Isti nam je raspored kanala , kod mene je modul.crnivrag wrote:![]()
HS kablovska
Moderator: anex
- Benq
#18576 Re: HS kablovska
- supercali
#18577 Re: HS kablovska
Zar ne mozes na tv-u namjestiti hbo na keca hrt na dvici i kako zelis do zadnjeg recimo hustler na 260
I kad dodje novi kanal smjesti ga sam na 261
Ovo kod sony tv-a sigurno moze i ne moras nista skenirati
I nije nam isti raspored kanala
Meni je ovaj ostao na broju 8 kao i juce
Dtx sam otkrio kad sam sa keca pritisnuo kanal nize
Trebalo na 259 biti hbo3 i samo pokazalo 260 dtx u lijevom cosku
- Benq
#18578 Re: HS kablovska
Evo kod mene se upravo na kanalu 433 pojavio Grand 2 (bez imena)
- crnivrag
#18579 Re: HS kablovska
Da, svaki TV podržava ručno redanje kanala po želji, međutim ja samo nekoliko puta dnevno skeniram DVB-C mrežu, jer inače koristim resiver 4682DVB, pa sam u njegov antenski izlaz spojio još jedan koaksijalni kabal, da mogu redovno pratiti stanje i dešavanja sa DVB-C mrežom, te da mogu i na taj način pomoći ostalim korisnicima oko nekih pitanja i nedoumica oko kanala koje primaju putem DVB-C mreže, odnosno modula.supercali wrote:Zar ne mozes na tv-u namjestiti hbo na keca hrt na dvici i kako zelis do zadnjeg recimo hustler na 260
- crnivrag
#18580 Re: HS kablovska
I ja od danas imam Grand 2 na 603, sad mi je poredak sljedeći:Benq wrote:Evo kod mene se upravo na kanalu 433 pojavio Grand 2 (bez imena)
Kino TV - 600 (kodiran)
BBC World News - 601 (kodiran)
Discovery Turbo Xtra HD - 602
Grand 2 - 603
TV Lukavac - 604
- supercali
#18581 Re: HS kablovska
Pa nema potrebe skenirati ako ti tv automatski dodaje kanale na krajucrnivrag wrote:Da, svaki TV podržava ručno redanje kanala po želji, međutim ja samo nekoliko puta dnevno skeniram DVB-C mrežu, jer inače koristim resiver 4682DVB, pa sam u njegov antenski izlaz spojio još jedan koaksijalni kabal, da mogu redovno pratiti stanje i dešavanja sa DVB-C mrežom, te da mogu i na taj način pomoći ostalim korisnicima oko nekih pitanja i nedoumica oko kanala koje primaju putem DVB-C mreže, odnosno modula.supercali wrote:Zar ne mozes na tv-u namjestiti hbo na keca hrt na dvici i kako zelis do zadnjeg recimo hustler na 260
Samo sebi stvaras posao bez ikakvog razloga
Dovoljno je samo prebaciti na zadnji kanal i ici gore
- crnivrag
#18582 Re: HS kablovska
hehe znam da nema potrebe, ali mi je to neki vid uživancijesupercali wrote: Pa nema potrebe skenirati ako ti tv automatski dodaje kanale na kraju
Samo sebi stvaras posao bez ikakvog razloga
Dovoljno je samo prebaciti na zadnji kanal i ici gore
- supercali
#18583 Re: HS kablovska
Samo ti onda
Pokusaj skenirati i dvb-t i dvb-s
Naci ces nekad i tu kanal
Pokusaj skenirati i dvb-t i dvb-s
Naci ces nekad i tu kanal
-
nedims
#18584 Re: HS kablovska
Jedno pitanje...
Kanal CineStar Action ima los titl, ustvari, ima ga 20% otprilike...ostalo, dialozi idu a nema titla, pa se pojavi titl od par recenica pa opet nema titla itd. Da li je to i kod ostalih ili ja treba nesto da uradim...
