Sirija vol. 2
-
MMM1977
#18601 Re: Sirija vol. 2
Sinoć bio na nekom druženju u Srbiji, bilo nekih 7-8 ljudi. Dotakli se teme Rusija i Turska, imao sam osjećaj da sam sjedio sa forumskim rusofilima.
Na sve se ima odgovor osim na pitanje: Kako to da se očekuje da današnja Rusija zgazi jednu Tursku ako puno jači SSSR to nije uspio sa puno slabijim Afganistanom?
Jebo vas Putin.
Na sve se ima odgovor osim na pitanje: Kako to da se očekuje da današnja Rusija zgazi jednu Tursku ako puno jači SSSR to nije uspio sa puno slabijim Afganistanom?
Jebo vas Putin.
- Challenger__
#18602 Re: Sirija vol. 2
Polako, polako... Harald je bivši a da RF ima prešutnu podršku i aktuelnih, ispisao sam u dopuni komentara. Pogledaj gore.SA 071 wrote:https://www.rt.com/news/332609-german-t ... ia-russia/
Pa ne bih rekao da je bivši...
-
sarajevoxxxx
#18603 Re: Sirija vol. 2
- Peti dan zaredom tursko topništvo granatira položaje YPG-a. Danas su granatirane i nove lokacije, iz Otme je granatiran vojni konvoj YPG-a u blizini naselja Dženderis.
Last edited by sarajevoxxxx on 18/02/2016 23:31, edited 1 time in total.
-
solar7
#18604 Re: Sirija vol. 2
Valjda nam je jasno da se ispod dosta nikova ne nalaze bosnjaci.Rusi se velicaju a sve ostalo drekZgoljo wrote:Pitao sam vec jednom indirektno i nisam dobio odgovor.Ko su ovi ljudi?Je li zive medju nama?Ima li medju njima ima nasih sunarodnjaka?emmir1 wrote:Ja ne znam otkud na ovom forumu toliko veličanje Rusije te istodobno demoniziranje Erdogana i satanaziranje Turske.
Ovo je bukvalno govor mržnje prema Turskoj.
Rusija koja se ponaša kao agresor zadnjih godina, te sa svojom vojskom ulazi u Gruziju, Ukrajinu, Siriju
Kao brane svoje interese.
Pa ima li Turska interesa 100 metara od svoje granice?
Svako malo im se raznose po državi i oni kao trebaju da šute i gledaju i ne smiju da imaju svoje interese.
Ne razumijem te dvostruke aršine
Ako su odgovori pozitivni imamo razloga za ozbiljnu zabrinutost.
Ipak se negdje nadam da su to strani elementi,u protivnom nek nam je Bog na pomoci.
-
SA 071
#18605 Re: Sirija vol. 2
Ko priča o gaženju Turske? Osim vas turkofila koji tvrdite da su obaranjem ruskog aviona Turci pokazali kolika imaju muda i kako se ne boje Rusa i sukoba s njima, niko sukob nije ni spomenuo. Niti ga je iko osim Turaka provocirao. A da ste manje ostrašćeni shvatili biste da su Turci napravili najgori mogući potez, da su sebi time nanijeli ekonomsku i finansijsku štetu koja će se mjeriti sada već desetinama milijardi $ i padom GDP-a od najmanje 10% u 2016. godini kako sada stvari stoje, da su sebi time uveli zonu zabrane letenja i smanjili manevarski prostor za eventualno vojno djelovanje u Siriji, i na kraju krajeva da bi u tom hipotetičkom sukobu Rusi teoretski i praktično mogli učiniti da Turaka nestane (ne daj Bože-atomska, H-bomba), a Turci ni u teoriji ne bi mogli uraditi obrnuto. Ovo nije navijački, nego su ovo činjenice. Rusi nikakve koristi, ali ni velike štete nemaju od sukoba sa Turcima, kao što ni Turci nemaju koristi, ali će zato imati velike štete od toga.MMM1977 wrote:Sinoć bio na nekom druženju u Srbiji, bilo nekih 7-8 ljudi. Dotakli se teme Rusija i Turska, imao sam osjećaj da sam sjedio sa forumskim rusofilima.
