IRAN

Post Reply
Nadzornik

#18601 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Vizionar 1985 wrote:Treba plan za SI. Nesto slicno sto sam ja smislio ili isto. Svi bi drzave dobili narodi skoro, svi bi vjerovatno bili zadovoljni i vjerovatno bi se odnosi izmedzu Muslimana i Jevreja vratili na prijasnje stanje. Prije nastanka Izraela.

Svi bi imali koristi od toga i svi bi prosperirali vjerovatno.
Nista ja tebe ne razumijem... :?

Cuvam ovce,nije vazno,dodji dragi,nema veze... :-)
Sanjarko

#18602 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Nadzornik wrote:
Vizionar 1985 wrote:Treba plan za SI. Nesto slicno sto sam ja smislio ili isto. Svi bi drzave dobili narodi skoro, svi bi vjerovatno bili zadovoljni i vjerovatno bi se odnosi izmedzu Muslimana i Jevreja vratili na prijasnje stanje. Prije nastanka Izraela.

Ma prije oko 11 godina smislio plan kako smiriti ovo sranje na SI. Tamo negdje 2008/2009 godine i zapisao u neku svesku.

Fakticki prekompozicija SI i unija na SI. Ali ovdje narod meni tad za ideje itd., svasta govorio a i ni ja nisam htjeo nista iz straha jer je puno ideja u vezi oruzja.

Ne znam bi li se plan mogao provest. Palo je pravo zle krvi.
jeza u ledja

#18603 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mirsek wrote:
salik79 wrote:
Da, treba nestati sa lica zemlje, u ovakvom zlocinackom obliku, bas kao sto je nestala i nacisticka Njemacka.
:thumbup: Samo da neko ne zakmecii antisemitiii, hoce da nestane izrahell, mrze jevrejee, nacisti, fasisti, zlicincii i ostali propagandni bullshit.
Da, izrahell kao zlocinacko smece samo kalja svo saosjecanje i sve one zrtve koje su jevreji imali u proslosti.
Omiljena floskula rasista je upravo unaprijed spominjanje optuzbe za njihov rasizam dok ispoljavaju svoj rasizam.
jeza u ledja

#18604 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Kojeg uglednog jevreja, istaknutog akademskog gradjanina, koji je prezivio holokaust, mozes naci da govori suprotno od njega? A kamoli 100. Njegove stavove, recimo, dijele i Felicia Langer i njen muz, koji su prosli kroz istu golgotu, s time da je muz jedini prezivjeli iz cijele loze Langera. Pa onda jedan Norman Finkelstein, koji ne dozvoljava cionistima iskoristavanje golgote njegove porodice u svrhu cinjenja istih, ili slicnih, zlocina nad domicilnim Palestinskim stanovnistvom, ciju zemlju su okupirali. I masa drugih jevreja, kako u Izraelu, tako i sirom svijeta.
Pitas me kojeg istaknutog jevreja koji je prezivio holokaust mogu naci da se zalaze za opstanak Izraela? :-)
jeza u ledja

#18605 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: A, sta je to smetalo Goldi Meir dok je bila Palestinka? Kako sama kaze, tada su bili samo Jevreji i Arapi, a svi su bili Palestinci! Mani se potezanja "antisemitske" karte, zelje za "istrebljenjem cijelog naroda", "zlocine nevidjenih razmjera" i slicnih BS. Da te neko pita da li si za nestanak genocidne tvorevine zvane RS, sigurno bi se isto tako prenemag'o.
Ne znam sta joj je smetalo, ali znam sta bi joj sad smetalo - nekoliko miliona Palestinaca koji bi rado da jevreja tu nema. Pricati o nekoj zajednickoj drzavi jednih i drugih moze biti samo argument onoj strani koja misli da bi na taj nacin nadjacala i unistila onu drugu. Mrznja tih ljudi jednih prema drugima se tamo moze rezati nozem, a znacenje te zemlje jednim i drugim se apsolutno ne moze porediti sa nekom fiktivnom "RS" od papira koja bi se raspala sa malo jacim vjetrom.

salik79 wrote: Dosta je, ba, iskoristavanja tudje muke za pravdanje svojih zlocina.
Kakvi se zlocini pravdaju?
salik79 wrote: I na kraju - govoris o "vec vidjenim zlocinima", kao da su ih Palestinci i Iranci napravili. :-)
Govorim o Holokaustu, ili u najmanju ruku slicno sudbini Palestinaca koje je Izrael protjerivao, verzija cega bi se sigurno ponovila scenarijem za koji se ti zalazes, samo se ti pravis lud da to nije tako, jer ti tako odgovara. :wink:

========

Cijela prica je pravljenje nevinasca od Irana. Ljudi zele unistenje druge drzave, jasno i glasno, znaci eliminaciju drzave, ne sklanjanje tamosnje vlasti, ne privoljavanje na ekonomske ustupke, vec unistenje zemlje. I onda iscudjivanje cemu tolika netrpeljivost prema Iranu, cemu sankcije, cemu prijetnje. :oops:
mirsek

