Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Hoces li dati £10 za pa da izvuces tim za Svjetsko prvenstvo?"
Dade.
Onda kaze:"Hocete li uloziti na kladionicu?"
"Necemo, to je interno!"
"Vratite onda pare, to je haram!"
triconja wrote:Treba se svaki drugi dan kupat moja ti, a vecini je mrsko da se okupa i jednom sedmicno
Jedan kolega, na nase suptilno skretanje paznje kako se, pogotovo ljeti, treba redovno i cesto tusirati, kupati, podapirati i tako to, se slozi s nama i izjavi:
"Jest fakat, ja se ljeti moram barem svako treci dan istusirat, prlja se covjek, znoji se..."
Pogledi medju nama - wtf
Lik je bio ozbiljan btw.
Kae cistoca je pola zdravlja, jel i to dodo na kraju?
Nije doduse, ali se sutradan pohvalio kako je dobro opro noge sinoc, kae bas sam ih pokvasio
Znam da zvuci kao zajebancija ali vas uvjeravam da on ovo stvarno ozbiljno misli
Ima on jos izvala, tipa kontamo gdje cemo na dorucak, on izvali nesto tipa "Ja ne mogu nista, jeo sam u subotu mesa", a recimo tad je ponedjeljak i eto tako
triconja wrote:
Nije doduse, ali se sutradan pohvalio kako je dobro opro noge sinoc, kae bas sam ih pokvasio
Znam da zvuci kao zajebancija ali vas uvjeravam da on ovo stvarno ozbiljno misli
Ima on jos izvala, tipa kontamo gdje cemo na dorucak, on izvali nesto tipa "Ja ne mogu nista, jeo sam u subotu mesa", a recimo tad je ponedjeljak i eto tako
Covjek je bas pri sebi, cuva tijelo i zdravlje, cito nedje garant da ne valja jest puno mesa, more se fasovat rak na gujci, a i onu da voda tanji kozu
triconja wrote:
Covjek je bas pri sebi, cuva tijelo i zdravlje, cito nedje garant da ne valja jest puno mesa, more se fasovat rak na gujci, a i onu da voda tanji kozu
Nisam to tako posmatrala, hvala trico, cinis me boljom osobom jer sam vec kontala kako ovo treba zatuc prije nego se razmnozi
Samo sam se jednom zatekao u Bosni za vrijeme ramazana i od Bihaca, Sarajeva, Tuzle a tek pogotovo Banjaluke , niko mi nije nista dobacio zbog toga sto ne postim ili zasto jedem u po bijela dana.
Jack Be Nimble wrote:Samo sam se jednom zatekao u Bosni za vrijeme ramazana i od Bihaca, Sarajeva, Tuzle a tek pogotovo Banjaluke , niko mi nije nista dobacio zbog toga sto ne postim ili zasto jedem u po bijela dana.
triconja wrote:Ovi stokilasi sto bi trebali smrsat samo jos vise debljaju nakon posta bolan, a mrsavi jos vise smrsaju. Treba post za tri kategorije prekrojit, ovi mrsavi da jedu citav dan kolko hoce, ovi srednji da poste normalno a ovi debeli da ne jedu nista po 7 dana. Eee, tek bi onda taj neki zdravstveni aspekt posta bio u punom jeku
ne diraj stokilase
Ovo je vise omaz na onu kae post je zdrav i ima kolko hoš povoljnih zdravstvenih aspekata, ali u realnosti nije ni nalik na ono kako je zamislen, eee, to je to, a ovaj post je vise humoristicnog karaktera
Mozda se ne bi toliko udebljalo a da se ne hoda od kuce do kuce za vrijeme bajrama i puca po baklavi.
Al jedna stvar sto ne kontam kod nas, a mozda sam o tome vec i pisao, i moja stara uradi istu stvar a to je kada dodju gosti da im na tanjur moras staviti svaki kolac koji imas. Ako je neko spremio baklavu, hurmasicu i kadaif, sve jedno od to troje ces dobiti na tanjuru. Ja jedan kus baklave jedem citav dan, uz jutarnju, popodnevnu i tamo oko 6 popijem zadnju kafu i dovrsim taj jedan kus. Jednom sam bio serviran baklavu, hurmasicu i rolat sa bananom. Ne kontam zasto fino ne kazu sta je na meniju, pa neka svako kaze sta zeli. Pitao staru, ona rekla "pa eto, tako je".
Jack Be Nimble wrote:Mozda se ne bi toliko udebljalo a da se ne hoda od kuce do kuce za vrijeme bajrama i puca po baklavi.
