SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Logovan

#18626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

O'zone wrote: Svašta bi MI moj @zatezni uradili ali MI smo prdmahovina. Niko nas ne pita ni za šta. Evo i danas forum služi kao dobar ispusni ventil ono "buahahahahahahah vidi Mirze vezan ko janje pred 1. Maj" a Mirza za dva dana opet na slobodi opet po starom u svom stanu u Kulovića ili ženinom u Hamdije Kreševljakovića pa malo na Bistrik u kuću pa malo gladi lanac od 20k Eura a ti i ja drkamo mjeseca za 600-700 maraka i kontamo kako iza 20-og u mjesecu.
Sve je tačno što si napisao, ali jebo te takav život. To meni i nama ostalima ne treba. Bolje živjeti sa 600-700 maraka, preživljavati nekako, boriti se, nego imati hiljade i hiljade eura, ali zato ne možeš mirno spavati od policije i onih koji ti žele doći glave.

Evo Hatiću je žena uhapšena. Kriva ili ne, nebitno, ima život kakva normalna osoba nikad ne bi ni trebala imati.
O'zone
Globalni moderator

#18627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Logovan wrote:
O'zone wrote: Svašta bi MI moj @zatezni uradili ali MI smo prdmahovina. Niko nas ne pita ni za šta. Evo i danas forum služi kao dobar ispusni ventil ono "buahahahahahahah vidi Mirze vezan ko janje pred 1. Maj" a Mirza za dva dana opet na slobodi opet po starom u svom stanu u Kulovića ili ženinom u Hamdije Kreševljakovića pa malo na Bistrik u kuću pa malo gladi lanac od 20k Eura a ti i ja drkamo mjeseca za 600-700 maraka i kontamo kako iza 20-og u mjesecu.
Sve je tačno što si napisao, ali jebo te takav život. To meni i nama ostalima ne treba. Bolje živjeti sa 600-700 maraka, preživljavati nekako, boriti se, nego imati hiljade i hiljade eura, ali zato ne možeš mirno spavati od policije i onih koji ti žele doći glave.

Evo Hatiću je žena uhapšena. Kriva ili ne, nebitno, ima život kakva normalna osoba nikad ne bi ni trebala imati.
Nisam ja rekao da nekom treba takav život, čuj, sam odlučuješ šta ćeš i gdje raditi.

Više sam bio konstatcije da se sad ovdje pa smijem reći naslađujemo kao nekom "pravdom" koja u našoj zemlji ne postoji a posebno za određene članove društva čiji zločini kriminalni ili saobraćajni prolaze ne kažnjeno dok se tebi gleda jel' ti putnik na zadnjem sjedištu vezao pojas.

Žena kad se udala za njega znala je za koga ide isto kao i Turkovićeva, Delalićeva...Jer on je sila, utjecajan, buntovnik....ako je istina da je kćerka Narcisa Džumhura nije baš da nije mogla birati.

Danas je dobio još poklonika lika i djela, jbga tako nam je kako nam je
StupskaBitanga

#18628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

video wrote:
StupskaBitanga wrote:Hajmo na sunce
Ko je babo a ko sin?

Pa sin je onaj sto je udario pjesakinju a babo je valjda u D. Vakufu
ma dobro sli neko poznatiji jesu dok se ne zna
Thorgerson

#18629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

"Nije ništa ozbiljno. Neko se naprijed sjetio da treba skrenuti, ali ne na vrijeme i došlo je do sudara", pojasnio je Kaplan.
Cuj ti njega, pravi politicar, SDA skola... a nije mu palo napamet da kaze, nisam drzao odstojanje, pa nisam stigao zakocit i lupio covjeka... :run:
bull21

#18630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bull21 »

Thorgerson wrote:
"Nije ništa ozbiljno. Neko se naprijed sjetio da treba skrenuti, ali ne na vrijeme i došlo je do sudara", pojasnio je Kaplan.
Cuj ti njega, pravi politicar, SDA skola... a nije mu palo napamet da kaze, nisam drzao odstojanje, pa nisam stigao zakocit i lupio covjeka... :run:
libo ga tuki, izganjat će papire da je zadobio povrede i eto njemu $$$$ da se fino ode negdje malo na odmor.
Vitezanin

#18631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vitezanin »

Klasični primjer balkanskog papčine koji je u jednom trenutku imao i neku moć.
Gabrielo

#18632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Gabrielo »

O'zone wrote:
Logovan wrote:

Nisam ja rekao da nekom treba takav život, čuj, sam odlučuješ šta ćeš i gdje raditi.