Kanal CineStar Action ima los titl, ustvari, ima ga 20% otprilike...ostalo, dialozi idu a nema titla, pa se pojavi titl od par recenica pa opet nema titla itd. Da li je to i kod ostalih ili ja treba nesto da uradim...
- crnivrag
#18585 Re: HS kablovska
Nisam duže vrijeme gledao taj kanal, pa ne znam da li gubi titl.nedims wrote:Jedno pitanje...
Međutim ako ti je sve vrijeme uključen titl u postavkama kanala, onda ne može biti do tebe.
- saravara
#18586 Re: HS kablovska
Drskost i ne ljubaznost na salterima je posebna prica. Pogotovo na Stupu.sa takvim merakom cu da im dam nogu samo da mi donesu opremu za ovo novo...azizmpj wrote:Benq wrote:Potrebno je da odes u najblizu poslovnicu (BBI , Stup, Radnicka) ako si ti nosilac ugovora , da platis zadnji racun ako je ostao neplacen i da vratis opremu koju si dobio na koristenje , dakle taj jedan STB i modem ako nije tvoj. Tamo ces potpisati raskid ugovora i dobiti potvrdu.azizmpj wrote:Ok! Sada mi stvarno treba pomoc!
Sta mi je sve potrebno za normalan raskid ugovora?
kid8 ja mislim da je paket, jedan stb je na koristenje dat, drugi je kupljen! Nema nikakvih repova, racuna, sve cisto! Ne zalim izgubiti puno vremena!
Zahvalan!
Moze li se znati razlog zasto raskidas ?
EDIT: Ovo sve gore navedeno vazi ukoliko nisi pod ugovornom obavezom.
Hvala puno! Vrlo ste ljubazni!
razloge sam pisao na petnestak posljednjih stranica ovog foruma, al ukratko ...
1. petljanje sa telemahom razlog broj jedan
2. katastrofalna programska sema
3. ode novac u kriminalne dzepove iz nase drzave
4. NEMAM DIGITALNE vrlo cesto, tri dana nema, jedan ima, dva nema, dva ima! Od ''navodnih'' 180 kanala ne mogu ni 60 gledati kako terba
5. zovem, trazim pomoc, ali niko da se odazove
6. skresali konekciju za 5Mbps od prvog januara
7. povecali cijenu takozvanog odrzavanja infrastrukture sa 13,90 na 15KM a bilo obecano da ce ostati ista!
8. ima jos po neki al to je to ...u glavnom ...
ako Vas neka posebno stavka zanima, mogu dodatno objasniti! MORAM NAPOMENUTI, 10 GODINA PRELIJEPOG ISKUSTVA SA HS-om, NA KOJIMA SAM ZAHVALAN I KOJIH SE RADO SJECAM. ALI OVO SA TELADMAHOM JE KATASTROFA!
jos jedno pitanje, sta cu sa modemom i drugim STB koje sam kupio? osim da stavim na pik
-
AdrianMole
#18587 Re: HS kablovska
Može li netko od bivših korisnika HS potvrditi na kojoj je frekvenciji uhvatio kanala DTX,pošto mi ne hvatamo frekvenciju 570 MhZ?
- crnivrag
#18588 Re: HS kablovska
Kako si znao da je kod nas na 570 Mhz, lucky guess?AdrianMole wrote:Može li netko od bivših korisnika HS potvrditi na kojoj je frekvenciji uhvatio kanala DTX,pošto mi ne hvatamo frekvenciju 570 MhZ?
- Benq
#18589 Re: HS kablovska
saravara wrote: Drskost i ne ljubaznost na salterima je posebna prica. Pogotovo na Stupu.sa takvim merakom cu da im dam nogu samo da mi donesu opremu za ovo novo...
Sta je pisac htio da kaze ? Cekas da ti donesu novu opremu pa da onda odjavis usluge ? Ja sam nebrojeno puta bio na salterima i na stupu i u bbi i uvijek su bili maksimalno ljubazni , medjutim bilo je i sabana koji radniku umjesto dobar dan odma spomenu familiju.