Jebo vas Putin.
- Co0l
#18606 Re: Sirija vol. 2
Ne bih se slozio.SA 071 wrote:Ako me dobro sjećanje služi i kod nas su samo bivši predsjednici, diplomate, generali, visoki predstavnici priznavali greške i govorili kako treba. Dok su bili na poziciji i nas u BiH su jebali svojim licemjerjem... Onda ispade da smo mi i Rusi u istoj poziciji... Samo nas bivši podržavaju kada mogu slobodno reći šta misle i nisu pod pritiskom zvaničnih "istina"...Co0l wrote:Sto neko dobro primjeti,do kad ce samo naki bivsi se slagat sa Rusima![]()
![]()
To braćo Rusi...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(SARKAZAM-čisto da naglasim da me ne bi hudog optužili za nešto)![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#18607 Re: Sirija vol. 2
Oko 15 hiljada porodica se se još uvijek nalazi na sirijsko-turskoj granici u sjevernoj okolini Haleba.
-
SA 071
#18608 Re: Sirija vol. 2
Opa, to se sada dijele certifikati za "bošnjaštvo" prema odnosu osobe spram Turaka?solar7 wrote:Valjda nam je jasno da se ispod dosta nikova ne nalaze bosnjaci.Rusi se velicaju a sve ostalo drekZgoljo wrote:Pitao sam vec jednom indirektno i nisam dobio odgovor.Ko su ovi ljudi?Je li zive medju nama?Ima li medju njima ima nasih sunarodnjaka?emmir1 wrote:Ja ne znam otkud na ovom forumu toliko veličanje Rusije te istodobno demoniziranje Erdogana i satanaziranje Turske.
Ovo je bukvalno govor mržnje prema Turskoj.
Rusija koja se ponaša kao agresor zadnjih godina, te sa svojom vojskom ulazi u Gruziju, Ukrajinu, Siriju
Kao brane svoje interese.
Pa ima li Turska interesa 100 metara od svoje granice?
Svako malo im se raznose po državi i oni kao trebaju da šute i gledaju i ne smiju da imaju svoje interese.
Ne razumijem te dvostruke aršine
Ako su odgovori pozitivni imamo razloga za ozbiljnu zabrinutost.
Ipak se negdje nadam da su to strani elementi,u protivnom nek nam je Bog na pomoci.
Jebi ga, ja shvatam da ovdje ima ljudi koji imaju malo tamniji ten i niži su rastom što je posljedica gena, jer su potomci Turaka (mongola,seldžuka) koji su kao okupatori došli u naše krajeve i okupirali kraljevinu Bosnu, ali ima nas i visokih, svijetle puti i kose koji smo potomci ilira a slavenskog kulturološkog naslijeđa, pa ćete nam priznati pravo da po default-u nemamo obavezu "obožavati" (tobe jarabi) Turke. I, by the way, Rusi nas nikad nisu okupirali, a eto dijelili smo s njima jedno vrijeme sličnu ideologiju...
- Challenger__
#18609 Re: Sirija vol. 2
Ankara ih ne pušta u zemlju. Služe, očigledno, kao njihov živi štit.sarajevoxxxx wrote:Oko 15 hiljada porodica se se još uvijek nalazi na sirijsko-turskoj granici u sjevernoj okolini Haleba.
