https://youtu.be/Hg9FU11dLM4bitanga_sa_otesa wrote:nisam znao da si tako opasanVelkoski wrote:bijelo auto je taxi, a ovaj da je mene ovako udario im'o bi i makar arkadu razbijenu
tctctc
https://youtu.be/Hg9FU11dLM4bitanga_sa_otesa wrote:nisam znao da si tako opasanVelkoski wrote:bijelo auto je taxi, a ovaj da je mene ovako udario im'o bi i makar arkadu razbijenu
nije tacno,pogledaj snimak.dvojica prije njega su skretali desno ali nisu mogli skrenuti jer je neki delegat na pocetku valtera perica izlazio u rikverc.ovaj je isao pravo i zakasnio...precijenio se da je brz i moze proci,ali taxista bio brzi....BadBoy wrote:
Ako je tačno ovo što neko napisa da je prvo pošao skrenuti u Valtera Perića pa se predomislio i nastavio pravo, onda mi ga nimalo nije žao. Lekcije koštaju. Umjesto da je nastavio pravo kroz Valtera Perića kad se skontao da se zajebo pa pored SCC-a skrenuo na Skenderiju, on pravi ovakve vratolomije.
Pa šta te čudi, znaš gdje živiš. Samoubistava više nego u Japanu. PTSP i depresija posvuda. Lijekovi N grupe idu ko sladoled. A gdje su još oni koji nisu bili kod doktora.Velkoski wrote:jbg, s obzirom na to da svaki dan gledam ovakvu vožnju bit će da svi negdje lutaju, kucaju po mobitelima i slično
čudi me da u Barama nema mrtvih često, jedni preko pune, drugi piče glavnom, a treći furaju k'o kamikaze iz Binga
ncncncncnVelkoski wrote:
tctctc
da bi dobio vozačku moraš proći ljekarski, samokaem...drugi profil wrote:Pa šta te čudi, znaš gdje živiš. Samoubistava više nego u Japanu. PTSP i depresija posvuda. Lijekovi N grupe idu ko sladoled. A gdje su još oni koji nisu bili kod doktora.Velkoski wrote:jbg, s obzirom na to da svaki dan gledam ovakvu vožnju bit će da svi negdje lutaju, kucaju po mobitelima i slično
čudi me da u Barama nema mrtvih često, jedni preko pune, drugi piče glavnom, a treći furaju k'o kamikaze iz Binga
Štociraš čovjeka koji ti ništa s namjerom nije uradio, i ne ugrožava te više, razbij mu arkadu ili zub, nos. Nećeš se izvući bez bar 3000 odštete za duševnu bol, liječenje, psihijatra, ožiljak, neuralgije + sudske troškove i advokata platiti, plus sto ti sudija za prekrsaje odreze.
Ma đe, jaranu uletio mixer, pola mu blatobrana skinuo sa auta, ovaj štocirao vozača, došla policija, on dobio prekršajni nalog od 400 KM za napad, i prst u uhoVelkoski wrote:da bi dobio vozačku moraš proći ljekarski, samokaem...drugi profil wrote:Pa šta te čudi, znaš gdje živiš. Samoubistava više nego u Japanu. PTSP i depresija posvuda. Lijekovi N grupe idu ko sladoled. A gdje su još oni koji nisu bili kod doktora.Velkoski wrote:jbg, s obzirom na to da svaki dan gledam ovakvu vožnju bit će da svi negdje lutaju, kucaju po mobitelima i slično
Štociraš čovjeka koji ti ništa s namjerom nije uradio, i ne ugrožava te više, razbij mu arkadu ili zub, nos. Nećeš se izvući bez bar 3000 odštete za duševnu bol, liječenje, psihijatra, ožiljak, neuralgije + sudske troškove i advokata platiti, plus sto ti sudija za prekrsaje odreze.
de mi reci jel mu se popravio blatobran kad je nastoco vozaca mixera?liaar wrote: Ma đe, jaranu uletio mixer, pola mu blatobrana skinuo sa auta, ovaj štocirao vozača, došla policija, on dobio prekršajni nalog od 400 KM za napad, i prst u uho
Naravno da nije, kaže bolje sam se osjeć'o.bitanga_sa_otesa wrote:de mi reci jel mu se popravio blatobran kad je nastoco vozaca mixera?liaar wrote: Ma đe, jaranu uletio mixer, pola mu blatobrana skinuo sa auta, ovaj štocirao vozača, došla policija, on dobio prekršajni nalog od 400 KM za napad, i prst u uho
hahaha cuj bolje se osjecao,ja bi se bolje osjecao da mi je 4 joje ostalo u dzepu...mogao bi nalit pun rezervoar i naĆipovat auto bar na stejĐ 3liaar wrote: Naravno da nije, kaže bolje sam se osjeć'o.