Sve se moze na fin nacin zavrsit kakav god problem bio.
-
azizmpj
#18590 Re: HS kablovska
Eh taman tako mene upravo sada dijele te dvije mahale da imam uslugu koju sam trazio od bhtelecoma 100/4 ...al eto ovako se moram zadovoljiti ekvivaletnom uslugom kao sto sam imao u hs!Benq wrote:Vidim , ne pratis njihovu temu pa mislis da nema ni kod njih nikakvih problema , a vjeruj mi , ima. Nema tog provajdera kod kojeg je sve med i mlijeko. Naravno , "nasi" nas jos uvijek gule posteno , ali valjda je to takav mentalni sklop ljudi i zaostalost od rata pa jos uvijek dijele ljude na "nase" i "njihove" , mada kad vidim kako se Kavazovic ponasa i kakve izjave daje , sta onda ocekivati od obicnih smrtnika. Nemoj da shvatis bilo sta od ovoga licno , nego cisto reakcija na dosta ljudi koji jos uvijek pisu "nasi i njihovi".azizmpj wrote: trazio pomoc, zvao ...obraco se ali nista! Samo jedan izlazak i to kod moje gazdarice bili, ali nista nisu zavrsili!
Jako mi je zao zbog svega, ali zato ima mojatv, potpuno digitalna, bez konverzija, 'bavanja signala i svega ostalog, plus nasa je, jos uvijek ...doprinosi BiH drustvu, drustveno odgovorna podrzava nas fudbal, reprezentaciju, Dzumija, zmajice kosarkaske, Amela ...
jer, nekako sam se pravo osjecao GLUP kao korisnik hs telemah a navijat za Damira na turnirima ...nekako licemjerno! Al eto ....
Ja nisam zivotinja, bitno je da je sita, da sve fercera i boli me ....uvijek imam neki ''visi cilj''
Hvala puno na pomoci u svakom slucaju, kazem lijepo mi je bilo ...prije nego nam je teladmah svima zagorcao zivote. Da Bog Da Propali ko talijanska mafija ....
I molim te druze , sve sto pises , pisi u svoje ime jer ti imas problema sa uslugama i to ne osporava niko ovdje , ali ne mozes pisati u ime Bistrika , Skenderije, Dobrinje.. Sarajeva i td.. jer ja sam udaljen od tebe bukvalno dvije mahale i radi mi sve odlicno , cak sam i novi paket uzeo i nemam problema. Tako da nam nije telemach zagorcao nista , nego jednostavno kod tebe postoji neki problem , da li u dolaznom kablu ili instalaciji u kuci , to ne znam.
Ziv i zdrav bio cije god usluge koristio , bitno je da budes zadovoljan a ostalo manje-vise..
nemam vremena baviti se Kavazovicem ...ne znam kakve veze on ima sa provajderima!
znam da svi provajderi imaju problema ...
NIJE MOGUCE DA PREKO NOCI KABLOVI INSTALACIJE UREDJAJI POSTANU PROBLEM! DO 31.12.2015 JE SVE BILO KO MED!!! A ONDA SU POCELI PROBLEMI!!!!
Evo ti brate problem! POTREBNO JE SROZATI VRIJEDNOST OSTATKA DIONICA HS-a i dokapitalizirati ih po bagatelnoj vrijednosti! to je KLJUCNA STVAR!
A brate, ako me deru, nek deru, znam da dio te love ide u dobre stvari! Nema dogadjaja i manifestacije koju bhtelecom ne finansira sa dominantnim ucescem! Zbog bhtelecoma Damir ne nosi kockastu majicu i igra za komse, zbog bhtelecoma nas fudbal pocinje liciti na nesto ...a kultura, umjetnost, javni servis ....kompletno drustvo u BiH bhtelecom gura naprijed ...
i zapamti jednu! UVIJEK JE ONO ISPOD RUKE, BILO JEFTINIJE ....