-
MMM1977
#18610 Re: Sirija vol. 2
Prvo nisam Turkofil ali ni Rusofil i šta ti znaš šta ja mislim? Mani se insinuacija i piši argumentirano ako hoćeš diskutovati. Dakle krenuo si sa pogrešnom pretpostavkom tako da ostala priča pada u vodu.SA 071 wrote:Ko priča o gaženju Turske? Osim vas turkofila koji tvrdite da su obaranjem ruskog aviona Turci pokazali kolika imaju muda i kako se ne boje Rusa i sukoba s njima, niko sukob nije ni spomenuo. Niti ga je iko osim Turaka provocirao. A da ste manje ostrašćeni shvatili biste da su Turci napravili najgori mogući potez, da su sebi time nanijeli ekonomsku i finansijsku štetu koja će se mjeriti sada već desetinama milijardi $ i padom GDP-a od najmanje 10% u 2016. godini kako sada stvari stoje, da su sebi time uveli zonu zabrane letenja i smanjili manevarski prostor za eventualno vojno djelovanje u Siriji, i na kraju krajeva da bi u tom hipotetičkom sukobu Rusi teoretski i praktično mogli učiniti da Turaka nestane (ne daj Bože-atomska, H-bomba), a Turci ni u teoriji ne bi mogli uraditi obrnuto. Ovo nije navijački, nego su ovo činjenice. Rusi nikakve koristi, ali ni velike štete nemaju od sukoba sa Turcima, kao što ni Turci nemaju koristi, ali će zato imati velike štete od toga.MMM1977 wrote:Sinoć bio na nekom druženju u Srbiji, bilo nekih 7-8 ljudi. Dotakli se teme Rusija i Turska, imao sam osjećaj da sam sjedio sa forumskim rusofilima.
Jebo vas Putin.
-
zrakomlat
#18611 Re: Sirija vol. 2
Kako ti se da više objašnjavati, pusti bolaSA 071 wrote:.............
Ko priča o gaženju Turske? Osim vas turkofila koji tvrdite da su obaranjem ruskog aviona Turci pokazali kolika imaju muda i kako se ne boje Rusa i sukoba s njima, niko sukob nije ni spomenuo. Niti ga je iko osim Turaka provocirao. A da ste manje ostrašćeni shvatili biste da su Turci napravili najgori mogući potez, da su sebi time nanijeli ekonomsku i finansijsku štetu koja će se mjeriti sada već desetinama milijardi $ i padom GDP-a od najmanje 10% u 2016. godini kako sada stvari stoje, da su sebi time uveli zonu zabrane letenja i smanjili manevarski prostor za eventualno vojno djelovanje u Siriji, i na kraju krajeva da bi u tom hipotetičkom sukobu Rusi teoretski i praktično mogli učiniti da Turaka nestane (ne daj Bože-atomska, H-bomba), a Turci ni u teoriji ne bi mogli uraditi obrnuto. Ovo nije navijački, nego su ovo činjenice. Rusi nikakve koristi, ali ni velike štete nemaju od sukoba sa Turcima, kao što ni Turci nemaju koristi, ali će zato imati velike štete od toga.
Last edited by zrakomlat on 18/02/2016 23:41, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#18612 Re: Sirija vol. 2
Odbijen još jedan snažan napad snaga sirijskog režima na kvart Džober u Damasku.
-
SA 071
#18613 Re: Sirija vol. 2
Šta treba da te podsjetim na izjave (dok su bili in charge i poslije) Holbruka vezano za Dejton, ili Moriona, ili Švarcšilinga, Ešdauna, Lajčaka... Nastavi slobodno niz...Co0l wrote:Ne bih se slozio.SA 071 wrote:Ako me dobro sjećanje služi i kod nas su samo bivši predsjednici, diplomate, generali, visoki predstavnici priznavali greške i govorili kako treba. Dok su bili na poziciji i nas u BiH su jebali svojim licemjerjem... Onda ispade da smo mi i Rusi u istoj poziciji... Samo nas bivši podržavaju kada mogu slobodno reći šta misle i nisu pod pritiskom zvaničnih "istina"...Co0l wrote:Sto neko dobro primjeti,do kad ce samo naki bivsi se slagat sa Rusima![]()
![]()
To braćo Rusi...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(SARKAZAM-čisto da naglasim da me ne bi hudog optužili za nešto)![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#18614 Re: Sirija vol. 2
Naselje Kensaba u Latakiji nakon silovitog bombardovanja palo u ruke snaga sirijskog režima
Last edited by sarajevoxxxx on 18/02/2016 23:45, edited 1 time in total.
