Jastabi.nebogori wrote:pa evo fer odnos je taj da sam ti odmah priznao da sam pogrijesio a dodatno pitanje je samo bilo bi li mi oprostila taj fer odnos mene prema tebibezVolana wrote:to uopce nije temanebogori wrote: ja i ti u vezi i ja te prevarim i kazem ti vidi srce sinoc sam pio imao sex sa nekom usput kajem se (iskreno kajanje) bi li presla preko toga?
tema je fer odnos prema partneru
mislim da ne bi ali to se nikad ne zna jel.
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
AtifPurivatraIII
#18576 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
-
bezVolana
#18577 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
donekle dijelim misljenjeHakiz wrote:Samo je pitanje šta je kome bijela laž.bezVolana wrote:ja sam npr poprilicno sigurna da bi moja veza mogla prezivjeti sve ono sto sam skrila ili bijelo slagala.
Ti, naravno, imaš pravo na svoje mišljenje, ali nekome je bijela laž nešto šta je tebi možda nezamislivo.
A ko smo mi da osuđujemo?
Niko od nas nije jedinica mjere. Bez obzira na to šta smatramo da se podrazumijeva kao "normalno". Ono šta većina misli ne mora biti najbolje.
Ništa se ne podrazumijeva.
ali . . .
ako si u vezi s nekim duze vrijeme, upoznate se, i znas sta nju/njega boli, sta joj/mu je bitno nebitno, sta bi ga/je povrijedilo itd - vracam se na ono sto sam prvobitno rekla, sva filozofija oko npr varanja i sexanja okolo je bullshit.
niko od nas pojedinacno nije jedinica mjere - ali ta jedinica mjere se trazi u odnosu 2 osobe (ili vise jel). da bi se nasla mjera mora se imati iskren odnos. ako se laze i masla sve je dzaba
-
nebogori
#18578 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
atife pa dobro to zavisi od osobe do osobe
ne znam kakva je bezvolana al ako bi imali iskren odnos do toga vjerujem da bi bar razmislila o prastanju ako sam iskren u priznanju
ne znam kakva je bezvolana al ako bi imali iskren odnos do toga vjerujem da bi bar razmislila o prastanju ako sam iskren u priznanju
-
bezVolana
#18579 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
opet da bacimannoy wrote: Svaki par za sebe definira granice u svom odnosu
Ako se definira da se radi o monogamnoj vezi i da je seks s drugima neprihvatljiv, onda laganje o tome drugoj osobi sasvim sigurno nije "bijela laz"
konciznije je rekla ono sto sam ja htjela.
-
Hakiz
#18580 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Laž o učinjenom djelu i samo djelo su različite stvaridale cooper wrote:Nisam baš siguran da se u definiciju bijele laži može strpati prevara i šveranje.
-
nebogori
#18581 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
vecina veza su monogamne jel bar sto se tice da kazemo obicnih ljudiannoy wrote: Svaki par za sebe definira granice u svom odnosu
Ako se definira da se radi o monogamnoj vezi i da je seks s drugima neprihvatljiv, onda laganje o tome drugoj osobi sasvim sigurno nije "bijela laz"
kako bi ti opisala situaciju da me ne zadovoljavas pa moram naci neku drugu?
da se odmah ogradim da ti ne smijem reci to jer bih te povrijedio da si losa u krevetu i sl a i kao sto rekoh gore strah da cu te izgubiti
-
Hakiz
#18582 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Hajdemo biti iskreni.bezVolana wrote:donekle dijelim misljenjeHakiz wrote:Samo je pitanje šta je kome bijela laž.bezVolana wrote:ja sam npr poprilicno sigurna da bi moja veza mogla prezivjeti sve ono sto sam skrila ili bijelo slagala.
Ti, naravno, imaš pravo na svoje mišljenje, ali nekome je bijela laž nešto šta je tebi možda nezamislivo.
A ko smo mi da osuđujemo?
Niko od nas nije jedinica mjere. Bez obzira na to šta smatramo da se podrazumijeva kao "normalno". Ono šta većina misli ne mora biti najbolje.
Ništa se ne podrazumijeva.
ali . . .
ako si u vezi s nekim duze vrijeme, upoznate se, i znas sta nju/njega boli, sta joj/mu je bitno nebitno, sta bi ga/je povrijedilo itd - vracam se na ono sto sam prvobitno rekla, sva filozofija oko npr varanja i sexanja okolo je bullshit.
niko od nas pojedinacno nije jedinica mjere - ali ta jedinica mjere se trazi u odnosu 2 osobe (ili vise jel). da bi se nasla mjera mora se imati iskren odnos. ako se laze i masla sve je dzaba
Svi mi ovdje iznosimo svoje stavove (ili provociramo razmjenu mišljenja stavovima koji nisu intimno naši) o nečemu i svjesno ili nesvjesno podrazumijevamo da je to ono šta bi trebalo biti i vrijediti za sve.
Meni se čini da je to pogrešno.
- dale cooper
#18583 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moja gore izjava stoji.Hakiz wrote:Laž o učinjenom djelu i samo djelo su različite stvaridale cooper wrote:Nisam baš siguran da se u definiciju bijele laži može strpati prevara i šveranje.
-
Hakiz
#18584 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ponosno, zar ne 
- annoy
#18585 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Kako mislis "ne zadovoljavam te"? Mislis namjerno uskracujem seks? Ili te vise ne privlacim?nebogori wrote:vecina veza su monogamne jel bar sto se tice da kazemo obicnih ljudiannoy wrote: Svaki par za sebe definira granice u svom odnosu
da se odmah ogradim da ti ne smijem reci to jer bih te povrijedio da si losa u krevetu i sl a i kao sto rekoh gore strah da cu te izgubiti
Ako zena namjerno zapostavlja partnera naravno da ce on srecu potrazit drugdje
Al idealno bi bilo da skupi muda i otiđe iz tog odnosa
- annoy
#18586 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Isto mislimobezVolana wrote:opet da bacimannoy wrote: Svaki par za sebe definira granice u svom odnosu
Ako se definira da se radi o monogamnoj vezi i da je seks s drugima neprihvatljiv, onda laganje o tome drugoj osobi sasvim sigurno nije "bijela laz"![]()
konciznije je rekla ono sto sam ja htjela.
