Kod mene je sve uredno sa tim programima.biggrin wrote:jel ovo samo kod mene nestalo nekih kanala (hayatovci, nik jr. ...) ?
HS kablovska
Moderator: anex
- Benq
#18601 Re: HS kablovska
- chakany
#18602 Re: HS kablovska
Ima li neko problem sa RTL Living kanalom?
Slika se malo-malo zaledi, i tako u nedogled. Kanal se uopće ne može gledati.
- Benq
#18603 Re: HS kablovska
Imam ja , bas sam im namjeravao pisati sutra da to poprave , slika ledi ili potpuno nestane na 2-3 sekunde , pa se vrati i tako u krug.chakany wrote:Ima li neko problem sa RTL Living kanalom?
Tako je vec 2 dana.
P.S. I jacina i kvaliteta signala na tom kanalu su odlicni (bar kod mene) , ali slika svejedno ledi i nestaje.
- crnivrag
#18604 Re: HS kablovska
Sad sam provjerio, i problem je prisutan i u okviru originalne Telemach digitalne ponude u Sarajevu.Benq wrote:Imam ja , bas sam im namjeravao pisati sutra da to poprave , slika ledi ili potpuno nestane na 2-3 sekunde , pa se vrati i tako u krug.chakany wrote:Ima li neko problem sa RTL Living kanalom?
- semirsar
#18605 Re: HS kablovska
Kako je to glupo, cuj "u okviru originalne Telemach digitalne ponude u Sarajevu" umjesto da objedine komplet uslugu na ciječom podrucju BiH, dovode nas sve u zbunjolu sa ovim sranjemcrnivrag wrote:Sad sam provjerio, i problem je prisutan i u okviru originalne Telemach digitalne ponude u Sarajevu.Benq wrote:Imam ja , bas sam im namjeravao pisati sutra da to poprave , slika ledi ili potpuno nestane na 2-3 sekunde , pa se vrati i tako u krug.chakany wrote:Ima li neko problem sa RTL Living kanalom?
P.S.@crni, nije ovo nista kontra tebe, naprotiv, al bas je glupa ova situacija sa svim ovim, pocevsi od problema na mrezi liste kanala obracuna i statijaznamcegasvene.
- crnivrag
#18606 Re: HS kablovska
Znam, zato ja to tako i navodim, da ne bi bilo zabune, pošto je drugačija digitalna shema, raspored kanala na pozicijama i frekvencijama, pa ne odmah navodim o kojoj shemi se radi, da HS i HKB korisnici ne bi dolazili u zabunu.semirsar wrote: Kako je to glupo, cuj "u okviru originalne Telemach digitalne ponude u Sarajevu" umjesto da objedine komplet uslugu na ciječom podrucju BiH, dovode nas sve u zbunjolu sa ovim sranjem
P.S.@crni, nije ovo nista kontra tebe, naprotiv, al bas je glupa ova situacija sa svim ovim, pocevsi od problema na mrezi liste kanala obracuna i statijaznamcegasvene.
- kloniran
#18607 Re: HS kablovska
Mene nervira ovo njihovo sranje sa racunima, juce mi dođe racun za april a u zadnja 3 mjeseca svaki put mi salju dug ko biva nisam platio i svaki put moram ici na salter da provjeravam, jer kreteni kasne mjesec sa racunima.
Usluga HS-a je bila svjetlosnu godinu ispred ove kvazi firme
Usluga HS-a je bila svjetlosnu godinu ispred ove kvazi firme
- chakany
#18608 Re: HS kablovska
RTL Living i dalje sa smetnjama u prijemu slike, kao i CMC TV.
- crnivrag
#18609 Re: HS kablovska
Prijavio sam ja problem sa ovim kanalima.chakany wrote:RTL Living i dalje sa smetnjama u prijemu slike, kao i CMC TV.