-
SA 071
#18615 Re: Sirija vol. 2
U pravu si...zrakomlat wrote:Kako ti se da više objašnjavati, pusti bolaSA 071 wrote:.............
Ko priča o gaženju Turske? Osim vas turkofila koji tvrdite da su obaranjem ruskog aviona Turci pokazali kolika imaju muda i kako se ne boje Rusa i sukoba s njima, niko sukob nije ni spomenuo. Niti ga je iko osim Turaka provocirao. A da ste manje ostrašćeni shvatili biste da su Turci napravili najgori mogući potez, da su sebi time nanijeli ekonomsku i finansijsku štetu koja će se mjeriti sada već desetinama milijardi $ i padom GDP-a od najmanje 10% u 2016. godini kako sada stvari stoje, da su sebi time uveli zonu zabrane letenja i smanjili manevarski prostor za eventualno vojno djelovanje u Siriji, i na kraju krajeva da bi u tom hipotetičkom sukobu Rusi teoretski i praktično mogli učiniti da Turaka nestane (ne daj Bože-atomska, H-bomba), a Turci ni u teoriji ne bi mogli uraditi obrnuto. Ovo nije navijački, nego su ovo činjenice. Rusi nikakve koristi, ali ni velike štete nemaju od sukoba sa Turcima, kao što ni Turci nemaju koristi, ali će zato imati velike štete od toga.
- husein_kapetan
#18616 Re: Sirija vol. 2
Polahko.. stidljivo.. i na mala vrata ali ipak.. dali je do vremena ili situacije... novonastale.. pocinju svjedocenja onih obicnih..koji na svojoj kozi osjetise teret "revolucije" sa svim onim sto je ista tokom vremena obicnim ljudima donjela, kao i njihova percepcija i neupitna hronologija svakodnevnice i dogadjaja.. i ovo polahko na povrsinu isplivava.. sa sve imenima i prezimenima aktera (lokalnih) ovog krvavog uratka..
Neminovno i nezaustavljivo.. a sutra ce biti sve ovo jako vrijedno zarad vremena buducih..
Danasnja Sirija mora opstati.. u svom izvornom obliku
..
Jedino na taj nacin bilo vodio tu zemlju ce moci i znati.. i imati pravo da da' na naplatu racun onim kojim i danas rastu zazubice na onu zemlju napacenu..
Bez iznimke..
Na net-u vec imamo pregrst svjedocenja onih koji su bili osudjeni tokom vremena zivjeti na teritorijama pod okriljem "revolucionara".. svih sorti i vrsta..
I njihovo se danas jednostavno izbrisati ne moze niti smije.. vrijedi Sirije buduce..
Neminovno i nezaustavljivo.. a sutra ce biti sve ovo jako vrijedno zarad vremena buducih..
Danasnja Sirija mora opstati.. u svom izvornom obliku
..
Jedino na taj nacin bilo vodio tu zemlju ce moci i znati.. i imati pravo da da' na naplatu racun onim kojim i danas rastu zazubice na onu zemlju napacenu..
Bez iznimke..
Na net-u vec imamo pregrst svjedocenja onih koji su bili osudjeni tokom vremena zivjeti na teritorijama pod okriljem "revolucionara".. svih sorti i vrsta..
I njihovo se danas jednostavno izbrisati ne moze niti smije.. vrijedi Sirije buduce..
- Co0l
#18617 Re: Sirija vol. 2
Nije tema pa ne bih da elaboriram a nije ni ista situacija jer ako vuces paralelu onda ovi koji sada podrzavaju Rusiju bi po toj logici kasnije trebali da se predomisle.SA 071 wrote:Šta treba da te podsjetim na izjave (dok su bili in charge i poslije) Holbruka vezano za Dejton, ili Moriona, ili Švarcšilinga, Ešdauna, Lajčaka... Nastavi slobodno niz...Co0l wrote:
Ne bih se slozio.
