Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
El_comadante

#18601 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by El_comadante »

DebelinJoe wrote: 14/02/2024 10:20
Haris.ba wrote: 14/02/2024 10:07
DebelinJoe wrote: 14/02/2024 10:05 A sta ce sa ogromnim željezničkim depoom i kasarnom u Rajlovcu. Eno mladi premijer kaze da je Rajlovac budući centar grada.

Grohotom se smijem.
Kasarna ostaje, zeljeznica ostaje.

Mislim da je on malo sire shvatio sta je Rajlovac. :D
Nema on pojma gdje je Rajlovac. Nema on pojma kako izgleda svijet dalje od Dolac Malte. Bez zezancije, ne zna. Isto kao sef mu Forto koji zna Sarajevo po 100 metara lijevo i desno od tramvaja. Ovo govorim kao ex član njihve stranke, gdje sam imao priliku upoznati i bivšeg i sadašnjeg premijera KS. Obojica su u suštini OK ljudi, no njihovo poznavanje geografije Kantona Sarajevo izvan centra je frapantno slabo. Ne znaju oni gdje je Hotonj, Rakovica, Kijevo, Pazarić, Semizovac, Rajlovac niti ih to zanima. To su ljudi koji su odrasli na potezu M.Dvor - Vijecnica i za njih svijet izvan toga ne postoji.

Zato mladi premijer moze lupiti glupost da je Rajlovac budući centar grada. Da bi to bilo tako, u Rajlovcu bi trebalo izgraditi novu zgradu Vlade Kantona, novu zgradu Suda, fakultete iz centra prebaciti u Rajlovac, izgraditi gimnaziju, pozorište...A to se neće desiti ni u mjesecu Limburgu.
Kijevo je opština Trnovo, dio koji je pripao RSu i nije u sastavu KS.
Hajvan

#18602 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

ima i za takve lokacije stotine kultivara

Image

Image

Image
kazo

#18603 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kazo »

DebelinJoe wrote: 14/02/2024 10:20
Haris.ba wrote: 14/02/2024 10:07
DebelinJoe wrote: 14/02/2024 10:05 A sta ce sa ogromnim željezničkim depoom i kasarnom u Rajlovcu. Eno mladi premijer kaze da je Rajlovac budući centar grada.

Grohotom se smijem.
Kasarna ostaje, zeljeznica ostaje.

Mislim da je on malo sire shvatio sta je Rajlovac. :D
Nema on pojma gdje je Rajlovac. Nema on pojma kako izgleda svijet dalje od Dolac Malte. Bez zezancije, ne zna. Isto kao sef mu Forto koji zna Sarajevo po 100 metara lijevo i desno od tramvaja. Ovo govorim kao ex član njihve stranke, gdje sam imao priliku upoznati i bivšeg i sadašnjeg premijera KS. Obojica su u suštini OK ljudi, no njihovo poznavanje geografije Kantona Sarajevo izvan centra je frapantno slabo. Ne znaju oni gdje je Hotonj, Rakovica, Kijevo, Pazarić, Semizovac, Rajlovac niti ih to zanima. To su ljudi koji su odrasli na potezu M.Dvor - Vijecnica i za njih svijet izvan toga ne postoji.

Zato mladi premijer moze lupiti glupost da je Rajlovac budući centar grada. Da bi to bilo tako, u Rajlovcu bi trebalo izgraditi novu zgradu Vlade Kantona, novu zgradu Suda, fakultete iz centra prebaciti u Rajlovac, izgraditi gimnaziju, pozorište...A to se neće desiti ni u mjesecu Limburgu.
Kako ne zna, kad stalno ide u Dobrosevice/Ahatovice kod roditelja? :-D
HelaS

#18604 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

DebelinJoe wrote: 14/02/2024 10:20 Nema on pojma gdje je Rajlovac. Nema on pojma kako izgleda svijet dalje od Dolac Malte. Bez zezancije, ne zna. Isto kao sef mu Forto koji zna Sarajevo po 100 metara lijevo i desno od tramvaja. Ovo govorim kao ex član njihve stranke, gdje sam imao priliku upoznati i bivšeg i sadašnjeg premijera KS. Obojica su u suštini OK ljudi, no njihovo poznavanje geografije Kantona Sarajevo izvan centra je frapantno slabo. Ne znaju oni gdje je Hotonj, Rakovica, Kijevo, Pazarić, Semizovac, Rajlovac niti ih to zanima. To su ljudi koji su odrasli na potezu M.Dvor - Vijecnica i za njih svijet izvan toga ne postoji.