#18606 Re: IRAN

Post by mirsek »

jeza u ledja wrote:
mirsek wrote:
salik79 wrote:
Da, treba nestati sa lica zemlje, u ovakvom zlocinackom obliku, bas kao sto je nestala i nacisticka Njemacka.
:thumbup: Samo da neko ne zakmecii antisemitiii, hoce da nestane izrahell, mrze jevrejee, nacisti, fasisti, zlicincii i ostali propagandni bullshit.
Da, izrahell kao zlocinacko smece samo kalja svo saosjecanje i sve one zrtve koje su jevreji imali u proslosti.
Omiljena floskula rasista je upravo unaprijed spominjanje optuzbe za njihov rasizam dok ispoljavaju svoj rasizam.
Uh, drzte lopova teza. Ne razumijem gdje se ovdje napada rasa. I arapi su semiti, to je opste poznata stvar, nije valjda da i arape mrzim. :D
jeza u ledja

#18607 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mirsek wrote: Uh, drzte lopova teza. Ne razumijem gdje se ovdje napada rasa. I arapi su semiti, to je opste poznata stvar, nije valjda da i arape mrzim. :D
I jos jedna floskula ispucana. Imal jos ili je to to?
mirsek

#18608 Re: IRAN

Post by mirsek »

jeza u ledja wrote:
mirsek wrote: Uh, drzte lopova teza. Ne razumijem gdje se ovdje napada rasa. I arapi su semiti, to je opste poznata stvar, nije valjda da i arape mrzim. :D
Cek, prvo dokaz da je moj stav rasisticki ili antisemitski. Dakle ?
jeza u ledja

#18609 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mirsek wrote:
jeza u ledja wrote:
Cek, prvo dokaz da je moj stav rasisticki ili antisemitski. Dakle ?
Kakav dokaz? Ko je tebi sta rekao?
Ti se sam javio, etiketirao sam sebe i sad trazis dokaz od mene za nebuloze koje si sam volontirao da kazes. Cuj dokaz. :lol:
mirsek

#18610 Re: IRAN

Post by mirsek »

jeza u ledja wrote:

Kakav dokaz? Ko je tebi sta rekao?
Ti se sam javio, etiketirao sam sebe i sad trazis dokaz od mene za nebuloze koje si sam volontirao da kazes. Cuj dokaz. :lol:
KO je ovdje lud i ko je koga prvi citirao ? 2 puta me citiras i onda ko je tebi sta rekao... ono WTF DuDe :?
Dakle napisao si da sam jednu floskulu ispucao, objasni na sta si mislio.
jeza u ledja

#18611 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

mirsek wrote: KO je ovdje lud i ko je koga prvi citirao ? 2 puta me citiras i onda ko je tebi sta rekao... ono WTF DuDe :?
Dakle napisao si da sam jednu floskulu ispucao, objasni na sta si mislio.
Sta bolan? Ti si mene prvi citirao na prethodnoj stranici, a post prije toga citirao salika koji replicira meni, podrzavajuci ga.
Objasnio sam koju si floskulu napisao.
Kikibombona

#18612 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Pompeo, covjek mira, poziva Iran na pregovore. Isto je ucinio Tramp.

Dakle, Iran ima priliku da mirnim putem rijesi krizu ali oni za sada to odbijaju...

https://mobile.twitter.com/TIME/status/ ... 5307975682
Point.

#18613 Re: IRAN

Post by Point. »

Kikibombona wrote:Pompeo, covjek mira, poziva Iran na pregovore. Isto je ucinio Tramp.

Dakle, Iran ima priliku da mirnim putem rijesi krizu ali oni za sada to odbijaju...

Da riješi krizu koju su Trump i Pompeo napravili in the first place? Kriza će se riješiti kada se Trump vrati izvornom potpisanom sporazumu. Ne mogu se sporazumi tek tako povlačiti kako je kome kurcu ćejf. Zar ne vidiš da je Trump budaletina na kvadrat, čitava njegova politika se svodi da sjebe šta je Obama napravio. To je srž problema. Ne volim iranski režim ali ovdje ništa oni ne prouzrokuju. Ljudi poštuju potpisani sporazum. EU je dogovor ok, Kini također, Rusiji, Indiji ali eto narandžastom majmunu iz Bijele Kuće nevalja iz prostog razloga što ga je Obama potpisao.
salik79

#18614 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Pompeo, covjek mira, poziva Iran na pregovore. Isto je ucinio Tramp.

jeza u ledja

#18615 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Point. wrote:

Da riješi krizu koju su Trump i Pompeo napravili in the first place? Kriza će se riješiti kada se Trump vrati izvornom potpisanom sporazumu. Ne mogu se sporazumi tek tako povlačiti kako je kome kurcu ćejf. Zar ne vidiš da je Trump budaletina na kvadrat, čitava njegova politika se svodi da sjebe šta je Obama napravio. To je srž problema. Ne volim iranski režim ali ovdje ništa oni ne prouzrokuju. Ljudi poštuju potpisani sporazum. EU je dogovor ok, Kini također, Rusiji, Indiji ali eto narandžastom majmunu iz Bijele Kuće nevalja iz prostog razloga što ga je Obama potpisao.
Nema od vracanja tom sporazumu nista. Nisu ni Iranci ludi da potpisuju ponovo isto. Odluke imaju svoje posljedice, Americi je ovime nanesena dugorocna steta, nevezano sa Iran, ali idiot Trump njih ne razumije.
Jedino da Iranci budu primorani na neki novi sporazum, sto nije iskljuceno.
Uglavnom, dugo ce se godina popravljati steta koju je Trump napravio. Ali boli njega kurac, on ce tada biti long gone.
sale07

#18616 Re: IRAN

Post by sale07 »

salik79 wrote:Sve starci:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Treba li jos? Samo reci! ;-)

Ove Iranke bas lijepe, steta sto su sije :D
Moenx

#18617 Re: IRAN

Post by Moenx »

Vizionar 1985 wrote:
Nadzornik wrote:

Ma prije oko 11 godina smislio plan kako smiriti ovo sranje na SI. Tamo negdje 2008/2009 godine i zapisao u neku svesku.

Fakticki prekompozicija SI i unija na SI. Ali ovdje narod meni tad za ideje itd., svasta govorio a i ni ja nisam htjeo nista iz straha jer je puno ideja u vezi oruzja.

Ne znam bi li se plan mogao provest. Palo je pravo zle krvi.
Ja tebe tek sada nista ne razumijem
Kikibombona

#18618 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Pa evo, ovdje se isto vidi ds su starci, uz 3-4 maloljetna djeteta koje su poveli roditelji.

A rezimski funkcioneri svakako imaju djecu pa se sigurno ta djeca pojave na ovakvim paradama.

Ocigledno je da 90% rezimskih simpatizera cine 50+ ljudi.

Image
lajkujMe

#18619 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Da sam ja na mjestu Irana ne bi ni ja pregovarao s Amerikom.
Amerika je prekrsila i anulirala dosegnuti sporazum koji je bio ok.
Zasto dogovarati nesto.novo kad nikad ne znas hoce li se druga strana drzati dogovora.

Inace problem americke politike je promjena vrha drzave, jer taj novi cini sve u svojoj moci da u prvom mandatu anulira ono sto je prosli.predsjednik uradio pogotovo ako je iz suprotne partije.
Mislim da kod njih predsjednik ima prevelika ovlascenja i da to treba reformirati.
salik79

#18620 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Pa evo, ovdje se isto vidi ds su starci, uz 3-4 maloljetna djeteta koje su poveli roditelji.

A rezimski funkcioneri svakako imaju djecu pa se sigurno ta djeca pojave na ovakvim paradama.

Ocigledno je da 90% rezimskih simpatizera cine 50+ ljudi.

Image
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :roll:

Sta na to veli Barham Salih?! 8-)
salik79

#18621 Re: IRAN

Post by salik79 »

Jucer je u prepunom amfiteatru Unitica u Sarajevu odrzana komemoracija povodom tridesetogodisnjice preseljenja Imama Homeinija k.s. na Ahiret. Skupu se, izmedju ostalih, nadahnutim govorom, obratio i izaslanik Reis-ul-uleme prof. dr. Dževad Hodžić, direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Skup je svojim nastupom pocastio i hor Sejfullah. Nakon komemoracije uprilicen je iftar za sve posjetitelje i sudionike komemoracije.
seoBIH

#18622 Re: IRAN

Post by seoBIH »

Ja, i?
salik79

#18623 Re: IRAN

Post by salik79 »

Ovome su rekli da je zaduzen za Perzijski zaljev :lol:

https://twitter.com/stvn_havankob/statu ... 65728?s=19
salik79

#18624 Re: IRAN

Post by salik79 »

seoBIH wrote:Ja, i?
Sta "i"?
Sanjarko

#18625 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Moenx wrote:
Ja tebe tek sada nista ne razumijem
Pa nemozes ni razumjet bez tog plana. Ali danas je plan prakticki mozda ne izvodljiv. Star oko 11 godina i ko zna u kojoj svesci zapisan.

Na Srednjem Istoku bi po tom planu nastala kao unija nekakva, slicno Europskoj uniji, ali labavija unija a mozda i ne, zavisilo bi sve od zelje elita i naroda i doslo bi do prekompozicija teritorija i drzava tako da bi svi skoro vecinski narodi dobili svoje drzave, ovi koji ih nemaju trenutno Palestinci, Kurdi mozda jos neki a od ovih drugih naroda puno teritorije i drzave ne bi bile dirane tom prekompozicijom teritorija i drzava. Fakticki razmjene teritorija su tim planom bile smisljene i davanje nesto teritorija za MIR.

Po planu svi bi profitirali teoretski. Ali jbg ko mene slusa i razumije.
Post Reply