-
bezVolana
#18587 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
svako je slobodan da misli sta hoce
to ne znaci da je upravu
nije i ne moze biti uredu lagati osobi s kojom si u vezi na taj nacin, sexati se okolo ili sta vec i praviti se da je to ok jer ti imas porive ili jer si ti to sebi objasnio. povrjedjujes drugu osobu, svjesno - to nije i ne moze biti uredu. i pri tome govoris kako volis tu osobu - oh licemjerja ?!
to sto ces ti to nastaviti raditi, to sto ces ti nastaviti misliti da je to ok, to sto ces objasniti ot na ovaj ili onaj nacin, sto ces reci ja sam eto ovakav i u mom sistemu to stima - ne cini stvari ispravnima.
da svi smo razliciti bal bla bla, ali postoje neke granice gdje relativiziranje treba da stane. cisti zdrav razum - nemoj svjesno povrijediti osobu koju (navodno) volis.
i own your shit ako ga vec radis
to ne znaci da je upravu
nije i ne moze biti uredu lagati osobi s kojom si u vezi na taj nacin, sexati se okolo ili sta vec i praviti se da je to ok jer ti imas porive ili jer si ti to sebi objasnio. povrjedjujes drugu osobu, svjesno - to nije i ne moze biti uredu. i pri tome govoris kako volis tu osobu - oh licemjerja ?!
to sto ces ti to nastaviti raditi, to sto ces ti nastaviti misliti da je to ok, to sto ces objasniti ot na ovaj ili onaj nacin, sto ces reci ja sam eto ovakav i u mom sistemu to stima - ne cini stvari ispravnima.
da svi smo razliciti bal bla bla, ali postoje neke granice gdje relativiziranje treba da stane. cisti zdrav razum - nemoj svjesno povrijediti osobu koju (navodno) volis.
-
nebogori
#18588 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
nekad uskracujes a nekad me ne zadovoljis tj ne uzbudim se toliko jer ti je to samo reda radi da ajmo reci odradis zadatak ili tu neku obavezuannoy wrote:Kako mislis "ne zadovoljavam te"? Mislis namjerno uskracujem seks? Ili te vise ne privlacim?nebogori wrote:vecina veza su monogamne jel bar sto se tice da kazemo obicnih ljudiannoy wrote: Svaki par za sebe definira granice u svom odnosu
Ako zena namjerno zapostavlja partnera naravno da ce on srecu potrazit drugdje
Al idealno bi bilo da skupi muda i otiđe iz tog odnosa
zasto bih isao iz tog odnosa ako te na neki nacin volim svidjas mi se svidja mi se sve u vezi s tobom samo sex steka?
-
nebogori
#18589 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
koliko cesto pricas sa deckom o vasoj vezi? (naravno ako si zauzeta)bezVolana wrote:svako je slobodan da misli sta hoce
to ne znaci da je upravu
- cendlerbing
#18590 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Đeste novistari forumaši
-
nebogori
#18591 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
tu sam gdje si ti 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18592 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
svako ko oprosti bilo kakvu prevaru je jednostavno retardiran i treba potražiti stručnu pomoć 
- MarlboroGold
#18593 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
"ali ali ja nju volim"
-
Hakiz
#18594 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Mene je strah ljudi koji su neoborivo uvjereni u nepogrešivost svojih uvjerenja.
Istorija nam pokazuje da su takvi ljudi stvarali organizacije koje su nanijele najviše patnje čovječanstvu.
Istorija nam pokazuje da su takvi ljudi stvarali organizacije koje su nanijele najviše patnje čovječanstvu.
-
moonca
#18595 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ma nisu opasni..samo ih posmatraj. 
- MarlboroGold
#18596 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jeste ako ih trpaš u isti koš sa psihopatama i sociopatama.Hakiz wrote:Mene je strah ljudi koji su neoborivo uvjereni u nepogrešivost svojih uvjerenja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18597 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Već vidim kako te neka oštrokonđa smotala i vrti oko malog prstaVelkoski wrote:svako ko oprosti bilo kakvu prevaru je jednostavno retardiran i treba potražiti stručnu pomoć
Near future
- alibaba_i_30_godina
#18598 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Tomahawk11 wrote:Već vidim kako te neka oštrokonđa smotala i vrti oko malog prstaVelkoski wrote:svako ko oprosti bilo kakvu prevaru je jednostavno retardiran i treba potražiti stručnu pomoć![]()
Near future
Djevojka/žena ako odluči da prevari momka/muža to će vrlo lako uraditi bez ičijeg znanja, normalno. Tako da ti možda i ne znaš da je došlo do toga, a došlo je.
- Millie18
#18599 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zar ne važi i obrnuto?alibaba_i_30_godina wrote:![]()
Djevojka/žena ako odluči da prevari momka/muža to će vrlo lako uraditi bez ičijeg znanja, normalno. Tako da ti možda i ne znaš da je došlo do toga, a došlo je.
-
nebogori
#18600 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
vazi naravno samo sto je vama lakse to uraditi a u tome ste dosta zatvorenije sto se tice pricanjaMillie18 wrote:Zar ne važi i obrnuto?alibaba_i_30_godina wrote:![]()
vidim i ti si neka nova pa cu te na drugoj temi pitati za kafu