Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- vivaldi
#18576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
haj postavi konkretno pitanje
-
L u c i f e r
#18577 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste
To sto si ti ujeden ne znaci da imas empatije, vec samo da izuzetno slabo ucis iz iskustva.vivaldi wrote:L u c i f e r wrote:Nedostatak empatije je evidentan.uglavnomja wrote:ti uporedjujes skijanje sa napadnutom djecom, zenama, ujedima, ranama, slomljenim kostima, poderanom odjecom, traumama, tetanusima, posjetama hitnoj pomoci, nemogucnoscu izlaska iz kuce slabijim i starijim ...![]()
kenda sindrom
kakve bolan empatije? pa dva puta sam napisao da su i mene ujeli. samo sto za razliku od tebe mislim da postoje puno vece i odgovornije stetocine od pasa
Osim toga ti si mlad zdrav muskarac u najboljim godinama.
Mislis li da je to isto kao sto su bili napadi copora od prije par dana u kojima su zene izgrizene po cijelom tijeli, od kojih je jedna i gluhonijema, ili kad ugrizu dijete?
- Alfons Kauders
#18578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tako je. Slazem se u potpunosti. Problemi s kojim se suocavaju ti ljudi su neuporedivo veci. Stoga je pod hitno potrebno usaglasiti jeftiniji, sprovodiv zakon kojim bi se problem lutalica rijesio u sto kracem roku i uz sto manje izdataka. Dakle azili, sterilizacija i pustanje na ulicu - cao.vivaldi wrote:mislim da je problem ljudi koji su nedavno izgubili kuce u poplavama, a ni do danas nisu dobili krov nad glavom puno veci od pasa lutalica, ali posto je tema o psima trenutno aktuelnija onda to po tvomim kriterijima valjda znaci, da ti ljudi jos malo mogu sacekati dok ne budu opet ektuelni na forumuL u c i f e r wrote:Pogledas li temu o tom pitanju vidices da je za samo koji dan skupila ogroman broj postova, od kojih su ogromna vecina za eutanaziju.
Umjesto toga, novac usmjeriti u poplavljena podrucja i posrnulu komunalnu privredu.
Drago mi je da se slazemo oko necega.
- vivaldi
#18579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa eto i ja se s tim slazem, doduse nije bas u kratkom roku, ali njih zima ako bude jaka masu ubije.Alfons Kauders wrote:Tako je. Slazem se u potpunosti. Problemi s kojim se suocavaju ti ljudi su neuporedivo veci. Stoga je pod hitno potrebno usaglasiti jeftiniji, sprovodiv zakon kojim bi se problem lutalica rijesio u sto kracem roku i uz sto manje izdataka. Dakle azili, sterilizacija i pustanje na ulicu - cao. Umjesto toga, novac usmjeriti u poplavljena podrucja i posrnulu komunalnu privredu. Drago mi je da se slazemo oko necega.
ali je tu opet problem sistema koji poslije toliko godina napravi azil, a onda u njemu vrlo brzo psi pocnu masovno umirat od gladi.
konstatsno se lijece posljedice, a uzrok ostaje. A da se drzalo sterilizacije u kontinuitetu par godina problem bi danas bio neuporedivo manji
- vivaldi
#18580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
to je naravno uzasno, ali mislim da se trebaju spomenuti i ludaci kojih nije mali broj koji sipaju boga pitaj kakve otrove po parkovima, ispred ulaza itd sa zeljom da pobiju pse ne razmislajuci upravo o necijoj djeci koja se tuda igraju ili kucnim ljubmicima koje ljudi drze postujuci sve propise.L u c i f e r wrote:To sto si ti ujeden ne znaci da imas empatije, vec samo da izuzetno slabo ucis iz iskustva.Osim toga ti si mlad zdrav muskarac u najboljim godinama.Mislis li da je to isto kao sto su bili napadi copora od prije par dana u kojima su zene izgrizene po cijelom tijeli, od kojih je jedna i gluhonijema, ili kad ugrizu dijete?
