstvena sema u svim gradovima u kojima telemach ima korisnike.
Benq

#18627 Re: HS kablovska

Post by Benq »

@HS

Mozete li otkloniti ove smetnje koje imamo na RTL Living kanalu? Slika ledi i nestaje non stop.
Telemach

#18628 Re: HS kablovska

Post by Telemach »

Benq wrote:@HS

Mozete li otkloniti ove smetnje koje imamo na RTL Living kanalu? Slika ledi i nestaje non stop.
Kolege su obaviještene o problemu koji navodite, biće provjereno u najkraćem roku.
sizif

#18629 Re: HS kablovska

Post by sizif »

Na analognoj eurosport 1,2 ima prevod a na digitalnoj ne ?
crnivrag

#18630 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

sizif wrote:Na analognoj eurosport 1,2 ima prevod a na digitalnoj ne ?
Ima i na digitalnoj, potrebno je ručno odabrati srpski audio, ili u postavkama TV-a podesiti da se audio automatski (odabrati srpski kao primarni audio jezik) prebacuje na srpski prilikom svakog prebacivanja kanala.
cpu_fan

#18631 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

crnivrag wrote:
cpu_fan wrote:Kad je ovo poskupila naknada za KKS ?
Pretpostavljam da je poskupila prošlog mjeseca, jer su korisnici dobili račune sa poskupljenjem od ovog mjeseca.

Cijena održavanja KKS sistema je 15 KM u okviru svih članica Telemach grupacije.

Dakle korisnici su dobili račune veće za 1,10 KM u odnosu na račune koje su ima prije pripajanja kompanija HS i HKB-NET kompaniji Telemach.
Samo ne znam kada su nas i kako obavjestili što su bili zakonski uraditi bez obzira na pripadanje i politici neke grupacije. Dalje ovo je protivno međusobnom ugovoru.
sizif

#18632 Re: HS kablovska

Post by sizif »

crnivrag wrote:
sizif wrote:Na analognoj eurosport 1,2 ima prevod a na digitalnoj ne ?
Ima i na digitalnoj, potrebno je ručno odabrati srpski audio, ili u postavkama TV-a podesiti da se audio automatski (odabrati srpski kao primarni audio jezik) prebacuje na srpski prilikom svakog prebacivanja kanala.
Hvala na informaciji ,našao radi :thumbup:
crnivrag

#18633 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

cpu_fan wrote:
Samo ne znam kada su nas i kako obavjestili što su bili zakonski uraditi bez obzira na pripadanje i politici neke grupacije. Dalje ovo je protivno međusobnom ugovoru.
Ja znam da je u decembru još bio objavljen novi cjenovnik (koji je uključivao novu pretplatu od 15 KM za održavanje KKS sistem) na hs-hkb.ba stranici, koja više nije u funkciji.

Odmah nakon redizajna, novi cjenovnik je osvanuo i na stranicama hs-ktv.ba i hkb.ba
cpu_fan

#18634 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

crnivrag wrote:
cpu_fan wrote:
Ja znam da je u decembru još bio objavljen novi cjenovnik (koji je uključivao novu pretplatu od 15 KM za održavanje KKS sistem) na hs-hkb.ba stranici, koja više nije u funkciji.

Odmah nakon redizajna, novi cjenovnik je osvanuo i na stranicama hs-ktv.ba i hkb.ba
Ma meni i dan danas od preuzimanja fakturišu po broju ugovora koji nije validan, odnosno nisam ga potpisao. Samo se prave blesavi kad im to napomenem, a mrsko mi pisati dopise i vračati im račune sa napomenom da ću im platiti kad ispravno fakturišu !
chakany

#18635 Re: HS kablovska

Post by chakany »

http://www.hs-ktv.ba/?p=5081

E šta sad ovo znači? Po ovome izgleda da će svi dobiti povećanje brzine, i da je početna 40 Mb/s, ako sam ja dobro ovo shvatio.
Znači, ako imam negdje oko 20 Mb/s, imat ću 40 Mb/s?
crnivrag

#18636 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:http://www.hs-ktv.ba/?p=5081

E šta sad ovo znači? Po ovome izgleda da će svi dobiti povećanje brzine, i da je početna 40 Mb/s, ako sam ja dobro ovo shvatio.
Znači, ako imam negdje oko 20 Mb/s, imat ću 40 Mb/s?
Izgleda da se nisu dobro izrazili, te da su mislili na povećanje internet brzina putem Duo i Trio paketa.