Srdacan pozdrav!
-
azizmpj
#18591 Re: HS kablovska
MH i HS kablovska wrote:Poštovani azizmpj,azizmpj wrote: trazio pomoc, zvao ...obraco se ali nista! Samo jedan izlazak i to kod moje gazdarice bili, ali nista nisu zavrsili!
Jako mi je zao zbog svega, ali zato ima mojatv, potpuno digitalna, bez konverzija, 'bavanja signala i svega ostalog, plus nasa je, jos uvijek ...doprinosi BiH drustvu, drustveno odgovorna podrzava nas fudbal, reprezentaciju, Dzumija, zmajice kosarkaske, Amela ...
jer, nekako sam se pravo osjecao GLUP kao korisnik hs telemah a navijat za Damira na turnirima ...nekako licemjerno! Al eto ....
Ja nisam zivotinja, bitno je da je sita, da sve fercera i boli me ....uvijek imam neki ''visi cilj''
Hvala puno na pomoci u svakom slucaju, kazem lijepo mi je bilo ...prije nego nam je teladmah svima zagorcao zivote. Da Bog Da Propali ko talijanska mafija ....
žao nam je zbog Vašeg utiska i nezadovoljstva. Činjenica da ste nam se na ovaj način obratili porukom, koja je proslijeđena kolegama.
No isto tako da bismo provjerili Vaše navode i korigovali sve što je potrebno, neophodno je da nam date korisničke podatke i prihvatite poziv za saradnju, ako ste se već odlučili na ovu vrstu komunikacije s predstavnicima kompanije Telemach.
Postovani,
moje odluke za ovakvom komunikacijom iznudjene su neodazivanje na e-mail-ove, pozive, poruke jos od januara! I Vama sam ih prosljedjivao? Zamislite da sam vec 6 mjeseci nezadovoljan, a i dalje izmirujemo obaveze prema Vama bez problema. Zaista sam bio kontruktivan, detaljan u objasnjenjima!
Evo subota 28.05.2016. 20:09h ...tridesetak kanala ukupno radi! Ako zelite, korisnicke podatke cu vam proslijediti u pwt!
Na internet nemam zamjerke! Ali digitalna ....hm...
Hvala Vam puno!
-
azizmpj
#18592 Re: HS kablovska
Benq wrote:saravara wrote: Drskost i ne ljubaznost na salterima je posebna prica. Pogotovo na Stupu.sa takvim merakom cu da im dam nogu samo da mi donesu opremu za ovo novo...
Sta je pisac htio da kaze ? Cekas da ti donesu novu opremu pa da onda odjavis usluge ? Ja sam nebrojeno puta bio na salterima i na stupu i u bbi i uvijek su bili maksimalno ljubazni , medjutim bilo je i sabana koji radniku umjesto dobar dan odma spomenu familiju.
Sve se moze na fin nacin zavrsit kakav god problem bio.
a kad šabani dodju 2008 godine i pokace opremu i kablove po stubovima u vlasnistvu HS-a? Kako se to zove?
Kako se zove pet-sest spaljivanja opreme Hs-a od strane nikog drugog do placenika teladmaha? Kako se to zove?
Kako se zove prodaja usluge ''samome sebi'' po 0KM a istu drugima nudis po 6-30KM? Kako se to zove?
- Benq
#18593 Re: HS kablovska
Telemach je udruzio poslovanje sa HS-om , nije on polagao HS-ove kablove nego HS , ja sam korisnik HS-a od prvog dana njihovog postojanja u Sarajevu , sad sam nakon pustanja novog signala presao na novi paket i opet nikakvih problema , sto hoce reci da je problem kod tebe (ili do tebe) u instalacijama. Imas ovdje X primjera raje koja su bila na HS paketima i presli na nove pakete i opet nikakvih problema nemaju. Ne mogu se generalizovat stvari na osnovu licnog problema.azizmpj wrote: a kad šabani dodju 2008 godine i pokace opremu i kablove po stubovima u vlasnistvu HS-a? Kako se to zove?
