SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Secer_033
#18601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja bas kontam o tome. Kad budem dolazila u SA (necu zadugo, ne zamjerite) ja cu vama poslati poruku pa narucite. Mogu vam i postom poslati ali ne vjerujem nasim postarima. Ako zelite rizikovat i placati carinu slobodno se javite.
- emmahill
#18602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala Michun :* znam za tu curu iz Travnika ali nije bas povoljna. Ma našla bih nekog od blogerica ili sminkerica u Hr, oni cesto naručuju, samo da se program u neku grupicu i izmolim ih, EU pa ne plaćaju carinu i tako to. Al ipak nije isto ko kad nekog svog ko cesto dolazi i odlazi zamolis, pa svaki put ponešto, pogotovo kad krenu veliki popusti, ovako moram pola sajta odjednom uzeti 
- brown.sugar
#18603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hahahahahaha, koja si ti bestija!Michun wrote:Ma ja kontam bi li neka od cura koja zivi vani bila voljna da emmi pomogne...ne da uvaljujem nekoga ili sugerisem nekoga konkretnobrown.sugar wrote:KIKO kozmetiku narucuje jedna cura iz Travnika pa checkirajte na FB.
https://www.facebook.com/pages/KIKO-koz ... 74?fref=ts
-
AAmilaAA
#18604 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Joj Secerko sta nam radisSecer_033 wrote:Ja bas kontam o tome. Kad budem dolazila u SA (necu zadugo, ne zamjerite) ja cu vama poslati poruku pa narucite. Mogu vam i postom poslati ali ne vjerujem nasim postarima. Ako zelite rizikovat i placati carinu slobodno se javite.
-
AAmilaAA
#18605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li neko probao ovaj puder, na blogovima se digla prasina oko njega, a nama naravno nije dostupan (osim online)
http://www.feelunique.com/p/LOreal-Pari ... ation-35ml
http://www.feelunique.com/p/LOreal-Pari ... ation-35ml
-
BJB
#18606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Samo da ozivim temu malo, do ponoci imate popust na feelunique BONUS20 (20% popusta na sve sto je na rasprodaji i sve ostalo sto nije, znaci popust na popust i na sve ostalo)
Meni je danas stigao poklon za rodjendan
meni od mene
Hvala forumashici koja je bila dobra i donijela sve ovo da prodjem bez carine

Logicno danas sam vec isprobala Sweeter end preko cijelog kapka, Subtle blend u cosku i na donjoj ivici, Anastazia brow wiz pomade chocolate umjesto eyelinera. Pravo dobro je ispalo. Cetkice sam oprala, jos se sushe..Luxe cheek brush i buffer ce stalno biti u upotrebi..
STalno koristim one korean brow pencils- postojane su, dobar je izbor boja, stvarno su vecinom super dupes za Anastazia brow wiz koji je skup.
Meni je danas stigao poklon za rodjendan

Logicno danas sam vec isprobala Sweeter end preko cijelog kapka, Subtle blend u cosku i na donjoj ivici, Anastazia brow wiz pomade chocolate umjesto eyelinera. Pravo dobro je ispalo. Cetkice sam oprala, jos se sushe..Luxe cheek brush i buffer ce stalno biti u upotrebi..
STalno koristim one korean brow pencils- postojane su, dobar je izbor boja, stvarno su vecinom super dupes za Anastazia brow wiz koji je skup.
-
AAmilaAA
#18607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa BJB gdje zivis sve cu ti pokrasti, sve :DDDDDDDDD,
preddobro, kakva je paleta, kistove necu da komenrtarisem :DDDDDDD
-
zijancer
#18608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
samer khouzami
p.s. ne znam kako sam dosla do ovoga
krenula sam od najave za novi hotel u meki Abraj Kudai sa klix-a, preko kralja salmana i nekakve sheikhe mozah

p.s. ne znam kako sam dosla do ovoga
krenula sam od najave za novi hotel u meki Abraj Kudai sa klix-a, preko kralja salmana i nekakve sheikhe mozah