- nixon69
#18618 Re: Sirija vol. 2
Po pravilu bi trebalo tako biti.Ali problem je u tome sto sad u SAA imas brdo nekih kvazi generala i ostalih cinovnika koji pojma nemaju o strateskom ratovanju i ratovanju uopste i na taj nacin bezveze gube ljudstvo pod svojom komandom na "vlastitu inicijativu". (znas vec kako je i kod nas bilo,kao i u svim drugim ratovima)husein_kapetan wrote:kvaliteti komandnog kadra bi trebali biti podredjeni operativno takticim kapacitetima i doktrini armije.. bez nijansi nekakve "vlastite inicijative"
Zato sad imaju u pojedinim jedinicama Ruske stratege,koje daleko bolje napreduju od ostalih.
Te price da nema Ruske cizme u Siriji mogu macku o rep da okace.
Tu su isto Kadirovi vojnici a prije par dana su i Kinezi "oficijelno" dosli u podrsku Rusima.
- Co0l
#18619 Re: Sirija vol. 2
Bio je puno veci broj tamo,govorilo se o ciframa od 70 do stotinjak hiljada.Sta je sa ostalima ako je samo 15 hiljada ostalo tamo?sarajevoxxxx wrote:Oko 15 hiljada porodica se se još uvijek nalazi na sirijsko-turskoj granici u sjevernoj okolini Haleba.
-
solar7
#18620 Re: Sirija vol. 2
Ma sve ce to bacuska rijesiti uz bracu ostalu.a ruske cizme je i u Bosni bilo,valjda malo strategisali s bratijom.Tako je to kod nas bilo.nixon69 wrote:Po pravilu bi trebalo tako biti.Ali problem je u tome sto sad u SAA imas brdo nekih kvazi generala i ostalih cinovnika koji pojma nemaju o strateskom ratovanju i ratovanju uopste i na taj nacin bezveze gube ljudstvo pod svojom komandom na "vlastitu inicijativu". (znas vec kako je i kod nas bilo,kao i u svim drugim ratovima)husein_kapetan wrote:kvaliteti komandnog kadra bi trebali biti podredjeni operativno takticim kapacitetima i doktrini armije.. bez nijansi nekakve "vlastite inicijative"
Zato sad imaju u pojedinim jedinicama Ruske stratege,koje daleko bolje napreduju od ostalih.
Tu su isto Kadirovi vojnici a prije par dana su i Kinezi "oficijelno" dosli u podrsku Rusima.
-
MMM1977
#18621 Re: Sirija vol. 2
Ovoliko veličanje Rusije naprosto nije normalno. Kako vas samo nije stid napisati pozitivno slovo o njima nakon obaranja rezolucije i svih istupa njihovog ambasadora koji su svi na fonu komadanja ove zemlje.
Boli me ba qrac šta je bilo prije 100, 200 ili 500 godina, zanima me sadašnjost i budućnost. A danas je Rusija najveći neprijatelj ove zemlje a Turska najveći, možda i jedini, prijatelj koji nešto vrijedi u globalnim okvirima. Kakvi su, takvi su.
Ako ste vi Rusofili Bosanci onda neka nam je Bog na pomoći. Ili ste dječica zaluđena nekim uvrnutim idealima. Ali ja ipak mislim da ste se na popisu izjasnili drugačije iako su vam rečenice pune onog subhanallah, tobe jarabi itd. Kamuflaža.
Boli me ba qrac šta je bilo prije 100, 200 ili 500 godina, zanima me sadašnjost i budućnost. A danas je Rusija najveći neprijatelj ove zemlje a Turska najveći, možda i jedini, prijatelj koji nešto vrijedi u globalnim okvirima. Kakvi su, takvi su.