Kako se zove pet-sest spaljivanja opreme Hs-a od strane nikog drugog do placenika teladmaha? Kako se to zove?
Kako se zove prodaja usluge ''samome sebi'' po 0KM a istu drugima nudis po 6-30KM? Kako se to zove?
Ti znas da im je to Telemach radio odnosno kako kazes , njihovi "placenici" ? Mozda je bas to bio Telecom jer je raja u to doba u velikom broju prelazila sa telecom fiksnog telefona na MH Company telefoniju i njihove usluge.. Ono sto nije zvanicno objavljeno i razotkriveno , mozes samo da nagadjas i optuzujes sve redom.
Prodaja usluge , koje usluge ? Svi provajderi imaju usluge koje su ponudjene potencijalnim korisnicima , a hoce li tu uslugu korisnik uzeti ili nece , to je njegova stvar, niko te ne vuce za rukav i ne daje ti ono sto neces odnosno ono sto nisi potpisao.
Mislis da ako Telecom reklamira paket 100/4 da ces ti (ili bilo ko drugi) moci koristiti tu brzinu , ono u fazonu "ja prijavio i to je zavrseno" , ne druze , vecina ne moze da izvuce ni onih 30Mb a kamoli nesto vise. Opet kazem , ako si nezadovoljan jednim operaterom , predjes kod drugog i gotova stvar, nema tu puno sta da se prica.
-
azizmpj
#18594 Re: HS kablovska
Benq wrote:Telemach je udruzio poslovanje sa HS-om , nije on polagao HS-ove kablove nego HS , ja sam korisnik HS-a od prvog dana njihovog postojanja u Sarajevu , sad sam nakon pustanja novog signala presao na novi paket i opet nikakvih problema , sto hoce reci da je problem kod tebe (ili do tebe) u instalacijama. Imas ovdje X primjera raje koja su bila na HS paketima i presli na nove pakete i opet nikakvih problema nemaju. Ne mogu se generalizovat stvari na osnovu licnog problema.azizmpj wrote: a kad šabani dodju 2008 godine i pokace opremu i kablove po stubovima u vlasnistvu HS-a? Kako se to zove?
Ti znas da im je to Telemach radio odnosno kako kazes , njihovi "placenici" ? Mozda je bas to bio Telecom jer je raja u to doba u velikom broju prelazila sa telecom fiksnog telefona na MH Company telefoniju i njihove usluge.. Ono sto nije zvanicno objavljeno i razotkriveno , mozes samo da nagadjas i optuzujes sve redom.
Prodaja usluge , koje usluge ? Svi provajderi imaju usluge koje su ponudjene potencijalnim korisnicima , a hoce li tu uslugu korisnik uzeti ili nece , to je njegova stvar, niko te ne vuce za rukav i ne daje ti ono sto neces odnosno ono sto nisi potpisao.
Mislis da ako Telecom reklamira paket 100/4 da ces ti (ili bilo ko drugi) moci koristiti tu brzinu , ono u fazonu "ja prijavio i to je zavrseno" , ne druze , vecina ne moze da izvuce ni onih 30Mb a kamoli nesto vise. Opet kazem , ako si nezadovoljan jednim operaterom , predjes kod drugog i gotova stvar, nema tu puno sta da se prica.
Boga mi na poslu ''LUDILO'' sa slicnim paketom bhtelecom-a, sve ko podmazano i prestali su problemi sa zahtjevnim sistemom koji firma ima a bila je korisnik HS-a i tada je bilo malo-malo pa neki belaj!
Samo da se zna, zaista ne zelim polemiku! Zelim da se zna, da ono sto vecina sada radi nije dobro po nas same! Neka bude i ostane, zivi bili pa vidjeli ...