osim toga broj agresivnih je vrlo mali i svaka mahala manje-visa zna koji su. oni se mogu eutanazirati
- Alfons Kauders
#18581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa drzalo se sterilizacije. Na tu ublehu je potroseno pet godina.vivaldi wrote:pa eto i ja se s tim slazem, doduse nije bas u kratkom roku, ali njih zima ako bude jaka masu ubije.Alfons Kauders wrote:Tako je. Slazem se u potpunosti. Problemi s kojim se suocavaju ti ljudi su neuporedivo veci. Stoga je pod hitno potrebno usaglasiti jeftiniji, sprovodiv zakon kojim bi se problem lutalica rijesio u sto kracem roku i uz sto manje izdataka. Dakle azili, sterilizacija i pustanje na ulicu - cao. Umjesto toga, novac usmjeriti u poplavljena podrucja i posrnulu komunalnu privredu. Drago mi je da se slazemo oko necega.
ali je tu opet problem sistema koji poslije toliko godina napravi azil, a onda u njemu vrlo brzo psi pocnu masovno umirat od gladi.
konstatsno se lijece posljedice, a uzrok ostaje. A da se drzalo sterilizacije u kontinuitetu par godina problem bi danas bio neuporedivo manji
Samo sto je fizicki nemoguce odjednom sterilizirati cijelu populaciju i sto se radilo o bacanju ili pranju para. Dok bi sterilizirali 500, preostali bi to zacas nadoknadili. To se nece promijeniti osim ako ne nadjemo magicni stapic kojim cemo sterilizirati sve lutalice u isto vrijeme. To je nemoguce i to je bacanje para. Tacka.
2009 je bilo neuporedivo manje pasa na ulicama, ali su se u nedostatku kontrole razmnozili. Isti rast bi imali da sad fulamo 10% lutalica - opet bi se nakotili. Nevjerovatno je da je odraslim ljudima potrebno objasnjavati kako se zivotinje razmnozavaju i kako trebaju koristiti matematiku iz osnovne skole, i to iz petog ili sestog razreda.
Pet godina je vec potroseno na tu kriminalnu glupost radi koje se u gradu nakotilo preko deset hiljada pasa koji zive i umiru u najgorim mukama, a jos pride sve cesce napadaju ljude. Pet godina su pokusavali, rezultati su svima vidljivi - pasa vise no ikad, kao i napada.
Ponovo pitam, koliko jos godina treba proci da se prizna ono sto je i djetetu od 12 godina s digitronom jasno? To je matematicki nemoguce, nema tog novca preko PayPala i tog lobiranja ambasada koje moze promijeniti jebenu algebru. Pitanje je samo sta ce biti potrebno da se to konacno prizna. Smrtni slucaj, jos desetak hiljada pasa, bjesnilo ili nesto deseto. Kako bilo, to je neminovno. Zahvaljujuci dusebriznicima, tada cemo morati eutanizirati 10-15 puta vise pasa no sto smo trebali prije pet godina.
To je brutalna istina s kojom nikako da se pomire. Zbog njihovog kurcenja mi cemo na kraju balade morati uspavati 10,000 neduznih zivotinja no prije pet godina. Cudna neka ljubav, zar ne?
-
L u c i f e r
#18582 Re: Odg: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste
Zato ih i treba eutanizirati drzava, kako gradjani ne bi bili prinudjeni pribjegavati samopomoci kao da zivimo u anarhiji (sto i nije daleko od istine).vivaldi wrote:to je naravno uzasno, ali mislim da se trebaju spomenuti i ludaci kojih nije mali broj koji sipaju boga pitaj kakve otrove po parkovima, ispred ulaza itd sa zeljom da pobiju pse ne razmislajuci upravo o necijoj djeci koja se tuda igraju ili kucnim ljubmicima koje ljudi drze postujuci sve propise.L u c i f e r wrote:To sto si ti ujeden ne znaci da imas empatije, vec samo da izuzetno slabo ucis iz iskustva.Osim toga ti si mlad zdrav muskarac u najboljim godinama.Mislis li da je to isto kao sto su bili napadi copora od prije par dana u kojima su zene izgrizene po cijelom tijeli, od kojih je jedna i gluhonijema, ili kad ugrizu dijete?
osim toga broj agresivnih je vrlo mali i svaka mahala manje-visa zna koji su. oni se mogu eutanazirati
Copori radjaju agresivnost.
