Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#18576 Re: Zeničani

Post by Throttle »

U MIttal prima s biroa odredjen broj ljudi...
Zaitsev

#18577 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Image
jasko_ba

#18578 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Throttle wrote:U MIttal prima s biroa odredjen broj ljudi...
Link ako ti nije problem= Hvala :)
Throttle

#18579 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Zvali me jucer ujutro telefonom, ne znam ima li igdje objavljeno, otidji ujutro u Direkciju i raspitaj se, ja nekad davno predao aplikaciju al obzirom da sam u radnom odnosu nisam im opcija jer imaju neki dogovor sa biroom, tako mi rece neki lik preko telefona
Ovaj put je baš ArcelorMittal, nije kao prošli put bomba kad su svi poletili da predaju pa na kraju ispalo da prima u Elektrovar gdje je plata 500, nisu svi prijavljeni itd...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#18580 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

I mene su neki dan zvali oni što su Mustanga zaposlili, oni sa kanala. Ne mogu se više imena sjetit :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#18581 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Zaitsev wrote:Image

ovo sa otvaranja beogradjanke?
cvijet s reverom

#18582 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Jeste.Po meni najveći arhitektonski promašaj u gradu ikada.
Ajatolah_

#18583 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Moglo se stanje dosta popraviti kad se radila rekonstrukcija da ne usraše s onim zelenim panelima.
cvijet s reverom

#18584 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Ajatolah_ wrote:Moglo se stanje dosta popraviti kad se radila rekonstrukcija da ne usraše s onim zelenim panelima.
Onakva robusna i nezgrapna unakazila je staru jezgru grada.
A unakazivanje onoga što je ostalo rade ovakvi idioti:
https://www.zenicablog.com/sramota-vozi ... -u-rijeke/
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18585 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Stara Beogradjanka je zakon, sto bi bila promasaj :roll:
Zaitsev

#18586 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Inače, 12. April 1980. godine... :D
N.N.

#18587 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ovo je ljepota kakva nam je ova "nova" zatvorena limena kutija :D
Ova sada sva zatvorena, sfuserena, nezavrsena i td td. Ko je vlasnik iste ?
Da hoce propasti jbo mater svoju pa da je neko normalan kupi i sredi. Onakva lokacija a onakav izgled :-)
Ci-Nick

#18588 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

N.N. wrote:Ovo je ljepota kakva nam je ova "nova" zatvorena limena kutija :D
Ova sada sva zatvorena, sfuserena, nezavrsena i td td. Ko je vlasnik iste ?
Da hoce propasti jbo mater svoju pa da je neko normalan kupi i sredi. Onakva lokacija a onakav izgled :-)
Vlasnik je VF komerc Tešanj, Jasmin Selmanagić,.. Ta prvobitna verzija nije izgledala tako masivna zbog srebrene boje i zbog staklenih površina, dakle ne može se reći da je bila ružna a ovo sad je bunker,.. pravi pravcati buker sa katakombama.. bez mrvice dnevnog svjetla.
kamberovica polje

#18589 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

"Ono" je arhitektonski zločin protiv grada...Općenito ko narod nemamo osjećaj za lijepo, ali Beograđanka je vrhunac idiotizma.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18590 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamberovica polje wrote:"Ono" je arhitektonski zločin protiv grada...Općenito ko narod nemamo osjećaj za lijepo, ali Beograđanka je vrhunac idiotizma.
Sto to pajdara? :-?
kamberovica polje

#18591 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamberovica polje wrote:"Ono" je arhitektonski zločin protiv grada...Općenito ko narod nemamo osjećaj za lijepo, ali Beograđanka je vrhunac idiotizma.
Sto to pajdara? :-?
Ma nisam se dobro izrazio...Pod "ono" mislim an Beograđanku kako sad izgleda.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18592 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamberovica polje wrote: Ma nisam se dobro izrazio...Pod "ono" mislim an Beograđanku kako sad izgleda.
Aha, to da :D

Bilo bi zanimljivo cuti sta njen projektant misli o sadasnjem izgledu. Vjerujem da bi se odrekao projekta.

Mada pitaj boga sta je tu sve bilo i kako su privrednici iz "bh. Singapura :-) " uopste kupili objekat..
Ajatolah_

#18593 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Ko biva unakaziše onako lijep objekat. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18594 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Beogradjanka je izraz jednog arhitetkonskog stila koji je tad bio popularan.

Grad obiluje tim brutalisticko-modernistickim gradjevinama (Pozoriste, Internacional, Direkcija Zeljezare, Zgrada Gradske uprave, Prostor, RMK...)