Morah ga napomenut da je fočak i da mora platit 200 marki sad XD
ma ja sam ovo drugacije zamislio, da su obojica isli iz istog smjera te da se taksista nakon sto je pokupio voznju u onoj traci za skretanje desno pokusao vratiti na šine i....mk ultra wrote:smiju taksisti šinama gdje god, fino obilježenoMelo15 wrote:Kao da se taksista ugurao iz ove trake prema platou sto skrece...na kraju ce ovaj drugi biti kriv jer je na sinamaing-ecc wrote:Kao da su se gurali u jednu traku obojicaa dijelovi se rasuli do stajalista
Ubijes motoristu dobijes godinu zatvoradrugi profil wrote:To je ono što ti policija odreze po prekrsaju za narusavanje JRM.
A ako te tuzi građanskom parnicom za nadoknadu stete, dusevnu bol i lijecenje, neces se izvuci, samo zavisi od sudije koliko ces platiti.
Ali evo recimo za klevete se odreze po 3000, pa sad kontaj da ni za tjelesnu povredu koju uzrokujes neces manje platiti jer oštećeni ima pravo na naknadu nematerijalne štete za pretrpljene fizičke bolove zbog lake tjelesne povrede, kao i na naknadu za pretrpljeni strah, iako strah nije ostavio trajne posljedice na njegovo psihičko zdravlje. Zatim odštetu za smanjenje životnih aktivnosti tokom oporavka, naruženost itd. Imaju tablice po kojima se izračunava pravična odšteta. Recimo razbijena arkada i posljedično šljiva na oku, podlivi, vjerovatan pad nakon udarca, uboji, oguljotine, posjekotine....
Nabesalo bi se tu dosta.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/cr ... -a1/288162kokuz_sa wrote:Autoput prema Sarajevu zatvoren oko Kaknja...izgleda Saobracajna...kolona vozila kilometarska
Jbg pretjera ga ti malo, ne ide to sve toliko baš za obični štoc u glavu i šljivu na oku. Skuplja bi te pita izašla nego tepsija.drugi profil wrote:To je ono što ti policija odreze po prekrsaju za narusavanje JRM.
A ako te tuzi građanskom parnicom za nadoknadu stete, dusevnu bol i lijecenje, neces se izvuci, samo zavisi od sudije koliko ces platiti.
Ali evo recimo za klevete se odreze po 3000, pa sad kontaj da ni za tjelesnu povredu koju uzrokujes neces manje platiti jer oštećeni ima pravo na naknadu nematerijalne štete za pretrpljene fizičke bolove zbog lake tjelesne povrede, kao i na naknadu za pretrpljeni strah, iako strah nije ostavio trajne posljedice na njegovo psihičko zdravlje. Zatim odštetu za smanjenje životnih aktivnosti tokom oporavka, naruženost itd. Imaju tablice po kojima se izračunava pravična odšteta. Recimo razbijena arkada i posljedično šljiva na oku, podlivi, vjerovatan pad nakon udarca, uboji, oguljotine, posjekotine....
Nabesalo bi se tu dosta.
nije pretjeraoBadBoy wrote:
Jbg pretjera ga ti malo, ne ide to sve toliko baš za obični štoc u glavu i šljivu na oku. Skuplja bi te pita izašla nego tepsija.
Za običnu šljivu na oku bez smrtne posljedice i bilo kakvih trajnih oštećenja*vješalica wrote:nije pretjeraoBadBoy wrote:
Jbg pretjera ga ti malo, ne ide to sve toliko baš za obični štoc u glavu i šljivu na oku. Skuplja bi te pita izašla nego tepsija.
za obični štoc u glavu kod nekih slučajeva se išlo i robijati jer je neko zdravstveno feleričan pa i životom plati
dosta mu je da se u običnoj naizgled bezazlenoj tuči nasadi na glavu nezgodno i eto smrti
pa se vi štocajte,dok vas neki bruda ne uštoca po naknadnom izvršenju
primitivizam
Sve od advokata zavisi. Šljiva na oku posjekotina, podliv, šivanje, ožiljak (naruženje), bolovi (jaki do umjereni), umanjenost aktivnosti (odsustvo sa posla). I to ako se na šljivi završi. Čovjek padne, razbije potiljak, potres mozga, ima već neku dijagnozu hronične bolesti. Pogoršanje osnovne dijagnoze.BadBoy wrote:Jbg pretjera ga ti malo, ne ide to sve toliko baš za obični štoc u glavu i šljivu na oku. Skuplja bi te pita izašla nego tepsija.drugi profil wrote:To je ono što ti policija odreze po prekrsaju za narusavanje JRM.