Copori prave buku nocu.
Copori utjeruju strah.
Copore moramo ukloniti.
Te price o zlocestim pojedincima su samo klasicna taktika dogtrust fanatika zvana relativizacija.
Isto vazi i za pricu o precim problemima.
- Zavatoni
#18583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ogroman broj pasa lutalica na ulicama Sarajeva (10.000+)...agresivnih, gladnih, bolesnih...problem je ugrožavanja osnovnih ljudskih prava (kretanje i sigurnost)...
Percepcija ljudi koji nemaju djece...naročito školske djece...je da je ovo marginalan problem...a nije.
Roditeljima je ovo ogroman i egzistencijalan problem koji se mora hitno rješavati.
Djeca Sarajeva su ugrožena od strane agresivnih pasa, tako da će se roditelji prilikom glasanja na izborima sigurno voditi stavovima (i postupcima) stranaka po ovoj problematici.
Percepcija ljudi koji nemaju djece...naročito školske djece...je da je ovo marginalan problem...a nije.
Roditeljima je ovo ogroman i egzistencijalan problem koji se mora hitno rješavati.
Djeca Sarajeva su ugrožena od strane agresivnih pasa, tako da će se roditelji prilikom glasanja na izborima sigurno voditi stavovima (i postupcima) stranaka po ovoj problematici.
-
Hafis
#18584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Potpuno pogrešan pristup.
Nisu životinje krive već upravo ljudi.
Svaka fukara umislila da je dovoljno izgrađena ličnost i dovoljno potentna da može imati psa....normalno na mjesec-dva dana.
Dobro bi u Njemačkoj mogao nabaviti psa, pa kada ti dojadi (tebi, djeci, ukućanima) noga u guzicu i na ulicu.
Više imaš papirologije kod registracije psa nego automobila. Doduše, porez je nešto manji.
i sada bi pametnjakovići ubijali te životinje? Banirat će me, ali znam što bi im poručio u vezi tih ideja.
Mijenjati zakon u tom smjeru sa svim pratećim konzekvencama, kada već u ovakvom društvu nema prođu preventivni i edukacijski rad s ljudima....ali ne ubijati životinje. Nipošto.
Svaka fukara umislila da je dovoljno izgrađena ličnost i dovoljno potentna da može imati psa....normalno na mjesec-dva dana.
Dobro bi u Njemačkoj mogao nabaviti psa, pa kada ti dojadi (tebi, djeci, ukućanima) noga u guzicu i na ulicu.
Više imaš papirologije kod registracije psa nego automobila. Doduše, porez je nešto manji.
i sada bi pametnjakovići ubijali te životinje? Banirat će me, ali znam što bi im poručio u vezi tih ideja.
Mijenjati zakon u tom smjeru sa svim pratećim konzekvencama, kada već u ovakvom društvu nema prođu preventivni i edukacijski rad s ljudima....ali ne ubijati životinje. Nipošto.
- drug_profi
#18585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Povedi ih sebi u kamenjar i sve ok.
----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
- Alfons Kauders
#18586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa zasto ih onda u ercegsrbskoj tamanite, a u Sarajevu se to kao ne smije?Hafis wrote:Potpuno pogrešan pristup.
-
Hafis
#18587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidiš, ja sam i dan danas već 4 i pol godine vlasnik jednog psa kojeg je netko bio napustio i ja sam ga udomio.drugi profil wrote:Povedi ih sebi u kamenjar i sve ok.
A dao sam više materijalnih sredstava u različite azile koji se brinu o psima lutalicama, nego što bi ti ikada i pomislio dati za ljude.