U novom cjenovniku su povećane brzine na Duo i Trio paketima, a brzine na samostalnim internet paketima nisu uvećavane.
laik1981

#18637 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Vidim ja meni net puca, tj. nema ga nikako po pola dana (danas od 9:30 do 16 a posle puca svakih par minuta.. Izgleda da je kod telemacha kada kazu upgrade desi se downgrade..

Ovo mi je bila brzina prije par dana
Image
a ovo je sad uz sve nabrojane probleme
Image
Ne zalim se na brzinu jer mi je ova dole deklarisana..

Ovo mi pokaze kada uradim onu windows dijagnostiku
Image
Do prije 4-5 dana sve ferceralo savrseno..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18638 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Da li je slucajno neko probavao povezati wifi repeater na ovaj Cisco EPC3928S router. Meni nikako ne ide....prebacio sam i na WEP security i sve on se pojavi na spisku i kad ga pokusam konektovati jednostavno neda IP adresu.

http://www.ebay.com/itm/111968750630?_t ... EBIDX%3AIT

ovo je uredjaj
kloniran

#18639 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

laik1981 wrote:Vidim ja meni net puca, tj. nema ga nikako po pola dana (danas od 9:30 do 16 a posle puca svakih par minuta.. Izgleda da je kod telemacha kada kazu upgrade desi se downgrade..

Ovo mi je bila brzina prije par dana
Image
a ovo je sad uz sve nabrojane probleme
Image
Ne zalim se na brzinu jer mi je ova dole deklarisana..

Ovo mi pokaze kada uradim onu windows dijagnostiku
Image
Do prije 4-5 dana sve ferceralo savrseno..
nisi jedini samo sto se meni desava nakon 9 navece
chakany

#18640 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Šta se desilo sa RTV Istočno Sarajevo? Ma ne gledam, nego da nam puste neki kanal, ako su ovi prestali s radom
Benq

#18641 Re: HS kablovska

Post by Benq »

chakany wrote:Šta se desilo sa RTV Istočno Sarajevo? Ma ne gledam, nego da nam puste neki kanal, ako su ovi prestali s radom
Puko kvar kod njih u studiju :mrgreen:
Fox_Fox

#18642 Re: HS kablovska

Post by Fox_Fox »

Jel iko dobio GRAND 2, DISCOVERY TURBO Xtra HD, Nat Geo Wild??

I da li je iko dobio povećanje brzine na 40MB/s?
Kod mene je kid8 paket.

Image
crnivrag

#18643 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Fox_Fox wrote:Jel iko dobio GRAND 2, DISCOVERY TURBO Xtra HD, Nat Geo Wild??

Kod mene je kid8 paket.

Image
Nigdje nije rečeno da će se povećati brzine na KID paketima, već samo na Duo i Trio paketima.

Brzine ostaju iste i na običnim internet paketima.

Evo najnovijeg cjenovnika za HS korisnike: http://www.hs-ktv.ba/wp-content/uploads ... S-1.6..pdf
hali gali halid

#18644 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Duo net grande
Image
batara

#18645 Re: HS kablovska

Post by batara »

crnivrag wrote:
Fox_Fox wrote:Jel iko dobio GRAND 2, DISCOVERY TURBO Xtra HD, Nat Geo Wild??

Kod mene je kid8 paket.

Image
Nigdje nije rečeno da će se povećati brzine na KID paketima, već samo na Duo i Trio paketima.

Brzine ostaju iste i na običnim internet paketima.

