Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- ferratilis
#18601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jeste, sto je veoma glupo od strane scenarista. Kako je moguce da Varys, najveci spijun na svijetu, tako previdi situaciju. Dany je vec neko pokusao otrovati vinom u Essosu, svi znaju da zene i evnusi koriste otrov, ali eto jebiga, svako grijesi pa tako i master spijuni. Steta da tako skonca lik. Da je malo bolji scenario, rekao bi da su ciljali na "poetic justice", ovako djeluje glupo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
Ktulu192
#18603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gendry je zakonski kralj
- pici
#18604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Varys je pokusao otrovat Dany na samom pocetku epizode... vidio je da je odljepila...

-
todd_smith
#18605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nema smisla da je truje ako je Jonu vec rekao, i napisao onu poruku.ferratilis wrote:Jeste, sto je veoma glupo od strane scenarista. Kako je moguce da Varys, najveci spijun na svijetu, tako previdi situaciju. Dany je vec neko pokusao otrovati vinom u Essosu, svi znaju da zene i evnusi koriste otrov, ali eto jebiga, svako grijesi pa tako i master spijuni. Steta da tako skonca lik. Da je malo bolji scenario, rekao bi da su ciljali na "poetic justice", ovako djeluje glupo.
Ono je bilo vise u smislu pita djevojcicu da mu da izvjestaj sta se desava i sta planira, posto nije tiriona niti varisa i ostale primala u odaje
- karanana
#18606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nismo bas nacisto da li ju je probo otrovat ili nije. ako jeste, mozda se to ipak moglo malo bolje prikazati i naglasiti, barem nekom malom kratkom scenom koja to pokazuje. ovako, moze se spekulisati.
- tuzlak1212
#18607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Možda je Varys uspio poslat par onih pisama, ko će ga znat 
- dječak sa šibicama
#18608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sta kaze Daneris, koja joj je najdraza grupa... Garavi sokak 
- vicious
#18609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobro si me podsjetio, ismijah seMišo_Kovač wrote:"Vesteros je srce Srbije" stranica na fejsu je rudnik zlata zadnjih par sedmica
Evo samo jedna:

-
90minut
#18610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jesmo nacisto pokušao je otrovati jasno kao dan.karanana wrote:nismo bas nacisto da li ju je probo otrovat ili nije. ako jeste, mozda se to ipak moglo malo bolje prikazati i naglasiti, barem nekom malom kratkom scenom koja to pokazuje. ovako, moze se spekulisati.
Naravno ljudi uvijek žele da im šamar opališ prije nego im bude sasvim jasno, al' eto.
Tacnije tek sam sad vidio da si ustvari ti pisao ono na chernobyl temi pa mi je sasvim ok da traziš jasno i glasno da ti kaze.
Varys je isto govno kao litllefinger nema razlike u njima što je vec potvrđeno u prvoj ili drugoj sezoni.
Last edited by 90minut on 15/05/2019 16:38, edited 1 time in total.
- tuzlak1212
#18611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tyrion je na kraju grešku učinio što je sve vrijeme pokušavao iščupat razum iz nje... Mada mu je dobro išlo ali nisu se stvari dešavali po planovima ni izbliza, trebala je to Dany na svoju ruku s 3 zmaja i punom vojskom pokorit, ne bi bilo genocida, ne bi bilo mržnje prema njoj nit bi ona nekog mrzila,čak su tad svi friško mrzili Cersei u KL i u Westerosu.
- dječak sa šibicama
#18612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nocni Kralj dize mrtve da glasaju za njega, Vucic 
Arkan, troprsti gavran