U nas u ''kamenjaru' gotovo da nema pasa utalica, pogotovo kada pogledam kako to izgleda gore.
jednom riječju, jest da smo kamenjar ali smo bolji i humaniji ljudi od onih iz vlage....barem po tom pitanju.
-
Hafis
#18588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gdje i koliko? I kada?Alfons Kauders wrote:Pa zasto ih onda u ercegsrbskoj tamanite, a u Sarajevu se to kao ne smije?Hafis wrote:Potpuno pogrešan pristup.
- uglavnomja
#18589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hafis je ocito jedan od onih koji nikada nisu vidjeli copor sarajevskih napustenih vlasnickih ljubimaca
Bolan, sve go istovjetan avlijaner, cistokrvan.
I krivi su ljudi, oni koji su izlobirali nerealan zakon u kojem pascad imaju vise prava od ljudi. I oni koji su glasali za njega. A sve uz pomoc miliona eura dog trusta i pripadajuceg ambasadora.
Bolan, sve go istovjetan avlijaner, cistokrvan.
I krivi su ljudi, oni koji su izlobirali nerealan zakon u kojem pascad imaju vise prava od ljudi. I oni koji su glasali za njega. A sve uz pomoc miliona eura dog trusta i pripadajuceg ambasadora.
- drug_profi
#18590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A sta radite sa lutalicama? Pobijete ili deportujete ovamo u vlagu?Hafis wrote:Vidiš, ja sam i dan danas već 4 i pol godine vlasnik jednog psa kojeg je netko bio napustio i ja sam ga udomio.drugi profil wrote:Povedi ih sebi u kamenjar i sve ok.
A dao sam više materijalnih sredstava u različite azile koji se brinu o psima lutalicama, nego što bi ti ikada i pomislio dati za ljude.
U nas u ''kamenjaru' gotovo da nema pasa utalica, pogotovo kada pogledam kako to izgleda gore.
jednom riječju, jest da smo kamenjar ali smo bolji i humaniji ljudi od onih iz vlage....barem po tom pitanju.
I mojne mi suplje ja sam ovo ili ono. Ti ne znas sta sam i koliko ja ucinio za druge kao sto ni ja ne moram vjerovati da si ti ikad marku dao siromahu.
Drzi se cinjenica. Sarajevo ima problem Siroki ga nema. Kako je to moguce?
-
Hafis
#18591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
U pravu si. Vidio sam neke fotografije i to je to.uglavnomja
Hafis je ocito jedan od onih koji nikada nisu vidjeli copor sarajevskih napustenih vlasnickih ljubimaca![]()
U Mostaru fakat ima trenutno ne više od desetak pasa lutalica (u zadnje vrijeme ih stvarno nema ni toliko..barem na ulici) i radi se o dosta ''šarenoj'' ekipi...manje više rasnim psima (od pudlice do haskija) koje je netko izbacio.
Nije moje da ja sad dijelim savjete kako riješiti slučaj u Sarajevu (pravljenja azila, promocije akcija posvajanja..i sl.), ali se stvarno grozim od pomisli da bi te životinje trebalo ubiti (eutanazija je neprimjeran izraz).
Možda nisam u pravu...ali eto ja imam takav stav. Sve pokušati samo ne ubijati.
-
Hafis
#18592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znam da grad nema nikakvu organiziranu službu koja bi se bavila tim problemom.drugi profil wrote: A sta radite sa lutalicama? Pobijete ili deportujete ovamo u vlagu?
A znao bih da ih negdje sustavno ubijaju ili ih negdje odvode.
mislim da je mentalitet u ljudi drugačiji i da se mnogo manje odlučuju na napuštanje pasa.
Imam veterinara prijatelja koji mi kaže da 90% intervencija u svom radnom danu posveti liječenju pasa koje dovode vlasnici, a dok je prije rata taj postotak bio svega 20-30%.
Hoću reći, procentualno je mnogo je veći broj pasa nego ranije.
Razlog: otuđenje među ljudima i posljedično kompenziranje ''kućnim ljubimcima''.
