Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#18601 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Bobi »

https://www.ebay.com/usr/budget_electronics

Probajte ovog za baterije, meni je prosle godine doslo za 8 dana..sokirao se...kanadski pecat :mrgreen:
klaki

#18602 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by klaki »

Ima da osijedim. Kakva li je procedura kada se šalje polovna stvar bez ikakvih računa/ičega jer nije kupljena vec jednostavno poslana/poklonjena jer skuplja prasinu, a cijenu "protumaciti" mozes samo ako bacis grah i prizoves drevne majanske bogove :lol:

edit: fulio sam temu
mikser123

#18603 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mikser123 »

zincx wrote:
Nexus2 wrote:Molim preporuku online prodavnice za kupovinu patika.
Uslov: shiping do BiH.

P.S. Jel neko imao problema sa carinom i kupljenim patikama u posljednje vrijeme? Šta da očekujem kao dodatne troškove carine?
https://www.sportsshoes.com/
Nakon što se registruješ i postaviš adresu, promijeni valutu u $, tako je dostava za svaku pošiljku iznad 50$ 1,99$. Dostava traje i do 4 sedmice.
https://www.sportsdirect.com/
Dostava 11 ili 12 funti, DHL-om, stiže za dan-dva, nakon što pošalju. A nekad im treba dan, nekad 4 da pošalju.
Do 300 maraka sa poštarinom nema carine. Preko se ne isplati.
Ima li nešto slično za odjeću? Da ne deru poštarinom, a da je kvalitetna, markirana odjeća?
MrRango

#18604 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by MrRango »

Da li naša posta smije i da li lijepe svoje naljepnice na osnovu kojih naplaćuju 1.8KM za pakete na kojima je naznačeno da je za njega plaćena poštarina prilikom kupovine. Do sada za svaki artikal koji sam naručio bila je besplatna dostava, medjutim dobio sam informaciju da i nešto sitno poštarine plaćane pri kupovini znaci da naši ne smiju naplatiti svojih 1.8KM
Mehemed
Vozim: automobil

#18605 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

MrRango wrote:Da li naša posta smije i da li lijepe svoje naljepnice na osnovu kojih naplaćuju 1.8KM za pakete na kojima je naznačeno da je za njega plaćena poštarina prilikom kupovine. Do sada za svaki artikal koji sam naručio bila je besplatna dostava, medjutim dobio sam informaciju da i nešto sitno poštarine plaćane pri kupovini znaci da naši ne smiju naplatiti svojih 1.8KM
Ako si platio preporučenu poštarinu sa registrovanim brojem za praćenje ne mogu ti naplatiti tih 1.80KM. To je jedini način da ne naplate.
fare_mo

#18606 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by fare_mo »

Jucer kupio, jutros shippano iz Singapura sa Economy Int'l Postage. Kakva je situacija sa njima u zadnje vrijeme, kad bi trebalo biti ovamo ?
kabal1337

#18607 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kabal1337 »

Ima li ko iskustva sa ovim?

" [Beijing Post International] se vratio, napomena: vraćen je sigurnosni ček
Peking "

Tj.
Beijing, [Beijing Post International] returned, remarks: security check returned
freelancerBIH

#18608 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by freelancerBIH »

Raja ima li ko iskustva sa USPS First-Class Package International Service postom? Paket poslat 9. Augusta iz Amerike. Zadnji status na trackingu u Americi imam ovaj:

August 23, 2019, 11:29 am
Arrived at USPS Regional Facility
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER
Your item arrived at our USPS facility in JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER on August 23, 2019 at 11:29 am. The item is currently in transit to the destination.

Prodavac kaze da je ovo zadnji status koji cu vidjeti prije nego sto stigne do mene. Medjutim od tad je proslo skoro 14 dana a od paketa ni traga ni glasa. Ukraden, izgubljen ili cu jos morati cekati? Iz kine posiljku dobijem kroz 10-15 dana a ovo vec skoro mjesec cekam sto mi je nevjerovatno :roll: :roll: :roll:
Mehemed

#18609 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

kabal1337 wrote:Ima li ko iskustva sa ovim?

