Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
AtifPurivatraIII

#18576 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by AtifPurivatraIII »

nebogori wrote:
bezVolana wrote:
nebogori wrote: ja i ti u vezi i ja te prevarim i kazem ti vidi srce sinoc sam pio imao sex sa nekom usput kajem se (iskreno kajanje) bi li presla preko toga?
to uopce nije tema
tema je fer odnos prema partneru
mislim da ne bi ali to se nikad ne zna jel.
pa evo fer odnos je taj da sam ti odmah priznao da sam pogrijesio a dodatno pitanje je samo bilo bi li mi oprostila taj fer odnos mene prema tebi
Jastabi.
bezVolana

#18577 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by bezVolana »

Hakiz wrote:
bezVolana wrote:ja sam npr poprilicno sigurna da bi moja veza mogla prezivjeti sve ono sto sam skrila ili bijelo slagala.
Samo je pitanje šta je kome bijela laž.

Ti, naravno, imaš pravo na svoje mišljenje, ali nekome je bijela laž nešto šta je tebi možda nezamislivo.

A ko smo mi da osuđujemo?

Niko od nas nije jedinica mjere. Bez obzira na to šta smatramo da se podrazumijeva kao "normalno". Ono šta većina misli ne mora biti najbolje.

Ništa se ne podrazumijeva.
donekle dijelim misljenje
ali . . .
ako si u vezi s nekim duze vrijeme, upoznate se, i znas sta nju/njega boli, sta joj/mu je bitno nebitno, sta bi ga/je povrijedilo itd - vracam se na ono sto sam prvobitno rekla, sva filozofija oko npr varanja i sexanja okolo je bullshit.

niko od nas pojedinacno nije jedinica mjere - ali ta jedinica mjere se trazi u odnosu 2 osobe (ili vise jel). da bi se nasla mjera mora se imati iskren odnos. ako se laze i masla sve je dzaba
nebogori

#18578 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by nebogori »

atife pa dobro to zavisi od osobe do osobe
ne znam kakva je bezvolana al ako bi imali iskren odnos do toga vjerujem da bi bar razmislila o prastanju ako sam iskren u priznanju
bezVolana

#18579 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by bezVolana »

annoy wrote: Svaki par za sebe definira granice u svom odnosu
Ako se definira da se radi o monogamnoj vezi i da je seks s drugima neprihvatljiv, onda laganje o tome drugoj osobi sasvim sigurno nije "bijela laz"
opet da bacim :thumbup:
konciznije je rekla ono sto sam ja htjela. :D
Hakiz

#18580 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

dale cooper wrote:Nisam baš siguran da se u definiciju bijele laži može strpati prevara i šveranje. :mrgreen:
Laž o učinjenom djelu i samo djelo su različite stvari :mrgreen:
nebogori

#18581 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by nebogori »

Ako se definira da se radi o monogamnoj vezi i da je seks s drugima neprihvatljiv, onda laganje o tome drugoj osobi sasvim sigurno nije "bijela laz"
vecina veza su monogamne jel bar sto se tice da kazemo obicnih ljudi
kako bi ti opisala situaciju da me ne zadovoljavas pa moram naci neku drugu?

da se odmah ogradim da ti ne smijem reci to jer bih te povrijedio da si losa u krevetu i sl a i kao sto rekoh gore strah da cu te izgubiti
Hakiz

#18582 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

bezVolana wrote:
Hakiz wrote:
bezVolana wrote:ja sam npr poprilicno sigurna da bi moja veza mogla prezivjeti sve ono sto sam skrila ili bijelo slagala.
Samo je pitanje šta je kome bijela laž.

Ti, naravno, imaš pravo na svoje mišljenje, ali nekome je bijela laž nešto šta je tebi možda nezamislivo.

A ko smo mi da osuđujemo?

Niko od nas nije jedinica mjere. Bez obzira na to šta smatramo da se podrazumijeva kao "normalno". Ono šta većina misli ne mora biti najbolje.

Ništa se ne podrazumijeva.
donekle dijelim misljenje
ali . . .
ako si u vezi s nekim duze vrijeme, upoznate se, i znas sta nju/njega boli, sta joj/mu je bitno nebitno, sta bi ga/je povrijedilo itd - vracam se na ono sto sam prvobitno rekla, sva filozofija oko npr varanja i sexanja okolo je bullshit.

niko od nas pojedinacno nije jedinica mjere - ali ta jedinica mjere se trazi u odnosu 2 osobe (ili vise jel). da bi se nasla mjera mora se imati iskren odnos. ako se laze i masla sve je dzaba
Hajdemo biti iskreni.

Svi mi ovdje iznosimo svoje stavove (ili provociramo razmjenu mišljenja stavovima koji nisu intimno naši) o nečemu i svjesno ili nesvjesno podrazumijevamo da je to ono šta bi trebalo biti i vrijediti za sve.