DebelinJoe wrote: 14/02/2024 18:12 Ne zna ovaj frajer đe je šupalj...

https://avaz.ba/bih/sarajevo/885570/far ... u-sarajevu

Biseri:
"- Privredno-poslovne zone su jedan od prioriteta Vlade i ministra privrede. Imamo dobru saradnju s Ministarstvom privrede. Planirana je jedna velika privredna zona u Butilama, za privredno-poslovni kompleks. Moramo pratiti te trendove."
"- Doglodi, Azići, Rajlovac, jer to je jedina slobodna teritorija gdje nešto možete planirati. Mi smo imali urbanistički plan za period 1985. – 2015., pa sekundarni centar u Novom Sarajevu, drugi poslovni centar treba biti na Stupu. To nije poštovano i dobili smo to što smo dobili. Sada moramo ponovo planirati, ima tu i Stari Grad, srž Sarajeva je u Centru i Starom Gradu, ali moramo sada napraviti nove sadržaje, u korak s trendovima u svijetu, a to zahtijeva novi centar."
Lik je direktor Zavoda za planiranje, a mrtav 'ladan kaže da se nema gdje šta planirati...
Sjećam se 2003. i javne rasprave u opštini oko razvojnih planova, te pravit će se ovo, pravit će se ono. Ništa od toga nije ostvareno, ama baš ništa...
Mislio sam da si ti kondukter ili strojovođa, nisam znao za tvoje urbanističko obrazovanje. Imaš neke projekte iza sebe u svom radu, nešto za pokazati?
DebelinJoe

#18605 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DebelinJoe »

HelaS wrote: 14/02/2024 22:31
DebelinJoe wrote: 14/02/2024 10:20 Nema on pojma gdje je Rajlovac. Nema on pojma kako izgleda svijet dalje od Dolac Malte. Bez zezancije, ne zna. Isto kao sef mu Forto koji zna Sarajevo po 100 metara lijevo i desno od tramvaja. Ovo govorim kao ex član njihve stranke, gdje sam imao priliku upoznati i bivšeg i sadašnjeg premijera KS. Obojica su u suštini OK ljudi, no njihovo poznavanje geografije Kantona Sarajevo izvan centra je frapantno slabo. Ne znaju oni gdje je Hotonj, Rakovica, Kijevo, Pazarić, Semizovac, Rajlovac niti ih to zanima. To su ljudi koji su odrasli na potezu M.Dvor - Vijecnica i za njih svijet izvan toga ne postoji.

Biseri:
"- Privredno-poslovne zone su jedan od prioriteta Vlade i ministra privrede. Imamo dobru saradnju s Ministarstvom privrede. Planirana je jedna velika privredna zona u Butilama, za privredno-poslovni kompleks. Moramo pratiti te trendove."
"- Doglodi, Azići, Rajlovac, jer to je jedina slobodna teritorija gdje nešto možete planirati. Mi smo imali urbanistički plan za period 1985. – 2015., pa sekundarni centar u Novom Sarajevu, drugi poslovni centar treba biti na Stupu. To nije poštovano i dobili smo to što smo dobili. Sada moramo ponovo planirati, ima tu i Stari Grad, srž Sarajeva je u Centru i Starom Gradu, ali moramo sada napraviti nove sadržaje, u korak s trendovima u svijetu, a to zahtijeva novi centar."
Lik je direktor Zavoda za planiranje, a mrtav 'ladan kaže da se nema gdje šta planirati...
Sjećam se 2003. i javne rasprave u opštini oko razvojnih planova, te pravit će se ovo, pravit će se ono. Ništa od toga nije ostvareno, ama baš ništa...
Mislio sam da si ti kondukter ili strojovođa, nisam znao za tvoje urbanističko obrazovanje. Imaš neke projekte iza sebe u svom radu, nešto za pokazati?
Žena mog života je arhitekta i urbanista. A meni je malo falilo da upišem arhitekturu. Imam u porodici dosta arhitekata i nekoliko urbanista. Pravnik sam, mada sam najprije studirao ekonomiju na Visokoj poslovnoj školi. Ranije radio u marketingu, imao svoju agenciju danas radim radim u sektoru logistike. Napisao dvije stručne knjige i treća je procesu nastanka.

Mnogo čitam o arhitekturi i urbanizmu i posjedujem solidnu kućnu biblioteku iz te oblasti.

Za više informacija stojim na raspolaganju.
HelaS

#18606 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

DebelinJoe wrote: 14/02/2024 23:12
HelaS wrote: 14/02/2024 22:31

Biseri:
Žena mog života je arhitekta i urbanista. A meni je malo falilo da upišem arhitekturu. Imam u porodici dosta arhitekata i nekoliko urbanista. Pravnik sam, mada sam najprije studirao ekonomiju na Visokoj poslovnoj školi. Ranije radio u marketingu, imao svoju agenciju danas radim radim u sektoru logistike. Napisao dvije stručne knjige i treća je procesu nastanka.