-
BJB
#18609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Predivna..Mislim da cu zaboraviti na UD neko vrijeme a i cijenom je prihvatljiva.AAmilaAA wrote:Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa BJB gdje zivis sve cu ti pokrasti, sve :DDDDDDDDD,
- Partizzanka
#18610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koji puder savjetujete umjesto
Bourjois healthy mix serum
???
Bourjois healthy mix serum
???
-
BJB
#18611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hoces nesto lakse? Moze li preporuka BB ili CC cream?
- All Apologies
#18612 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Umjesto healty mix moze vichy. Meni su dosta slicni.
Imaju li neka sjenila kvaliteta kao collistar,ali jeftinija?
Jedino ta mi se ne skupljaju na pregibu i traju cijeli dan, ali cijena je pretjerano velika. Koristila sam artdeco sjenila s njihovom podlogom, ali podloga je preteska, a koza mi osjetljiva.
Jedino ta mi se ne skupljaju na pregibu i traju cijeli dan, ali cijena je pretjerano velika. Koristila sam artdeco sjenila s njihovom podlogom, ali podloga je preteska, a koza mi osjetljiva.
-
AAmilaAA
#18613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni Vichy puderi nisu nesto. Imam BB kremu, ona ne nudi nikakvo prekrivanje, ali ostavlja stvarno fini sjaj na licu, znaci ako nemas nepravilnosti, samo ljepsi izgled. Vichy teint area, nit smrdi/nit mirisi, prekriva on, al ne znam sta da kazem o njemu. A od Dermablenda sam ocekivala puno vise, al ni on MENI LICNO nije nesto, on ima jace prekrivanje, ali mi se ne svidja njegov zavrstak. Ali sve ovo je moje subjektivno misljenje o tim puderima. Ali su mi zato njihovi tonici, pjene za umivanje TOP.All Apologies wrote:Umjesto healty mix moze vichy. Meni su dosta slicni.
-
[Emma]
#18614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bila sinoć u nyx-u prvi put, prije toga na netu pregledala sve swatcheve odlučila se i koju nijansu matte lip cream-a želim i onda dođem i zamalo se onesvijestim kad sam vidjela da je cijena 16 KM. Što je previše, previše je. Šteta što se trenutno u drogerijama kod nas ne može naći ništa slično, jedino što je bilo na taj fazon su oni od essence koji su se povukli, a i imali su samo 4 nijanse. Ti lip creams su mi fantazija, nanesem ih brzo, suše se mat, stoje satima, lako ih je popravit, ne znam što ih marke ne proizvode.
- Nisrin
#18615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 03:23, edited 1 time in total.
-
prettyberry
#18616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja cijenama nimalo nisam iznenadjena kad se uzme da su slicne cijene kao u douglasu u njemackoj, cijene otkupa prostora u alti itd. Ali na stranu da mislim da su jeftini nego ja vise volim uzivo vidjeti, probati nego online naruciti, pa makar prosla skuplje.. Btw nyx ce biti dostupan i na feelunique, ali cisto sumnjam da ce biti jeftiniji nego u alti..
-
AAmilaAA
#18617 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
http://www.artdeco.com/en/new/art-coutu ... rsary.html
nesto novo od Artdeca, da li ce doci nama, i da li ce biti cemu ove sjene :/
nesto novo od Artdeca, da li ce doci nama, i da li ce biti cemu ove sjene :/
-
ZenaZbrkovima
#18618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Molim za preporuku za "marku" koja ima malo siri izbor nijansi pudera
Burjois, loreal, max factor (trenutno). njihovi puderi su mi nekako presvijetli a djevojke koje rade u cm-u, dm-u i sl radnjama kazu da kod nas nema tamnijih nijansi.
Nisam nesto pretjerano tamna, ali koji god puder da kupim, kada ga nanosim ofirno je svjetliji od boje mog tena.
Dosadilo mi je vise bacati po 20..30..40 KM na pudere, nisam zadovoljna rezultatima.
Iskrena da budem, idem laksim putem, pa pitam vas koje se izgleda razumijete u to, jer nisam nesto pretjerano trazila i razgledala nego uzmem sto mi se nudi, tu svjetliju nijansu pa se nerviram i tako..
Help 
Nisam nesto pretjerano tamna, ali koji god puder da kupim, kada ga nanosim ofirno je svjetliji od boje mog tena.
Dosadilo mi je vise bacati po 20..30..40 KM na pudere, nisam zadovoljna rezultatima.
Iskrena da budem, idem laksim putem, pa pitam vas koje se izgleda razumijete u to, jer nisam nesto pretjerano trazila i razgledala nego uzmem sto mi se nudi, tu svjetliju nijansu pa se nerviram i tako..
- Kona__
#18619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Znaš li koji si podton?ZenaZbrkovima wrote:Molim za preporuku za "marku" koja ima malo siri izbor nijansi puderaBurjois, loreal, max factor (trenutno). njihovi puderi su mi nekako presvijetli a djevojke koje rade u cm-u, dm-u i sl radnjama kazu da kod nas nema tamnijih nijansi.
Iskrena da budem, idem laksim putem, pa pitam vas koje se izgleda razumijete u to, jer nisam nesto pretjerano trazila i razgledala nego uzmem sto mi se nudi, tu svjetliju nijansu pa se nerviram i tako..Help
Prvo to odredi ako ne znaš, biće ti lakše.
-
ZenaZbrkovima
#18620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
onaj zutiKona__ wrote:Znaš li koji si podton?ZenaZbrkovima wrote:Molim za preporuku za "marku" koja ima malo siri izbor nijansi puderaBurjois, loreal, max factor (trenutno). njihovi puderi su mi nekako presvijetli a djevojke koje rade u cm-u, dm-u i sl radnjama kazu da kod nas nema tamnijih nijansi.
Iskrena da budem, idem laksim putem, pa pitam vas koje se izgleda razumijete u to, jer nisam nesto pretjerano trazila i razgledala nego uzmem sto mi se nudi, tu svjetliju nijansu pa se nerviram i tako..Help
Prvo to odredi ako ne znaš, biće ti lakše.
-
ZenaZbrkovima
#18621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
recimo da bi mi savrseno odg ova nijansa sand ili olive prije