- Benq
#18595 Re: HS kablovska
Kakve veze prijatelju ima tvoj posao i paket na poslu i kod tebe kuci , ja koliko sam te shvatio imas problem u kuci , a telecom parice nigdje nisu iste , moze u ulici do tebe da bude sve extra a da kod tebe nista ne valja , i obratno.azizmpj wrote:
Boga mi na poslu ''LUDILO'' sa slicnim paketom bhtelecom-a, sve ko podmazano i prestali su problemi sa zahtjevnim sistemom koji firma ima a bila je korisnik HS-a i tada je bilo malo-malo pa neki belaj!
Samo da se zna, zaista ne zelim polemiku! Zelim da se zna, da ono sto vecina sada radi nije dobro po nas same! Neka bude i ostane, zivi bili pa vidjeli ...
Ne zelim ni ja polemiku jer nema potrebe za tim , ovdje se iznose samo neke cinjenice i to je sve. Ja sam trenutnom situacijom (kao i prethodnih godina) prezadovoljan , sve radi kako treba , internet brzina deklarisana u svako doba dana i noci.. da sad ne siljim pricu bez veze , bilo bi lijepo da smo svi zadovoljni , ali ako nesto ne ide onda ne ide i trazi se dalje , za moje pare me nece niko *** u mozak.
-
azizmpj
#18596 Re: HS kablovska
ti trazis vezu, pises kako bhtelecom nije u stanju da isporuci trazenu uslugu, a ja ti navodim primjer sa posla, kako je moguce, kako tu ektremnu, tako i normalnu kao sto je kod mojih i zeninih staraca!Benq wrote:Kakve veze prijatelju ima tvoj posao i paket na poslu i kod tebe kuci , ja koliko sam te shvatio imas problem u kuci , a telecom parice nigdje nisu iste , moze u ulici do tebe da bude sve extra a da kod tebe nista ne valja , i obratno.azizmpj wrote:
Ne zelim ni ja polemiku jer nema potrebe za tim , ovdje se iznose samo neke cinjenice i to je sve. Ja sam trenutnom situacijom (kao i prethodnih godina) prezadovoljan , sve radi kako treba , internet brzina deklarisana u svako doba dana i noci.. da sad ne siljim pricu bez veze , bilo bi lijepo da smo svi zadovoljni , ali ako nesto ne ide onda ne ide i trazi se dalje , za moje pare me nece niko *** u mozak.
ok uzivaj ..drago mi je zbog tebe!
meni nista ne radi, i ekstremno sam nezadovoljan.
Nemoj sta zamjeriti, ali vise necu polemizirati!
S postovanjem!
- biggrin
#18597 Re: HS kablovska
jel ovo samo kod mene nestalo nekih kanala (hayatovci, nik jr. ...) ?
- Daryl Dixon
#18598 Re: HS kablovska
fol hayatovci a ne radi ti hustlerbiggrin wrote:jel ovo samo kod mene nestalo nekih kanala (hayatovci, nik jr. ...) ?
- biggrin
#18599 Re: HS kablovska
net je ok, tako da pornjava nije problem (;Daryl Dixon wrote:fol hayatovci a ne radi ti hustlerbiggrin wrote:jel ovo samo kod mene nestalo nekih kanala (hayatovci, nik jr. ...) ?![]()
-
hoggarr
#18600 Re: HS kablovska
Od 05.05.2016. godine pušten mi je novi signal i do danas sve usluge rade besprijekorno, ne ureklo se.
Nije da mi je potrebno vjerovatno ću se i ranije odlučiti za neki od duo paketa, ali za svaki slučaj nije
na odmet koristiti akciju, hoće li promotivni period za HS pretplatnike koji su kasnije uključeni na novu
mrežu biti jednako šest mjeseci kao što će to biti za sve one koji su na novoj mreži od februara?
Nije da mi je potrebno vjerovatno ću se i ranije odlučiti za neki od duo paketa, ali za svaki slučaj nije
na odmet koristiti akciju, hoće li promotivni period za HS pretplatnike koji su kasnije uključeni na novu
mrežu biti jednako šest mjeseci kao što će to biti za sve one koji su na novoj mreži od februara?