Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#18626 Re: Liverpool FC
Prije bi ja odbranu pojačao, VVD recimo
nije to u napadu ni toliko loše.
- Edin H.
#18627 Re: Liverpool FC
Ja bi promjenio trenera koji ne bi tvrdoglavo gurao onog Svabu na golu.AmiĐa_Idriz wrote:Prije bi ja odbranu pojačao, VVD recimo![]()
- zomri
#18628 Re: Liverpool FC
Izvadio se onim boksiranjem velikog Andyja na kraju i ujedno najavio onaj boks meč na wembleyu 
- Edin H.
#18629 Re: Liverpool FC
Sto jest', jest', dobro se marishezomri wrote:Izvadio se onim boksiranjem velikog Andyja na kraju i ujedno najavio onaj boks meč na wembleyu
- Logovan
#18630 Re: Liverpool FC
U napadu treba biti vrhunski napadač, klasa, a ne Origiji i slični. A naravno i odbranu trebaju pojačati.AmiĐa_Idriz wrote:Prije bi ja odbranu pojačao, VVD recimo![]()
- zomri
#18631 Re: Liverpool FC
Prva stvar, opet Bahino shvatanje fudbala: treba ti gol ubaci sve napadače s klupe u ekipu
Druga stvar, napadači tipa Benzeme, Suareza i Lewandowskog rastu na drveću pa ih Liverpool može lako dovesti. Arsenal traži napadača tog tipa još od RVP pa ništa.
Treća stvar, znate li ko je stvorio Lewandowskog? Kada je došao u Borussiu bio gori od Origija x puta.
Druga stvar, napadači tipa Benzeme, Suareza i Lewandowskog rastu na drveću pa ih Liverpool može lako dovesti. Arsenal traži napadača tog tipa još od RVP pa ništa.
Treća stvar, znate li ko je stvorio Lewandowskog? Kada je došao u Borussiu bio gori od Origija x puta.
-
Dr Baltazar
#18632 Re: Liverpool FC
Sanchez je u Arsenalu ubica
Nije ni Aguero tip RVP-a, pa se odlično snalazi u Engleskoj. Njima treba dokazani napadač, koji će znati dati gol kada to drugi ne mogu, koji će navlačiti na sebe po 2-3 igrača (kao što to Ibrahimović radi i samo zbog toga vrijedi). Treba im zvučno ime, čovjek kojeg će se odbrane bojati. Sastav je igrački smiješan i Klopp izvlači maksimum. Coutinho je tako nešto u sredini, Matip u odbrani, ali u napadu je sve (relativno) no name.
U Liverpoolu se vidi da napadači nemaju taj potencijal kako bi Klopp nešto napravio. Koliko su platili Bentekea prije par sezona pa razmisli da su dodali još malo šta su mogli kupiti.
U Liverpoolu se vidi da napadači nemaju taj potencijal kako bi Klopp nešto napravio. Koliko su platili Bentekea prije par sezona pa razmisli da su dodali još malo šta su mogli kupiti.
- zomri
#18633 Re: Liverpool FC
pokušali smo dovesti i costu i sancheza, nisu htjeli doći iako smo aktivirali klauzulu. stvarno tržište nije kao ono u football manageru.
- AmiĐa_Idriz
#18634 Re: Liverpool FC
37 golova u 15 utakmica samo u Ligi, najviše od svih, preko 2 gola po utakmici, malo li je
Sistemski je problem taj što se ne zna smiriti utakmica. Vodiš protiv indijanaca iz Bournemoutha 3-1 i hoćeš još još...ne treba tako, treba smiriti loptu, ugasiti utakmici pa makar i nama bila dosadna. Neodoljivo podsjeća na početak sezone, poraz od Burnleya i remi sa Spursima, idemo gaziti dalje
Grobelar jedan od rijetkih koji ne baca kamenje na Kariusa već na Achterberga, trenera golmana. Kaže kako je on došao u klub, Reina je postao shit, Miga je postao shit a Boga mi i Karius ističe kandidaturu da postane novi shit. Pisao ja već o tome.
Sistemski je problem taj što se ne zna smiriti utakmica. Vodiš protiv indijanaca iz Bournemoutha 3-1 i hoćeš još još...ne treba tako, treba smiriti loptu, ugasiti utakmici pa makar i nama bila dosadna. Neodoljivo podsjeća na početak sezone, poraz od Burnleya i remi sa Spursima, idemo gaziti dalje
Grobelar jedan od rijetkih koji ne baca kamenje na Kariusa već na Achterberga, trenera golmana. Kaže kako je on došao u klub, Reina je postao shit, Miga je postao shit a Boga mi i Karius ističe kandidaturu da postane novi shit. Pisao ja već o tome.