- Hemera
#18593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zašto je neprimjeren izraz koji se koristi čak i u zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja?Hafis wrote:U pravu si. Vidio sam neke fotografije i to je to.uglavnomja
Hafis je ocito jedan od onih koji nikada nisu vidjeli copor sarajevskih napustenih vlasnickih ljubimaca![]()
U Mostaru fakat ima trenutno ne više od desetak pasa lutalica (u zadnje vrijeme ih stvarno nema ni toliko..barem na ulici) i radi se o dosta ''šarenoj'' ekipi...manje više rasnim psima (od pudlice do haskija) koje je netko izbacio.
Nije moje da ja sad dijelim savjete kako riješiti slučaj u Sarajevu (pravljenja azila, promocije akcija posvajanja..i sl.), ali se stvarno grozim od pomisli da bi te životinje trebalo ubiti (eutanazija je neprimjeran izraz).
-
The BEN10
#18594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Alfons Kauders wrote:Ne, nisi bio jasniji. Naprotiv.vivaldi wrote:veci mi je problem sto nema trebevicke zicare.Alfons Kauders wrote:Vidim rijeci, vidim recenice, ali ne vidim nijednu koherentnu misao i ideju, tj. zaista ne vidim sta pokusavas dokazati. Kao sto rekoh, vjerovatno ni tebi nije jasno.
sad je novi problem sto ne znam da li ce uopste biti skijanja ove godine jer smo u medjuvremenu dobili nove strajkace.
Tek sad mi nista nije jasno. Tebi je prioritet zicara i skijanje. I voda. I zato treba uraditi sta? Potrositi milione ne pse.
Logicno.
Ma pusti ublehaše. Naravno da je novce (i to malo sirotinje što imamo) logičnije drugdje usmjerit, već sam na to Predragu ukazivao par puta, nekoliko stranica ranije.
-
The BEN10
#18595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa eno, DogsTrust udruženje je jučer u rano nedjeljno jutro metalo po poštaniskim sandučadima promotivni materijal o sterilizaciji. I tamo piše podatak - kuja može za 4-5 godina namnožiti se do 20 000. Hej ba, 20 milja!!!Alfons Kauders wrote:Samo sto je fizicki nemoguce odjednom sterilizirati cijelu populaciju i sto se radilo o bacanju ili pranju para. Dok bi sterilizirali 500, preostali bi to zacas nadoknadili. To se nece promijeniti osim ako ne nadjemo magicni stapic kojim cemo sterilizirati sve lutalice u isto vrijeme. To je nemoguce i to je bacanje para. Tacka.
2009 je bilo neuporedivo manje pasa na ulicama, ali su se u nedostatku kontrole razmnozili. Isti rast bi imali da sad fulamo 10% lutalica - opet bi se nakotili. Nevjerovatno je da je odraslim ljudima potrebno objasnjavati kako se zivotinje razmnozavaju i kako trebaju koristiti matematiku iz osnovne skole, i to iz petog ili sestog razreda.
Pet godina je vec potroseno na tu kriminalnu glupost radi koje se u gradu nakotilo preko deset hiljada pasa koji zive i umiru u najgorim mukama, a jos pride sve cesce napadaju ljude. Pet godina su pokusavali, rezultati su svima vidljivi - pasa vise no ikad, kao i napada.
Ponovo pitam, koliko jos godina treba proci da se prizna ono sto je i djetetu od 12 godina s digitronom jasno? To je matematicki nemoguce, nema tog novca preko PayPala i tog lobiranja ambasada koje moze promijeniti jebenu algebru. Pitanje je samo sta ce biti potrebno da se to konacno prizna. Smrtni slucaj, jos desetak hiljada pasa, bjesnilo ili nesto deseto. Kako bilo, to je neminovno. Zahvaljujuci dusebriznicima, tada cemo morati eutanizirati 10-15 puta vise pasa no sto smo trebali prije pet godina.
Znači, ne da se napravi propust u sterilizaciji od par procenata, već od PAR PROMILA, donji smo za par godina!
