Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#18576 Re: Zeničani
U MIttal prima s biroa odredjen broj ljudi...
- Zaitsev
- jasko_ba
#18578 Re: Zeničani
Link ako ti nije problem= HvalaThrottle wrote:U MIttal prima s biroa odredjen broj ljudi...
-
Throttle
#18579 Re: Zeničani
Zvali me jucer ujutro telefonom, ne znam ima li igdje objavljeno, otidji ujutro u Direkciju i raspitaj se, ja nekad davno predao aplikaciju al obzirom da sam u radnom odnosu nisam im opcija jer imaju neki dogovor sa biroom, tako mi rece neki lik preko telefona
Ovaj put je baš ArcelorMittal, nije kao prošli put bomba kad su svi poletili da predaju pa na kraju ispalo da prima u Elektrovar gdje je plata 500, nisu svi prijavljeni itd...
Ovaj put je baš ArcelorMittal, nije kao prošli put bomba kad su svi poletili da predaju pa na kraju ispalo da prima u Elektrovar gdje je plata 500, nisu svi prijavljeni itd...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#18580 Re: Zeničani
I mene su neki dan zvali oni što su Mustanga zaposlili, oni sa kanala. Ne mogu se više imena sjetit 
-
kakavdanakneiskustvu
#18581 Re: Zeničani
Zaitsev wrote:
ovo sa otvaranja beogradjanke?
-
cvijet s reverom
#18582 Re: Zeničani
Jeste.Po meni najveći arhitektonski promašaj u gradu ikada.kakavdanakneiskustvu wrote:Zaitsev wrote:
- Ajatolah_
#18583 Re: Zeničani
Moglo se stanje dosta popraviti kad se radila rekonstrukcija da ne usraše s onim zelenim panelima.
-
cvijet s reverom
#18584 Re: Zeničani
Onakva robusna i nezgrapna unakazila je staru jezgru grada.Ajatolah_ wrote:Moglo se stanje dosta popraviti kad se radila rekonstrukcija da ne usraše s onim zelenim panelima.
A unakazivanje onoga što je ostalo rade ovakvi idioti:
https://www.zenicablog.com/sramota-vozi ... -u-rijeke/
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18585 Re: Zeničani
Stara Beogradjanka je zakon, sto bi bila promasaj 
- Zaitsev
#18586 Re: Zeničani
Inače, 12. April 1980. godine...kakavdanakneiskustvu wrote:Zaitsev wrote:
- N.N.
#18587 Re: Zeničani
Ovo je ljepota kakva nam je ova "nova" zatvorena limena kutija
Ova sada sva zatvorena, sfuserena, nezavrsena i td td. Ko je vlasnik iste ?
Da hoce propasti jbo mater svoju pa da je neko normalan kupi i sredi. Onakva lokacija a onakav izgled
Da hoce propasti jbo mater svoju pa da je neko normalan kupi i sredi. Onakva lokacija a onakav izgled
-
Ci-Nick
#18588 Re: Zeničani
Vlasnik je VF komerc Tešanj, Jasmin Selmanagić,.. Ta prvobitna verzija nije izgledala tako masivna zbog srebrene boje i zbog staklenih površina, dakle ne može se reći da je bila ružna a ovo sad je bunker,.. pravi pravcati buker sa katakombama.. bez mrvice dnevnog svjetla.N.N. wrote:Ovo je ljepota kakva nam je ova "nova" zatvorena limena kutija![]()
- kamberovica polje
#18589 Re: Zeničani
"Ono" je arhitektonski zločin protiv grada...Općenito ko narod nemamo osjećaj za lijepo, ali Beograđanka je vrhunac idiotizma.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#18590 Re: Zeničani
Sto to pajdara?kamberovica polje wrote:"Ono" je arhitektonski zločin protiv grada...Općenito ko narod nemamo osjećaj za lijepo, ali Beograđanka je vrhunac idiotizma.
- kamberovica polje
#18591 Re: Zeničani
Ma nisam se dobro izrazio...Pod "ono" mislim an Beograđanku kako sad izgleda._BataZiv_0809 wrote:Sto to pajdara?kamberovica polje wrote:"Ono" je arhitektonski zločin protiv grada...Općenito ko narod nemamo osjećaj za lijepo, ali Beograđanka je vrhunac idiotizma.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#18592 Re: Zeničani
Aha, to dakamberovica polje wrote: Ma nisam se dobro izrazio...Pod "ono" mislim an Beograđanku kako sad izgleda.
Bilo bi zanimljivo cuti sta njen projektant misli o sadasnjem izgledu. Vjerujem da bi se odrekao projekta.
Mada pitaj boga sta je tu sve bilo i kako su privrednici iz "bh. Singapura
- Ajatolah_
#18593 Re: Zeničani
Ko biva unakaziše onako lijep objekat. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#18594 Re: Zeničani
Beogradjanka je izraz jednog arhitetkonskog stila koji je tad bio popularan.
Grad obiluje tim brutalisticko-modernistickim gradjevinama (Pozoriste, Internacional, Direkcija Zeljezare, Zgrada Gradske uprave, Prostor, RMK...)
Bolje receno skoro sav je u tom fazonu. Tako da ne kontam sta je mogao nagrditi? Da li je taj arhitektonski izraz nekom privlacan ili ne, to je druga stvar...
