Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote: ↑10/04/2024 00:54
Tema sluzi za pricu o tome. Milion je drugih tema gdje mozete izbjegavati placipicke.
Doduse, ja sam mislio da su placipicke oni sto odu vani pa se zale na sve?
Da budem otvoren - prije svega su to Bošnjaci. Sve im živo smeta. A isti su to likovi i kada odu gore. Smeta im Nijemac, smeta im Nizozemac jer nisu isti kao oni. Trebaju se Nijemci prilahoditi balkanštini.
Smetaju im i lafo društvene mreže i djeca na mobitelima, a koji konji napune Skenderije kada dođe Lukas...o njima govorim. Taj tip našeg čovjeka kojem je odjednom cool biti nezadovoljan, a ne zbog toga što razumije suštinu.
450€ je u hr btw. Nemam pojma koliko je to doza ali sumnjam da se nesto pretjerano koristi ako ne pokriva osiguranje
To je jedna doza, prima se mjesecno kao profilaksa u obliku pen-a (kao inzulinski pen). Ja primam Emgality, kosta oko 600+ eura jedna doza. Doktor mi prepisuje dozu za 3 mjeseca, pokupim u apoteci, platim participaciju 7 eur i to je to. Jedini lijek koji mi je ikad pomogao protiv migrene.
U Spaniji sam vidio samo Barcu, Madrid i Valenciju kratkotrajno. Upoznao sam ih mnogo zbog Erasmusa. U coporima su dolazili u Sloveniju.
Sto se Italije tice, na sjeveru sam cesto. Bio cesto u svim vecim gradovima. A jug i Siciliju posjetio vise nego sto sam u Hrv bio. I Talijana sam hrpu upoznao.
Ono sto ne shvatam uopste, kako te drzave ekonomski drze korak sa EU. To ozbiljnije shvataju onaj odmor od 12-13h, pa do 16-17h, nego kruha se najesti.
swanfilter wrote: ↑
U Spaniji sam vidio samo Barcu, Madrid i Valenciju kratkotrajno. Upoznao sam ih mnogo zbog Erasmusa. U coporima su dolazili u Sloveniju.
Sto se Italije tice, na sjeveru sam cesto. Bio cesto u svim vecim gradovima. A jug i Siciliju posjetio vise nego sto sam u Hrv bio. I Talijana sam hrpu upoznao.
Ono sto ne shvatam uopste, kako te drzave ekonomski drze korak sa EU. To ozbiljnije shvataju onaj odmor od 12-13h, pa do 16-17h, nego kruha se najesti.
Piaty wrote: ↑10/04/2024 00:49
Jooj kako mi ide na živce "budala živi gdje je rođen, a pametan gdje mu je bolje".
Toliko sam svjestan svih sranja u našoj državi, loših politika, korupcije, nepotizma, pokvarenosti našeg čovjeka...sve to razumijem, samokritika i sve super...ali ovi iznad "pametni koji idu gdje im je bolje" i koji ponavljaju kao papagaji "samo bježati"...aaaa Bože koji smorovi, a i brate dragi plačipi.ke...aj ba idi više
ja znam jednog koji je tako otisao u austriju više puta (to je bila vijest)
sada živi u babinom stanu u buća potoku (ovo sam saznao ispod tezge nisam ni znao da je u sa)
swanfilter wrote: ↑
Rade do 6,7, veceraju u 12.
Pa i francuzi tako rade. Za rucak minimalno 1-2h laganini. I brate pametni. Posao pobjeci nece… zdravlje hoce. Kod nas je svabski metod “arbeit macht frei”
Pogresne ljude slusate/citate. Skoro nikad vam ispunjen/ostvaren/zadovoljan auslander nece otvoriti temu ostanka/odlaska vani.
Ima vjerovatno i onih koji su svakom loncu poklopac, a vala i onih koji se pecaju na svacije komentare.
Piaty wrote: ↑10/04/2024 00:49
Jooj kako mi ide na živce "budala živi gdje je rođen, a pametan gdje mu je bolje".
Toliko sam svjestan svih sranja u našoj državi, loših politika, korupcije, nepotizma, pokvarenosti našeg čovjeka...sve to razumijem, samokritika i sve super...ali ovi iznad "pametni koji idu gdje im je bolje" i koji ponavljaju kao papagaji "samo bježati"...aaaa Bože koji smorovi, a i brate dragi plačipi.ke...aj ba idi više
Pa šta čekaš onda ako si svega toga svjestan? Mazohizam?