Meni se čini da je to pogrešno.
dale cooper

#18583 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by dale cooper »

Hakiz wrote:
dale cooper wrote:Nisam baš siguran da se u definiciju bijele laži može strpati prevara i šveranje. :mrgreen:
Laž o učinjenom djelu i samo djelo su različite stvari :mrgreen:
Moja gore izjava stoji. :mrgreen:
Hakiz

#18584 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

Ponosno, zar ne :mrgreen:
annoy

#18585 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by annoy »

nebogori wrote:

da se odmah ogradim da ti ne smijem reci to jer bih te povrijedio da si losa u krevetu i sl a i kao sto rekoh gore strah da cu te izgubiti
Kako mislis "ne zadovoljavam te"? Mislis namjerno uskracujem seks? Ili te vise ne privlacim?
Ako zena namjerno zapostavlja partnera naravno da ce on srecu potrazit drugdje
Al idealno bi bilo da skupi muda i otiđe iz tog odnosa
annoy

#18586 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by annoy »

bezVolana wrote:
opet da bacim :thumbup:
konciznije je rekla ono sto sam ja htjela. :D
Isto mislimo :D
bezVolana

#18587 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by bezVolana »

svako je slobodan da misli sta hoce
to ne znaci da je upravu

nije i ne moze biti uredu lagati osobi s kojom si u vezi na taj nacin, sexati se okolo ili sta vec i praviti se da je to ok jer ti imas porive ili jer si ti to sebi objasnio. povrjedjujes drugu osobu, svjesno - to nije i ne moze biti uredu. i pri tome govoris kako volis tu osobu - oh licemjerja ?!
to sto ces ti to nastaviti raditi, to sto ces ti nastaviti misliti da je to ok, to sto ces objasniti ot na ovaj ili onaj nacin, sto ces reci ja sam eto ovakav i u mom sistemu to stima - ne cini stvari ispravnima.

da svi smo razliciti bal bla bla, ali postoje neke granice gdje relativiziranje treba da stane. cisti zdrav razum - nemoj svjesno povrijediti osobu koju (navodno) volis.
i own your shit ako ga vec radis
nebogori

#18588 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by nebogori »

annoy wrote:
nebogori wrote:

Kako mislis "ne zadovoljavam te"? Mislis namjerno uskracujem seks? Ili te vise ne privlacim?
Ako zena namjerno zapostavlja partnera naravno da ce on srecu potrazit drugdje
Al idealno bi bilo da skupi muda i otiđe iz tog odnosa
nekad uskracujes a nekad me ne zadovoljis tj ne uzbudim se toliko jer ti je to samo reda radi da ajmo reci odradis zadatak ili tu neku obavezu

zasto bih isao iz tog odnosa ako te na neki nacin volim svidjas mi se svidja mi se sve u vezi s tobom samo sex steka?
nebogori

#18589 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by nebogori »

bezVolana wrote:svako je slobodan da misli sta hoce
to ne znaci da je upravu

nije i ne moze biti uredu lagati osobi s kojom si u vezi na taj nacin, sexati se okolo ili sta vec i praviti se da je to ok jer ti imas porive ili jer si ti to sebi objasnio. povrjedjujes drugu osobu, svjesno - to nije i ne moze biti uredu. i pri tome govoris kako volis tu osobu - oh licemjerja ?!
to sto ces ti to nastaviti raditi, to sto ces ti nastaviti misliti da je to ok, to sto ces objasniti ot na ovaj ili onaj nacin, sto ces reci ja sam eto ovakav i u mom sistemu to stima - ne cini stvari ispravnima.

da svi smo razliciti bal bla bla, ali postoje neke granice gdje relativiziranje treba da stane. cisti zdrav razum - nemoj svjesno povrijediti osobu koju (navodno) volis.
i own your shit ako ga vec radis
koliko cesto pricas sa deckom o vasoj vezi? (naravno ako si zauzeta)
cendlerbing

#18590 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by cendlerbing »

Đeste novistari forumaši
nebogori

#18591 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by nebogori »

tu sam gdje si ti :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#18592 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Velkoski »

svako ko oprosti bilo kakvu prevaru je jednostavno retardiran i treba potražiti stručnu pomoć :D
MarlboroGold

#18593 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

"ali ali ja nju volim"
Hakiz

#18594 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

Mene je strah ljudi koji su neoborivo uvjereni u nepogrešivost svojih uvjerenja.

Istorija nam pokazuje da su takvi ljudi stvarali organizacije koje su nanijele najviše patnje čovječanstvu.
moonca

#18595 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

Ma nisu opasni..samo ih posmatraj. :zjev:
MarlboroGold

#18596 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote:Mene je strah ljudi koji su neoborivo uvjereni u nepogrešivost svojih uvjerenja.

Istorija nam pokazuje da su takvi ljudi stvarali organizacije koje su nanijele najviše patnje čovječanstvu.
Jeste ako ih trpaš u isti koš sa psihopatama i sociopatama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18597 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:svako ko oprosti bilo kakvu prevaru je jednostavno retardiran i treba potražiti stručnu pomoć :D
Već vidim kako te neka oštrokonđa smotala i vrti oko malog prsta :mrgreen:

Near future :oops:
alibaba_i_30_godina

#18598 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by alibaba_i_30_godina »

Tomahawk11 wrote:
Velkoski wrote:svako ko oprosti bilo kakvu prevaru je jednostavno retardiran i treba potražiti stručnu pomoć :D
Već vidim kako te neka oštrokonđa smotala i vrti oko malog prsta :mrgreen:

Near future :oops:
:lol:

Djevojka/žena ako odluči da prevari momka/muža to će vrlo lako uraditi bez ičijeg znanja, normalno. Tako da ti možda i ne znaš da je došlo do toga, a došlo je. :mrgreen:
Millie18

#18599 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Millie18 »

alibaba_i_30_godina wrote: :lol:

Djevojka/žena ako odluči da prevari momka/muža to će vrlo lako uraditi bez ičijeg znanja, normalno. Tako da ti možda i ne znaš da je došlo do toga, a došlo je. :mrgreen:
Zar ne važi i obrnuto?
nebogori

#18600 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by nebogori »

Millie18 wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: :lol:

Zar ne važi i obrnuto?
vazi naravno samo sto je vama lakse to uraditi a u tome ste dosta zatvorenije sto se tice pricanja

vidim i ti si neka nova pa cu te na drugoj temi pitati za kafu :D
Post Reply