Bolje receno skoro sav je u tom fazonu. Tako da ne kontam sta je mogao nagrditi? Da li je taj arhitektonski izraz nekom privlacan ili ne, to je druga stvar...
veliki_ah

#18595 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Ne kontam to snebivanje nad sadašnjom begom.. Boja jest kritična, ali realno objekat je zadržao isti oblik i istu namjenu kao što je i bilo. Meni je jedino žao to da kad su se već ulagale pare (a vjerovatno nisu male) što se nije napravio bolji i funkcionalniji objekat. Al realno, u zenici ni jedan objekat osim slastičarne nije funkcionalan.
Ponavljam želju za sky barom na krovu.. I na ovoj slici se vidi kako bi to moćno bilo..
kamberovica polje

#18596 Re: Zeničani

veliki_ah wrote:Ne kontam to snebivanje nad sadašnjom begom.. Boja jest kritična, ali realno objekat je zadržao isti oblik i istu namjenu kao što je i bilo. Meni je jedino žao to da kad su se već ulagale pare (a vjerovatno nisu male) što se nije napravio bolji i funkcionalniji objekat. Al realno, u zenici ni jedan objekat osim slastičarne nije funkcionalan.
Ponavljam želju za sky barom na krovu.. I na ovoj slici se vidi kako bi to moćno bilo..
Problem je u tome što uopće nije napravljena rekonstrukcija u pravom smislu...Nego je lik samo zabarkadirao jeftinim limenim pločama što je samo po sebi katastrofa, ali nije ništa oko Bege radio. I dalje je ostala javna hala kod konjske česme, ploče su ispucale a sama unutrašnjost je u potpunosti nefunkcionalna. Ona se ubila za staklene ploče i potpunu rekonstrukciju uz naravno neki jeben kafić ili restoran na krovu.
Ci-Nick

#18597 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Image
Image
Ne znam možda nekom i nije velika razlika ali meni je ogromna.
Taj prvobitni izgled se uklapao u okolinu ( zeničko sivilo ),..
a ova zelena na objektu bez prozora je upravo kao što sam već rekao,.. bunker.
N.N.

#18598 Re: Zeničani

Post by N.N. »

veliki_ah wrote:Ne kontam to snebivanje nad sadašnjom begom.. Boja jest kritična, ali realno objekat je zadržao isti oblik i istu namjenu kao što je i bilo. Meni je jedino žao to da kad su se već ulagale pare (a vjerovatno nisu male) što se nije napravio bolji i funkcionalniji objekat. Al realno, u zenici ni jedan objekat osim slastičarne nije funkcionalan.
Ova sadasnja Bega nije zavrsena.
Paneli na krovu, gdje ne nekada bio restoran, uopste nisu postavljeni.
Dio iza, do Konjske cesme, isto nije zavrsen. Sada sluzi za zapisavanje ;)
Ne mozes proci od smrada.

Unutra je ista sva zatvorena kao kakva kutija. Zar je moguce da su prozore zatvorili :-) Pa kafana da se napravila sa pogledom na grad, strasno bi radila.
Dalje, kako su fuserili da su samo jedne pokretne stepenice u funkciji. Ostale idu u ZID :D
I td td.

Ako si bio u dijelu iznad Konzuma, sve ce ti se samo kazati.

Ovo je ruglo i ja bih to sutra srusio. Amin da propadne gazda i da se to proda vec nekome :)
Ionako ga Jysk, Konzum i Azel izvlace. Unutra je 60% radnji zatvoreno sa tendencijom rasta.

Kada se radila, trebali su ispred i ploce sve da srede, a vidimo da nisu...

A render je nekada Dzonlic objavljivao i ona je na slikama strasno izgleda. :-D

Svwe u svemu, neki tal je u svemu tome bio i mi imamo bas reprezentativan objekat u centru grada. Ha ja :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18599 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Zapravo je tesko odluciti gdje je veci zlocin pocinjen. Vani ili unutra. Od robne kuce sa onolikim staklenim portalima i prirodnom svjetlosti, napravis mračnu halu :-) Ja razumijem da ti likovi koji su je kupili mozda i nemaju smisao za lijepo. Ali da nemaju pare da angazuju nekog sa smislom, to vala imaju.

Ideja o Skybaru je brutalna :shock: Ne znam koja me vise lozi, ta potencijalna na Begi ili da se reaktivira ona na vrhu Intera :thumbup:
kamberovica polje

#18600 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Zapravo je tesko odluciti gdje je veci zlocin pocinjen. Vani ili unutra. Od robne kuce sa onolikim staklenim portalima i prirodnom svjetlosti, napravis mračnu halu :-) Ja razumijem da ti likovi koji su je kupili mozda i nemaju smisao za lijepo. Ali da nemaju pare da angazuju nekog sa smislom, to vala imaju.

Ideja o Skybaru je brutalna :shock: Ne znam koja me vise lozi, ta potencijalna na Begi ili da se reaktivira ona na vrhu Intera :thumbup:
Inter ima strašan potencijal... i prekrasan je arhitektonski. :thumbup:
Post Reply