Kijevo je opština Trnovo, dio koji je pripao RSu i nije u sastavu KS.DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 10:20Nema on pojma gdje je Rajlovac. Nema on pojma kako izgleda svijet dalje od Dolac Malte. Bez zezancije, ne zna. Isto kao sef mu Forto koji zna Sarajevo po 100 metara lijevo i desno od tramvaja. Ovo govorim kao ex član njihve stranke, gdje sam imao priliku upoznati i bivšeg i sadašnjeg premijera KS. Obojica su u suštini OK ljudi, no njihovo poznavanje geografije Kantona Sarajevo izvan centra je frapantno slabo. Ne znaju oni gdje je Hotonj, Rakovica, Kijevo, Pazarić, Semizovac, Rajlovac niti ih to zanima. To su ljudi koji su odrasli na potezu M.Dvor - Vijecnica i za njih svijet izvan toga ne postoji.Haris.ba wrote: ↑14/02/2024 10:07Kasarna ostaje, zeljeznica ostaje.DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 10:05 A sta ce sa ogromnim željezničkim depoom i kasarnom u Rajlovcu. Eno mladi premijer kaze da je Rajlovac budući centar grada.
Grohotom se smijem.
Mislim da je on malo sire shvatio sta je Rajlovac.![]()
Zato mladi premijer moze lupiti glupost da je Rajlovac budući centar grada. Da bi to bilo tako, u Rajlovcu bi trebalo izgraditi novu zgradu Vlade Kantona, novu zgradu Suda, fakultete iz centra prebaciti u Rajlovac, izgraditi gimnaziju, pozorište...A to se neće desiti ni u mjesecu Limburgu.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
El_comadante
#18601 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Hajvan
#18602 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ima i za takve lokacije stotine kultivara

-
kazo
#18603 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako ne zna, kad stalno ide u Dobrosevice/Ahatovice kod roditelja?DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 10:20Nema on pojma gdje je Rajlovac. Nema on pojma kako izgleda svijet dalje od Dolac Malte. Bez zezancije, ne zna. Isto kao sef mu Forto koji zna Sarajevo po 100 metara lijevo i desno od tramvaja. Ovo govorim kao ex član njihve stranke, gdje sam imao priliku upoznati i bivšeg i sadašnjeg premijera KS. Obojica su u suštini OK ljudi, no njihovo poznavanje geografije Kantona Sarajevo izvan centra je frapantno slabo. Ne znaju oni gdje je Hotonj, Rakovica, Kijevo, Pazarić, Semizovac, Rajlovac niti ih to zanima. To su ljudi koji su odrasli na potezu M.Dvor - Vijecnica i za njih svijet izvan toga ne postoji.Haris.ba wrote: ↑14/02/2024 10:07Kasarna ostaje, zeljeznica ostaje.DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 10:05 A sta ce sa ogromnim željezničkim depoom i kasarnom u Rajlovcu. Eno mladi premijer kaze da je Rajlovac budući centar grada.
Grohotom se smijem.
Mislim da je on malo sire shvatio sta je Rajlovac.![]()
Zato mladi premijer moze lupiti glupost da je Rajlovac budući centar grada. Da bi to bilo tako, u Rajlovcu bi trebalo izgraditi novu zgradu Vlade Kantona, novu zgradu Suda, fakultete iz centra prebaciti u Rajlovac, izgraditi gimnaziju, pozorište...A to se neće desiti ni u mjesecu Limburgu.
-
HelaS
#18604 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 10:20 Nema on pojma gdje je Rajlovac. Nema on pojma kako izgleda svijet dalje od Dolac Malte. Bez zezancije, ne zna. Isto kao sef mu Forto koji zna Sarajevo po 100 metara lijevo i desno od tramvaja. Ovo govorim kao ex član njihve stranke, gdje sam imao priliku upoznati i bivšeg i sadašnjeg premijera KS. Obojica su u suštini OK ljudi, no njihovo poznavanje geografije Kantona Sarajevo izvan centra je frapantno slabo. Ne znaju oni gdje je Hotonj, Rakovica, Kijevo, Pazarić, Semizovac, Rajlovac niti ih to zanima. To su ljudi koji su odrasli na potezu M.Dvor - Vijecnica i za njih svijet izvan toga ne postoji.
Mislio sam da si ti kondukter ili strojovođa, nisam znao za tvoje urbanističko obrazovanje. Imaš neke projekte iza sebe u svom radu, nešto za pokazati?DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 18:12 Ne zna ovaj frajer đe je šupalj...
https://avaz.ba/bih/sarajevo/885570/far ... u-sarajevu
Biseri:
"- Privredno-poslovne zone su jedan od prioriteta Vlade i ministra privrede. Imamo dobru saradnju s Ministarstvom privrede. Planirana je jedna velika privredna zona u Butilama, za privredno-poslovni kompleks. Moramo pratiti te trendove."
