A Ruje ce shvatiti da su se zajebali. Distrakcija nece dugo trajati, a USA je izgleda ovo sve uzela kao jedna front jer je neprijatelj Zapada isti.
Zato se sada radi na 100 milijardi godisnje pomoci Ukrajini.
Zato se zapad mobilise oko proizvodnjje MTS.
Danska kupila jednu fabriku u kojoj ce raditi municiju samo za Ukrajinu, non-stop. itd
A Izrael, pa recimo da su razbili iluzije da im je Rusija partner.
Kad zavrse sa Hamasom, ocekujem da ce Sirija doci na red.
Takvo je trenutno raspolozenje građana Izraela.
“Izraelci to nikada neće zaboraviti.” Izraelska privatna zaštitarska tvrtka Terror Alarm obećala je odužiti se Rusiji za podršku Hamasu
“Rusija otvoreno ismijava vojnike IDF-a koje je oteo Hamas. Izraelci to nikada neće zaboraviti. Nakon što se pozabavimo Hamasom i Gazom, Moskva će platiti što je svjetska prijestolnica antisemitizma. Ovo je krvavo obećanje. Putinova glavna propagandistica Olga Skabeeva također je legitimna meta", tweetao je Terror Alarm.
A u međuvremenu je otvorena artiljerijska vatra iz Sirije na polozaje IDF.
Uzvraćeno je istom mjerom.
Očekivati je veliki požar na Bliskom istoku.
Čekamo da vidimo šta će Kina uraditi, ali se radi povezanosti sadasnjih događaja moze reci da je ovo jedan veliki svjetski sukob u koji ce polako biti uvuceni svi ili vojno ili logisticki.
Ne znam da li Balkanske orke shvataju svoj položaj, ali ja im mogu pokušati objasniti da trenutno oružje govori širom svijeta i da to umnogome olakšava slične odluke bilo gdje.
Također da NATO neće dozvoliti da ima guju u njedrima, pa nek dobro odvagaju šta rade.
Ako bude eskalacije svjetskog sukoba potpuno je jasno ko će na Balkanu potpuno najebati jer je odavno odabrao pogrešnu stranu.
Mada ja više ne znam da li bih volio da se zajebete ili ne bih volio.