Više sam bio konstatcije da se sad ovdje pa smijem reći naslađujemo kao nekom "pravdom" koja u našoj zemlji ne postoji a posebno za određene članove društva čiji zločini kriminalni ili saobraćajni prolaze ne kažnjeno dok se tebi gleda jel' ti putnik na zadnjem sjedištu vezao pojas.

Žena kad se udala za njega znala je za koga ide isto kao i Turkovićeva, Delalićeva...Jer on je sila, utjecajan, buntovnik....ako je istina da je kćerka Narcisa Džumhura nije baš da nije mogla birati.

Danas je dobio još poklonika lika i djela, jbga tako nam je kako nam je
Pa ovakvi poput Hatica mogu imati koju pozele.
Sve si rekao.
Vertig0

#18633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vertig0 »

mirza_15 wrote:Ma to ce biti zatvorska do godine dana, a to mozes zamjeniti sa novcanom od oko 5 hiljada KM i momak na slobodi. Onom Aljovicu su dali, ako se dobro sjecam, godinu i po, pa je Budimir skresao na godinu, pa Cavara potpisao da moze da se zamjeni novcanom. Ipak nije proslo, jer sud nije dao zbog toga sto je kazna odrezana na godinu i po, a smanjena je pomilovanjem, pa se ne moze racunati kao da je do godinu dana. Naravno, jos uvijek mali Aljovic nije na izdrzavanju kazne. Ceka se da babo proba jos nekim kanalima da izdejstvuje da ne vidi zatvora. Kaze Cavara, bolje da se mali skoluje, shvatio je sta je uradio, bla, bla, bla, A i Budimir i Cavara garant dobro zakiceni. Cini mi se da postoji opcija kada prodje izvjesno vrijeme od jednog pomilovanja da se desi novo. Smijem se kladiti da ce u ovom slucaju bas to da se desi. Da apsurd bude veci, mali ce cijelo vrijeme cekati izdrzavanje kazne i nece vidjeti zatvora ni jedan dan. Za sada treba da lezi godinu.

Prije neku noc mi se balavac sa Tuaregom uvaljuje nekoliko centimetara ispred mene (prestrojavanje iz jedne trake u drugu). Blizu, jako blizu. Zamalo da dodje do kontakta. Ja iznerviran svirnem, on ode u drugu traku i nakon pola minute mi radi isto samo jos opasnije. Neke curice sjede sa njim. Hebe se njega. Dao babo Tuarega, babo ce da sredi ako napravi kakav belaj.... Gazi pasa sitnu buraniju! Znas da ces proci bez posljedica! Pare kod nas kupuju sve od predsjednika do portira. Ti si beg, a mi smo kmetovi i raja. Sta je mali clio iz 2002. godine za tvog Tuarega? Kartonska kutija.
Nije da nisi u pravu, ali ovo nije ni blizu. Taj sudar nije imao za posljedicu smrtni slucaj, zena se izvukla na njenu srecu, a i na srecu vozaca.
Ovdje je u pitanju smrtni slucaj, puno teze djelo.
mirza_15

#18634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mirza_15 »

U pravu si Vertigo. Vise mi je bila namjera da stavim naglasak na nacin kako se to kod nas zavrsava kada imas para i kada si uticajan. I ovdje je pitanje s kim je babo dobar, kakve veze moze da povuce i koliko para je spreman da izdvoji da sincic ne vidi zatvora. Bice, mlad je, nema prekrsaja, zao mu je, nece vise casna pionirska, bolje da se skoluje itd.