Evo najnovijeg cjenovnika za HS korisnike: http://www.hs-ktv.ba/wp-content/uploads ... S-1.6..pdf
Cekaj, sad po ovom novom cijenovniku kablovsku + osnovni internet paket placamo 37KM?
crnivrag

#18646 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

batara wrote: Cekaj, sad po ovom novom cijenovniku kablovsku + osnovni internet paket placamo 37KM?
Da, ako želiš koristiti Telemach internet pakete, međutim još uvijek možeš ostati na HS-ovim postojećim internet i KID paketima.

Održavanje KKS sistema (analogna TV), sada košta 15 KM za sve korisnike, a najmanji Telemach-ov internet paket košta 22 KM, i taj paket ima brzinu 10/1,5 Mbps, ukoliko potpišeš ugovor na 12 mjeseci, a bez ugovora taj paket ima brzinu 8/1 Mbps.

I to ukupno košta 37 KM = 15 KM KKS + 22 KM S internet paket.

S tim da možeš uzeti Duo Net paket, i za dodatne 2,90 KM (ukupno 39,90 KM) imati internet brzine 40/3 Mbps, Start paket digitalne televizije (preko 130 kanala u digitalnom obliku + 31 domaći radio kanal), uslugu D3GO, besplatan web hosting (1200 MB prostora na disku), e-mail (inbox veličine 1 GB), besplatan wifi router, te besplatno korištenje UniFi usluge.
Last edited by crnivrag on 01/06/2016 22:41, edited 1 time in total.
batara

#18647 Re: HS kablovska

Post by batara »

crnivrag wrote:
batara wrote: Cekaj, sad po ovom novom cijenovniku kablovsku + osnovni internet paket placamo 37KM?
Da, ako želiš koristiti Telemach internet pakete, međutim još uvijek možeš ostati na HS-ovim postojećim internet i KID paketima.

Održavanje KKS sistema (analogna TV), sada košta 15 KM za sve korisnike, a najmanji Telemach-ov internet paket košta 22 KM, i taj paket ima brzinu 10/1,5 Mbps, ukoliko potpišeš ugovor na 12 mjeseci, a bez ugovora taj paket ima brzinu 8/1 Mbps.

I to ukupno košta 37 KM = 15 KM KKS + 22 KM S internet paket.

S tim da možeš uzeti Duo Net paket, i za dodatne 2,90 KM imati internet brzine 40/3 Mbps, te Start paket digitalne televizije, uslugu D3GO, te besplatan web hosting i e-mail.
Jos sam na HS-u, nisam se prebacao niti sam potpisivao novi ugovor, placam oboje tj analognu i internet osnovni paket 30KM :wink:

znaci sljedeci racun, pusa ko dusa :wink:
crnivrag

#18648 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

batara wrote: Jos sam na HS-u, nisam se prebacao niti sam potpisivao novi ugovor, placam oboje tj analognu i internet osnovni paket 30KM :wink:

Ako nisi ništa potpisivao, račun će ti doći veći samo za 1.10 KM, zbog povećanja cijene održavanja KKS sistema.

A internet paket, za koji si potpisao ugovor sa HS-om, ti ostaje isti, sa istom cijenom.
batara

#18649 Re: HS kablovska

Post by batara »

crnivrag wrote:
batara wrote: Jos sam na HS-u, nisam se prebacao niti sam potpisivao novi ugovor, placam oboje tj analognu i internet osnovni paket 30KM :wink:

Ako nisi ništa potpisivao, račun će ti doći veći samo za 1.10 KM, zbog povećanja cijene održavanja KKS sistema.

A internet paket, za koji si potpisao ugovor sa HS-om, ti ostaje isti, sa istom cijenom.
Onda ce mi i dalje dolaziti 30KM :wink:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18650 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Na kojim frekvencijama ili frekvenciji su ovi novi kanali...jer stvarno mi mrsko da opet skeniram cijelu mrezu i izgubim favorite
Locked