"- Doglodi, Azići, Rajlovac, jer to je jedina slobodna teritorija gdje nešto možete planirati. Mi smo imali urbanistički plan za period 1985. – 2015., pa sekundarni centar u Novom Sarajevu, drugi poslovni centar treba biti na Stupu. To nije poštovano i dobili smo to što smo dobili. Sada moramo ponovo planirati, ima tu i Stari Grad, srž Sarajeva je u Centru i Starom Gradu, ali moramo sada napraviti nove sadržaje, u korak s trendovima u svijetu, a to zahtijeva novi centar."
Lik je direktor Zavoda za planiranje, a mrtav 'ladan kaže da se nema gdje šta planirati...
Sjećam se 2003. i javne rasprave u opštini oko razvojnih planova, te pravit će se ovo, pravit će se ono. Ništa od toga nije ostvareno, ama baš ništa...
-
DebelinJoe
#18605 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Žena mog života je arhitekta i urbanista. A meni je malo falilo da upišem arhitekturu. Imam u porodici dosta arhitekata i nekoliko urbanista. Pravnik sam, mada sam najprije studirao ekonomiju na Visokoj poslovnoj školi. Ranije radio u marketingu, imao svoju agenciju danas radim radim u sektoru logistike. Napisao dvije stručne knjige i treća je procesu nastanka.HelaS wrote: ↑14/02/2024 22:31DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 10:20 Nema on pojma gdje je Rajlovac. Nema on pojma kako izgleda svijet dalje od Dolac Malte. Bez zezancije, ne zna. Isto kao sef mu Forto koji zna Sarajevo po 100 metara lijevo i desno od tramvaja. Ovo govorim kao ex član njihve stranke, gdje sam imao priliku upoznati i bivšeg i sadašnjeg premijera KS. Obojica su u suštini OK ljudi, no njihovo poznavanje geografije Kantona Sarajevo izvan centra je frapantno slabo. Ne znaju oni gdje je Hotonj, Rakovica, Kijevo, Pazarić, Semizovac, Rajlovac niti ih to zanima. To su ljudi koji su odrasli na potezu M.Dvor - Vijecnica i za njih svijet izvan toga ne postoji.
Zato mladi premijer moze lupiti glupost da je Rajlovac budući centar grada. Da bi to bilo tako, u Rajlovcu bi trebalo izgraditi novu zgradu Vlade Kantona, novu zgradu Suda, fakultete iz centra prebaciti u Rajlovac, izgraditi gimnaziju, pozorište...A to se neće desiti ni u mjesecu Limburgu.Mislio sam da si ti kondukter ili strojovođa, nisam znao za tvoje urbanističko obrazovanje. Imaš neke projekte iza sebe u svom radu, nešto za pokazati?DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 18:12 Ne zna ovaj frajer đe je šupalj...
Biseri:
"- Privredno-poslovne zone su jedan od prioriteta Vlade i ministra privrede. Imamo dobru saradnju s Ministarstvom privrede. Planirana je jedna velika privredna zona u Butilama, za privredno-poslovni kompleks. Moramo pratiti te trendove."
"- Doglodi, Azići, Rajlovac, jer to je jedina slobodna teritorija gdje nešto možete planirati. Mi smo imali urbanistički plan za period 1985. – 2015., pa sekundarni centar u Novom Sarajevu, drugi poslovni centar treba biti na Stupu. To nije poštovano i dobili smo to što smo dobili. Sada moramo ponovo planirati, ima tu i Stari Grad, srž Sarajeva je u Centru i Starom Gradu, ali moramo sada napraviti nove sadržaje, u korak s trendovima u svijetu, a to zahtijeva novi centar."
Lik je direktor Zavoda za planiranje, a mrtav 'ladan kaže da se nema gdje šta planirati...
Sjećam se 2003. i javne rasprave u opštini oko razvojnih planova, te pravit će se ovo, pravit će se ono. Ništa od toga nije ostvareno, ama baš ništa...
Mnogo čitam o arhitekturi i urbanizmu i posjedujem solidnu kućnu biblioteku iz te oblasti.
Za više informacija stojim na raspolaganju.