Arkan, troprsti gavran

- azurna_obala
-
kakavdanakneiskustvu
#18615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dječak sa šibicama wrote:Nocni Kralj dize mrtve da glasaju za njega, Vucic
Arkan, troprsti gavran![]()
-
90minut
#18616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma on je na svakom mogucem eventu pljuvao tacno si mogao vidjeti da mu se ne piše dobrozilog wrote:![]()
-
drogon2
#18617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tyrionovi planovi su fakat meh.Ono u sedmoj sezoni frajeri uzmu Casterly Rock kroz neke odvode i sta ti ja znam,a sad saznas da je frajer znao za to i u KLtuzlak1212 wrote:Tyrion je na kraju grešku učinio što je sve vrijeme pokušavao iščupat razum iz nje... Mada mu je dobro išlo ali nisu se stvari dešavali po planovima ni izbliza, trebala je to Dany na svoju ruku s 3 zmaja i punom vojskom pokorit, ne bi bilo genocida, ne bi bilo mržnje prema njoj nit bi ona nekog mrzila,čak su tad svi friško mrzili Cersei u KL i u Westerosu.
- ferratilis
#18618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne bi se nikad slozio da su Varys i Littlefinger isti, bas su suste suprotnosti. Littlefinger je bio anarhista, njegov domaci teren je bio haos. Bio je pragmatican, ali cisto iz sebicnosti. S druge strane, Varys je pragmatican, ali iz utilitarizma. Zelio je da na tron dovede nekog ko ce donijeti opce dobro (najveca moguca dobit za najveci broj ljudi, uz sto manji trosak). Littlefinger je iz imucne porodice, navikao na luksuz, dok je Varys siroce koje je odraslo na ulici itd. Mislim da su ova dva lika najveci GRRM-ov uspjeh. Na prvu djeluju isto, ali su im razlozi potpuno suprotni
-
drogon2
#18619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nisi ti haman skonto Varysaferratilis wrote:Ne bi se nikad slozio da su Varys i Littlefinger isti, bas su suste suprotnosti. Littlefinger je bio anarhista, njegov domaci teren je bio haos. Bio je pragmatican, ali cisto iz sebicnosti. S druge strane, Varys je pragmatican, ali iz utilitarizma. Zelio je da na tron dovede nekog ko ce donijeti opce dobro (najveca moguca dobit za najveci broj ljudi, uz sto manji trosak). Littlefinger je iz imucne porodice, navikao na luksuz, dok je Varys siroce koje je odraslo na ulici itd. Mislim da su ova dva lika najveci GRRM-ov uspjeh. Na prvu djeluju isto, ali su im razlozi potpuno suprotni
Last edited by drogon2 on 15/05/2019 17:13, edited 1 time in total.
- karanana
#18620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma ja, isti mozak, isti ja kao i na chernobilu.90minut wrote:Jesmo nacisto pokušao je otrovati jasno kao dan.karanana wrote:nismo bas nacisto da li ju je probo otrovat ili nije. ako jeste, mozda se to ipak moglo malo bolje prikazati i naglasiti, barem nekom malom kratkom scenom koja to pokazuje. ovako, moze se spekulisati.
Naravno ljudi uvijek žele da im šamar opališ prije nego im bude sasvim jasno, al' eto.
Tacnije tek sam sad vidio da si ustvari ti pisao ono na chernobyl temi pa mi je sasvim ok da traziš jasno i glasno da ti kaze.![]()
Varys je isto govno kao litllefinger nema razlike u njima što je vec potvrđeno u prvoj ili drugoj sezoni.
jebi ga nismo svi obdareni kao ti pa da odmah skontas sta varis radi i prije nego procitas analizu epizode na internetu nakon njenog emitiranja.
nit smo svi nuklearni fizicari.
da, vesteros je srce srbije razvaljuje.
-
90minut
#18621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To i jest problem što misliš da moras biti n fizicar i ovdje oko Varysa uber pametan da bi skontao.
A ono jednostavno kao da zbrojiš 2+2=7
A ono jednostavno kao da zbrojiš 2+2=7
-
drogon2
#18622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Postavlja se pitanje ko je bio u pravu.Kad pogledas to ovako,neko bi rekao pa Varys 100% jer je ova pocinila masakr,a isto tako bi taj neko bio u krivu.Tyrion mu ondje fino rece "At one point you choose a person you believe in and you fight for that person." Varys je isprva podrzavao Daenerys i bukvalno ju je ni iz cega izdao.Ona dotad nije uradila nista lose,al eto Varys je odlucio da je Jon bolji i odlucio da izda ovu.Covjek moze argumentirat da je Varys poslusao Tyriona,ostao uz Daenerys i da su obojica zajedno pokusali razgovarat s njom da ova ne bi uradila ovo sto je uradila nego bi stala na prvi zvuk zvona.Ovako mozes slobodno rec da je Varys svojom nekom preuranjenom odlukom i doveo do toga da se ostvare njegovi najveci strahovi
Bit ce da je preuranjenom akcijom izazvao nezeljenu reakciju 
- BarbaDue
#18623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...ja mislim da je pizdariju napravila samo zbog Džonadrogon2 wrote:Bit ce da je preuranjenom akcijom izazvao nezeljenu reakciju
- pici
#18624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
vicious wrote:Dobro si me podsjetio, ismijah seMišo_Kovač wrote:"Vesteros je srce Srbije" stranica na fejsu je rudnik zlata zadnjih par sedmica
Evo samo jedna:
![]()
![]()
- pici
#18625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dje su drogonove bebe koje je izlegao u valariji... pade i to u vodu il ce na kraju se jaja pojaviti... sad mozemo hepijendom jedino nazvat da Dany i Jon uzjasu zmaja i put sjevera il valarije... cuj sHekspirovski kraj, pa sHemso se obrce u grobu ko na rostilju na ove D&D budalastine