ali kad izadjem van iz prodavnice, sve to mi je presvijetlo, a pod onim njihovim svjetlom se bas nekako stopi pa se prevarim
a onda s druge strane imam jos veci problem s korektorom koji je jos za nijansu dvije svjetliji od pudera, pa ako i nadjem tamniji puder, valja mi se bacit u potragu za tamnijim korektorom za podrucje ispod ociju..

ali kad izadjem van iz prodavnice, sve to mi je presvijetlo, a pod onim njihovim svjetlom se bas nekako stopi pa se prevarim
a onda s druge strane imam jos veci problem s korektorom koji je jos za nijansu dvije svjetliji od pudera, pa ako i nadjem tamniji puder, valja mi se bacit u potragu za tamnijim korektorom za podrucje ispod ociju..
- Kona__
#18622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
Ella656
#18623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Emmahill je li moguce da mi puder nakon godinu dana pocne mijenjati boju, msm postao skroz narandast, msm da je promijenio i podton
- Michun
#18624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nisam emma ali...moguce, posebno ako je bio negdje gdje ima svjetlosti ili ako je toplo. ovo ljeto je svugdje bilo toplo.Ella656 wrote:Emmahill je li moguce da mi puder nakon godinu dana pocne mijenjati boju, msm postao skroz narandast, msm da je promijenio i podton
- Nisrin
#18625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 03:25, edited 1 time in total.