Mada i ta cura sto je bila u autu (slucaj Aljovic) je jako lose prosla. Dugo su joj se borili za zivot i vjerujem da su ostale trajne posljedice (mozda neko zna nesto vise o njenom trenutnom stanju).
Vertig0

#18635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vertig0 »

Oporavila se je ona skroz ja mislim. Mali je imao srecu pravu, s obzirom da su joj se dugo vremena borili za zivot.
Ma jbg, ne daj Boze nikome, svi smo mi (ili smo nekad bili) mladi i ludi. Treba uciti i na tudjim greskama da se ovakve stvari ne ponavljaju.
Vitezanin

#18637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vitezanin »

kurtzouma wrote:
Vitezanin wrote:Klasični primjer balkanskog papčine koji je u jednom trenutku imao i neku moć.

gdje si "građanine" iz Viteza izredo ti mrtvi Gojko Šušak komplet žensku familiju
Šta je kurtzouma, ovo ti je idol, je li?

:lol:

Svakako sam građanin u odnosu na ovog mladog gospona:

Image
Bloody

#18638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bloody »

Vitezanin wrote:
kurtzouma wrote:
Vitezanin wrote:Klasični primjer balkanskog papčine koji je u jednom trenutku imao i neku moć.

gdje si "građanine" iz Viteza izredo ti mrtvi Gojko Šušak komplet žensku familiju
Šta je kurtzouma, ovo ti je idol, je li?

:lol:

Svakako sam građanin u odnosu na ovog mladog gospona:

Image

Kako mu je lijep aVtic :cekam:
shandrprcSA

#18639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

Bloody wrote: Kako mu je lijep aVtic :cekam:
bio :D
Bloody

#18640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bloody »

shandrprcSA wrote:

:? pa sta mu je bilo? Ja sanjam ovakav
shandrprcSA

#18641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

Bloody wrote:
shandrprcSA wrote:

:? pa sta mu je bilo? Ja sanjam ovakav
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150505076
Bloody

#18642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bloody »

Zar opet? :shock: zao mi je aVtica njega nije,budala.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#18643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Kad se papak dočepa asfalta i službenog auta... :facepalm:
mirza_15

#18644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mirza_15 »

[quote="Vertig0
Ma jbg, ne daj Boze nikome, svi smo mi (ili smo nekad bili) mladi i ludi. Treba uciti i na tudjim greskama da se ovakve stvari ne ponavljaju.[/quote]

Ma pusti ti to mlad i lud. Ja u svom mladalackom ludilu nikada nisam uradio nesto sto je ugrozilo neciji zivot. Djevojka je samo igrom slucaja prezivjela. Zamalo da postane ubica. A za volan mozes sjesti samo punoljetan i mislim da je uz pravilan odgoj 18 godina sasvim dovoljno da razumijes posljedice svojih postupaka. Kada sjednes za volan babinog Mercedesa i nazazis na gas onda moras odgovarati i za sranja koja napravis.
drug_profi

#18645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Neko izgleda drma kavez ovom gore kurcumi.
JThomas

#18646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ma nepravedno banovan, k'o i mirza što je nepravedno uhapšen.
StupskaBitanga

#18647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:Kad se papak dočepa asfalta i službenog auta... :facepalm:
Meni je još gore što bruka prelijep grad odakle je došao
ilkbahar

#18648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ilkbahar »

joj jest meni ovaj Kaplan nako nekakav ljigav pravo.

:-)
Troll_Happens

#18649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

sto njemu nema piromana nocu pa da mu zapali.. nesmije jer znaju i ko je i zasto to radi.. :oops: :oops: samo skretanje sa dnevnih i bitnijih tema da se narod zabavi drugim vjestima..
supercali

#18650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

ilkbahar wrote:joj jest meni ovaj Kaplan nako nekakav ljigav pravo.

:-)
ovo je drugi put da se u potpunosti slazemo
Locked