Ako ste vi Rusofili Bosanci onda neka nam je Bog na pomoći. Ili ste dječica zaluđena nekim uvrnutim idealima. Ali ja ipak mislim da ste se na popisu izjasnili drugačije iako su vam rečenice pune onog subhanallah, tobe jarabi itd. Kamuflaža.
- husein_kapetan
#18622 Re: Sirija vol. 2
Tokom vremena'...od Eknoma pa sve do danas.. oduvijek su pohedinci pisali pobjednicku istoriju i svojim utirali put onih koji iza njih stajase.. ali avaj.. danas nadasve to slucaj nije.. pojedinac je dio sistema.. bez izuzetka.. i sve mora i treba da bude podredjeno uhodanim strategijama i pravilima..nixon69 wrote:Po pravilu bi trebalo tako biti.Ali problem je u tome sto sad u SAA imas brdo nekih kvazi generala i ostalih cinovnika koji pojma nemaju o strateskom ratovanju i ratovanju uopste i na taj nacin bezveze gube ljudstvo pod svojom komandom na "vlastitu inicijativu". (znas vec kako je i kod nas bilo,kao i u svim drugim ratovima)husein_kapetan wrote:kvaliteti komandnog kadra bi trebali biti podredjeni operativno takticim kapacitetima i doktrini armije.. bez nijansi nekakve "vlastite inicijative"
Ono sto danas u Siriji vidimo svjedoci o nekakvom "izuzetku iz pravila" .. stoga i moj upis..
-
MMM1977
#18623 Re: Sirija vol. 2
Smislovi prigovaraju Turskoj koja je primila milione izbjeglica. Primala je i Kurde iz Kobanea ali jok, opet ne valja.Co0l wrote:Bio je puno veci broj tamo,govorilo se o ciframa od 70 do stotinjak hiljada.Sta je sa ostalima ako je samo 15 hiljada ostalo tamo?sarajevoxxxx wrote:Oko 15 hiljada porodica se se još uvijek nalazi na sirijsko-turskoj granici u sjevernoj okolini Haleba.
-
SA 071
#18624 Re: Sirija vol. 2
Ne nego obrnuto, USA i zapad sada osuđuju Ruse a kada više te njihove diplomate ne budu "in charge" reći će da su Amerika i zapad u Siriji i cijelom Bliskom Istoku napravili grešku što su podržavali islamiste i režime koji su islamistički nastrojeni i u kojim se ne poštuju ljudska prava, a koji su imali svoje interese u tim sukobima i te su ih finansirali i podržavali, a na prvom mjestu Saudijska Arabija, Katar i Turska...Co0l wrote:Nije tema pa ne bih da elaboriram a nije ni ista situacija jer ako vuces paralelu onda ovi koji sada podrzavaju Rusiju bi po toj logici kasnije trebali da se predomisle.SA 071 wrote:Šta treba da te podsjetim na izjave (dok su bili in charge i poslije) Holbruka vezano za Dejton, ili Moriona, ili Švarcšilinga, Ešdauna, Lajčaka... Nastavi slobodno niz...Co0l wrote:
Ne bih se slozio.
- Co0l
#18625 Re: Sirija vol. 2
Time potvrdjujes moju prvobitnu tvrdnju.SA 071 wrote:Ne nego obrnuto, USA i zapad sada osuđuju Ruse a kada više te njihove diplomate ne budu "in charge" reći će da su Amerika i zapad u Siriji i cijelom Bliskom Istoku napravili grešku što su podržavali islamiste i režime koji su islamistički nastrojeni i u kojim se ne poštuju ljudska prava, a koji su imali svoje interese u tim sukobima i te su ih finansirali i podržavali, a na prvom mjestu Saudijska Arabija, Katar i Turska...Co0l wrote:
Nije tema pa ne bih da elaboriram a nije ni ista situacija jer ako vuces paralelu onda ovi koji sada podrzavaju Rusiju bi po toj logici kasnije trebali da se predomisle.