-
HelaS
#18606 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Onda, vjerujem, da znaš šta je urbanizam?DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 23:12Žena mog života je arhitekta i urbanista. A meni je malo falilo da upišem arhitekturu. Imam u porodici dosta arhitekata i nekoliko urbanista. Pravnik sam, mada sam najprije studirao ekonomiju na Visokoj poslovnoj školi. Ranije radio u marketingu, imao svoju agenciju danas radim radim u sektoru logistike. Napisao dvije stručne knjige i treća je procesu nastanka.HelaS wrote: ↑14/02/2024 22:31DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 10:20 Nema on pojma gdje je Rajlovac. Nema on pojma kako izgleda svijet dalje od Dolac Malte. Bez zezancije, ne zna. Isto kao sef mu Forto koji zna Sarajevo po 100 metara lijevo i desno od tramvaja. Ovo govorim kao ex član njihve stranke, gdje sam imao priliku upoznati i bivšeg i sadašnjeg premijera KS. Obojica su u suštini OK ljudi, no njihovo poznavanje geografije Kantona Sarajevo izvan centra je frapantno slabo. Ne znaju oni gdje je Hotonj, Rakovica, Kijevo, Pazarić, Semizovac, Rajlovac niti ih to zanima. To su ljudi koji su odrasli na potezu M.Dvor - Vijecnica i za njih svijet izvan toga ne postoji.
Zato mladi premijer moze lupiti glupost da je Rajlovac budući centar grada. Da bi to bilo tako, u Rajlovcu bi trebalo izgraditi novu zgradu Vlade Kantona, novu zgradu Suda, fakultete iz centra prebaciti u Rajlovac, izgraditi gimnaziju, pozorište...A to se neće desiti ni u mjesecu Limburgu.Mislio sam da si ti kondukter ili strojovođa, nisam znao za tvoje urbanističko obrazovanje. Imaš neke projekte iza sebe u svom radu, nešto za pokazati?DebelinJoe wrote: ↑14/02/2024 18:12 Ne zna ovaj frajer đe je šupalj...
Biseri:
Mnogo čitam o arhitekturi i urbanizmu i posjedujem solidnu kućnu biblioteku iz te oblasti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Hajvan
#18608 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
slozi se jednom i s Harom(tocka)ba
-
DebelinJoe
#18609 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ponešto o tome i znam. Za života sam uspio upoznati Ćemalovića, Vuka - Zeca, rahmetli Gološa i neke članove porodica Ugljen i Neidhart. Od tih divnih ljude i od žene mog života koja je arhitekta i urbanista uspio sam ponešto naučiti i o urbanizmu. Veliki sam fan Selmana Selmanagića, btw.
Sljedeće pitanje molim.
- thekupus
#18610 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ja sam upoznao oba Halida, ako vam treba stručnjak za muziku zovite me
-
BadBoy
#18611 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja sam se jednom rukovo sa Alijom
-
noviclan
#18612 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

I gledaj po cemu ljudi moraju "jahati" narednih pola godine fuj fuj fuj
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18613 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja sam se jednom medjunozjem oceso od guzicu Selme Bajrami.
Mislim da je bila ona.
Mislim da je bila ona.
- Thorgerson
#18614 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakav cringe lik.
To sto ti je zena arhitekta apsolutno nista ne znaci. To se jel ne moze bit los arhitekta? Naravno da moze. Stoga...
I dia je arhitekta pa znamo njegove vizije i prijedloge.
P.s. i evo kako ide tema niti jedan jedini prijedlog dao. Samo pises i kritikujes. Kao i vecina. Pa ako vec imas neki background, covjek bi onda ocekivao nesto konkretno. Jer po tvojim i ostalim komentarima ja bih prije rekao da su nase zene arhitekte nego tvoja.
To sto ti je zena arhitekta apsolutno nista ne znaci. To se jel ne moze bit los arhitekta? Naravno da moze. Stoga...
I dia je arhitekta pa znamo njegove vizije i prijedloge.
P.s. i evo kako ide tema niti jedan jedini prijedlog dao. Samo pises i kritikujes. Kao i vecina. Pa ako vec imas neki background, covjek bi onda ocekivao nesto konkretno. Jer po tvojim i ostalim komentarima ja bih prije rekao da su nase zene arhitekte nego tvoja.
Last edited by Thorgerson on 15/02/2024 08:41, edited 1 time in total.
- Logovan
#18615 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jezero umjesto aerodroma
- Laplace
#18616 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Hajvan
- DaysleepeR
#18618 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ipak mislim da sam ja najpozvaniji jer su mi svi osim mene u familiji arhitekte.
To mene čini makar bachelorom.
To mene čini makar bachelorom.
- Logovan
#18619 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mene nema samo u muzici, za sve ostalo sam ekspert.
-
neki
#18620 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne znam šta vam je čudno, forum je pun samozvanih "stručnjaka" za sve od igle do lokomotive
- drug_profi
#18621 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja uletim ponekad sestri u pomoć kad joj treba u Revitu nešto odrađivati.
Znači ja imam i prakse u arhitekturi.
I para zarađenih.
Znači ja imam i prakse u arhitekturi.
I para zarađenih.
- Logovan
#18622 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izvinjavam se, ipak me ima i u muzici. Neki dan sam slušao Bebeka na street food marketu.
-
DebelinJoe
#18623 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Neću se više s vama igrati. Vratite mi moju loptu.
-
BadBoy
-
HelaS
#18625 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa što će ti sad, probušena je