- chakany
#18610 Re: HS kablovska
Ništa bez tebecrnivrag wrote:Prijavio sam ja problem sa ovim kanalima.chakany wrote:RTL Living i dalje sa smetnjama u prijemu slike, kao i CMC TV.
Hvala, hvala.
-
61617
#18611 Re: HS kablovska
Raja,
Ako moze pomoc bio bih vam zahvalan.
Naime, oko nove godine sam potpisao ugovor sa MH Company-em.
Uzeo sam neki, tad aktuelni KID8 paket (digitalna + net)
Cijena je bila oko 32,00 KM (moram provjeriti tacno u ugovoru).
Racun za mart mi dodje 24,75 KM (1x12,82 - kks; 0,484x19,14 - duo kid).
Racun za april mi dodje 37,40 KM (1x12,82 - kks; 1,00x19,14 - duo kid).
U cemu je caka, ovo neko poskupljenje od 50% za duo kid?
Napominjem da ni prva ni druga cijena se ne slazu sa iznosom iz ugovora.
-
sabanss
#18612 Re: HS kablovska
Garant si potpisao na sredini mjeseca?61617 wrote:Raja,
KID8 je kostao 36,30 ako se dobro sjecam, vjerovatno to nisu isti paketi...
- Benq
#18613 Re: HS kablovska
KID8 je 36,3KM , medjutim naknada za odrzavanje KKS je bila 13,90 a sad je 15KM , i to ti je ta cifra 37,40KM jer je razlika u pretplati 1,10KM.61617 wrote:Raja,
- MH i HS kablovska
#18614 Re: HS kablovska
NOVI KANALI U PONUDI TELEMACHA
Poštovani korisnici,
Najavljujemo novitet u programskoj ponudi Telemach-a donoseći vam najbolji televizijski sadržaj na četiri nova kanala – GRAND 2, DISCOVERY TURBO Xtra HD, Nat Geo Wild koji od sada gledate u HD rezoluciji te kanal TV Lukavac.
Četiri nova kanala nude širok izbor vrhunskog sadržaja, najbolji muzički sadržaj, dokumentarce i emisije obrazovnog karaktera.
Grand 2 – novi kanal za još više zabave
Od sada još više uživajte u muzičkom programu na kanalu Grand 2. Novi kanal sa non-stop muzikom i spotovima nalazit će se u našoj D3 digitalnoj shemi u okviru D3 Start digitalnog paketa na poziciji 125 za regiju Sarajevo, Mostar, Tuzla, Srednja Bosna, i pozicija 149 za regiju Visoko i Zenica.
Nat Geo Wild HD
je specijalizirani televizijski kanal i sestrinski kanal National Geographic Channela. Sve emisije su u potpunosti posvećene divljini, životinjskom svijetu i najsmrtonosnijim grabežljivcima koji njime vladaju. Nat Geo WilD HD kanal bit će dostupan uokviru D3 HD digitalnog paketa na poziciji 336.
Discovery Turbo Xtra HD
Kanal Discovery World mijenja naziv u Discovery Turbo Xtra HD. Ovo je prije svega muški kanal posvećen programiranju oko prijevoza, automobila, bicikala, brodova i aviona. Motori, sjaj, metal... Sve emisije su dokumentarnog i obrazovnog karaktera. Discovery Turbo Xtra kanal bit će dostupan u okviru D3 Proširenog i HD digitalnog paketa na poziciji 337.
Od sada u okviru D3 digitalne paltforme možete pratiti i TV Lukavac - domaći kanal koji donosi najnovije informacije iz Tuzlanskoga kantona. Kanal možete gledati u okviru D3 digitalne ponude na poziciji 87 u okviru D3 Start digitalnog paketa.
Novi kanali Discovery Turbo Xtra HD, TV Lukavac, Grand 2, bit će dijelom programske sheme od 31.5.2016.godine, dok ćete kanal Nat Geo Wild imati mogućnost gledati u narednim danima.