Grad obiluje tim brutalisticko-modernistickim gradjevinama (Pozoriste, Internacional, Direkcija Zeljezare, Zgrada Gradske uprave, Prostor, RMK...)
Bolje receno skoro sav je u tom fazonu. Tako da ne kontam sta je mogao nagrditi? Da li je taj arhitektonski izraz nekom privlacan ili ne, to je druga stvar...
-
veliki_ah
#18595 Re: Zeničani
Ne kontam to snebivanje nad sadašnjom begom.. Boja jest kritična, ali realno objekat je zadržao isti oblik i istu namjenu kao što je i bilo. Meni je jedino žao to da kad su se već ulagale pare (a vjerovatno nisu male) što se nije napravio bolji i funkcionalniji objekat. Al realno, u zenici ni jedan objekat osim slastičarne nije funkcionalan.
Ponavljam želju za sky barom na krovu.. I na ovoj slici se vidi kako bi to moćno bilo..
Ponavljam želju za sky barom na krovu.. I na ovoj slici se vidi kako bi to moćno bilo..
- kamberovica polje
#18596 Re: Zeničani
Problem je u tome što uopće nije napravljena rekonstrukcija u pravom smislu...Nego je lik samo zabarkadirao jeftinim limenim pločama što je samo po sebi katastrofa, ali nije ništa oko Bege radio. I dalje je ostala javna hala kod konjske česme, ploče su ispucale a sama unutrašnjost je u potpunosti nefunkcionalna. Ona se ubila za staklene ploče i potpunu rekonstrukciju uz naravno neki jeben kafić ili restoran na krovu.veliki_ah wrote:Ne kontam to snebivanje nad sadašnjom begom.. Boja jest kritična, ali realno objekat je zadržao isti oblik i istu namjenu kao što je i bilo. Meni je jedino žao to da kad su se već ulagale pare (a vjerovatno nisu male) što se nije napravio bolji i funkcionalniji objekat. Al realno, u zenici ni jedan objekat osim slastičarne nije funkcionalan.
-
Ci-Nick
#18597 Re: Zeničani

Ne znam možda nekom i nije velika razlika ali meni je ogromna.
Taj prvobitni izgled se uklapao u okolinu ( zeničko sivilo ),..
a ova zelena na objektu bez prozora je upravo kao što sam već rekao,.. bunker.
- N.N.
#18598 Re: Zeničani
Ova sadasnja Bega nije zavrsena.veliki_ah wrote:Ne kontam to snebivanje nad sadašnjom begom.. Boja jest kritična, ali realno objekat je zadržao isti oblik i istu namjenu kao što je i bilo. Meni je jedino žao to da kad su se već ulagale pare (a vjerovatno nisu male) što se nije napravio bolji i funkcionalniji objekat. Al realno, u zenici ni jedan objekat osim slastičarne nije funkcionalan.
Paneli na krovu, gdje ne nekada bio restoran, uopste nisu postavljeni.
Dio iza, do Konjske cesme, isto nije zavrsen. Sada sluzi za zapisavanje
Ne mozes proci od smrada.
Unutra je ista sva zatvorena kao kakva kutija. Zar je moguce da su prozore zatvorili
Dalje, kako su fuserili da su samo jedne pokretne stepenice u funkciji. Ostale idu u ZID
I td td.
Ako si bio u dijelu iznad Konzuma, sve ce ti se samo kazati.
Ovo je ruglo i ja bih to sutra srusio. Amin da propadne gazda i da se to proda vec nekome
Ionako ga Jysk, Konzum i Azel izvlace. Unutra je 60% radnji zatvoreno sa tendencijom rasta.
Kada se radila, trebali su ispred i ploce sve da srede, a vidimo da nisu...
A render je nekada Dzonlic objavljivao i ona je na slikama strasno izgleda.
Svwe u svemu, neki tal je u svemu tome bio i mi imamo bas reprezentativan objekat u centru grada. Ha ja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#18599 Re: Zeničani
Zapravo je tesko odluciti gdje je veci zlocin pocinjen. Vani ili unutra. Od robne kuce sa onolikim staklenim portalima i prirodnom svjetlosti, napravis mračnu halu
Ja razumijem da ti likovi koji su je kupili mozda i nemaju smisao za lijepo. Ali da nemaju pare da angazuju nekog sa smislom, to vala imaju.
Ideja o Skybaru je brutalna
Ne znam koja me vise lozi, ta potencijalna na Begi ili da se reaktivira ona na vrhu Intera 
Ideja o Skybaru je brutalna
- kamberovica polje
#18600 Re: Zeničani
Inter ima strašan potencijal... i prekrasan je arhitektonski._BataZiv_0809 wrote:Zapravo je tesko odluciti gdje je veci zlocin pocinjen. Vani ili unutra. Od robne kuce sa onolikim staklenim portalima i prirodnom svjetlosti, napravis mračnu haluJa razumijem da ti likovi koji su je kupili mozda i nemaju smisao za lijepo. Ali da nemaju pare da angazuju nekog sa smislom, to vala imaju.
Ideja o Skybaru je brutalnaNe znam koja me vise lozi, ta potencijalna na Begi ili da se reaktivira ona na vrhu Intera