Mnogo čitam o arhitekturi i urbanizmu i posjedujem solidnu kućnu biblioteku iz te oblasti.

Onda, vjerujem, da znaš šta je urbanizam?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18607 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Hajvan wrote: 14/02/2024 21:58 ima i za takve lokacije stotine kultivara

Image

Image

Image
Slazem se sa vama
Hajvan

#18608 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

slozi se jednom i s Harom(tocka)ba
DebelinJoe

#18609 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DebelinJoe »

HelaS wrote: 14/02/2024 23:14
Onda, vjerujem, da znaš šta je urbanizam?
Ponešto o tome i znam. Za života sam uspio upoznati Ćemalovića, Vuka - Zeca, rahmetli Gološa i neke članove porodica Ugljen i Neidhart. Od tih divnih ljude i od žene mog života koja je arhitekta i urbanista uspio sam ponešto naučiti i o urbanizmu. Veliki sam fan Selmana Selmanagića, btw.

Sljedeće pitanje molim.
thekupus

#18610 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by thekupus »

ja sam upoznao oba Halida, ako vam treba stručnjak za muziku zovite me
BadBoy

#18611 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Ja sam se jednom rukovo sa Alijom
noviclan

#18612 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

ImageImageImage

I gledaj po cemu ljudi moraju "jahati" narednih pola godine fuj fuj fuj
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18613 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Ja sam se jednom medjunozjem oceso od guzicu Selme Bajrami.
Mislim da je bila ona.
Thorgerson

#18614 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Kakav cringe lik.

To sto ti je zena arhitekta apsolutno nista ne znaci. To se jel ne moze bit los arhitekta? Naravno da moze. Stoga...

I dia je arhitekta pa znamo njegove vizije i prijedloge.

P.s. i evo kako ide tema niti jedan jedini prijedlog dao. Samo pises i kritikujes. Kao i vecina. Pa ako vec imas neki background, covjek bi onda ocekivao nesto konkretno. Jer po tvojim i ostalim komentarima ja bih prije rekao da su nase zene arhitekte nego tvoja.
Last edited by Thorgerson on 15/02/2024 08:41, edited 1 time in total.
Logovan

#18615 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Thorgerson wrote: 15/02/2024 08:39 I dia je arhitekta pa znamo njegove vizije i prijedloge.
Jezero umjesto aerodroma :lol: :lol: :lol: :lol:
Laplace

#18616 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Laplace »

Logovan wrote: 15/02/2024 08:41
Thorgerson wrote: 15/02/2024 08:39 I dia je arhitekta pa znamo njegove vizije i prijedloge.
Jezero umjesto aerodroma :lol: :lol: :lol: :lol:
Gdje je problem? Aerodrom za hidroavione čovjek zamislio a vi se smijete.
Hajvan

#18617 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

thekupus wrote: 15/02/2024 00:20 ja sam upoznao oba Halida, ako vam treba stručnjak za muziku zovite me
BadBoy wrote: 15/02/2024 07:21 Ja sam se jednom rukovo sa Alijom
_BataZiv_0809 wrote: 15/02/2024 08:17 Ja sam se jednom medjunozjem oceso od guzicu Selme Bajrami.
Mislim da je bila ona.
:lol: :lol:
DaysleepeR

#18618 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Ipak mislim da sam ja najpozvaniji jer su mi svi osim mene u familiji arhitekte.

To mene čini makar bachelorom.

Logovan

#18619 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Mene nema samo u muzici, za sve ostalo sam ekspert.
neki

#18620 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

Ne znam šta vam je čudno, forum je pun samozvanih "stručnjaka" za sve od igle do lokomotive
drug_profi

#18621 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by drug_profi »

Ja uletim ponekad sestri u pomoć kad joj treba u Revitu nešto odrađivati.
Znači ja imam i prakse u arhitekturi.
I para zarađenih. :mrgreen:
Logovan

#18622 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Izvinjavam se, ipak me ima i u muzici. Neki dan sam slušao Bebeka na street food marketu.
DebelinJoe

#18623 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DebelinJoe »

Neću se više s vama igrati. Vratite mi moju loptu.
BadBoy

#18624 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Logovan wrote: 15/02/2024 11:43 Mene nema samo u muzici, za sve ostalo sam ekspert.
Fali nam koji taksista da imamo zaokružen panel eksperata na sve moguće teme
HelaS

#18625 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

DebelinJoe wrote: 15/02/2024 13:30 Neću se više s vama igrati. Vratite mi moju loptu.
Pa što će ti sad, probušena je :D
Post Reply