Podsjećamo, Telemach D3 digitalna televizija predstavlja bogatu TV programsku shemu od 209 TV kanala, s početnih više od 120 kanala u D3 start paketu, preko 35 kanala u HD kvaliteti i preko 70 radio kanala.
Vaš Telemach
Poštovani korisnici,
Najavljujemo novitet u programskoj ponudi Telemach-a donoseći vam najbolji televizijski sadržaj na četiri nova kanala – GRAND 2, DISCOVERY TURBO Xtra HD, Nat Geo Wild koji od sada gledate u HD rezoluciji te kanal TV Lukavac.
Četiri nova kanala nude širok izbor vrhunskog sadržaja, najbolji muzički sadržaj, dokumentarce i emisije obrazovnog karaktera.
Grand 2 – novi kanal za još više zabave
Od sada još više uživajte u muzičkom programu na kanalu Grand 2. Novi kanal sa non-stop muzikom i spotovima nalazit će se u našoj D3 digitalnoj shemi u okviru D3 Start digitalnog paketa na poziciji 125 za regiju Sarajevo, Mostar, Tuzla, Srednja Bosna, i pozicija 149 za regiju Visoko i Zenica.
Nat Geo Wild HD
je specijalizirani televizijski kanal i sestrinski kanal National Geographic Channela. Sve emisije su u potpunosti posvećene divljini, životinjskom svijetu i najsmrtonosnijim grabežljivcima koji njime vladaju. Nat Geo WilD HD kanal bit će dostupan uokviru D3 HD digitalnog paketa na poziciji 336.
Discovery Turbo Xtra HD
Kanal Discovery World mijenja naziv u Discovery Turbo Xtra HD. Ovo je prije svega muški kanal posvećen programiranju oko prijevoza, automobila, bicikala, brodova i aviona. Motori, sjaj, metal... Sve emisije su dokumentarnog i obrazovnog karaktera. Discovery Turbo Xtra kanal bit će dostupan u okviru D3 Proširenog i HD digitalnog paketa na poziciji 337.
Od sada u okviru D3 digitalne paltforme možete pratiti i TV Lukavac - domaći kanal koji donosi najnovije informacije iz Tuzlanskoga kantona. Kanal možete gledati u okviru D3 digitalne ponude na poziciji 87 u okviru D3 Start digitalnog paketa.
Novi kanali Discovery Turbo Xtra HD, TV Lukavac, Grand 2, bit će dijelom programske sheme od 31.5.2016.godine, dok ćete kanal Nat Geo Wild imati mogućnost gledati u narednim danima.
Podsjećamo, Telemach D3 digitalna televizija predstavlja bogatu TV programsku shemu od 209 TV kanala, s početnih više od 120 kanala u D3 start paketu, preko 35 kanala u HD kvaliteti i preko 70 radio kanala.
Vaš Telemach
- chakany
#18615 Re: HS kablovska
Šteta što nisu uvrstili KINO TV 
- chakany
#18616 Re: HS kablovska
Bilo bi 209 kanala, kada biste nam uveli i onih šest kanala koji se nalaze na Telemach-u, a mi ih na HS-u nemamo: B92, RTS 1, TV SAUDI Q'URAN, TV VISOKO, TV VI-NET i TV JASMIN.MH i HS kablovska wrote:NOVI KANALI U PONUDI TELEMACHA
Vaš Telemach
Pozdrav.
- crnivrag
#18617 Re: HS kablovska
Da, u originalnoj digitalnoj shemi u Sarajevu će biti u ponudi 209 kanala, dok će u HS i HKB ponudi biti 204 (5 manje), jer vi ipak imate Z1 kao dodatni kanal, koji nije dio originalne Telemach digitalne sheme u Sarajevu.chakany wrote:
Bilo bi 209 kanala, kada biste nam uveli i onih šest kanala koji se nalaze na Telemach-u, a mi ih na HS-u nemamo: B92, RTS 1, TV SAUDI Q'URAN, TV VISOKO, TV VI-NET i TV JASMIN.