- Corto Maltese
#18596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zbog toga jer se taj izraz odnosi na praksu prekidanja života da bi se zaustavio bol i patnja.Hemera wrote:zašto je neprimjeren izraz koji se koristi čak i u zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja?Hafis wrote:U pravu si. Vidio sam neke fotografije i to je to.uglavnomja
Dakle, čin milosti.
Ovdje se ne govori o pomoći oboljelim psima, nego smanjenju populacije, stoga je riječ "Eutanazija" neprimjerena.
Osim toga, to je strana riječ.
Stvari izgledaju mnogo jasnije kada se opisuju našim jezikom.
Vjerujem da je i zakonodavac bio toga svjestan, i da je namjerno tu neugodnu i jasnu domaću riječ, "Ubijanje", zamijenio maglovitim inostranim eufemizmom*.
* još jedna strana riječ, tek da podcrta značenje gore napisanog
-
privremeni
#18597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Corto Maltese wrote:
Zbog toga jer se taj izraz odnosi na praksu prekidanja života da bi se zaustavio bol i patnja.
Dakle, čin milosti.
Ovdje se ne govori o pomoći oboljelim psima, nego smanjenju populacije, stoga je riječ "Eutanazija" neprimjerena.
Vjerujem da je i zakonodavac bio toga svjestan, i da je namjerno tu neugodnu i jasnu domaću riječ, "Ubijanje", zamijenio maglovitim inostranim eufemizmom*.
Cijela prica smjestena u vrijeme izborne kampanje i sa njom ce zavrsiti. Ko popusi popusi...
-
Drinski
#18598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma meni je NS omrzla onog trenutka kada je ona Kusturica, kako bi pogurala muza, izvela u februaru svoj performans, pod naslovom: "Pridruzete nam se".
- Alfons Kauders
#18599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A sta je druze zivot psa na ulici ako ne bol i patnja? Dakle rodi se u smecu, odraste na ulici, bez ikakve medicinske skrbi, bez ljubavi, bez kvalitetne hrane, sa parazitima, drugim agresivnim psima i ljudima koji ga gledaju kao prijetnju?Corto Maltese wrote:Zbog toga jer se taj izraz odnosi na praksu prekidanja života da bi se zaustavio bol i patnja.Hemera wrote:zašto je neprimjeren izraz koji se koristi čak i u zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja?Hafis wrote: U pravu si. Vidio sam neke fotografije i to je to.
Dakle, čin milosti.
Pa sam Dogs Trust kaze da je 70-80% pasa na ulici vec zrelo za eutanaziju. Eto neka odrade njih, onda ostaje 2,000 onih koji nisu, za cetvrtinu ima mjesta u azilu, neka se udomi jos cetvrtina, a ostale neka steriliziraju i puste sto se mene tice, nikakav problem. Onda bi na ulici imali deset puta manje pasa (i to steriliziranih) a ne bi eutanizirali NIJEDNOG koji ne ispunjava uslove.
Sta je to vise neprihvatljivo? Zasto se ne kaze istina i zasto se ne prizna da se zapravo grcevito brane upravo ti psi koji su zreli za eutanaziju i koji boluju i pate?!
Zato jer je tim aktivistima stalo do pasa koliko i meni do folklora Trinidada i Tobaga. Da se uradi ovo o cemo svi govorimo, nijedan pas koji ne ispunjava uslove za eutanaziju ne bi bio "ubijen" kako se neopravdano tvrdi. To nije spin vec jeftina lazljudi kojima je u interesu da hiljade bolesnih pasa skapavaju i crkavaju na nasim ulicama, samo da bi oni imali neki smisao u zivotu. I PayPal donacije.
Jebem ja to.
-
leo karan
#18600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ko joj je muz? Ne kontam sta se desilo?Drinski wrote:Ma meni je NS omrzla onog trenutka kada je ona Kusturica, kako bi pogurala muza, izvela u februaru svoj performans, pod naslovom: "Pridruzete nam se".