- AmiĐa_Idriz
#18635 Re: Liverpool FC
Sančez papučar, nije zbog trebe došao.zomri wrote:pokušali smo dovesti i costu i sancheza, nisu htjeli doći iako smo aktivirali klauzulu. stvarno tržište nije kao ono u football manageru.
- zomri
#18636 Re: Liverpool FC
piše se da smo odustali od van dijka jer klopp misli da su sad prioriteti na drugim mjestima u ekipi. jedno od njih je mjesto lijevog beka za koje je klopp odabrao metu - našeg SEA
navodno je on i pepova želja tako da bi moglo biti jagme. ističe mu ugovor na ljeto pa je januar vrijeme kada se može povoljno dovesti.
- zomri
#18637 Re: Liverpool FC
aha, hoće u london. šutnula ga je odmah čini mi seAmiĐa_Idriz wrote:Sančez papučar, nije zbog trebe došao.zomri wrote:pokušali smo dovesti i costu i sancheza, nisu htjeli doći iako smo aktivirali klauzulu. stvarno tržište nije kao ono u football manageru.
problem nije što hoćemo još, nego što se u svemu tome izgubi koncentracija. igramo veoma rizično sa 7-8 igrača u njihovoj polovici i vrlo je bitno da svi surađuju u kontrapressingu. čim se jednom ne da pritiskati, to postaje problem koji raste po efektu snježne lopte.AmiĐa_Idriz wrote:37 golova u 15 utakmica samo u Ligi, najviše od svih, preko 2 gola po utakmici, malo li je![]()
Sistemski je problem taj što se ne zna smiriti utakmica. Vodiš protiv indijanaca iz Bournemoutha 3-1 i hoćeš još još...ne treba tako, treba smiriti loptu, ugasiti utakmici pa makar i nama bila dosadna. Neodoljivo podsjeća na početak sezone, poraz od Burnleya i remi sa Spursima, idemo gaziti dalje![]()
-
Mustang1
#18638 Re: Liverpool FC
Kadd sam ja rekao da fali napadac svjetske klase pravi spic. Sve je to fino dok te ide ali treba neko ko ce odlucivati utakmicu na 0 0 u 90.oj minuti a ne da trpa kad svi trpaju. Kad zaskripi nema ko da probije.
- zomri
#18639 Re: Liverpool FC
A koji bi to igrač juče na terenu napravio razliku?
Mislim da nije problem u kvaliteti igrača, imamo ih jako dobrih koji znaju biti klinički precizni pred golom. problem je u ekipi, taktici i stvaranju šansi na duboko postavljenu odbranu kod rezultata 2-2.
a prije toga je problem naše odbrane. da nismo primili dva pacerska gola od kojih se najmanje jedan ne bi desio ozbiljnoj odbrani, druga bi priča bila.
Napravili smo sasvim dovoljno naprijed, međutim kvaliteta šansi koje smo dopustili u odbrani je - nedopustiva. Cijele sezone ista priča, imamo najmanje primljenih šuteva ali je problem što su to uglavnom kao one šanse Antonija kod drugog gola.

Mislim da nije problem u kvaliteti igrača, imamo ih jako dobrih koji znaju biti klinički precizni pred golom. problem je u ekipi, taktici i stvaranju šansi na duboko postavljenu odbranu kod rezultata 2-2.
a prije toga je problem naše odbrane. da nismo primili dva pacerska gola od kojih se najmanje jedan ne bi desio ozbiljnoj odbrani, druga bi priča bila.
Napravili smo sasvim dovoljno naprijed, međutim kvaliteta šansi koje smo dopustili u odbrani je - nedopustiva. Cijele sezone ista priča, imamo najmanje primljenih šuteva ali je problem što su to uglavnom kao one šanse Antonija kod drugog gola.

-
Mustang1
#18640 Re: Liverpool FC
Pa ja bih prije ocekivao od Higuaina recimo da je ugura u 90.oj neko od Origija. Ne moze Firminho izaci sam van sesnaest driblati nabaciti je i onda trcati unutra da je udari! Mane nije imao svoj dan. Ekipa koja zeli titulu ne moze da ovisi o jednom igracu i tome hoce li on imati dan. Nema Coutinha, Mane nema dan, Firminho zatvoren i nigdje te nema.. Sve lopte sto su isle unutra su bile napamet napucavane manje vise. O kornerima da ne govorim. Smijesno kako ih izvode.