Pozdrav.
-
kakaljin
#18618 Re: HS kablovska
crnivrag wrote:Da, u originalnoj digitalnoj shemi u Sarajevu će biti u ponudi 209 kanala, dok će u HS i HKB ponudi biti 204 (5 manje), jer vi ipak imate Z1 kao dodatni kanal, koji nije dio originalne Telemach digitalne sheme u Sarajevu.chakany wrote:
Bilo bi 209 kanala, kada biste nam uveli i onih šest kanala koji se nalaze na Telemach-u, a mi ih na HS-u nemamo: B92, RTS 1, TV SAUDI Q'URAN, TV VISOKO, TV VI-NET i TV JASMIN.
Pozdrav.
Treba svim korisnicima da bude jedinstvena programska šema. Neka to uštimaju pa neka onda dodaju nove kanale.
- fortaleza
#18619 Re: HS kablovska
Taj program mi je jedino bio napet, za ova nova dva HD programa se svakako znalo, a Lukavac i Grand su nebitni.chakany wrote:Šteta što nisu uvrstili KINO TV
- MH i HS kablovska
#18620 Re: HS kablovska
Poštovani korisnici,
Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija KATV HS i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih deset faza puštanja signala. Na tome području korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programima, koje smo ubacili u postojeću shemu. Posljednja faza puštanja signala planirana je za četvrtak 02.06.2016. godine.
U jedanaestoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
ALBANSKA, ALIBEGA FIRDUSA, ATIFE KARALIĆ, AVDE HODŽIĆA, BOSANSKIH KRALJEVA, ĆAMILA AVDIĆA, DOLINA MIRA, FOČANSKA, HADŽI MUSTAFE PENJAVE, HAMDIJE POZDERCA, ISAKA SAMOKOVLIJE, JAJAČKA, KENANA DEMIROVIĆA, KODŽINA, MILINKLADSKA, MOJMILSKA, MUFTIJE DŽABIĆA, NOVOPAZARSKA, PRNJAVORSKA, REISA FEHIMA SPAHE ČIKMA, RUĐERA BOŠKOVIĆA, SAFETA HADŽIĆA, TEOČAČKA, VEJSILA ČURČIĆA, VELEŠIĆI, VRBOVSKA, ABDURAHMANA SIRIJE, CAZINSKA, HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA, HASANA BIBERA, KANARA, MAHMUTA MAHMUTOVIĆA, MILINKLADSKA, MJEDENICA, MUHAMEDA EF. PANDŽE, NOVOPAZARSKA, OLOVSKA, POSAVSKA, PRNJAVORSKA, ŠANAC, TABAŠNICA, TRIGLAVSKA, VARAŽDINSKA, VRBOVSKA, VRBOVSKA ČIKMA,
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
Kako smo vas već do sada i obavijestili, u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija KATV HS i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, do sada je uspješno završeno prvih deset faza puštanja signala. Na tome području korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programima, koje smo ubacili u postojeću shemu. Posljednja faza puštanja signala planirana je za četvrtak 02.06.2016. godine.
U jedanaestoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
ALBANSKA, ALIBEGA FIRDUSA, ATIFE KARALIĆ, AVDE HODŽIĆA, BOSANSKIH KRALJEVA, ĆAMILA AVDIĆA, DOLINA MIRA, FOČANSKA, HADŽI MUSTAFE PENJAVE, HAMDIJE POZDERCA, ISAKA SAMOKOVLIJE, JAJAČKA, KENANA DEMIROVIĆA, KODŽINA, MILINKLADSKA, MOJMILSKA, MUFTIJE DŽABIĆA, NOVOPAZARSKA, PRNJAVORSKA, REISA FEHIMA SPAHE ČIKMA, RUĐERA BOŠKOVIĆA, SAFETA HADŽIĆA, TEOČAČKA, VEJSILA ČURČIĆA, VELEŠIĆI, VRBOVSKA, ABDURAHMANA SIRIJE, CAZINSKA, HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA, HASANA BIBERA, KANARA, MAHMUTA MAHMUTOVIĆA, MILINKLADSKA, MJEDENICA, MUHAMEDA EF. PANDŽE, NOVOPAZARSKA, OLOVSKA, POSAVSKA, PRNJAVORSKA, ŠANAC, TABAŠNICA, TRIGLAVSKA, VARAŽDINSKA, VRBOVSKA, VRBOVSKA ČIKMA,
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
-
laik1981
#18621 Re: HS kablovska
Zadnja cetiri dana imam prekid interneta od otprilike 12h pa do nekih 17h.. Posle se sve stabilizuje i bude ok.. Svaki dan je problem prisutan.. Jucer sam zvao i rekli su doci i pogledati u roku 24-48h.. Ne znam jesu li najavljivali kakve prekide sa netom? Digitalna fercera super..
- chakany
#18622 Re: HS kablovska
Slažem se, i ja bih volio da bude jedinstvena programska shema svim korisnicima. I mislim da konačno neko treba da odgovori na pitanje, zbog čega nemamo tih šest kanala koje svi imaju, a ostali nemaju.kakaljin wrote:crnivrag wrote:Da, u originalnoj digitalnoj shemi u Sarajevu će biti u ponudi 209 kanala, dok će u HS i HKB ponudi biti 204 (5 manje), jer vi ipak imate Z1 kao dodatni kanal, koji nije dio originalne Telemach digitalne sheme u Sarajevu.chakany wrote:
Pozdrav.
Treba svim korisnicima da bude jedinstvena programska šema. Neka to uštimaju pa neka onda dodaju nove kanale.
Nikako da se HS korisnik oglasi po tom pitanju.
Treba dosađivati, dok neko ne odgovori
- crnivrag
#18623 Re: HS kablovska
Ja imam neku čudnu teoriju.chakany wrote:
Slažem se, i ja bih volio da bude jedinstvena programska shema svim korisnicima. I mislim da konačno neko treba da odgovori na pitanje, zbog čega nemamo tih šest kanala koje svi imaju, a ostali nemaju.
Nikako da se HS korisnik oglasi po tom pitanju.
Treba dosađivati, dok neko ne odgovori
Dakle HS i HKB korisnici imaju identičan raspored kanala na DVB-C frekvencijama i na pozicijama na resiveru kao i korisnici Velnet-a.
S obzirom da se koristi identična shema, a u Mostaru korisnici nisu u stanju da prate RTS1 u digitalnoj shemi u okviru Telemach ponude (kako se nekoliko puta navodilo, zbog nezadovoljstva korisnika u Mostaru tim kanalom), onda je taj kanal kao i cjelokupna frekvencija izostavljena i iz HS i HKB ponude, jer iz nekog razloga korisnici ova dva operatera su nekom logikom ujedno korisnici i Velneta.
Ovo sam već nekoliko puta navodio, dakle možeš otići na stranicu Telemach-a i pogledati pozicije kanala i uporediti ih sa pozicijama na HS i HKB shemi, i vidjećeš da su identične.
I iz tog razloga također imate i kanal Z1 u ponudi.
- cpu_fan
#18624 Re: HS kablovska
Kad je ovo poskupila naknada za KKS ?
- crnivrag
#18625 Re: HS kablovska
Pretpostavljam da je poskupila prošlog mjeseca, jer su korisnici dobili račune sa poskupljenjem od ovog mjeseca.cpu_fan wrote:Kad je ovo poskupila naknada za KKS ?
Cijena održavanja KKS sistema je 15 KM u okviru svih članica Telemach grupacije.
Dakle korisnici su dobili račune veće za 1,10 KM u odnosu na račune koje su ima prije pripajanja kompanija HS i HKB-NET kompaniji Telemach.