mirza_15 wrote:Ma to ce biti zatvorska do godine dana, a to mozes zamjeniti sa novcanom od oko 5 hiljada KM i momak na slobodi. Onom Aljovicu su dali, ako se dobro sjecam, godinu i po, pa je Budimir skresao na godinu, pa Cavara potpisao da moze da se zamjeni novcanom. Ipak nije proslo, jer sud nije dao zbog toga sto je kazna odrezana na godinu i po, a smanjena je pomilovanjem, pa se ne moze racunati kao da je do godinu dana. Naravno, jos uvijek mali Aljovic nije na izdrzavanju kazne. Ceka se da babo proba jos nekim kanalima da izdejstvuje da ne vidi zatvora. Kaze Cavara, bolje da se mali skoluje, shvatio je sta je uradio, bla, bla, bla, A i Budimir i Cavara garant dobro zakiceni. Cini mi se da postoji opcija kada prodje izvjesno vrijeme od jednog pomilovanja da se desi novo. Smijem se kladiti da ce u ovom slucaju bas to da se desi. Da apsurd bude veci, mali ce cijelo vrijeme cekati izdrzavanje kazne i nece vidjeti zatvora ni jedan dan. Za sada treba da lezi godinu.
Prije neku noc mi se balavac sa Tuaregom uvaljuje nekoliko centimetara ispred mene (prestrojavanje iz jedne trake u drugu). Blizu, jako blizu. Zamalo da dodje do kontakta. Ja iznerviran svirnem, on ode u drugu traku i nakon pola minute mi radi isto samo jos opasnije. Neke curice sjede sa njim. Hebe se njega. Dao babo Tuarega, babo ce da sredi ako napravi kakav belaj.... Gazi pasa sitnu buraniju! Znas da ces proci bez posljedica! Pare kod nas kupuju sve od predsjednika do portira. Ti si beg, a mi smo kmetovi i raja. Sta je mali clio iz 2002. godine za tvog Tuarega? Kartonska kutija.
Nije da nisi u pravu, ali ovo nije ni blizu. Taj sudar nije imao za posljedicu smrtni slucaj, zena se izvukla na njenu srecu, a i na srecu vozaca.
Ovdje je u pitanju smrtni slucaj, puno teze djelo.