" [Beijing Post International] se vratio, napomena: vraćen je sigurnosni ček
Peking "

Tj.
Beijing, [Beijing Post International] returned, remarks: security check returned
Šta je u pitanju, da nisu kakve baterije u pitanju ili neka druga rizična roba ?
shandrprcSA

#18610 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

mikser123 wrote:
zincx wrote:
Nexus2 wrote:Molim preporuku online prodavnice za kupovinu patika.
Uslov: shiping do BiH.

P.S. Jel neko imao problema sa carinom i kupljenim patikama u posljednje vrijeme? Šta da očekujem kao dodatne troškove carine?
https://www.sportsshoes.com/
Nakon što se registruješ i postaviš adresu, promijeni valutu u $, tako je dostava za svaku pošiljku iznad 50$ 1,99$. Dostava traje i do 4 sedmice.
https://www.sportsdirect.com/
Dostava 11 ili 12 funti, DHL-om, stiže za dan-dva, nakon što pošalju. A nekad im treba dan, nekad 4 da pošalju.
Do 300 maraka sa poštarinom nema carine. Preko se ne isplati.
Ima li nešto slično za odjeću? Da ne deru poštarinom, a da je kvalitetna, markirana odjeća?
mango.com
kabal1337

#18611 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kabal1337 »

Mehemed wrote:
Šta je u pitanju, da nisu kakve baterije u pitanju ili neka druga rizična roba ?
Nista od navedenog, elektronicke komponente Nista rizicno ili zabranjeno.
Javio sam se odmah prodavacu da se osiguram, a i on da provjeri.
Evo zadnja notifikacija da je opet predat aviokompaniji.

Vidjet cemo sta ce biti...
boshniak

#18612 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

Koja stoka samo radi na otvaranju onih paketa, nemam riječi, znači kartonska kutija od nadzorne kamere kompletno poderana nožem ili skalperom da se utvdi sadržaj, znači pošiljka došla u normalnoj najlonskoj koverti u koju kinezi standardno pakuju, a ova frustrirana životinja, nemam drugog načina da ga nazovem, zabode skalper do kamere da pregleda sadržaj i to sa donje strane, umjesto da normalno otvori paket kad već pregleda.
_Reds_

#18613 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

boshniak wrote:Koja stoka samo radi na otvaranju onih paketa, nemam riječi, znači kartonska kutija od nadzorne kamere kompletno poderana nožem ili skalperom da se utvdi sadržaj, znači pošiljka došla u normalnoj najlonskoj koverti u koju kinezi standardno pakuju, a ova frustrirana životinja, nemam drugog načina da ga nazovem, zabode skalper do kamere da pregleda sadržaj i to sa donje strane, umjesto da normalno otvori paket kad već pregleda.
Dobrodošao u svijet bahatosti.

Tako je sa svim paketima. Neće da otavaraju, nego samo skalperom režu. Par puta nešto naručivao za poklop, i platio više da mi pošalju u kutija, da bi ovi debili uništili kutije. Može im se.
newklear

#18614 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Ima li neki pouzdan prodavac MicroSD kartica na eBay ili nekoj drugoj stranici?
Mehemed

#18615 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

newklear wrote:Ima li neki pouzdan prodavac MicroSD kartica na eBay ili nekoj drugoj stranici?
Nije ti neka ušteda, bolje platiti malo više u nas, dobiješ garanciju bar 3 godine, odmah dostupno i siguran si da neće pisati 64GB a ono popuniš samo do 10GB i onda ne može. USB flash stikove i memorijske kartice nikada nebi naručivao preko ebaya kada je to sada dosta jeftino u nas.
otherside

#18616 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by otherside »

ja narucila djeci patike sa sportsdirect, platila, registrovali narudzbu i nakon 5 dana mi vratili novac-ne mogu isporuciti.
je li se nekom ovo desilo?
freelancerBIH

#18617 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by freelancerBIH »

otherside wrote:ja narucila djeci patike sa sportsdirect, platila, registrovali narudzbu i nakon 5 dana mi vratili novac-ne mogu isporuciti.