Al jedna stvar sto ne kontam kod nas, a mozda sam o tome vec i pisao, i moja stara uradi istu stvar a to je kada dodju gosti da im na tanjur moras staviti svaki kolac koji imas. Ako je neko spremio baklavu, hurmasicu i kadaif, sve jedno od to troje ces dobiti na tanjuru. Ja jedan kus baklave jedem citav dan, uz jutarnju, popodnevnu i tamo oko 6 popijem zadnju kafu i dovrsim taj jedan kus. Jednom sam bio serviran baklavu, hurmasicu i rolat sa bananom. Ne kontam zasto fino ne kazu sta je na meniju, pa neka svako kaze sta zeli. Pitao staru, ona rekla "pa eto, tako je".
Opet, mozda je to samo do dijaspore.
Valja secer zaradit do 50e, a umjerenom i zdravom ishranom tesko.
triconja wrote:Treba se svaki drugi dan kupat moja ti, a vecini je mrsko da se okupa i jednom sedmicno
Jedan kolega, na nase suptilno skretanje paznje kako se, pogotovo ljeti, treba redovno i cesto tusirati, kupati, podapirati i tako to, se slozi s nama i izjavi:
"Jest fakat, ja se ljeti moram barem svako treci dan istusirat, prlja se covjek, znoji se..."
Pogledi medju nama - wtf
Lik je bio ozbiljan btw.
I ja sam imala takvog kolegu, ne možeš udahnuti u prečniku od 5 metara oko njega...došao mu novi šef, eno ga sad, haman miriše.
Jarane ne smijes se drogirati, ne smijes piti, ne smijes se kladiti, ne smijes uzimati steroide, ne smijes pusiti, ne smijes sada ni vise od 1 baklave jer ces se udebljati za 2 bajrama. Kran ce ti trebati da odes do hale. Smije li covjek imati neki porok?
Jack Be Nimble wrote:Mozda se ne bi toliko udebljalo a da se ne hoda od kuce do kuce za vrijeme bajrama i puca po baklavi.
Pogledi medju nama - wtf
Lik je bio ozbiljan btw.
I ja sam imala takvog kolegu, ne možeš udahnuti u prečniku od 5 metara oko njega...došao mu novi šef, eno ga sad, haman miriše.
Problem je u lojavoj, žučkastoj majici natopljnu duhanskim dimom sa povremenim kišnim kapima koje to utkaju u pore, pa na suncu počinje isparavati uz dodatke znoja neobrijanog pazuha kovrđavih dlaka (jer je to macho man).
Možeš se ti tuširati svako 5 minuta ali ako obučeš odjeću iz gore navedenog opisa đaaabaaaa.
Svjedoci ste kako neko piči priču da se tušira svaki da a dismr na 5 metara.
Neko se mjesečno kupa ali zato svaki dan nova majica sa lenorom.
Ali to ima sve svoje onog dana kada ste počele sa pričama da su gay muškarci oni koji vode računu o higijeni.
Opet, mozda je to samo do dijaspore.
A zasto ih ne pita, koji kolac hoce.
Zato što se ne pita, kad dođeš nekom za Bajram, donese ti bruku kolača i ima sve da pojedeš
Na kraju dana si drogiran
triconja wrote:E raja pukla neka cijev u zenici poplavilo bel, vozo sam trotoarom, oj breco ja miline vozat trotoarom. Najjace je sto se pjesaci moraju sklanjat da auta idu trotoarom
dozadnjekapi wrote:Za ramazan je dovoljno proći gradom i vidječeš kakav je ko čovjek i insan, kome se može a kome ne vjerovati. Ja koga vidim da u vrijeme posta ispija kahvu u kahvani, taj za mene ne postoji.
Što se tiče kobajagi vjernika, najgori su mi oni koji iftare po nekim poganim restoranima, gdje na zidu iznad tebe vise vino i rakija, a onaj pored tebe ispija kahvu ili pivo dok još nije puko top.
a šta ako osobe nisu muslimani??
Bice da trebaju napustiti grad.
No, izdrzite jos koji dan, uz Vas smo.
Oni koji nisu muslimani sa mnom nemaju kontakt. Muslimane vecinom znam i poznam i zato i volim proc carsijom u vrijeme posta. Bude mi opomena.[/quote]
Jack Be Nimble wrote:Samo sam se jednom zatekao u Bosni za vrijeme ramazana i od Bihaca, Sarajeva, Tuzle a tek pogotovo Banjaluke , niko mi nije nista dobacio zbog toga sto ne postim ili zasto jedem u po bijela dana.
Dok u dijaspori si prodata dusa i izdajnik BiH.
Dijaspora je cudo.
Tamo sam prvi put vidio da ljudi racunaju dane do ramazana, i kad se zadnji put smiju onako dooobro olesiti alkoholom a da se alkohol izbaci iz organizma do pocetka ramazana. I to bas racunaju, ko da su strucnjaci, medicinski.
A sta ocekivati od priprostih ljudi koji su do jucer cuvali ovce, a danas hodaju asfaltom. Cast izuzecima.