- zomri
#18641 Re: Liverpool FC
čekaj kažeš da ekipa ne može da ovisi o jednom igraču, a to ćeš riješiti tako što ćeš dovesti individualnu klasu u rangu suareza? 
-
Mustang1
#18642 Re: Liverpool FC
Ja govorim o spicu koji stoji u sesnaest i ceka loptu da ga zabije. U Liverpoolu sada nemas igraca koji ce stojati unutra i cekati kvalitetnu loptu. Kazem da su svi dobri kad je dobro, ali nemas igraca koji ce biti dobar kad je lose. To nije ovisiti o jednom igracu to se zove imati kvalitet pravi. Lopta ide unutra a unutra samo moja nene hekla! Nemas plan B ako plan A ne upali. A plan A je juris!
-
Dr Baltazar
#18643 Re: Liverpool FC
Mustang1 wrote:Ja govorim o spicu koji stoji u sesnaest i ceka loptu da ga zabije. U Liverpoolu sada nemas igraca koji ce stojati unutra i cekati kvalitetnu loptu. Kazem da su svi dobri kad je dobro, ali nemas igraca koji ce biti dobar kad je lose. To nije ovisiti o jednom igracu to se zove imati kvalitet pravi. Lopta ide unutra a unutra samo moja nene hekla! Nemas plan B ako plan A ne upali. A plan A je juris!
Valjda ostali previše navijački gledaju sa strane pa ne vide te probleme. Bitno im da Liverpool ima posjed, a da lopta kruži oko šesnaest metara. To što nema igrača da je "utjera" u gol, valjda i ne vide. Ja bih volio da Liverpool konačno napravi nešto više, ali im za to treba par vrhunskih igrača. Evo, kao navijač Bayerna, ne vidim nijednog vašeg igrača kojeg bih želio u Minhenu (jedini igrač koji odskače je Coutinho).
- zomri
#18644 Re: Liverpool FC
Čekaj malo, vi ekipi koja je najviše dala golova u ligi spočitavate da treba još napadača "koji znaju dati gol"?
Jeste vi fakat ozbiljni?!?
- Towelie
#18645 Re: Liverpool FC
Liverpulu ocajnicki treba kvalitetan veznjak.
- zomri
#18646 Re: Liverpool FC
Towelie wrote:Liverpulu ocajnicki treba kvalitetan veznjak.
E sad već pričamo. Treba jedan duboko postavljeni playmaker koji će znati uputiti pravi pass u pravom trenutku za otključavanje odbrana.
Pusti mi se Bahine filozofije "auu, kaže, vidi igraju sa tri napadača - biće tu golova"
-
Dr Baltazar
#18647 Re: Liverpool FC
Pa kad ti "vrhunski" napadači trpaju Watford (6:1), a čim je gusta utakmica nigdje ih nema.zomri wrote:Čekaj malo, vi ekipi koja je najviše dala golova u ligi spočitavate da treba još napadača "koji znaju dati gol"?
Ja prvaka Engleske posmatram kao ravnopravnog konkurenta za titulu LP. Liverpool, sa ovim sastavom, može samo primiti 5+ protiv najvećih u Europi.
- zomri
#18648 Re: Liverpool FC
Liverpool je natamburao skoro sve potencijalne prvake Engleske koji su po tebi konkurenti za titulu LP. Kako će onda primiti 5+ protiv najvećih u Evropi?Dr Baltazar wrote:Pa kad ti "vrhunski" napadači trpaju Watford (6:1), a čim je gusta utakmica nigdje ih nema.zomri wrote:Čekaj malo, vi ekipi koja je najviše dala golova u ligi spočitavate da treba još napadača "koji znaju dati gol"?
Ja prvaka Engleske posmatram kao ravnopravnog konkurenta za titulu LP. Liverpool, sa ovim sastavom, može samo primiti 5+ protiv najvećih u Europi.
-
Dr Baltazar
#18649 Re: Liverpool FC
Real, Barca i Bayern bi ubili volju za fudbalom u njimazomri wrote:Liverpool je natamburao skoro sve potencijalne prvake Engleske koji su po tebi konkurenti za titulu LP. Kako će onda primiti 5+ protiv najvećih u Evropi?Dr Baltazar wrote:Pa kad ti "vrhunski" napadači trpaju Watford (6:1), a čim je gusta utakmica nigdje ih nema.zomri wrote:Čekaj malo, vi ekipi koja je najviše dala golova u ligi spočitavate da treba još napadača "koji znaju dati gol"?
A opet kažem, volio bih vidjeti Liverpool da nešto ozbiljnije napravi.
- zomri
#18650 Re: Liverpool FC
Zadnji put sa Barcom kad smo igrali bilo 4-0 za nas.