Jesu naveli sta je razlog? Ja sam ranije ove godine narucio dvoje pari patika sa ebaya i sve proslo ok. To ti samo oni mogu reci zasto je vraceno.
otherside

#18618 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by otherside »

freelancerBIH wrote:
otherside wrote:ja narucila djeci patike sa sportsdirect, platila, registrovali narudzbu i nakon 5 dana mi vratili novac-ne mogu isporuciti.

Jesu naveli sta je razlog? Ja sam ranije ove godine narucio dvoje pari patika sa ebaya i sve proslo ok. To ti samo oni mogu reci zasto je vraceno.
sa ebaya uredno dolazi, ovo je www.sportsdirect.com
nisu naveli razlog osim da nisu u mogucnosti da dostave i napravili refund.
zincx

#18619 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Nije nikad. Imam barem 15 narudžbi kod njih, čizme, trenerke, torbe, patike...Moguće da ih nisu imali ili je nešto drugo u pitanju. Ja sam jednom čak kofer naručio(100l), mislio sam da ga neće poslati, ali sam ga dobio. Neki dan kad sam pokušao naručiti isti takav, da imam par, nije mi prošla narudžba, prilikom čekauta stoji da je oversized...
otherside

#18620 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by otherside »

zincx wrote:
Nije nikad. Imam barem 15 narudžbi kod njih, čizme, trenerke, torbe, patike...Moguće da ih nisu imali ili je nešto drugo u pitanju. Ja sam jednom čak kofer naručio(100l), mislio sam da ga neće poslati, ali sam ga dobio. Neki dan kad sam pokušao naručiti isti takav, da imam par, nije mi prošla narudžba, prilikom čekauta stoji da je oversized...
"Our couriers have been unable to deliver your goods and as a result your order SD40000059459077 has been returned to sender."
eto, to su poslali...
The BEN10

#18621 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

Kupio sam item na eBay-u prije više od mjesec dana. Sudeći prema ovim statusima, zaglavio je negdje u našoj pošti. Šta da radim?

Image
Dinostula

#18622 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dinostula »

The BEN10 wrote:Kupio sam item na eBay-u prije više od mjesec dana. Sudeći prema ovim statusima, zaglavio je negdje u našoj pošti. Šta da radim?

Image
Pa trebao si odmah reagovati.Sta si narucio mozda je nasa carina to vratila ko ce ga znati.Sve sitno sto sam do sada narucio meni je doslo.
The BEN10

#18623 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

Dinostula wrote:
The BEN10 wrote:Kupio sam item na eBay-u prije više od mjesec dana. Sudeći prema ovim statusima, zaglavio je negdje u našoj pošti. Šta da radim?

Image
Pa trebao si odmah reagovati.Sta si narucio mozda je nasa carina to vratila ko ce ga znati.Sve sitno sto sam do sada narucio meni je doslo.
Zaboravio totalno za item. Cijena je nekih 9$ meni se čini - ciklokompjuter za bicikl.
Kome se obratiti, da li neko zna?
Dinostula

#18624 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dinostula »

The BEN10 wrote:
Dinostula wrote:

Image
Zaboravio totalno za item. Cijena je nekih 9$ meni se čini - ciklokompjuter za bicikl.
Kome se obratiti, da li neko zna?
Imas dvije opcije:

1) Da trazis refund od prodavaca ako ti niej istekao rok
2) Da zoves postu ako imas kakav broj posiljke da dokazes da si kupac

Mada mislim da ti je kasno i da je proslo skoro mjesec dana ali vrijedi pokusati.
Mehemed

#18625 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Image
Kakav ti je početak ovog tracking broja ? Meni izgleda kao da je onaj bezveze tracking.
Post Reply