Nabesalo bi se tu dosta.
Ja sam ti samo rekao da si pretjerao i nemoj molim te kao drugi forumaši da mi kačiš neko ponašanje. Nikad se u životu ne bih potukao zbog saobraćaja. Nisam balavac, ja za volanom sam smiren i staložen (dosegnem nirvanu, za razliku od bitangedrugi profil wrote: Sve od advokata zavisi. Šljiva na oku posjekotina, podliv, šivanje, ožiljak (naruženje), bolovi (jaki do umjereni), umanjenost aktivnosti (odsustvo sa posla). I to ako se na šljivi završi. Čovjek padne, razbije potiljak, potres mozga, ima već neku dijagnozu hronične bolesti. Pogoršanje osnovne dijagnoze.
Sve se to lako dokaže.
A evo ti "cjenovnik" :
https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/O ... _stete.pdf
Do advokata je. Štociraš me. Nisi NN. Piše policija zapisnik i prijavu. Ja nakon rješenja da si kriv podnosim tužbu za nematerijalnu štetu i moj advokat traži od tebe iznos koji procjeni da može dobiti. Ako ne pristaneš idemo na parnicu i također ti ćeš platiti troškove i advokata.
Pa ćeš možda platiti i svog advokata.
Ti mene štocem, a ja tebi zagorčam život. Tebi štoc vrijedi 400 maraka, meni osveta vrijedi bar 3 puta više. A dobre šanse da me dodje besplatno.
A sve zbog pleha i plastike.
Dajte ba jeblo vas auto. Zato i postoje osiguranja. Svako se može zahebat i napravit glupost. Sasvim drugo je kad neko divlja i gasa.
ja sam mali i njezan...neizbjezan....uvijek sam fin...dok me neko ne dirne...BadBoy wrote:
Ja sam ti samo rekao da si pretjerao i nemoj molim te kao drugi forumaši da mi kačiš neko ponašanje. Nikad se u životu ne bih potukao zbog saobraćaja. Nisam balavac, ja za volanom sam smiren i staložen (dosegnem nirvanu, za razliku od bitange).
Ali sada namišljati ekstremne slučajeve šta ako čovjek padne pa dobije potres mozga i pogorša mu se stanje hronične bolesti jeste pretjerivanje. Ne može to sve tako od jedne šljive na oku, pa ne hodaju okolo Tajsoni da nokautiraju ljude na zemlju tom silinom jednim udarcem.
Za najobičniju šljivu na oku da Bog da da izvučeš i 500 - 600 KM i troškove advokata, a i to je pitanje kako ćeš ih naplatiti
Eto nema snijega, leda, pa da se kaže udesi....možda je bolje da malo padne, pa da ljudi opreznije voze....opustili se...
bitanga_sa_otesa wrote:ja sam mali i njezan...neizbjezan....uvijek sam fin...dok me neko ne dirne...BadBoy wrote:
Ja sam ti samo rekao da si pretjerao i nemoj molim te kao drugi forumaši da mi kačiš neko ponašanje. Nikad se u životu ne bih potukao zbog saobraćaja. Nisam balavac, ja za volanom sam smiren i staložen (dosegnem nirvanu, za razliku od bitange).
Ali sada namišljati ekstremne slučajeve šta ako čovjek padne pa dobije potres mozga i pogorša mu se stanje hronične bolesti jeste pretjerivanje. Ne može to sve tako od jedne šljive na oku, pa ne hodaju okolo Tajsoni da nokautiraju ljude na zemlju tom silinom jednim udarcem.
Za najobičniju šljivu na oku da Bog da da izvučeš i 500 - 600 KM i troškove advokata, a i to je pitanje kako ćeš ih naplatiti
a stipu se ti suplje,poslije rata nekad 1996,svadja na parkingu, alipasino ,kod maxi marketa, jednog s posla(stariji covjek 50-tak god) udari neki mangup stocem,covjek padne ,glavom od beton,ostane nepokretan,umro nedugo poslije toga....tako da uvijek postoje slucajevi razni...